Jump to content

Gaming & All-around Η/Υ στα 800Ευρώ - Γνώμες

TifoziF1

Recommended Posts

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply
οκ. αλλα φιλη και johnny δεν παει ετσι?

:rofl: μαλλον νομιζει οτι εισαι εσυ στη φωτο...

αληθεια η 9800GT τι ειναι?

πρωτη φορα την ειδα

οκ. αλλα φιλη και johnny δεν παει ετσι?

Αντιστρόφως φίλε Johnny, αντιστρόφως. Διορθώνω τον συλλογισμό σου, δεν σε αποκαλώ "φίλη".

:rofl: μαλλον νομιζει οτι εισαι εσυ στη φωτο...

πρωτη φορα την ειδα

στη φωτο εχω αυτα που θα ηθελα να εχω αλλα δεν.....:D

Μην πάρετε το 400W Chieftech, έχω ένα εδώ και λυπάμαι που το αγόρασα. Δεν έχει ούτε μια εξάπινη (το 2008!!), έχει μόνο δύο SATA και 5 Molex. Το τετράπινό του είναι τόσο κοντό, που δε μπορώ να το συνδέσω στην IP35 Pro του HTPC (σε ένα Silverstone Grandia).

Μην πάρετε το 400W Chieftech, έχω ένα εδώ και λυπάμαι που το αγόρασα. Δεν έχει ούτε μια εξάπινη (το 2008!!), έχει μόνο δύο SATA και 5 Molex. Το τετράπινό του είναι τόσο κοντό, που δε μπορώ να το συνδέσω στην IP35 Pro του HTPC (σε ένα Silverstone Grandia).

φανταζομαι απευθυνεται σε παλια συστηματα που καηκαν τα τροφοδοτικα τους

πρωτη φορα την ειδα

...κάρτα γραφικών. Για περισσότερη ακρίβεια:

relabelled 8800 gt είναι...

Καθόλου λάθος αφού είναι βασισμένη στον ίδιο πυρήνα αλλά έχει αυξημένα clocks τα οποία δίνουν αύξηση αποδόσεων και υποστήριξη για τριπλό SLI (άχρηστο). Και φυσικά έχει μεγαλύτερο νούμερο, και τα νούμερα πουλάνε.

3 SATA και 4 Molex δεν έχει; Άλλο τροφοδοτικό δοκίμασα εγώ;

Ναι δεν έχει PCIe αλλά στις κάρτες γραφικών παρέχουν στην συσκευασία αντάπτορα.

καλη επιλογη ο επεξεργαστης και η καρτα.κριμα που σεν εχει το πλαισιο τον 320 ton western με το ενα πλαττερ...σκοτωνει!και ειναι και φτηνος.για οθονη δεν μπορω να σου προτεινω τιποτα αν δεν τη δεις απο κοντα πριν παρεις μια.οσον αφορα το m/b το πλαισιο εχει μια φτηνη p35 albatron me 60 ευρα..καλη μαγκια και raid...οσον αφορα τις μνημες ολες λιγο πολυ καλες ειναι εαν πανε βεβαια...αλλα και ολες αυτες που ΄΄πανε΄΄ ψυνονται επισης.οσον αφορα το τροφοδοτικο και το κουτι πιστευω οτι ενα turbo-x κουτι μαζι με τροφοδοτικο θα σε καλυψει.επισης ενα φτηνο ποντικι sweex ειναι εξαιρετικο αυτο χρισημοποιω μολις 4 ευρω.το ιδιο καλο ειναι και το πιο φτηνο πληκτρολογιο της microsoft.ηχεια?χμμμ.αν εχεις στερεοφωνικο καλυτερα να το χρησιμοποιησεις και ηχεια φτηνα δεν μπορω να σου προτεινω...

μαλλον για τον tomtoub πηγαινε το μηνυμα φιλε kostas007.
Ναι σε μένα πήγαινε.

Κουτί: Asus TA-891

PSU: PC Power & Cooling 500W

Μητρική: Asus P5Q Pro (Καλύτερο layout απο την απλή, υποστηρίζει και cf)

CPU: Intel C2D E7200

RAM: TeamGroup 2GB Kit 800MHz Elite

VGA: Asus 3870 512MB (μελλοντικο cf?) ή Asus 9800GT 512MB

Σκληρός: Western Digital 320GB

DVD: LG DVD-RW GH20NS10

Monitor: Samsung Syncmaster 2232BW (Αρκετά καλή απ' ότι διαβάζω, στις 22", την περιμένω τις επόμενες μέρες)

Keyboard: Microsoft

Mouse: Microsoft Intelli Optical (Έχει και πλαϊνά πλήκτρα)

Ηχεία: Altec Lansing BXR1120E (Καλύτερα απο τα Creative imho)

OS: Windows XP Home Edition Greek (Δεν πιστεύω να πειράζει που δεν είναι τα proffessional, ε?)

Σύνολο: ~845€

Ναι σε μένα πήγαινε.

Κουτί: Asus TA-891

PSU: PC Power & Cooling 500W

Μητρική: Asus P5Q Pro (Καλύτερο layout απο την απλή, υποστηρίζει και cf)

CPU: Intel C2D E7200

RAM: TeamGroup 2GB Kit 800MHz Elite

VGA: Asus 3870 512MB (μελλοντικο cf?) ή Asus 9800GT 512MB

Σκληρός: Western Digital 320GB

DVD: LG DVD-RW GH20NS10

Monitor: Samsung Syncmaster 2232BW (Αρκετά καλή απ' ότι διαβάζω, στις 22", την περιμένω τις επόμενες μέρες)

Keyboard: Microsoft

Mouse: Microsoft Intelli Optical (Έχει και πλαϊνά πλήκτρα)

Ηχεία: Altec Lansing BXR1120E (Καλύτερα απο τα Creative imho)

OS: Windows XP Home Edition Greek (Δεν πιστεύω να πειράζει που δεν είναι τα proffessional, ε?)

Σύνολο: ~845€

ηρθε και σε μενα pm...:nada:

μη βαλεις 3870,πεταμενα λεφτα

κλασεις ανωτερη η 4850 αξιζει καθε ευρω παραπανω

Όποιος πει ξανά ότι έχει ένσταση για το λειτουργικό, κοινώς προτείνει να βάλει σπασμένο, έχει δώρο ταξίδι με επιστροφή το Σεπτέμβριο :)

Επίσης, παρακαλώ πολύ όλα τα μέλη που προτείνουν λύσεις για PC να μην "ξεχειλώνουν" τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας. Δεν είναι τι θα θέλαμε εμείς, είναι τι θέλει εκείνος.

Μάνθο εγώ μια χαρά το βλέπω το μηχανάκι για αυτό το budget, αν πεις βάλε 10€ εδώ, 10€ εκεί μαζεύονται ;)

Ο 250άρης θα χωρέσει αρκετό πράγμα κι άμα γεμίσει παίρνει κι άλλο, τα 500w του τίμιου Chieftec φτάνουν και περισσεύουν. Το κουτί θα ήταν καλύτερα να παίζει με κανένα 120άρη, αλλά ΟΚ αν δεν σας φτάνει το budget τι να κάνεις.

Ακριβώς για αυτό ερώτησα και εγώ...''Τι να βάλει δηλαδή Linux''??

To κουτί (από αυτά που διαβάζω σε άλλα shops) παίρνει μπροστά 2χ8cm ή 1x12cm ανεμιστήρες. Τώρα, για τα 1680χ1050 που θα παίζει, η 4850 είναι το λιγότερο. Οι 8800/9800 GT φτάνουν για σήμερα αλλά για 20 ευρώ είναι προτιμότερο κάτι που έχει αντοχή (=καλύτερες επιδόσεις) και λίγο πιο μελλοντικά. Στο κάτω κάτω (αν και δεν είμαι ΑΤΙ/nVidia φαν) νομίζω ότι χρωστάμε στην ΑΤΙ λίγη υποστίριξη για να μην ξαναδούμε στο μέλλον κάρτες στα 700ευρώ (8800Ultra).

H αλλαγή των XP Professional με XP Ηome (-38 ευρώ) μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα μιας και από 857 το κόστος πέφτει στα 820 :happy:

Το μηχάνημα θα πάει επαρχία και είναι προτιμότερο να πάει ολόκληρο (τουλάχιστον το κουτί), να μην κάθομαι εγω να μαζεύω από δω και εκει εξαρτήματα, συναρμολογώ και στείλω μετά όλο το PC με μεταφορική, κάτι που θα ανεβάσει και το κόστος.

Η ιδέα για το bundle Keyboard + mouse, κόβει 5-6 ευρώ ακόμα.

Τώρα για το δισκο, για κανένα χρόνο του φτάνει, στο παλιο PC έχει 40άρη. Σε κανα χρόνο που θα γεμίσει, θα αγοράζει τον 640άρη 40 ευρώ. (πόσο είχαν οι 500GB+ πριν 1 χρόνο θυμάστε ?)

Συνεπώς σκέφτομαι :

1) Οθόνη 206ΒW (η SM2043NW δεν έχει DVI-D είναι λίγο πισωγύρισμα - thanx Grace) + COMBO πληκτρολογιο + ποντικι : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.575587 από eshop (μιας και σκέτο το combo den μπορώ να το αγοράσω από εκει λόγο ΟΕΜ) thanx Johnny73

2) Όλα τα υπόλοιπα (φώτο 1ου post) από Πλαίσιο αλλά αντί για XP Prof. με XP Home

thanx tomtoub

Για το Chieftec Green 400W που προτείνετε, με την 4850 δεν θα πλησιάζει επικίνδυνα το 80% LOAD -> μεγαλύτερος θόρυβος θερμοκρασίες ? Δεν θέλω να κόψω και άλλο από κει :(

@Junior-21- Για τον Ε2180 έχεις δίκιο και την παιχνιδομηχανη του φτωχού (το έχω κάνει και παρουσίαση :D) αλλά μιας και θα πρέπει να αντέξει 3-4 χρόνια το PC λέω να μην κόψω από cpu (άσε που το Πλαισιο έχει μόνο tray E2xxx και έχω και κόστος ψύκτρας κάνοντας τον Boxed 7200 πιο "ελκυστικό" με το παραπάνω συλογισμό)

Λοιπόν παραγγέλνω ?

Η προειδοποίηση πήγαινε και στους δύο φυσικά και αν δεν καλύπτουν κάποιον οι κανόνες και θέλει να κρυφτεί στις λέξεις που διαλέγει, να τους αλλάξουμε :)

Η Grace είναι η Extreme Lady μας, μπορείτε να συνεχίσετε μέσα στο θέμα τώρα :p

1) Οθόνη 206ΒW (η SM2043NW δεν έχει DVI-D είναι λίγο πισωγύρισμα - thanx Grace) + COMBO πληκτρολογιο + ποντικι : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.575587 από eshop (μιας και σκέτο το combo den μπορώ να το αγοράσω από εκει λόγο ΟΕΜ) thanx Johnny73

Για το Chieftec Green 400W που προτείνετε, με την 4850 δεν θα πλησιάζει επικίνδυνα το 80% LOAD -> μεγαλύτερος θόρυβος θερμοκρασίες ? Δεν θέλω να κόψω και άλλο από κει :(

To αν έχει ή όχι DVI δεν έχει καμία απολύτως σημασία πέραν του ότι θα έχει 2 εισόδους. Σε οθόνη τέτοιας κατηγορίας δεν υπάρχει η παραμικρή διαφορά σε ποιότητα εικόνας μεταξύ RGB και DVI. Για κάποιον που φτιάχνει ένα μηχάνημα και δεν έχει σκοπό να το πειράξει στο άμεσο μέλλον είναι λογική λύση.

Η συνολική κατανάλωση αυτού του συστήματος, σε overclock και με την 4850, δεν ξεπερνά τα 200-250W. Όσον αφορά:

α) Τον θόρυβο. Ο θόρυβος είναι ασύνδετος με το φορτίο ενός τροφοδοτικού όταν συγκρίνεις διαφορετικά μοντέλα. Άλλο μπορεί να είναι θορυβώδες σε εν κενώ λειτουργία, άλλο μπορεί να είναι αθόρυβο ακόμα και σε πλήρες φορτίο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση και τα 2 τροφοδοτικά είναι μέσης κατηγορίας. Ακούγονται, αλλά δεν ενοχλούν.

β) Τις θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία δεν εξαρτάται από το φορτίο ενός τροφοδοτικού αλλά κυρίως από το efficiency (δείκτη απόδοσης?) που έχει στο συγκεκριμένο φορτίο. Σε αυτή την περίπτωση το Green Angel έχει μεγάλο προβάδισμα.

Αλλά αφού έχεις σκοπό να αγοράσεις και από άλλο κατάστημα, μπορείς να πάρεις αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805953

Είναι πιό οικονομικό και αρκετά αξιόπιστο. Και θα μπορείς να παραγγείλεις και οτιδήποτε OEM χρειάζεσαι.

Η προειδοποίηση πήγαινε και στους δύο φυσικά και αν δεν καλύπτουν κάποιον οι κανόνες και θέλει να κρυφτεί στις λέξεις που διαλέγει, να τους αλλάξουμε :)

Η Grace είναι η Extreme Lady μας, μπορείτε να συνεχίσετε μέσα στο θέμα τώρα :p

ασχετο με το post αλλα μια και το ανεφερες δεν θα ηταν χρησιμο να υπηρχε μια ενδειξη στην καρτα του καθε μελους που να αντιπροσωπευει το φυλλο?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.