Jump to content

βοηθεια με o/c 8400

NooDle

Recommended Posts

γεια σας συμφορήτες ζητάω την βοήθεια σας πάνω στο pc της υπογραφής

είπα σήμερα να τον ανεβάσω λίγο παραπάνω τώρα βασικά ολα ειναι default

δν παει πάνω απο 430 - 440 το fsb frequency μόλις το πάω 450 μαυρη οθόνη και αναγκαστηκα reset :flag:

σε τι ενεργειες πρέπει να προβώ ώστε να περάσω το 440 ..

ο φιλος μου μια μέρα τον πηγε με το παλιο update της μητρικης στα 4.5 - 4.7ghz!

το setup στο bios μεχρι τα 440 εχει ως:

cpu voltage 1.4

ram voltage 2.0

timings ram 4-4-5-12

multi x9

τωρα δν ξέρω και πολλα αυτος είναι και ο λόγος που ζητάω την βοήθεια σας

ευχαριστώ για την υπομονή σας

Αν ο φίλος σου έφτασε με E8400 οποιασδήποτε παρτίδας 4.5-4.7GHz είτε δεν το έκανε με 'επίγεια' ψύξη, είτε ήταν πολύ τυχερός. Αν το έκανε.

Όλοι οι E8400 στα 3.9-4.1GHz σταματούν να ανεβάζουν και θέλουν απότομη και μεγάλη αύξηση της τάσης. Δοκίμασε να ανεβάσεις το CPU Voltage στα 1.55-1.6V και το RAM Voltage στο 2.2V δοκιμαστικά, και βάλε 450-460FSB να δεις αν τουλάχιστον καταφέρει να μπει στο λειτουργικό.

τι θερμοκρασιες εχεις? τον διαιρετη των μνημων τον εχεις χρησιμοποιησει?

τον διαιρέτη οχι δεν τον χρησημοποιώ οσο απο θερμοκρασίες είμαι στους 60 full load (με o/c)

στα default δεν θυμάμαι θα το δω και θα σου πω αν είναι

Αν ο φίλος σου έφτασε με E8400 οποιασδήποτε παρτίδας 4.5-4.7GHz είτε δεν το έκανε με 'επίγεια' ψύξη, είτε ήταν πολύ τυχερός. Αν το έκανε.

Όλοι οι E8400 στα 3.9-4.1GHz σταματούν να ανεβάζουν και θέλουν απότομη και μεγάλη αύξηση της τάσης. Δοκίμασε να ανεβάσεις το CPU Voltage στα 1.55-1.6V και το RAM Voltage στο 2.2V δοκιμαστικά, και βάλε 450-460FSB να δεις αν τουλάχιστον καταφέρει να μπει στο λειτουργικό.

δυστυχώς δεν ανέβασα τότε φωτος για κάποιους π δεν πιστεύουν (και φυγιολογικο ειναι να μην πιστεύεις και γω το ίδιο θα έκανα)

οσο για τον 8400 είναι το cpu της υπογραφής :fun:

απο εκει και πέρα έγω φοβάμαι να δώσω 1.55 - 1.6v ραμ τις έχω δώσει και δεν είχαν πρόβλημα

Ρεύμα στο chipset έδωσες?

1.6 είναι πολύ για 45nm

1.6 είναι πολύ για 45nm

Δεν είναι πολύ για τίποτα, η αρχιτεκτονική δεν έχει καμία σύνδεση με την τάση λειτουργίας, αν ήταν πολύ απλώς θα καιγόταν σχεδόν στιγμιαία αφού το οποιοδήποτε κύκλωμα μπορεί να αντέξει μόνο όσο ένα ρεύμα. Έχω δώσει πολύ πιο τρομακτικές τάσεις σε επεξεργαστές. Ναι, θα ανέβει η κατανάλωση και οι θερμοκρασίες πολύ απότομα, για αυτό το λόγο είπα "δοκιμαστικά". Δεν συμφωνώ στο να λειτουργεί ο επεξεργαστής σε τέτοιο stress 24/7.

τον διαιρέτη οχι δεν τον χρησημοποιώ οσο απο θερμοκρασίες είμαι στους 60 full load (με o/c)

στα default δεν θυμάμαι θα το δω και θα σου πω αν είναι

Βάλε τον διαιρέτη να έχει τις μνήμες όσο το δυνατόν χαμηλότερα και δοκίμασε ξανά.

μεσα στο bios λογικα θα εχει επιλογη ram multi player την οποια την βαζεις στο manual .και αναλογα τι θα επιλεξεις ρυθμιζεται η συχνοτητα των μνημων. οσο ανεβαζεις το fsb ανεβαινουν και οι μνημες, τωρα σε τι συχνοτητα δουλευουν? ανεβασε μια φωτο με cpu-z την καρτελα memory.

μεσα στο bios λογικα θα εχει επιλογη ram multi player την οποια την βαζεις στο manual .και αναλογα τι θα επιλεξεις ρυθμιζεται η συχνοτητα των μνημων. οσο ανεβαζεις το fsb ανεβαινουν και οι μνημες, τωρα σε τι συχνοτητα δουλευουν? ανεβασε μια φωτο με cpu-z την καρτελα memory.

τωρα είμαι στην δουλεία μόλις πάω σπίτι θα ανεβάσω

thnx για το ενδιαφέρον όλων σας

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.