Jump to content

Βοήθεια με Dominator 1800!!!!

r0y4ax

Recommended Posts

Δεν ξέρω τη μητρική σου.

Αν δεν έχεις tRFC (row refresh cycle timing) memory timing ξέχνα το.

Εχω αλλα παει απο 30 μεχρι 110 ποσο πρεπει να το βαλω πιστευεις??

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply
Γιατί δε δοκιμάζεις; Όλα με το κουτάλι τα θες; :)

Γιατι εχω δοκιμασει 355 πιθανους συνδυασμους και δε γινεται τιποτα!!!!!!!!:computer::computer::computer:

Αν ειχε στομα να μιλησει θα ετρεχα να κρυφτω τωρα!!!!!

Όταν έχεις 4 Dimm, να ξέρεις ότι ζορίζεται πολύ το Northbridge και επιπλέον δεν ισχύουν τα timing που γνώριζες όταν είχες ένα δοκιμασμένο ζευγάρι.

Από την εμπειρία μου, διαπίστωσα ότι τόσο το NB όσο και οι μνήμες, θέλουν λίγο παραπάνω τάση, όταν βάζουμε 4 dimm, για να έχουμε τα ίδια timing. Καλό είναι λοιπόν, να αυξήσεις λίγο την default τάση, πχ, από 1.9v, δώσε 2.0v στη μνήμη και λίγο στο northbridge..

Το μυστικό όμως, που παίζει το σημαντικότερο ρόλο τελικά είναι η τιμή του tRFC.

Επειδή οι μνήμες συνήθως δεν παίζουν οριακά, δεν χρειάζεται τόσο η αύξηση της τάσης, όσο η αύξηση του tRFC.

Βάλε όλα τα timing στο default.

Δες τι τιμή σου βάζει στο tRFC στο BIOS ή αν δεν σου τα δείχνει, βρες το με ένα πρόγραμμα όπως για παράδειγμα το Everest.

Αν η default τιμή είναι πχ 42, δοκίμασε χειροκίνητα 46-48.

Όταν έχεις 4 Dimm, να ξέρεις ότι ζορίζεται πολύ το Northbridge και επιπλέον δεν ισχύουν τα timing που γνώριζες όταν είχες ένα δοκιμασμένο ζευγάρι.

Από την εμπειρία μου, διαπίστωσα ότι τόσο το NB όσο και οι μνήμες, θέλουν λίγο παραπάνω τάση, όταν βάζουμε 4 dimm, για να έχουμε τα ίδια timing. Καλό είναι λοιπόν, να αυξήσεις λίγο την default τάση, πχ, από 1.9v, δώσε 2.0v στη μνήμη και λίγο στο northbridge..

Το μυστικό όμως, που παίζει το σημαντικότερο ρόλο τελικά είναι η τιμή του tRFC.

Επειδή οι μνήμες συνήθως δεν παίζουν οριακά, δεν χρειάζεται τόσο η αύξηση της τάσης, όσο η αύξηση του tRFC.

Βάλε όλα τα timing στο default.

Δες τι τιμή σου βάζει στο tRFC στο BIOS ή αν δεν σου τα δείχνει, βρες το με ένα πρόγραμμα όπως για παράδειγμα το Everest.

Αν η default τιμή είναι πχ 42, δοκίμασε χειροκίνητα 46-48.

Aσε φιλε τζαμπα παιδευομουν ολο το βραδυ :OT::OT::OT:.Τα 2 απο τα 4 ειναι καμενα η οτιδηποτε αλλο τελοσπαντων !!

Δοκιμασα τα παντα απο ολα αυτα ηδη εχτες αλλα τιποτα.Γι αυτο μετα ξαναεβαλα 2-2 τα κομματια και ειδα οτι με τις 2 δε μπουταρει το συστημα!!!!!!!Συμπερασμα ειμαι κεφαλας και καντεμης για αλλη μια φορα!!!!!!Ξενεραααααααα.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.