r0y4ax Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 Ρε παιδιά πήρα εχτες τις Dominator PC3-14400 (oxi tis XMP) για να τις δοκιμάσω αλλά δεν έβγαλα άκρη!!!!Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με τα bios settings γιατι απογοητέυτηκα απο τις Ram...Εβαλα Manual FSB 450 όπωσ και έπαιξα λίγο με τα ρεύματα VCORE kai NB αλλα τίποτα Asus Maximus Extreme, QX9770, Corsair Dominator pc3-14400 Αν κάποιος γνωρίζει stantard πράγματα για αυτό το combo kai μπορεί να με βοηθήσει θα του ήμουν πολύ ευγνώμων.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Αύγουστος 1, 2008 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2008 /edit και ελληνικά παρακαλώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Αύγουστος 1, 2008 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2008 NB: 1.49 1.51 1.53 εκει παιξε.FSB Termination voltage: 1,42RAM: 2,00 βολτ παιζω με 7 - 6 - 6 - 15 1Τboost level: 3Clock twister: STRONGδοκιμασε και πες μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0y4ax Αύγουστος 1, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2008 NB: 1.49 1.51 1.53 εκει παιξε.FSB Termination voltage: 1,42RAM: 2,00 βολτ παιζω με 7 - 6 - 6 - 15 1Τboost level: 3Clock twister: STRONGδοκιμασε και πες μου.Κατ αρχήν σ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και κατι ακόμα plsΤο VCORE kai to CPUPLL να τα πειράξω η να τα αφήσω AUTO?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Αύγουστος 1, 2008 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2008 το vcore πειραξε το γιατι αυτο θα δωσει πολυ μονο του αναλογα τη συχνοτητα δε ξερω ποσο παιζεις ? 450χ9 ? επισης το pll πειραξε το γιατι θα σου πυρωσει τα παντα δινει στο auto κατι 1,8 κατι τετια, pll βαλε 1,60 ξερω καπου εκει. δεν ειναι stadar οι τιμες που σου λεω ειναι αναλογα το cpu αλλα καπου εκει παιζουνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0y4ax Αύγουστος 1, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2008 το vcore πειραξε το γιατι αυτο θα δωσει πολυ μονο του αναλογα τη συχνοτητα δε ξερω ποσο παιζεις ? 450χ9 ? επισης το pll πειραξε το γιατι θα σου πυρωσει τα παντα δινει στο auto κατι 1,8 κατι τετια, pll βαλε 1,60 ξερω καπου εκει. δεν ειναι stadar οι τιμες που σου λεω ειναι αναλογα το cpu αλλα καπου εκει παιζουνε. Εχεις δίκιο για τις τιμές που μου είπες,αυτές δίνει στο AUTO!! Εγώ προς το παρών προσπάθησα να το ξεκινήσω με 8*450 με 1.25-1.28 VCORE και 1.5-1.6 cpupll αλλα τίποτα. Λοιπόν θα το δοκιμάσω πάλι το βράδυ γιατι τώρα είμαι στη δουλειά και θα σου γράψω κατευθείαν...Πάντως απο τις τιμές που μου έδωσες μόνο το FSBTERM δεν είχα ανεβάσει τοσο.. Σ ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Αύγουστος 1, 2008 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2008 δωσε και παραπανω vcore δε ξερουμε το cpu. δοκιμαζε μικρα μικρα βηματακια με nb οσο σου ειπα. pll 1,60 εκει και vfsb: 1,40 1,42 και τρεξε prime blend να δοκιμαζεις σταθεροτητα. ΕΝΝΟΕΙΤΕ να ειναι ENABLED το loadline calibration Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0y4ax Αύγουστος 1, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2008 δωσε και παραπανω vcore δε ξερουμε το cpu. δοκιμαζε μικρα μικρα βηματακια με nb οσο σου ειπα. pll 1,60 εκει και vfsb: 1,40 1,42 και τρεξε prime blend να δοκιμαζεις σταθεροτητα. ΕΝΝΟΕΙΤΕ να ειναι ENABLED το loadline calibration Ρε φίλε άστα να πάνε ειλικρινά.Τα έβαλα όλα όπως μου είπες και ανέβασα το VCORE μέχρι και 1.32 με FSB 450*8.5 αλλα τίποτα.Οι μνήμες φαίνονται οκ άλλα μόλις δοκιμάζω να τρέξω το 3dm06 κολλάει εντελώς.Δοκίμασα να τρέξω και το ORTHOS άλλα μου βγάζει συνέχεια FATAL ERRORS!! Μήπως βγάζεις κανα συμπέρασμα γιατί εγω λέω να βάλω τα κλάματα πλέον :hm: Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Αύγουστος 1, 2008 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2008 δε ξερω τι παιζει γενικα με τις ρυθμισεις, το 3dmark σου κολαει με τι καρτα γραφικων ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0y4ax Αύγουστος 1, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2008 δε ξερω τι παιζει γενικα με τις ρυθμισεις, το 3dmark σου κολαει με τι καρτα γραφικων ?9800 GX2 Δε νομίζω να φταίει αυτό.Μήπωσ να ανέβαζα κι άλλο το VCORE?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Αύγουστος 1, 2008 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2008 Ναι. Απο CPU σε CPU υπάρχουν διαφορές.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Αύγουστος 1, 2008 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2008 δοκιμασε με fsb strap to northbridge: 266 οι μνημες θα βγαινουνε 1803 με CPU GTL - ΝΒ GTL στο AUTO. ειπαμε loadline calibration enabled. στο cpu δωσε εως 1,40 παραπανω αποκλειται να θελει για τα 3.6 οσο μπανανα και να ειναι αν και δεν πιστευω οτι φταιει αυτο. τα ρευματα για nb οτι σου ειπα παραπανω. απλα δοκιμαζε αλλη λυση δεν υπαρχει. αν κανεις ολα αυτα και παλι δεν παιζει βγαλε το booster και το clock twister και βαλτα auto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0y4ax Αύγουστος 1, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2008 δοκιμασε με fsb strap to northbridge: 266οι μνημες θα βγαινουνε 1803 με CPU GTL - ΝΒ GTL στο AUTO. ειπαμε loadline calibration enabled. στο cpu δωσε εως 1,40 παραπανω αποκλειται να θελει για τα 3.6 οσο μπανανα και να ειναι αν και δεν πιστευω οτι φταιει αυτο. τα ρευματα για nb οτι σου ειπα παραπανω. απλα δοκιμαζε αλλη λυση δεν υπαρχει. αν κανεις ολα αυτα και παλι δεν παιζει βγαλε το booster και το clock twister και βαλτα auto. Πολύ φοβάμαι οτι δεν άλλαξε τιποτα.Τόσο καιρο με τις CORSAIR 1600 XMP CL7 kai FSB 400 το μηχάνημα πετούσε και τώρα δε μπορώ να κάνω τίποτα με τις DOMINATOR!!Είναι τοσο προβλημα το 450 FSB?? Βασικα έχω αυτή τη στιγμη 4x1 gb Dominator 1800 edo, αν τις βάλω όλες μαζί αλλάζει κάτι?? Θα τρελαθώ ρε γα...ο τι μπορείνα κάνω λάθος??? :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Αύγουστος 2, 2008 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2008 δεν ξερω τι αλλο να σου πω σορρυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0y4ax Αύγουστος 2, 2008 Author #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2008 δεν ξερω τι αλλο να σου πω σορρυ.Πες μου μονο σε παρακαλω πολυ αν εχουν διαφορές οι τιμές που μου έδωσες για 4x1 gb . Πρέπει να δώσω παραπανω ρευμα σε ολα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Αύγουστος 2, 2008 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2008 δοκιμασε με 2 και το κοιταμε για τα 4 ναι εχουνε διαφορες στα ρευματα του nb Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Αύγουστος 2, 2008 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2008 Δεν τις δοκιμαζεις κιολας μια μια μνημουλα..και οχι dual channel..ισως καποιο να εχει προβλημα και να μην γουσταρει να ανοιξει η μια...και να θελει rma... Δοκιμασε αρκετες εναλακτικες.. Ελπιζω να βρεις ακρι..Οπως ειπε και ο Πετρος απο πανω δεν γινεται να ειναι ο επεξεργαστης..κατι αλλο παιζει..και θα θελει ψαξιμο.. Πρεπει να το ψαξεις...ειναι ακριβο μηχανημα και να μην παιζει σωστα ειναι κριμα... Δοκιμασε και αυτο και πες μας αποτελεσματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUSBAS Αύγουστος 3, 2008 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2008 Δεν τις δοκιμαζεις κιολας μια μια μνημουλα..και οχι dual channel..ισως καποιο να εχει προβλημα και να μην γουσταρει να ανοιξει η μια...και να θελει rma...Δοκιμασε αρκετες εναλακτικες.. Ελπιζω να βρεις ακρι..Οπως ειπε και ο Πετρος απο πανω δεν γινεται να ειναι ο επεξεργαστης..κατι αλλο παιζει..και θα θελει ψαξιμο.. Πρεπει να το ψαξεις...ειναι ακριβο μηχανημα και να μην παιζει σωστα ειναι κριμα... Δοκιμασε και αυτο και πες μας αποτελεσματα... Οκ θα δοκιμάσω ετσι.Θα βάλω μάλλον την 7900GTX και θα κανω τις δοκιμές αλλα κατι που δεν αναφέραμε καθόλου: Το RAM VOLTAGE δε πρέπει να το ανεβάζω??? 2.00 ειναι to Default. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Αύγουστος 3, 2008 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2008 κρατα το στα 2V που ειναι default..αφοσον τοσο δινει για τα 1800..εκει θες να παιξεις αρχικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BUSBAS Αύγουστος 3, 2008 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2008 κρατα το στα 2V που ειναι default..αφοσον τοσο δινει για τα 1800..εκει θες να παιξεις αρχικα.. Ρε παίδες θα τρελαθώ :rant::rant::rant: Βάζω τις μνήμες κανονικα και τρεχουν στα 1800 με fsb 450*8 αλλα ετσι υπαρχει σοβαρό πρόβλημα με την καρτα που με ανεβάζει idle θερμοκρασια συνεχως 105-110 και συνεχιζει και παραπανω οποτε την κλεινω για να μη ψηθει εντελως!!!!!! Ο ενας πυρήνας ειναι συνεχώς τουλαχιστον 20 βαθμους κατω απο τον αλλο που βραζει!!!!! Θα αυτοκτονησω!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.