kert Αύγουστος 1, 2008 Author #21 Αύγουστος 1, 2008 Ατυχες παραδειγμα , θα ελεγα. Ενα αυτοκινητο κοστιζει πολλαπλασια απο ενα λαστιχο. Αυτο που ρωταω ειναι αν αξιζει να δωσω 18ευρω για νεα ψυκτρα (+8ευρω οι ανεμιστηρες) για μια μεταχειρισμενη καρτα η' αν θα ηταν προτιμοτερο να αγορασω μια νεα (ιδια η' αναλογων προδιαγραφων) με 50ευρω και να εχω και εγγυηση. Δεν καταλαβαινω γιατι τετοια ασυνεννοησια. Ειτε εγω δεν ειμαι αρκετα σαφης (ελπιζω να ειναι αυτο) η' εσεις απαντατε σε δικα σας ερωτηματα , π.χ. για το αν αξιζει η καρτα κ.τ.λ. Οπως και να εχει , μπορειτε σας παρακαλω να μου προτεινετε ενα αθορυβο και οσο το δυνατον αποτελεσματικο ανεμιστηρακι , που να ειναι συμβατο με την 8600gt χωρις να χρειαστει να αλλαξω ψυκτρα ;
Kostas007 Αύγουστος 1, 2008 #22 Αύγουστος 1, 2008 βαλε ενα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804028 Πανω στη καρτα και πιαστο ειτε με ταινια διπλης οψης ειτε με βιδες πανω στη ψυκτρα
amdnikos Αύγουστος 1, 2008 #23 Αύγουστος 1, 2008 Ατυχες παραδειγμα , θα ελεγα. Ενα αυτοκινητο κοστιζει πολλαπλασια απο ενα λαστιχο. Αυτο που ρωταω ειναι αν αξιζει να δωσω 18ευρω για νεα ψυκτρα (+8ευρω οι ανεμιστηρες) για μια μεταχειρισμενη καρτα η' αν θα ηταν προτιμοτερο να αγορασω μια νεα (ιδια η' αναλογων προδιαγραφων) με 50ευρω και να εχω και εγγυηση. Δεν καταλαβαινω γιατι τετοια ασυνεννοησια. Ειτε εγω δεν ειμαι αρκετα σαφης (ελπιζω να ειναι αυτο) η' εσεις απαντατε σε δικα σας ερωτηματα , π.χ. για το αν αξιζει η καρτα κ.τ.λ. Οπως και να εχει , μπορειτε σας παρακαλω να μου προτεινετε ενα αθορυβο και οσο το δυνατον αποτελεσματικο ανεμιστηρακι , που να ειναι συμβατο με την 8600gt χωρις να χρειαστει να αλλαξω ψυκτρα ;Συμβατο ανεμηστηρακι δεν υπαρχει.Κοινως αν θα κανεις κατι θα στηριχτεις σε πατεντα οπως γραφει και ο Κωστας.Τα 8 ευρο για τα ανεμηστηρακια της ψυκτρας που σου προτεινα ειναι προαιρετικα μιας και μπορεις να προσαρμοσεις πανω στην ψυκτρα οποιοδηποτε 6αρι η 8αρι ανεμηστηρα που σιγουρα καπου θα εχεις.
kert Αύγουστος 1, 2008 Author #24 Αύγουστος 1, 2008 Εβγαλα τον προβληματικο ανεμιστηρα και προσαρμοσα καλυτερα ενα 80αρι fan (τον μαμισιο της Intel , αφου αφαιρεσα την ψυκτρα) και τον εβαλα να φυσαει προς τα κατω - δηλαδη να διωχνει αερα απο την καρτα γραφικων). Αυτη τη στιγμη (με πολλη ζεστη στο δωματιο) ειμαι με 55 βαθμους. Ετρεξα για λιγο το atitool και η θερμοκρασια σε λιγα λεπτα ξεπερασε τους 85. Θα δοκιμασω και με κανενα αλλο ανεμιστηρα (12αρι) και με αλλη διαταξη (push) και θα αποφασισω τι θα κανω.
stylejohn Αύγουστος 1, 2008 #25 Αύγουστος 1, 2008 Υπαρχει και μια αλλη λυση!Να ξαναβαλεις την 2400 που ειχες πριν!Βεβαια το μονο που θα ελεγε να βαλεις στην 8600 ειναι το ACCELERO S1 REV.2 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650120 Εχει συμβατοτητα με πολλες καρτες που μπορει να πεσουν στα χερια σου καποια μερα
Kostas007 Αύγουστος 1, 2008 #26 Αύγουστος 1, 2008 Εβγαλα τον προβληματικο ανεμιστηρα και προσαρμοσα καλυτερα ενα 80αρι fan (τον μαμισιο της Intel , αφου αφαιρεσα την ψυκτρα) και τον εβαλα να φυσαει προς τα κατω - δηλαδη να διωχνει αερα απο την καρτα γραφικων). Αυτη τη στιγμη (με πολλη ζεστη στο δωματιο) ειμαι με 55 βαθμους. Ετρεξα για λιγο το atitool και η θερμοκρασια σε λιγα λεπτα ξεπερασε τους 85. Θα δοκιμασω και με κανενα αλλο ανεμιστηρα (12αρι) και με αλλη διαταξη (push) και θα αποφασισω τι θα κανω.βαλε τον 80ρη σε Push και θα ειναι καλυτερα
kert Αύγουστος 2, 2008 Author #27 Αύγουστος 2, 2008 Να ρωτησω κατι αλλο ; Στην ati 2400 pro που ειχα , τα ρολογια σε idle ηταν πιο χαμηλα απο το κανονικο (δηλαδη επαιζε με 110 -400 αντι για 525-400 που ανεβαινε οταν χρειαζοταν) και αυτο εριχνε τη θερμοκρασια , αλλα και την καταναλωση φανταζομαι. Στην 8600gt οι χρονισμοι παραμενουν οι ιδιοι , ανεξαρτητα του φορτου της καρτας. Αυτο ειναι φυσιολογικο η' θα πρεπει να ενεργοποιησω καποια ρυθμιση ;
vasi Αύγουστος 3, 2008 #28 Αύγουστος 3, 2008 ότι και να κάνεις η κατάσταση θα είναι αμετάβλητη πάνω στην 8600 διαβασε εδω : για τα προβλήματα που πλήττουν όλη τη σειρά των μοντέλων GPU G84 και G86 ,http://tech.pathfinder.gr/IT/hardware/632051.html. οποτε μην δόσεις ευρω !!!
kert Αύγουστος 7, 2008 Author #29 Αύγουστος 7, 2008 Παιδια , επανερχομαι με νεες αλλα και παλιοτερες αποριες . 1) Μπορει να μου απαντησει κανεις (αν ξερει βεβαια) στην ερωτηση που εκανα πιο πανω , σχετικα με τη συχνοτητα λειτουργιας της καρτας σε idle κατασταση ; Φανταζομαι οτι κατι τετοιο θα εριχνε τη θερμοκρασια αλλα θα μειωνε επισης και την καταναλωση. Νομιζω οτι υπαρχει η δυνατοτητα να το κανω με το rivatuner η' μεσα απο τα profiles του nvidia control panel , αλλα θα ηθελα να ξερω αν η καρτα ειναι ρυθμισμενη εργοστασιακα να το κανει αυτο. 2) Οπως ειπα και πιο πανω , με ενα 80αρη πανω στη ψυκτρα ειμαι σε idle στους 55βαθμους. Αν εναλλακτικα βαλω αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650120 (χωρις ομως κανενα ανεμιστηρακι πανω , για μειωση κοστους αλλα και θορυβου) , θα εχω καλυτερες θερμοκρασιες; 3) Οι καρτες γραφικων παιζουν ρολο στο ανοιγμα παραθυρων στα vista; Ξερω οτι για ενεργοποιηθει το aero interface χρειαζεται σχετικα συγχρονη καρτα γραφικων , αλλα απο εκει και περα , οσο πιο δυνατη ειναι η καρτα γραφικων τοσο πιο "γρηγορα" ανοιγουν τα παραθυρα με το aero enabled ; Υ.Γ. Συγνωμη παιδια που σας τα πρηζω (αναφερομαι κυριως στο 2ο ερωτημα) , αλλα προσπαθω να αποφασισω αν αξιζει να παρω νεα ψυκτρα η' να βρω στις αγγελιες μια μεταχειρισμενη 8600gt και για να αποφασισω θα ηθελα να ξερω ολες τις εναλλκτικες μου. Ευχααριστω.
Kostas007 Αύγουστος 7, 2008 #30 Αύγουστος 7, 2008 1.παιζει να χαμηλωνουν οι συχνοτητες αλλα να μη στο λεειπαντως δοκιμασε χειροκινητα να τις κατεβασεις και βλεπεις.2.οχι δεν αξιζει και παλι3.απλα θελει καρτα με καποια Α επιταχυνση,η δικια σου το υπερκαλυπτεισκεψου οτι βιστα εχουν λαπτοπ με τρισαθλιες vgaεγω λεω να κατσεις με τον 80ρη και θα εισαι μια χαρα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.