kert Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2008 Καλημερα παιδια. Πριν ξεκινησω να πω οτι ειμαι τελειως ασχετος οσο αφορα τις καρτες γραφικων, μιας και δεν ειμαι φανατικος των παιχνιδιων. Το μονο που θελω απο την καρτα γραφικων ειναι να ειναι φτηνη , αθορυβη και να σηκωνει ανετα το aero των vista ..... αντε και κανενα age of empires που και που. Μεχρι σημερα την βολευα με μια sapphire ati 2400pro. Μεχρι που πριν 1εβδομαδα ενας ξαδελφος μου μου χαρισε μια nvidia 8600gt. Ειπα να την δοκιμασω ... και εδω αρχιζουν οι ερωτησεις. Με την Ati οι θερμοκρασιες σε idle δεν ξεπερνουσαν τους 50βαθμους (παθητικη ψυξη). Με την Nvidia η θερμοκρασια σε idle φτανει τους 80 !!!. Μιας και η καρτα ειναι μεταχειρισμενη , σκεφτομαι να βγαλω το coolerακι και να το καθαρισω. Ενναλακτικα , μπορειτε να μου προτεινετε μια καλη λυση ψυξης (απο e-shop η' Multirama) που να ειναι αθορυβη και φτηνη ; Αν χρειαστει να αλλαξω cooler , θα πρεπει να αλλαξω και την παστα μαζι (οπως στις cpu) ; Σκεφτηκα ακομη να βγαλω την παθητικη ψυκτρα της ati και να την βαλω στην nvidia. Τι λετε, θα εχει αποτελεσμα η' επειδη η Nvidia ειναι πιο γρηγορη θα ανεβασει θερμοκρασια ;
Kostas007 Ιούλιος 31, 2008 #2 Ιούλιος 31, 2008 μην αλλαξεις ψυκτρες μεταξυ τους,χειροτερα θα ειναιαπλα καθαρισε την απο τη σκονη και δες αν κανει καλη επαφη με το gpu chipνα ξερεις οτι 80 βαθμοι για καρτα γραφικων ειναι νορμαλ,και ειδικα για καλοκαιρι!οποτε μην ανησυχεις
kert Ιούλιος 31, 2008 Author #3 Ιούλιος 31, 2008 να ξερεις οτι 80 βαθμοι για καρτα γραφικων ειναι νορμαλ,και ειδικα για καλοκαιρι!οποτε μην ανησυχεις Ακομη και σε idle ;
amdnikos Ιούλιος 31, 2008 #5 Ιούλιος 31, 2008 Ακομη και σε idle ;φυσικα και οχι δεν ειναι νορμαλ οι 80 βαθμοι σε idle.Λογικα απο οτι καταλαβαινω η 8600 σου ειναι με passive cooler.Με διαφορα οτι καλυτερο υπαρχει ειναι αυτο εδω και σε τιμη χωμα σε σχεση με αυτα που προσφερει.Αν δωσεις και +8 ευρω για τα ανεμιστηρακια idle εισαι καπου 35 βαθμους με max load 55-60.http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650120
kert Ιούλιος 31, 2008 Author #6 Ιούλιος 31, 2008 Οχι , δεν ειμαι με παθητικη ψυξη αλλα φαινεται οτι ο ανεμιστηρας εχει προβλημα , μερικες φορες δεν γυριζει καθολου. Εβαλα ενα 80αρι fan κατω απο την καρτα γραφικων και η θερμοκρασια idle ειναι τωρα 60. Με ποιο προγραμμα να ελεγξω την θερμοκρασια σε Load και τι τιμες να περιμενω φυσιολογικα ; Με διαφορα οτι καλυτερο υπαρχει ειναι αυτο εδω και σε τιμη χωμα σε σχεση με αυτα που προσφερει.Αν δωσεις και +8 ευρω για τα ανεμιστηρακια idle εισαι καπου 35 βαθμους με max load 55-60 Κατι αλλο πιο φτηνο ; Μπορειτε να βρειτε Link apo multirama; Δεν βρισκω Link για ψυκτρες καρτας γραφικων ...
amdnikos Ιούλιος 31, 2008 #7 Ιούλιος 31, 2008 Οχι , δεν ειμαι με παθητικη ψυξη αλλα φαινεται οτι ο ανεμιστηρας εχει προβλημα , μερικες φορες δεν γυριζει καθολου. Εβαλα ενα 80αρι fan κατω απο την καρτα γραφικων και η θερμοκρασια idle ειναι τωρα 60. Με ποιο προγραμμα να ελεγξω την θερμοκρασια σε Load και τι τιμες να περιμενω φυσιολογικα ; Κατι αλλο πιο φτηνο ; Μπορειτε να βρειτε Link apo multirama; Δεν βρισκω Link για ψυκτρες καρτας γραφικων ...Μπορεις να βαλεις πανω εναν 8αρι ανεμιστηρα ωστε να μη πληρωσεις τα 9 ευρο που εχουν οι ανεμιστηρες.Η τιμη ειναι ηδη απιστευτη με βαση την αποδοση της.Εδω το link multi.http://www.multirama.gr/Multirama/category.aspx?a_id=111&cc_id=AeroCPUcooling
Kostas007 Ιούλιος 31, 2008 #8 Ιούλιος 31, 2008 Οχι , δεν ειμαι με παθητικη ψυξη αλλα φαινεται οτι ο ανεμιστηρας εχει προβλημα , μερικες φορες δεν γυριζει καθολου. Εβαλα ενα 80αρι fan κατω απο την καρτα γραφικων και η θερμοκρασια idle ειναι τωρα 60. Με ποιο προγραμμα να ελεγξω την θερμοκρασια σε Load και τι τιμες να περιμενω φυσιολογικα ; Κατι αλλο πιο φτηνο ; Μπορειτε να βρειτε Link apo multirama; Δεν βρισκω Link για ψυκτρες καρτας γραφικων ...αφου εβαλες αλλο ανεμιστηρακι και επεσε εισαι οκμη πεταξεις τα λεφτα σου.η καρτα που εχεις δεν αξιζει ουτε αλοιφη να της βαλεις:nada:
kert Ιούλιος 31, 2008 Author #9 Ιούλιος 31, 2008 Η τιμη ειναι ηδη απιστευτη με βαση την αποδοση της.Εδω το link multi.http://www.multirama.gr/Multirama/ca...AeroCPUcooling Πραγματικα φαινεται πολυ καλη , αλλα δεν αξιζει να δωσω τοσα λεφτα.αφου εβαλες αλλο ανεμιστηρακι και επεσε εισαι οκ Δεν αλλαξα το ανεμιστηρακι , απλα εβαλα εναν 80αρι να καθεται κατω απο την καρτα και να σπρωχνει τον αερα προς τα πανω. Μπορειτε να μου προτεινετε ενα καλο και αθορυβο ανεμιστηρακι ; Βρηκα αυτα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806166 , http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650116 , αλλα θελουν συμβατη ψυκτρα.
kert Ιούλιος 31, 2008 Author #11 Ιούλιος 31, 2008 κατσε ετσι οπως εισαι... Φιλε μου , καταλαβαινω οτι η συγκεκριμμενη καρτα γραφικων δεν ειναι δυνατη , αλλα οπως ειπα και πιο πριν δεν με ενδιαφερουν τα παιχνιδια. Απλα προσπαθω να μειωσω τη θερμοκρασια λειτουργιας της , ωστε να μην εχω κολληματα αλλα και να μην αυξανεται η θερμοκρασια μεσα στο κουτι. Ποια ειναι περιπου η μεγιστη ασφαλης θερμοκρασια σε load ?
Kostas007 Ιούλιος 31, 2008 #12 Ιούλιος 31, 2008 δεν εχει σχεση το ενα με το αλλο..ισα ισα που αν ψυξεις τη καρτα γραφικων η θερμοτητα θα παει στο κουτι...
kert Ιούλιος 31, 2008 Author #13 Ιούλιος 31, 2008 Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο. Με 80βαθμους στην καρτα γραφικων , η μητρικη ηταν στους 45. Μολις εβαλα τον ανεμιστηρα και η θερμοκρασια της καρτας γραφικων επεσε στους 60 , επεσε και η θερμοκρασια της μητρικης κατα 3βαθμους.
Kostas007 Ιούλιος 31, 2008 #14 Ιούλιος 31, 2008 αυτο εγινε γιατι μαλλον δημιουργηθηκε ρευμα αερος απο τον ανεμιστηρα
kert Ιούλιος 31, 2008 Author #15 Ιούλιος 31, 2008 Παιδια , μπορει να μου καποιος με τι θερμοκρασιες να αρχισω να ανησυχω ; Eπισης , ποια καρτα θα επιλεγατε μεταξυ 8600gt και 7900gs ;
kert Ιούλιος 31, 2008 Author #17 Ιούλιος 31, 2008 Φιλε μου , το προβλημα με τον ανεμιστηρα με αναγκαζει να παρω μια αλλη καρτα , απο την οποια θελω να ειναι ησυχη και να σηκωνει το aero των vista ανετα , γι'αυτο και σας ζηταω να επιλεξετε μεταξυ των 2 , οι οποιες πιστευω με καλυπτουν. Αν δεν σε πειραζει βεβαια ....
amdnikos Ιούλιος 31, 2008 #18 Ιούλιος 31, 2008 Φιλε μου , το προβλημα με τον ανεμιστηρα με αναγκαζει να παρω μια αλλη καρτα , απο την οποια θελω να ειναι ησυχη και να σηκωνει το aero των vista ανετα , γι'αυτο και σας ζηταω να επιλεξετε μεταξυ των 2 , οι οποιες πιστευω με καλυπτουν. Αν δεν σε πειραζει βεβαια ....¨Βρε αρχηγε χωρις παρεξηγηση και ολας...Και εγω και ο Κωστας σου δωσαμε τις απαντησεις που καλυπτουν ολες τις πιθανες εκδοχες.Η καρτα που εχεις τωρα ειναι ανωτερη της 7900gs σε ολα τα επιπεδα.Καταναλωση,θερμοκρασια επιδοσεις.Αρα την 7900 την βλεπω τουλαχιστον ακυρη επιλογη.Τωρα απο την αλλη λες δε θες να χαλασεις χρημα και οτι τα 18 ευρο του καλυτερου aftermarket cooler για τη καρτα σου φενονται πολλα.Απο την αλλη μια καινουργια 8600 που θες να παρεις εχει 50 ευρο και το ανεμηστιρακι της κανει θορυβο οποτε αν θες κατι αθορυβο παλι θα ξαναπληρωσεις ενα αλλο cooler(ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι θες να αγορασεις ξανα μια 8600 αφου την εχεις ηδη).Αν τωρα δε θες να χαλασεις μια μεινε οπως εισαι μεχρι να καει η καρτα που εχεις και να πληρωσεις παλι μια καινουργια καρτα..
kert Ιούλιος 31, 2008 Author #19 Ιούλιος 31, 2008 ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι θες να αγορασεις ξανα μια 8600 αφου την εχεις ηδη Την εχω φιλε μου ,αλλα ο ανεμιστηρας δεν δουλευει. Γι'αυτο θελω να την αλλαξω. Οσο για την 7900gs , ρωταω γιατι δεν γνωριζω πολλα σχετικα με τις καρτες γραφικων , δεν ηξερα ποια ηταν καλυτερη επιλογη. Η απαντηση σου με καλυψε. Ευχαριστω.
amdnikos Αύγουστος 1, 2008 #20 Αύγουστος 1, 2008 Την εχω φιλε μου ,αλλα ο ανεμιστηρας δεν δουλευει. Γι'αυτο θελω να την αλλαξω. Οσο για την 7900gs , ρωταω γιατι δεν γνωριζω πολλα σχετικα με τις καρτες γραφικων , δεν ηξερα ποια ηταν καλυτερη επιλογη. Η απαντηση σου με καλυψε. Ευχαριστω. Βρε συ το θεμα και παλι δεν ειναι αυτο.Να σου δωσω ενα παραδειγμα.Εχεις ενα αμαξι οκ?Σκαει το λαστιχο.Τι κανεις μαμω το κερατο μου?:happy2:Παιρνεις νεο αμαξι?Φυσικα οχι αλλαζεις το λαστιχο.Αυτο σου λεω απο την αρχη κρατα τα 50 ευροπουλινια,βαλε πανω στην υπαρχουσα 8600 την ψυκτρα που σου προτεινα και η καρτουλα θα δουλευει οπως οταν προτοβγηκε απο το κουτι της.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.