ea6gka Αύγουστος 20, 2008 #41 Αύγουστος 20, 2008 http://www.hexus.net/content/item.php?item=15015&page=8http://anandtech.com/weblog/showpost.aspx?i=480
neuromancer Αύγουστος 20, 2008 #42 Αύγουστος 20, 2008 Η intel είπε ότι ο Nehalem θα overclocάρεται μόνος του (σε κάποιο βαθμό). Αυτό θα συμβαίνει όταν τρέχει π.χ. games που αξιοποιούν μόνο τον ένα core οπότε τότε θα κλείνει τα άλλα cores και θα ανεβάζει τον ένα που δουλεύει καθώς θα υπάρχει περιθώριο χωρίς να βγει έξω από τα θερμικά του όρια το chip.περισσότερα: http://www.tomshardware.com/news/Turbo-Mode-Intel,6193.html
mariosalice Αύγουστος 20, 2008 #43 Αύγουστος 20, 2008 http://www.hexus.net/content/item.php?item=15015&page=8http://anandtech.com/weblog/showpost.aspx?i=480Τα είχα διαβάσει, αλλά τα πράγματα είναι ακόμα μπερδεμένα. Στο XS υπάρχει και συζήτηση για το 2o link που μας έβαλες, με τίτλο που πάει κάπως ότι Nehalem = AMD.Τι να πω. Δεν είναι μόνο στο θέμα του IC, του bus και της γενικότερης φιλοσοφίας που η Intel κλέβει ιδέες από τους AMD, αλλά το σημαντικότερο είναι το θέμα της cache. Δηλαδή στους nehalem η L2 cache μειώνεται και μπαίνει μεγάλη αργή L3 cache. Έτσι θα αυξηθούν οι επιδόσεις στα μετροπρογράμματα που έχουν σχέση με βάσεις δεδομένων, αλλά θα είναι χειρότερες στα παιχνίδια. Παίζουν στα χωράφια της AMD, δηλαδή σε servers.Είναι και το θέμα του υπερχρονισμού στη μέση. Τι θα γίνει άραγε?Η Intel έσβησε τη φωτιά, όταν λέγαμε ότι δεν θα υπερχρονίζουν οι Nehalem, αλλά ο καπνός ακόμα υπάρχει.Μήπως βλέπετε τη φωτιά να φουντώνει και πάλι?
tsan Αύγουστος 20, 2008 #44 Αύγουστος 20, 2008 Στους +10 coldbag θα την παθη αλλα amd μετα μονο ο λιακοπουλος θα μας σωση
neuromancer Αύγουστος 20, 2008 #45 Αύγουστος 20, 2008 Ένας απο τους λόγους που η AMD δεν λέει και πολλά είναι για να μην κλέβει ιδέες η Intel. (O άλλος πιθανός λόγος είναι ότι δεν έχει και πολλά να πει - κακίες!)
Pegassus Σεπτέμβριος 2, 2008 #46 Σεπτέμβριος 2, 2008 αξιζει αραγε να αγορασουμε τωρα cpu πχ E8500 που χει πεσει στα 150 ευρα και να καλυφτουμε για τα επομενα 2-3 χρονια ή να περιμενουμε κανα 6μηνο να μπουν οι καινουργιοι στο κολπο?
neuromancer Σεπτέμβριος 2, 2008 #47 Σεπτέμβριος 2, 2008 Εννοείται πως ναι. Πάρε 8500 να χαρείς.... μέχρι να βγει ο nehalem και να γραφεί κανένα optimised λογισμικό θα πάρει καν'α χρόνο.
Nasos1416003258 Σεπτέμβριος 2, 2008 #48 Σεπτέμβριος 2, 2008 Κρατηστε τα λεφτα σας για 2ΧSSD και ενα καλο Controller. Και θα ειστε tzet οχι για 2-3 αλλα 5-6 χρονια. Οι CPU εχουν ξεφυγει προ πολλου και η σημασια τους στην καθημερινη χαμηλη και μεση χρηση ειναι ελαχιστη. Οποιος ξερει απο προγραμματισμο χαμηλου επιπεδου θα καταλαβει οτι αλλου παιζετε το παιχνιδι και ποσους ατελειωτους αιωνες περιμενει τις αλλες συσκευες να της δωσουν αποτελεσματα.Οι καιροι ειναι δυσκολοι οικονομικα για ολους μας, ασ μην μας πιανουν κοροϊδα λοιπον και μας περνουν τα λεφτα.
Pegassus Σεπτέμβριος 3, 2008 #51 Σεπτέμβριος 3, 2008 =p δηλαδη τι διαφορα θα δω στα games πχ warhammer online,diablo 3,starcraft ... αμα δεν εχω αυτα που προειπα και με βαση αυτα που εχω
ProPitsiriko$ Σεπτέμβριος 3, 2008 #52 Σεπτέμβριος 3, 2008 =p δηλαδη τι διαφορα θα δω στα games πχ warhammer online,diablo 3,starcraft ... αμα δεν εχω αυτα που προειπα και με βαση αυτα που εχωοι σημερινοι υπολογιστες υστερουν στους σκληρους δισκους τους...επεξεργαστικη ισχυ εχουμε...γρηγορους δισκους ομως?:devil:
GoMaR Σεπτέμβριος 3, 2008 #53 Σεπτέμβριος 3, 2008 οι σημερινοι υπολογιστες υστερουν στους σκληρους δισκους τους...επεξεργαστικη ισχυ εχουμε...γρηγορους δισκους ομως?:devil:αλλου κερδιζεις με τους δισκους και αλλου με την επεξεργαστικη ισχυ.Θα δεις διαφορα στα fps με εναν SSD?
ProPitsiriko$ Σεπτέμβριος 3, 2008 #54 Σεπτέμβριος 3, 2008 αλλου κερδιζεις με τους δισκους και αλλου με την επεξεργαστικη ισχυ.Θα δεις διαφορα στα fps με εναν SSD? οχι δεν θα δω...αλλα θα ρεει καλυτερα το συστημα...και ομαλοτερα.. χωρις τα σκαλωματα που τρωει καμια φορα..και γραφει για 1-2 sec (not responding) και μετα ξυπναει... Θα bootαρει ποιο γρηγορα... Θα ανοιγει τα προγραμματα ποιο γρηγορα...:fun:
ea6gka Σεπτέμβριος 3, 2008 #55 Σεπτέμβριος 3, 2008 αλλου κερδιζεις με τους δισκους και αλλου με την επεξεργαστικη ισχυ.Θα δεις διαφορα στα fps με εναν SSD?γιατι αλλαζοντας επεξεργαστη θα δει διαφορα? η VGA παιζει ρολο στα FPS, κατα 90% ας πουμε?
GoMaR Σεπτέμβριος 3, 2008 #56 Σεπτέμβριος 3, 2008 γιατι αλλαζοντας επεξεργαστη θα δει διαφορα? η VGA παιζει ρολο στα FPS, κατα 90% ας πουμε?το παιδι ρωτησε αν θα δει διαφορα.Παιρνει απαντηση οτι υστερουν τα σημερινα μηχανηματα απο σκληρους δισκους.και αναφερω οτι με εναν δισκο διαφορα στα fps δε θα δει.Συγκρινα εγω κατι ; Δε καταλαβα
Evan Σεπτέμβριος 3, 2008 #57 Σεπτέμβριος 3, 2008 Παμε γερα παιδια για SSD,βλεπουμε πως ασχολουμαστε με ολα τα αλλα pc parts εκτος απο του σκληρου δισκου που ειναι απο τα κυριοτερα!!Ας ελπισουμε να πεσουν οι τιμες και να δουμε ενα σωστο και γρηγορο boot και οχι ποια αναμονες αποκρισης προγραμματων Οσο για i7 εχουμε καιρο ακομα,δεν φανταζομαι με το που βγουν να παμε να τους αγορασουμε...
A_gamer Σεπτέμβριος 3, 2008 #58 Σεπτέμβριος 3, 2008 =p δηλαδη τι διαφορα θα δω στα games πχ warhammer online,diablo 3,starcraft ... αμα δεν εχω αυτα που προειπα και με βαση αυτα που εχωΣε όσα games φορτώνουν συχνά θα δεις μάλλον διαφορά στο loading times. Στα frames, πάλι, όχι.
Pegassus Σεπτέμβριος 3, 2008 #59 Σεπτέμβριος 3, 2008 ναι αλλα με το επεξεργαστη που εχω τωρα δε βοηθαει την ωγα μου να τρεξει σωστα και με κοβει και το mobo και η ram.
ChSin7 Σεπτέμβριος 3, 2008 #60 Σεπτέμβριος 3, 2008 ναι αλλα με το επεξεργαστη που εχω τωρα δε βοηθαει την ωγα μου να τρεξει σωστα και με κοβει και το mobo και η ram.ωγα ? ρώγα ? υπώγα ? ε ?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.