Jump to content

i7...αποψεις...ποτε και ποσο???

pastelidis.n.s.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα παιδια οι Nehalem ποτε ερχονται ποσο θα κοστιζουν και αξιζει να αγορασουμε εναν απο αυτους για να αλλαξουμε τον 4πυρηνο ή τον 2 πυρηνο που εχουμε τωρα?????

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

1ον σκέψου αν χρειάζεσαι την παραπάνω ισχύ ή αν απλά μας πιάνει λίγο ο καταναλωτισμός και ότι θέλουμε να έχουμε ότι τελευταίο. Επιπλέον σκέψου το κόστος της καινούργιας μητρικής + επεξεργαστή +ddr3.

Απο επιδόσεις σύμφωνα με κάποιες πολύ πρώιμες πλατφόρμες που έκανε το anandtech +30% clock για clock και λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση και θερμοκρασία. Γνώμη μου αν δεν καίγεσαι περίμενε το shrink του nehalem ή την απάντηση της πράσινης

1ον σκέψου αν χρειάζεσαι την παραπάνω ισχύ ή αν απλά μας πιάνει λίγο ο καταναλωτισμός και ότι θέλουμε να έχουμε ότι τελευταίο. Επιπλέον σκέψου το κόστος της καινούργιας μητρικής + επεξεργαστή +ddr3.

Απο επιδόσεις σύμφωνα με κάποιες πολύ πρώιμες πλατφόρμες που έκανε το anandtech +30% clock για clock και λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση και θερμοκρασία. Γνώμη μου αν δεν καίγεσαι περίμενε το shrink του nehalem ή την απάντηση της πράσινης

Καρασωστός +1 και από εμένα;)

εγώ άκουσα κάτι για triple channel μνήμη...αλλά δεν πολυκατάλαβα...δηλαδή θα έχουμε 3 dimms πάνω?

τα bloomfield 1366 socket, τα lynnfield θα ερθουν κατα απριλη..

Pastelidi, αποτι διαβαζα εδω καπου στα 270 θα εχουν αρχικη.

Γιατι θα κλοκαρει μονο το Bloomfield το αλλο οχι????? και να σας πω κατι off topic το επιθετο μου δεν ειναι παστελιδης ειναι πασταλιδης το εχω κανει επιτηδες στο ιντερνετ ετσι

και καλα λενε οτι θα ειναι κλειδωμενο το lynnfield, αν η πρασινη εταιρια ομως εχει κατι δυνατο σε τετοια επιπεδα τιμης δεν νομιζω να αργισει η οποια asus να λεει οτι τα δικα μου mobo κλοκαρουν lynn.

Θα αξιζουν πολυ, θα ειναι σχεδον ομοιο αλμα στην αποδοση οπως η μεταβαση σε Core2 απο Pentium. Φαντασου δηλαδη οποιος πριν 3 χρονια πηρε το καλοκαιρι εναν Ε6600 και τον κλοκαρε στα ~3.5 χωρις πολλη δυσκολια ειναι αρχοντας ακομα και σημερα (πχ παλι σε διπυρινο θα μπορουσε να εχει εναν penryn στα 4 αλλα δεν ειανι η τρελη διαφορα, και δεν εχουμε εφαρμογες για να εκμεταλευτει παρα πολυ εναν τετραπυρινο). Κατι αντιστοιχο θα γινει λογικα και με τον Nehalem 2.66 που συμφωνα με τα roadmaps φημολογειται πως θα κοστιζει 280$ τιμη καλυτερη απο τον Ε6600 τοτε (γυρω στα 350). Επισης ενα συστημα που θα χτισεις τοτε, θα εχει ολες τις νεες τεχνολογιες πανω για να αντεξει την επομενη τριετια και σε αναβαθμισημοτητα, δηλαδη :

-Το νεο intel socket 1366

-Tη DDR3 και μαλιστα υποστηριξη triple channel

-4πυρηνες + hyperthreading (εννοοντας οτι μεχρι να γινουν οι τετραπυρινοι το standard και μεχρι να εκμεταλευτουν οι εφαρμογες και 8 πυρηνες για να παρεις και απο το hyperthreading θα παρει αρκετο καιρο που θα σε καλυπτει αρχιτεκτονικα αυτος ο CPU)

-PCI express 3.0

-SLI/Xfire σε intel mobo (τωρα εχουμε μονο xfire)

Καλα ολα αυτα, αλλα με την τιμη τι γινεται? Γιατι αμα ειναι να δωσεις τα τριπλα λεφτα σε πρωτη φαση δεν αξιζει. Ε ο CPU φαινεται σε φυσιολογικη για μενα τιμη για αυτο που παιρνεις, και ελπιζουμε οτι θα κλοκαρει λογικα και κοντα στα 4 ή τουλαιστον 3.5. Οι DDR3 εχουν ηδη αρχισει να πεφτουν σε λογικες τιμες. Αυτη τη στιγμη ειναι σε διπλες τιμες απο DDR2 αλλα και αυτο ειναι πολυ καλυτερα απο τις 5πλασιες που ειχαμε πριν μερικους μηνες. Πιστευω μεχρι τα χριστουγεννα θα ειναι σχεδον στις ιδιες τιμες, αντε 20% ακριβοτερες, και εκει που εχει κατρακυλυσει η DDR2 σημερα, παλι καλες θα ιεναι οι τιμες. Εκτος αν γινει κανας σεισμος στην taiwan παλι :p

Με τις καρτες γραφικων υπαρχει συμβατοτητα με τα παλιοτερα προτυπα pci e οποτε δε παιζει προβλημα, και μιας και το mobo θα εχει 2χ16 σλοτς και θα υποστηριζοει και sli και xfire θα ειναι λουκουμι να βαλεις τις αντιστοιχες 2x4850 της τοτε εποχης (χριστουγεννα) οποια εταιρεια και αν τις προσφερει.

Μοναδικο αγκαθι θα ειναι η τιμη του mobo που πιθανοτατα θα ειναι αρκετα ακριβα, προς τα 200 ευρω, και δε θα εχεις αλλη επιλογη για αρχη....αλλα τουλαχιστον θα παιρνεις το καλυτερο chipset και ολες αυτες τις υποστηριξεις χωρις να χρειαζεται να πληρωσεις παραπανω στα υπολοιπα εξαρτηματα οποτε θα το καταπιουμε λογικα ενα 200αρι εκει...

Με λιγα λογια βλεπω οτι για ενα νεο PCακι τα Χριστουγεννα ειναι ιδανικη εποχη αν ολα ερθουν στην ωρα τους,το κλοκαρεις και μετα να μη ξανασχοληθεις για 2 χρονια τουλαχιστον...

blinky πως ξερεις οτι θα παιζουν 200Ε τα entry-mobo? κανονικα μετα-early adopters τα μοβο πρπει να ειναι πιο φθηνα απτα αντιστοιχα σημερινα μιας και δεν θα εχουν ελεγχτη μνημης, οπως γινεται κ στα amd.

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8434&Itemid=69

"Time will tell how this problem will be solved, but as of right now there's no easy solution and Intel is trying to work with the motherboard manufacturers to come up with a clever solution to the problem. Considering that each extra two layers add 50 percent cost to the PCB manufacturing, we could end up seeing some very expensive X58-based motherboards if this problem can't be solved"

και αυτο που λεει ο sstav αλλα και μονο το γεγονος οτι θα βγον πρωτα τα mobos με το hi-end chipset X58 αναγκαστικα οδηγει τις τιμες εκει, 200 τα πιο φτηνα και μεχρι και 300 τα καλυτερα. Η intel ακολουθει την ιδια τακτικη με την εποχη core2 , που πρωτα βγηκαν τα 975 σαν hi-end και μετα τα 965 σαν mainstream εφεραν πιο λογικες τιμες. Το μονο θετικο στη συγκεκριμενη περιπτωση σε σχεση με τοτε ειναι οτι παιρνωντας ενα Χ58 πραγματικα εχεις κατι καινουριο και top ενω ας πουμε το 975 το διατηρησαν απο την προηγουμενη γενια επεξεργαστων και ετσι το 965 κατεληξε να ειναι καλυτερο σε πολλα πραγματα (πχ FSB overclock), αρα τα 200+ ευρω σου θα πιασουν πιο πολυ τοπο. Ευχης εργο θα ηταν βεβαια να εβγαινε απο την αρχη και το αντιστοιχο "965" να επεφτε το κοστος γιατι πολλοι δε θα χρειαζονται τα extras του Χ58 αλλα αφου δεν...οποιος εχει υπομονη ας περιμενει κανα τριμηνο. Επισης αυτο που λες για τον ελεγκτη μνημης ναι μεν ακουγεται λογικο αλλα στην πραξη δεν σημαινει τιποτα. Απο ποτε πληρωνουμε το ποσο κοστιζει να κατασκευαστει ενα προιον? Οι τιμες ειναι απλα αυτες που τους παιρνει να βαλουν, και στα amd ειναι φτηνα τα mobo για να σε δελεασουν να πας στην πλατφορμα επειδη εχει μικρη κινηση, για κανενα αλλο λογο....προσφορα και ζητηση... Και οι 939 ειχαν ελεγκτη μνημης αλλα το DFI NF4 SLI ξεκινησε στα 190...και δεν ηταν το πιο ακριβο...

νεχαλεμ θα παρουμε μονο και μονο οταν η DDR3 θα κανει οσο η DDR2 τωρα

Τοτε που θα εχουν βγει oi ddr4 δηλαδη..Εγω ξερω παντως οτι για να εχεις την τεχνολογια της εποχης πρεπει να τα σκας,δυστυχως.

Τοτε που θα εχουν βγει oi ddr4 δηλαδη..Εγω ξερω παντως οτι για να εχεις την τεχνολογια της εποχης πρεπει να τα σκας,δυστυχως.

Aκριβως!!!!!!!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.