Lawrence Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2008 ΑγαπητοίΠριν αναπτύξω το πρόβλημά μου θα ήθελα να σας χαιρετίσω σαν νεοαφιχθείς στο forum σας και να σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε και την ενημέρωση που προσφέρετε. Συνεχίστε να κρατάτε αυτή την όαση γνώσεων δροσερή.Και τώρα στο πρόβλημά μου. Οπως ίσως να προσέξατε στην υπογραφή μου έχω την ακόλουθη σύνθεση:Asus P5E3 Premium/WiFi-APIntel Core 2 Extreme Quad-Core Processor QX9770 [bX80569QX9770] Kingston 1GB DDR3 1625MHz (PC3-13000) CL7 [KHX13000D3LL/1G] x 2Sapphire Radeon HD 3870X2 1GBΣίγουρα γνωρίζετε (εγώ δυστυχώς δεν το ήξερα μέχρι χθές) οτι για να παίξει η mobo με την κάρτα οθόνης πρέπει να απενεργοποιηθεί το Express Gate της mobo, αλλοιώς δεν ξεκινάει καν το Bios. Με άλλη κάρτα οθόνης ξεκινάει.Παρόλα αυτά προσπαθώντας να κάνω update το Bios, μήπως και σώσω την κατάσταση, ενώ η διαδικασία update ολοκληρώθηκε κανονικά το pc δεν ξαναξεκίνησε ποτέ (παρά το Crash free Bios και τις προσπάθειες με Flash Disk και το cd της Asus). Εστειλα το pc ολόκληρο στο service της E-shop και βέβαια αντί να μου απαντήσουν οτι τα δύο κομμάτια (mobo και vga είναι ασύμβατα μου απάντησαν οτι ήταν στραβομένο ένα pin και έτσι (πολύ βολικά για αυτούς) είμαι εκτός εγγύησης (προφανώς αυτοί την έκαναν τη ζημιά γιατί το pc όταν το παρέδωσα, έπαιζε με άλλη κάρτα vga).Αυτά όλα βέβαια είναι ιστορία. Απλά, επειδή η διαμάχη μου με αυτούς θα κρατήσει καιρό θα ήθελα, αν βέβαια θέλετε και μπορείτε να με βοηθήσετε, να διαλέξω μια άλλη mobo που να αξιοποιεί τα υπόλοιπα εξαρτήματά μου (εκτός P5E3). Το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα (υπό την έννοια οτι θέλω την καλύτερη για αυτά που θα την συνοδεύουν).Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.Lawrence:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Ιούλιος 28, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 αν δεν εχεις καθολου οικονομικο προβλημα http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1117548 P5E64 Evolution (S775,DDR3,X48) Υ.Γ. μη ξαναπαρεις τιποτα απο το e-shop Και αν θες βοηθεια για το πως φτιαχνονται οι μολοτοφ,εδω ειμαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawrence Ιούλιος 28, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 Κατ΄αρχήν σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.Οσο για το πρώτο σκέλος της απάντησής σου, είναι ψαγμένο οτι δεν θα έχω πρόβλημα με την κάρτα οθόνης?Αυτό που δεν διευκρίνησα, είναι ότι δεν με ενδιαφέρει το Overclocking αυτή τη στιγμή, απλά θέλω να δουλεύουν όλα σωστά.Επίσης μήπως χρειάζονται τίποτα ειδικές ρυθμίσεις στο Bios μετά την τοποθέτηση των εξαρτημάτων ή είναι από τις "εύκολες" όπως παρατήρησα ότι τις χαρακτηρίζετε στις συζυτήσεις σας?Οσο για το δεύτερο σκέλος της απάντησής σου, ετοιμάζω εγώ κάτι εξώδεικες βόμβες, που όταν θα σκάσουν θα ακούσετε το μπαμ και θα καταλάβετε. (Επίτηδες ζημιά στον υπολογιστή για αποφυγή εγκύησης, άρνηση εγγύησης, αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, καταγγελίες στο ΙΝ.ΚΑ. και στην ASUS αλλά και αίτηση επανεξέτασης του ISO που διαθέτει η εν λόγω εταιρία, κ.λπ. κ.λπ.). Αν σας ενδιαφέρει θα σας κρατάω ενήμερους.Ποιά η γνώμη σου για την Gigabyte X48T DQ6 ? Είναι πιο "δύσκολη" ? Ή είναι "επίφοβη" ?Ευχαριστώ και πάλιLawrence Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Ιούλιος 28, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 Οσο για το δεύτερο σκέλος της απάντησής σου, ετοιμάζω εγώ κάτι εξώδεικες βόμβες, που όταν θα σκάσουν θα ακούσετε το μπαμ και θα καταλάβετε. (Επίτηδες ζημιά στον υπολογιστή για αποφυγή εγκύησης, άρνηση εγγύησης, αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, καταγγελίες στο ΙΝ.ΚΑ. και στην ASUS αλλά και αίτηση επανεξέτασης του ISO που διαθέτει η εν λόγω εταιρία, κ.λπ. κ.λπ.). Αν σας ενδιαφέρει θα σας κρατάω ενήμερους.Lawrence μας ενδιαφέρει, μας ενδιαφέρει. Στο θέμα σου, κι εγώ την Asus σου προτείνω, είναι καταπληκτική μητρική! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawrence Ιούλιος 28, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 Ευχαριστώ για την ανταπόκρισηΧρειάζεται κάτι ιδιαίτερο να προσέξω ή τα βάζω επάνω και παίζει?Από Πλαίσιο? ή έχετε κάποιον φίλο να προτιμήσουμε?Υπάρχει πιθανότητα να ζωντανέψει η P5E3 Premium που ήδη έχω επάνω?Μετά το update του bios δεν ξαναξεκίνησε ποτά και παρά το Clear CLK jumperκαι την αφαίρεση της μπαταρίας δεν κάνει ούτε reset ούτε επιστροφή στο αρχικό με flash ή cd?ΕυχαριστώLawrence Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούλιος 28, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 πάρε μια από αυτές τις 3http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=640&l4=0&model=2367&modelmenu=1http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=640&l4=0&model=2131&modelmenu=1http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=572&l4=0&model=1862&modelmenu=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Ιούλιος 28, 2008 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 Ευχαριστώ για την ανταπόκρισηΧρειάζεται κάτι ιδιαίτερο να προσέξω ή τα βάζω επάνω και παίζει?Από Πλαίσιο? ή έχετε κάποιον φίλο να προτιμήσουμε?Υπάρχει πιθανότητα να ζωντανέψει η P5E3 Premium που ήδη έχω επάνω?Μετά το update του bios δεν ξαναξεκίνησε ποτά και παρά το Clear CLK jumperκαι την αφαίρεση της μπαταρίας δεν κάνει ούτε reset ούτε επιστροφή στο αρχικό με flash ή cd?ΕυχαριστώLawrenceΓιατί δεν την πας RMA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούλιος 28, 2008 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 γιατί οι γροθοι του e-shop του το χρεωσανε σαν δικό του λάθος... άντε να το κλησουνε το μπ...λο Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsan Ιούλιος 28, 2008 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 blackops η p5e64ws evo δεν τα πανε καλα με τον 9770 μεχρι και το 501 bios ξεκειναγε μονο με 333fsb:mobile1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawrence Ιούλιος 28, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 Νάτα τα δύσκολααα...Κατ΄αρχήν όχι μόνο μου το χρέωσαν σαν δικό μου λάθος, αλλά μου κρύβονται κιόλας οι τεχνικοί. Θα πέσει πολύ ξύλο (1,94 ύψος, 170 κιλά, κάτι σαν το Σχορτσανίτη στο λίγο πιο μικρό είμαι).Τώρα όσον αφορά τον QX9770, την 3870Χ2 και τις Kingston της υπογραφής μου τί να κάνω τελικά. Το 501 από που προκύπτει? Στο site της Asus υπ΄ρχει μέχρι 0401!!!Ποιά είναι σίγουρο οτι δουλεύει σε νορμάλ κατάσταση (οχι Ο.C.)??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούλιος 28, 2008 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 αυτές εδώhttp://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=640&l4=0&model=2367&modelmenu=1http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=572&l4=0&model=1862&modelmenu=1μην μπλεξεις με black ops αν δεν θες o/c Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsan Ιούλιος 28, 2008 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 υπαρχη και το 504 για την p5e64ws evo παντα κυκλοφορουν beta bios:hi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsan Ιούλιος 28, 2008 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 γιατη οχι blackops αν εξερεσεις την τιμη ειναι αψογη μητρικη και ειναι οτι πρεπη για qx9650-9770:flex: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawrence Ιούλιος 28, 2008 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις.Ας ανακεφαλαιώσουμε όμως.1. P5E64 WS Evolution2. Rampage Extreme3. BlackOpsΟι παραπάνω τρεις ειναι Χ48, οι υπόλοιπες όχι, άρα, δεν κάνουν για τον QX9770 σωστά?Επιπλέον η Kingston έχει πιστοποιήσει μόνο την P5E64 WS Evolution ως συμβατή με τις μνήμες μου.Αυτό σημαίνει οτι αν οι μνήμες πάθουν κάτι έχουν lifetime warranty και αλλάζονται από www.msystems.gr.Αρα, ώστε, επομένως τι???Τέλος την Νο2 δεν την βρίσκω πουθενά εντός Ελλάδος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr00kos Ιούλιος 28, 2008 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 εγω αναμεσα σε αυτες τις 3 8α ελεγα rampage extreme οταν ερθει, η blackops δεν ειναι για σενα. αμα ητανε δεν θα ρωταγες τι mobo να παρεις η p5e64 evo ειναι κορυφη, μεγαλα fsb κτλπ μου τη σπαει που δεν δειχνει ρευματα και θερμοκρασιες κτλπ. σε αντιθεση και με τις 2 χωρις να εχω δοκιμασει κατι η rampage δειχνει να σπερνει και προσφερει ολα τα καλα της μικρης της αδερφης rampage formula (ddr2) οποτε στη θεση σου θα περιμενα να παρω αυτην. τελος θα ηθελα να αναφερω το ποσο μαρεσουν τα part απο το συστημα σου. ΕΝΑ προς ενα πραγματικα. σ'ωραιος Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Ιούλιος 28, 2008 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 Πασά μου, η μητρική που λές είναι κοντά σιμά http://www.hwbot.org/result.do?resultId=757520 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawrence Ιούλιος 28, 2008 Author #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 Petr00kos ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Τα κομμάτια τα μάζεψα ένα-ενα και σιγά-σιγά. Μου τα χάλασε μόνο η μητρική.Τέλος πάντων αν δεν αργήσει πολύ θα περιμένω την Rampage Extreme αλλοιώς Evo.Πρέπει και να δουλέψω κιόλας με το pc όχι μόνο διακοπές και παιχνίδια. (Εκδόσεις, επεξεργασία βίντεο, μακέτες κ.λπ.).Αν σκεφτείτε κάτι άλλο θα είμαι εδώ να σας ακούσω.ΕυχαριστώLawrence Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούλιος 28, 2008 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 Πασά μου, η μητρική που λές είναι κοντά σιμά http://www.hwbot.org/result.do?resultId=757520 Του την εστειλαν απο asus ... οπως και σε ολους τους αλλους που την εχουν μεχρι στιγμης . Σημερα την εβγαλε το o/cers uk σε προσφορα ...:bye: :shutup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawrence Ιούλιος 28, 2008 Author #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 Παρεμπιπτόντως ξέχασα την Gigabyte GA-X48T-DQ6. Αυτή γιατί δεν παίζει???Ειναι προβληματική??? ή ασύμβατη???Α, και το O/C UK έχει σε προσφορά την Rampage Formula νομίζω όχι την Extreme... άσχετο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Ιούλιος 28, 2008 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 Α, και το O/C UK έχει σε προσφορά την Rampage Formula νομίζω όχι την Extreme... άσχετο... Προφανως ηταν χιουμοριστικο το post μου και γι'αυτο ειχα και τα emoticons . 270 λιρες αγγλιας χωρις μεταφορικα , μονο προσφορα δε μπορει να ειναι . Να δουμε ποσο θα ερθει εδω ... Μεινε μακρια απο gigabyte . Τη δεδομενη στιγμη η evolution ειναι η καλυτερη λυση , εκτος εαν θελεις να περιμενεις την rampage extreme (αγνωστη ημερομηνια παραλαβης στην Ελλαδα ακομη) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.