Jump to content

Δύσκολο πρόβλημα σχετικό με το Flight Simulator Deluxe

prometheas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλημέρα

Τον τελευταιο καιρό αντιμετωπίζω ενα σημαντικό πρόβλημα το οποιο περιγράφω παρακάτω μηπως καποιος έχει καμμια ιδέα η μπορεί να προτείνει κάτι

Εχω ενα PC με την παρακάτω σύνθεση

AMD X2 5200

2 Gb μνήμης 800Mhz

Motherboard : ASUS M3A

Τροφοδοτικο : Cheftec 550W

Καρτα γραφικών : ΑΤΙ 3870

1 DVDRW

2 σκληρους δίσκους WD 500 Gb..

1 εξωτ. WD για backup

To μηχανημα μεχρι προσφατα ήταν γενικών καθηκοντων και δουλευε απροβλημάτιστα σε οτιδήποτε. Καποια στιγμη βλεποντας σε ενα φιλο το FSX πορώθηκα και μου μπήκε η ιδεα να δω εαν παιζει εστω και σε μετριες αναλύσεις στο PC μου

Το εγκατέστησα μαζι με το Service Pack 2, δουλεψε αρκετά καλά για 1 εβδομαδα με μέτρια graphics settings (Η καρτα σηκώνει παραπάνω αλλά δεν ήθελα να ζορίσω τον επεξεργαστή) Εκτοτε οποτε το ξεκινάω φορτώνει κανονικά αλλά με το που διαλέγω π.χ μια αποστολή και παω να πετάξω, μεσα σε 2-3 λεπτά ο επεξεργαστής ανεβάζει και στους 2 πυρήνες πανω από 90 βαθμους θερμοκρασία (μετρημένη με το Coretemp και το μηχάνημα κανει restart.. Αυτό γινεται συνέχεια...

Ο AMD εχει την stock ψύκτρα και δεν παρουσιάζει προβλημα θερμοκρασίας σε καμμια αλλη εφορμογή (το εχω αφήσει να κανει number crunching 24ωρο και δεν ανεβασε πάνω από 48 βαθμ core θερμοκρασία)

Καμμιά ιδέα ;

Ουόου αυτό δεν παίζει , κάτι μας κρύβεις (ΛΟΛ)

ΟΚ

ρίξε διπλό sPi 8Μ και τσέκαρε θερμοκρασίες.

Αν είναι φυσιολογικές, μπορώ να φανταστώ τα ακόλουθα σενάρια

1)η θερμότητα της κάρτα γραφικών επηρεάζει τη θερμοκρασία του επεξεργαστή.

2)το ανεμιστήρι του επεξεργαστή σταματάει

Θα μου έκανε τρομερή εντύπωση να μας αναφέρεις θερμοκρασίες κάτω των 60-65 στο διπλό sPi 8M .

Πάντα με το ίδιο πρόγραμμα όμως ΟΚ?

Έπειτα για τρέξε ένα 3DMark και πες μας θερμοκρασίες επεξεργαστή και πυρήνα κάρτας γραφικών.

Παρατήρηση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λυπάσαι τον επεξεργαστή. Κλόκαρέ τον με λίγο ρεύμα, κλόκαρε λίγο και την κάρτα σου, μεθόδευσε σωστά την αερόψυξή σου να μην φεύγει ο ζεστός αέρας από το ένα εξάρτημα και να πηγαίνει στο άλλο και ευχαριστήσου παιχνίδια.

Ουόου αυτό δεν παίζει , κάτι μας κρύβεις (ΛΟΛ)

ΟΚ

ρίξε διπλό sPi 8Μ και τσέκαρε θερμοκρασίες.

Αν είναι φυσιολογικές, μπορώ να φανταστώ τα ακόλουθα σενάρια

1)η θερμότητα της κάρτα γραφικών επηρεάζει τη θερμοκρασία του επεξεργαστή.

2)το ανεμιστήρι του επεξεργαστή σταματάει

Θα μου έκανε τρομερή εντύπωση να μας αναφέρεις θερμοκρασίες κάτω των 60-65 στο διπλό sPi 8M .

Πάντα με το ίδιο πρόγραμμα όμως ΟΚ?

Έπειτα για τρέξε ένα 3DMark και πες μας θερμοκρασίες επεξεργαστή και πυρήνα κάρτας γραφικών.

Παρατήρηση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λυπάσαι τον επεξεργαστή. Κλόκαρέ τον με λίγο ρεύμα, κλόκαρε λίγο και την κάρτα σου, μεθόδευσε σωστά την αερόψυξή σου να μην φεύγει ο ζεστός αέρας από το ένα εξάρτημα και να πηγαίνει στο άλλο και ευχαριστήσου παιχνίδια.

Ωπα, ειμαι σχετικά αρχάριος και με ρίξατε στα βαθια.. Τι ειναι αυτά τα spi 8M ?

Ωπα, ειμαι σχετικά αρχάριος και με ρίξατε στα βαθια.. Τι ειναι αυτά τα spi 8M ?

βρες στο γκουγκλ το προγραμμα "super pi" εγκατεστησε το και πεστου να τρεξει τα 8 μυρια ψηφια.

Nαι ΟΚ, το έκανα Ολοκληρώθηκε σε 6 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα..

Με βαση το coretemp η μεγιστη θερμοκρασια στους πυρήνες μου ήταν 58 & 53 βαθμους αντιστοιχα..

Αρα ? Η CPU δεν φαίνεται να εχει πρόβλημα ή κανω λάθος ;

Καμμιά άλλη ιδέα ρε παιδιά ; Μπας και φταιει το τροφοδοτικό ;

Θα δοκιμασω και με ανοιχτό το πλαινο πορτάκι να δώ μηπως ειναι θεμα θερμοκρασιών και κακής ροής αερα (παρότι εχω 3 12άρηδες ανεμιστήρες στο κουτι)

Τρέξε 3DMark γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πώς από 58 θα πας 90. Δεν παίζει τέτοια φάση. Τρέξε 3ΔΜΑρκ 03 ας πούμε και πόσταρε θερμοκρασίες επεξεργαστή και gpu κατά τη διάρκεια. Αν κάποια στιγμή οι θερμοκρασίες πάρουν την ανηφόρα κοίτα αν παίζει το ανεμιστήρι του επεξεργαστή σου

Δύσκολο να παίρνει την ζεστη από την vga τόσο πολύ... Μήπως κάτι άλλο παίζει? PSU και με την τάση?

Τρέξε 3DMark γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πώς από 58 θα πας 90. Δεν παίζει τέτοια φάση. Τρέξε 3ΔΜΑρκ 03 ας πούμε και πόσταρε θερμοκρασίες επεξεργαστή και gpu κατά τη διάρκεια. Αν κάποια στιγμή οι θερμοκρασίες πάρουν την ανηφόρα κοίτα αν παίζει το ανεμιστήρι του επεξεργαστή σου

Το εκανα.. Ο πρώτος κύκλος των τεστ τελειωσε κανονικά, αλλά στα μεσα του 2ου ειδα πάλι το γνωστό restart και κατοπιν (στο μπουτάρισμα) μύνημα για high cpu temp

Κατά τη διάρκεια του τεστ, οι ανεμιστήρες δουλευαν κανονικά, αλλά εκεινο που με έβαλε λιγο σε υποψιες ειναι οτι το πισω μερος του τροφοδοτικού ήταν αρκετά ζεστό..

Το τροφοδοτικο ειναι chieftec 550W 80 plus με το configuration που αναφερω στην αρχή.. (+ 5 USΒ συσκευές + 1 firewire)

Σκεπτομαι να δοκιμασω με αλλο τροφοδοτικο και άλλη κάρτα γραφικών, απλά ήθελα πρώτα τη γνώμη σας μιας και δεν εχω πολλές γνώσεις στα θεματα αυτά

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.