Jump to content

Προβληματική εγκατάσταση Υδροψυξης

ExeliktikoS

Recommended Posts

Έστω ότι έχουμε εγκαταστήσει σύστημα υδρόψυξης για την CPU .

Και έστω οτι κάνουμε την εξής συνδεσμολογία : ΑΝΤΛΙΑ---->ΔΕΞΑΜΕΝΗ---->CPU--->RADIATOR---->ΑΝΤΛΙΑ

και τοποθετούμε τέτοια δεξαμενή , ώστε η αντλία όταν πιέζει το νερό στην δεξαμενή (δεξαμενή όχι τίγκα γεμάτη) να δημιουργεί μπουρμπουλίθρες οι οποίες ταξιδευουν σε όλο το συστημα προκαλόντας θόρυβο.

Ερώτηση... το συγκεκριμένο σκηνικό είναι σωστό? δεν ρίχνει το βαθμό απόδοσης?

Ενημερωτικά το CPU υπο αυτή την υδρόψυξη , λειτουργει με θερμοκρασία δωματίου 27 , στους 41 σύμφωνα με τα BIOS .. και επίσης χρησιμοποιείται 2πλο ψυγείο.

ναι και εγώ στο παλιό PC μου έτσι τα είχα βάλει και είχα με 27 θερμοκρασία στο δωμάτιο , 27 και στο CPU .

Επαναλαμβάνω όμως . Αν αυτο που περιγράφω είναι ένα πραγματικό γεγονώς είναι σωστα εγκατεστημένο ? Η κυκλοφορία του αέρα μέσα στο συστημα είναι σωστη?

κούνα λίγο τους σωλήνες, άσε την τάπα λίγο λασκα, κανε δυο τρεις επανακινεισεις την αντλία, ώστε να κυκλοφορηση ο αέρας και να εξαλειφθεί .

+1 και λεω αμεσως μετα την αντλια να βαλεις το block

Λογικά αυτά που προτείνεις αλλα , μαλλον δεν έγινα κατανοητός . Η αντλία ρίχνει το νερό στη δεξαμενή απο το κάτω μέρος της . Στη συνέχεια το νερό για να πάει στο CPU φεύγει απο το πλαινο της δεξαμενής. Επομένως το νερό μπαίνει σαν ''συντριβάνι'' και φευγει απο το πλάι. Δεν μπορώ να ανοίξω το καπάκι γιατι είναι τόσες οι μπουρμπουλιθρες , που αν το κάνω θα χυθέι απέξω.

EDIT :Το ερώτημα μου δεν ειναι τι καλυτερο μπορώ να κάνω, αλλα άν αυτη η εγκατάσταση είναι σωστη , αν μπορεί αν θεωρηθέι ''επαγγελματική'' ? Δηλαδη αν έπερνες έτοιμο το PC δίνοντας ένα Α ποσό για να σου κάνουν έτοιμη την παραπάνω εγκατάσταση , θα έπρεπε να είμαι ευχαριστημένος ?

Και επαναλαμβάνω. Οι 41 βαθμοί ειναι λογικοί για θερμοκρασία δωματίου 27?

Αυτο λεω και εγω!Λεω οτι ειναι λαθος γιατι στελνει το νερο με δυναμη στην αντλια και απο εκει στον cpu!Γιατι δεν αλλαζεις την σειρα να δεις αν θα αλλαξει κατι!Τι αντλια και δεξαμενη εχεις?Βαλε και καμια photo αν ειναι!

δεν πρέπει να έχει αέρα στο κύκλωμα και με την συνδεσμολογία ΑΝΤΛΙΑ---->ΔΕΞΑΜΕΝΗ θα δημιουργούνται πάντα μπουρμπουλήθρες και κυκλώνας στην δεξαμενή.Δεν γνωρίζω αν κερδίζεις τίποτα σε θερμοκρασίες αλλά σίγουρα χάνεις γιατί το νερό μετά το ψυγείο ψύχει και την αντλία.

Άλλαξε την συνδεσμολογία σε δεξαμενή - αντλία - ψυγείο - cpu - κλπ - κλπ - δεξαμενή.

Ανεξαρτητα απο το αν η θεμοκρασια ειναι καλη ή οχι, οπου κ αν εχω διαβασει, ολα τα setups, ολοι οι κατασκευαστες αντλιων αναφερουν ξεκαθαρα οτι η αντλια μπαινει μετα τη δεξαμενη, δηλαδη παιρνει νερο απο δεξαμενη και το σπρωχνει προς το οποιοδηποτε στοιχειο του κυκλωματος.

ΑΝΤΛΙΑ---->ΔΕΞΑΜΕΝΗ---->CPU--->RADIATOR---->ΑΝΤΛΙΑ

η αντλία με την δεξαμενή είναι το ιδιο ή ξέχωρα ? και οταν γραφεις " Multirama Extreme Custom Watercooling" γίνε λίγο ποιο κατανοητός!!! για την σύνθεση!!

Πάμε μια νέα αρχή.

Ελέγχοντας το σύστημα 2-3 φορές πιο κοντά κατάφερα να δώ ότι η κυκλοφορία είναι ανάποδα αποτι είχα δει.Εχουμε δηλαδή.. ΡΕΖ--->ΑΝΤΛΙΑ--->ΨΥΓΕΙΟ--->CPU--->ΡΕΖ.

Επομένως είναι πάλι λανθασμένη διοτί η αντλία λέιτουργεί με ζεστό νερό , που σημαίνει μικρότερος χρόνος ζωης.

Και το πρόβλημα της 'μπουρμουλιθρας' παραμένει...καθώσ συντριβάνη δημιούργείται πάλι , αλλα σε άλλο σημειο. :D (άλλα μάλλον λόγο δυνατής αντλίας ).

Ανασυγκρότηση... Υπάρχει πρόβλημα συνδεσμολογίας που οδηγει σε υψυλη θερμοκρασία και πρόβλημα με τις μπουρμουλιθρες και οδηγεί σε χαμηλή απόδοση. σωστα?

δεν πρόκειται να κάνω καμία αγορά.

Έδωσα ενα μεγάλο ποσό , μόνο και μόνο για την εγκατάσταση του συστήματος υδρόψυξης , σε γνωστό κατάστημα που όπως μου αναφέρανε ιδικεύεται στο χώρο , και το αποτέλεσμα είναι το παραπάνω που αναφέρω..:TD:

δεν πρόκειται να κάνω καμία αγορά.

Έδωσα ενα μεγάλο ποσό , μόνο και μόνο για την εγκατάσταση του συστήματος υδρόψυξης , σε γνωστό κατάστημα που όπως μου αναφέρανε ιδικεύεται στο χώρο , και το αποτέλεσμα είναι το παραπάνω που αναφέρω..:TD:

Για το Multirama λες τωρα?

Εάν έχεις παράπονο, πηγαίνεις στο μάστορα που σου έκανε τη δουλειά και του το λες.

Εάν αρνηθεί να το διορθώσει, τότε βγαίνεις και τον κάνεις ρόμπα στο πανελλήνιο.

Όλοι κάνουμε λάθη.

ΓιαγκΤ ακριβώς αυτό θα κάνω. Απλα ρωτάω την άποψη σας για να είμαι σιγουρος οτι αυτο που πιστευω εγω για το συγκεκριμένο σύστημα είναι λογικό.

Βέβαια η όλη ιστορία του έχει και κάτι ακόμα . Το ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ , έχει μεταλλικές τάπες... Οταν πήγα να το ανοίξω , σκεπτόμενος οτι το πρόβλημα δημιουργείτε λόγο έλειψης υγρου , τι διαπίστωσα?

Η τάπα εσωτερικά ήταν σκουριασμένη...και επομένως το δοχείο χρησιμοποιημένο. Τα σχόλια δικά σας...:whip:

Επομένως απο δευτέρα σίγουρα θα γίνει κάποιος ρεζίλη...

ΑΑΑα και η φωτογραφία της δεξαμενής σε λειτουργία :

http://i48.photobucket.com/albums/f232/exeliktikos/DSCN0226.jpg

διακρίνεται καθαρά το πρόβλημα των μπουρμπουλίθρων.

Πάμε μια νέα αρχή.

.............

Επομένως είναι πάλι λανθασμένη διοτί η αντλία λέιτουργεί με ζεστό νερό , που σημαίνει μικρότερος χρόνος ζωης......

Μια χαρα ειναι η συνδεσμολογικα, η θερμοκρασια του νερου σε ολο το κυκλωμα ειναι περιπου η ιδια. Τωρα τα σκουριασμενα ρακορ ειναι αλλη ιστορια!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.