Jump to content

oc σε 8500 με gigabyte p35ds4 ?

oldhag

Recommended Posts

επειδη ειμαι λιγο γερονταρας για να ξερω πολλα για overcklockin ,μηπως κανα καλο παιδι μπορει να με βοηθησει τι να βαλω στο bios της μητρικης στο m.i.t αναλυτικα ωστε να παω τον 8500 στα 3,8 (μου φτανει) χαλαρα και χωρις προβληματα.οι μνημες ειναι 2χ1 gb 1066 trancend axe ram και psu 750 w tt toughpower.:help:

πηγαινε για αρχη το fsb στα 400 και το multi στο χ9 και ορισε τον διαιρετη στο manual και επελεξε ενα νουμερο κοντα στο 1066. νομιζω πρεπει να ειναι το 2,4. ετσι θα φτασεις στο 3,6ghz. μετα ελεγξε θερμοκρασιες να μην εισαι πανω απο 50oc και δουλεψε τον λιγες μερες ετσι.

ειμαι ηδη στα 3800 σταθερος με τα εξης= multi χ9,5 ,400x9,5 ,pci= 100,spd= 2.50,

mhz=1000 ,5-5-5-15 ,ddr2 overvltage=+0,35 ,gmh=+0,25 ,cpu v core=1,237 v..

σε ευχαριστω για το ενδιαφερον.κατι μικροπροσπαθειες να ανεβει ακομα αποτυχαν καθοτι δεν το κατεχω το αθλημα:o.οποιεσδηποτε συμβουλες καθοδηγησεις ευπροσδεκτες:jump1:

ειμαι ηδη στα 3800 σταθερος με τα εξης= multi χ9,5 ,400x9,5 ,pci= 100,spd= 2.50,

mhz=1000 ,5-5-5-15 ,ddr2 overvltage=+0,35 ,gmh=+0,25 ,cpu v core=1,237 v..

σε ευχαριστω για το ενδιαφερον.κατι μικροπροσπαθειες να ανεβει ακομα αποτυχαν καθοτι δεν το κατεχω το αθλημα:o.οποιεσδηποτε συμβουλες καθοδηγησεις ευπροσδεκτες:jump1:

οταν εννοεις overvoltage +0.35 δουλευουν δηλαδη στα 2,45? εαν ναι ειναι παρα πολυ και μειωσε το! καταρχας δεν χρειαζεται. εχουμε τις ιδιες μνημες και τις εχω δουλεψει στα 1180 με 2,1v και στα 3,6 ο cpu (E8400).

εαν θες να ανεβεις και αλλο ασε το multi στο χ9.5 βαλε το fsb στο 410 , pci στο 100 και δοκιμασε με ddr2 στα 2,2v χωρις gmh +0.25 και cpu v core sto 1.3v. και μετα κοιτα οπωσδηποτε θερμοκρασιες και ποσταρε τες. (με real temp)

4 stable

με 1.312 cpu vol και 2.20 mem vol στα 1050

420 χ9.5

υπαρχει μια διαφορα ενδιξεων του cpu vol

easy tool 1.343

bios 1.318

cpuz 1.312

πιο αραγε να ειναι το πραγματικο . ανεβασα 430χ9.5 δεν ηταν σταθερο στο orthos

θερμοκρασια 58 idle 74 load

4 stable

με 1.312 cpu vol και 2.20 mem vol στα 1050

420 χ9.5

υπαρχει μια διαφορα ενδιξεων του cpu vol

easy tool 1.343

bios 1.318

cpuz 1.312

πιο αραγε να ειναι το πραγματικο . ανεβασα 430χ9.5 δεν ηταν σταθερο στο orthos

θερμοκρασια 58 idle 74 load

οποια και να ειναι η ενδειξη μην σε ανησυχει γιατι δεν ειναι ψηλα οποτε μην το φοβασαι καθολου.

θα ελεγα οτι στα 420χ9,5 εισαι αρκετα καλα για συνεχη χρηση. δεν θα προτεινα να πας παραπανω.

αν τωρα θες να δοκιμασεις - με δικη σου ευθυνη παντα - ανεβασε το cpu vol στα 1,4 αλλα μαλλον θα πρεπει να πας και σε αγορα καινουργιας ψυκτρας αν εισαι με την stock. 58oc σε idle δεν ειναι και λιγοι.

58oc σε idle δεν ειναι και λιγοι

εχω πανω την xismatek 963 αλλα ανυσηχω μηπως εχω βαλει παραπανω thermal paste:hmm:

τι ποσοτητα περιπου εβαλες ? (η 'επισημη' ειναι ενας κοκκος ρυζιου) αλλα εγω στον προηγουμενο cpu ειχα βαλει τοση ωστε καλυφτηκε ολη η επιφανεια του cpu. αλλα και παλι δεν ειχα προβλημα. αλλα εαν εχει ξεχειλισει πρεπει οπωσδηποτε να το αλλαξεις!!

κοκο ρυζιου :...:εχω βαλει απο αυτη που ειναι σε μπουκαλακι σαν μανο την zalman.την απλωσα στο κεντρο και γυρω -γυρω οχιμεχρι τις ακρες περνωντας 3 ελαφριες επιστρωσεις

:slap:

εαν δεν εχει βγει εξω απο την ψυκτρα δεν νομιζω οτι εχεις προβλημα. θυμισου μονο οτι για να αποδιδει ο cpu ολη την ωρα στα 4ghz πρεπει να απενεργοποιησεις απο την m/b την επιλογη cpu enhanced halt. αλλιως οταν δεν εχει φορτο εργασιας θα σου ριχνει την συχνοτητα για οικονομια. (your choice!)

αυτη την στιγμη ειμαι με 3,8 απολυτα σταθερος με ρευμα 1,23. με μνημες στα 1000 με 2,10 .5-5-5-15 .θερμοκρασιες idle 50 load 65.προτιμοτερο απο το να παω σε 4 με τουλαχιστον 1,3 ρευμα.εκτος αν πρεπει να ανεβασω λιγο και το fsb overvoltage control που το εχω normal

Το fsb overvoltage συνήθως δε χρειάζεται αύξηση σε τέτοια fsb. Αν αρχίσεις να περνάς τα 450 τότε το συζητάμε. Πάντα να ξεκινάς χωρίς αύξηση των gmch και fsb overvoltage. Αν τρέξεις orthos ή prime και βλέπεις και κοκκινίζει κάποιος πυρήνας (κάνει δηλαδή fail αλλά ο άλλος συνεχίζει να δουλεύει), σημαίνει ότι χρειάζεται κι άλλη τάση ο επεξεργαστής συνήθως. Αν δεις ότι ο υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση, τότε σημαίνει συνήθως ότι χρειάζεσαι αύξηση του gmch. Μόλις φτάσεις σε μια τάση gmch που σταματάει να κάνει επανεκκινήσεις το orthos ή prime τότε συνεχίζεις να ανεβάζεις τον επεξεργαστή αγνοώντας εντελώς το gmch.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.