Jump to content

Περίεργες τάσεις Volt.....

bill86

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εδώ και λίγο καιρό το pc μου όταν ξεκινάει μου βγάζει μήνυμα πριν φορτόσουν τα win για μη ομάλες ενδείξεις στις θερμοκρασίες ή ανεμιστεράκια και κανα δυο ακομα δεν θυμαμε ακριβώς.

Μου είχε την επιλογή να πατήσω F1 και να συνεχίσω στα win κανονικά αλλα μπίκα στο bios να δω τη δεν παει καλά.

μετα απο λίγο ψάξιμο βρήκα οτι το πρόβλημα ήτανε στις τάσεις.

Πιο συγκεκριμένα μου γράφει πως vcore=4.03volt, 3,3=4.κάτι, 5=6.κάτι, 12=14 (νομιζω! )

Τέλος πάντων αρκετα πιο πανω απο τα φυσιολογικά δεν θυμάμε ακριβώς της τιμές.

Στην αρχή υπέθεσα πως είναι το τροφοδοτικό αλλα ένα παιδί που είναι τεχνικός μου είπε πως είναι λάθος ενδειξη της μητρικής και δεν υπάρχει πρόβλημα. μάλιστα μου είπε πως αν ήτανε πραγματικές οι τιμές δεν θα ανοιγε καν το pc.

η μητρική μου είναι η P5N32-E SLI και θέλω να μου πείτε (όποιος ξέρει) τι πιστεύετε οτι φταίει?

κάτι τελευταίο.... έβαλα το AI Booster να δω θερμοκρασίες CPU σήμερα και έλεγε 128C

lol?

δοκίμασα ένα ασχετο πρόγραμμα το πρώτο που βρήκα μπροστά μου στο google και είδα φυσιολογικές θερμοκρασίες CPU...

μα γιατι?

Κανε ενα update BIOS..και ξαναδες...επισης με ποιο προγραμμα ειδες τις τασεις ?

ΚΑτεβασε το Everest και δες τες απο εκει..και πες μας..:T:

Παντος με 4V o CPU σου θα ειχε φτασει στο διαστημα...:p

Update στο BIOS ήτανε το πρώτο πράγμα που έκανα και δεν άλλαξε κάτι.

Τα Volt τα είδα μόνο μέσα απο το BIOS όχι απο πρόγραμμα.

Σχετικα με το everest το έβαλα οι θερμοκρασίς ειναι φυσιολογικές σχετικα με της τάσεις όμως...

Δείχνει αυτα που βλέπω και στο BIOS σχεδόν!

5V ----> 6.85 V

12V ---> 16.32V

To CPU όμως μου το δείχνει μάλλον φυσιολογικό...

CPU Core* ---> 0,08V

*λογικά αυτό δεν ειναι το VCore?

μπορεις να ανεβασεις μια φωτο ? εγω λεω να παρεις ενα τροφοδοτικο απο εναν φιλο σου..και να το δοκιμασεις στο συστημα σου..και να ξαναελενξεις τις τασεις σου...διοτι αναπασα στιγμη με αυτες τις τασεις θα σου καψει τιποτα..ισως να παρει και φωτια..

Γιατο βαλε μια φωτο απο το everest με τις τασεις..αν μπορεις..:o

Ελπίζω να έβγαλα και σωστή καρτέλα print screen πρώτη φορά χρησιμοποιώ το everest ( το οποίο είναι και καλό :) )

ΥΓ: ξέχασα να αναφέρω πως οι πραγματικές τάσεις μάλλον ειναι κανονικές. όταν μου έβγαλε το μήνυμα πριν κάνω BIOS update κτλ κτλ δανείστικα ένα βολτόμετρο και έκανα έναν έλεχγο στης τάσεις 5 και 12 και ήτανε φυσιολογικές. το βολτόμετρο το δοκίμασα και σε άλλο pc normal για να είμαι σίγουρος οτι μετράω καλά.

post-8285-1416073593,3027_thumb.jpg

Εφοσον τα δοκιμασες με βολτόμετρο δεν πιστευω οτι εχεις προβλημα..αλλα δοκιμασε να παιξεις το συστημα σου με καποιο αλλο τροφοδοτικο για να δοκιμασεις αμα φτεει η μητρικη..:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.