serafino Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2008 Tελευταια σερνομαι, οποτε ανοιγω τη σελιδα του router και τρεχω το connectivity check. Οπως βλεπετε και στο image, μου βγαζει ok σε ολα πλην του ιντερνετ. Δειχνει οτι υπαρχει προβλημα με τoυς DNS Servers(tellas). Στα TCP/IP properties αλλαζω αυτα τα νουμερα (62.169.194.17 & 18) και βαζω τα 208.67.222.222 & 208.67.220.220 που ειχα δοκιμασει και παλιοτερα. Tρεχω παλι το connectivity check αλλα εχω το ιδιο αποτελεσμα και μαλιστα μου αναφερει και παλι τους dns της t®ellas... Nα σημειωσω οτι ονομαστικα εχω 24mbps αλλα στη πραγματικοτητα εχω μόνο... 5 Γνωριζω βεβαια οτι παιζει ρολο η αποσταση απ το dslam και η ποιοτητα της γραμμης αλλα ειμαι σιγουρος οτι προκειται για καποια κομπινα της trellas, αφου αρχικα οταν ενεργοποιηθηκα ειχα 6mbps, μετα απο λιγους μηνες πηγα στο 5,1 και εδω και μια βδομαδα στο 4,9.....
trendy Ιούλιος 23, 2008 #2 Ιούλιος 23, 2008 Δε λέει κάτι αυτό. Μπορεί να προσπαθεί να κάνει ping στους dns για να ελέγξει τη συνδεσιμότητα και το ping να είναι κομμένο από τον isp προς τους dns.Για το τι ταχύτητα έχεις πραγματικά πρέπει να το δεις στη σελίδα του modem σου με τα στατιστικά της γραμμής. Και φυσικά αυτό θα διαφέρει από το θεωρητικό μέγιστο των 24Mbps, το οποίο προσωπικά έχω δει μόνο σε μια παρουσίαση που είχαμε κάνει σε έναν πελάτη και το modem ήταν σε απόσταση 2 μέτρων από το dslam. Επιπλέον η ταχύτητα που κατεβάζεις θα είναι αρκετά μικρότερη από αυτή που συγχρονίζεις καθώς έχεις καλή ταχύτητα μέχρι τον provider σου, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει εγγύηση.
varelasj Ιούλιος 23, 2008 #3 Ιούλιος 23, 2008 Δοκίμασε να βάλεις manual dns στην κάρτα δικτύου σου τους open dns 208.67.222.222208.67.220.220 και αν είναι όντως πρόβλημα dns τότε θα σου ανοίξουν οι σελίδες κανονικά. Κατά καιρούς από φίλους μου έχουν παρατηρηθεί αστάθεια θα έλεγα στα dns της tellas.
serafino Ιούλιος 23, 2008 Author #4 Ιούλιος 23, 2008 1. Δε λέει κάτι αυτό. Μπορεί να προσπαθεί να κάνει ping στους dns για να ελέγξει τη συνδεσιμότητα και το ping να είναι κομμένο από τον isp προς τους dns.2. Για το τι ταχύτητα έχεις πραγματικά πρέπει να το δεις στη σελίδα του modem σου με τα στατιστικά της γραμμής. 3. Και φυσικά αυτό θα διαφέρει από το θεωρητικό μέγιστο των 24Mbps, το οποίο προσωπικά έχω δει μόνο σε μια παρουσίαση που είχαμε κάνει σε έναν πελάτη και το modem ήταν σε απόσταση 2 μέτρων από το dslam. Επιπλέον η ταχύτητα που κατεβάζεις θα είναι αρκετά μικρότερη από αυτή που συγχρονίζεις καθώς έχεις καλή ταχύτητα μέχρι τον provider σου, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει εγγύηση.1. Δεν λεει κατι ποιο? το connectivity test?Για ποιο λογο η tellas να εχει κομμενο το ping προς τους dns?2. Mα απο τη σελιδα του modem ειδα και εγραψα αυτα τα νουμερα, απο που αλλου νομιζες?3. Οχι μόνο διαφερει αλλα ειναι και παρα πολυ μικροτερο: 4.9 mbps, οπως ειπα...Και το ερωτημα ειναι: Μπορω εγω να κανω κατι? (περαν φυσικα της αποστασης και της ποιοτητας γραμμης που δεν μπορω να αλλαξω)Δοκίμασε να βάλεις manual dns στην κάρτα δικτύου σου τους open dns 208.67.222.222208.67.220.220 και αν είναι όντως πρόβλημα dns τότε θα σου ανοίξουν οι σελίδες κανονικά. Κατά καιρούς από φίλους μου έχουν παρατηρηθεί αστάθεια θα έλεγα στα dns της tellas.Πως θα το κανω αυτο?Οι σελίδες ανοιγουν μεν και κατεβαζω, αλλα με αργη ταχυτητα(λιγοτερo απ τα 4.9mbps).
kanenas3 Ιούλιος 23, 2008 #5 Ιούλιος 23, 2008 Η απλή λύση είναι να κάνεις ένα on/off το ρούτερ ώστε να πάρει καινούργια DNS. Αν δεν δουλέψει αυτό, η εύκολη λύση είναι να περάσεις open DNS στην κάρτα δικτύου σου ώστε να μην πειράζεις το ίδιο το ρούτερ.
varelasj Ιούλιος 23, 2008 #6 Ιούλιος 23, 2008 1. Δεν λεει κατι ποιο? το connectivity test?Για ποιο λογο η tellas να εχει κομμενο το ping προς τους dns?2. Mα απο τη σελιδα του modem ειδα και εγραψα αυτα τα νουμερα, απο που αλλου νομιζες?3. Οχι μόνο διαφερει αλλα ειναι και παρα πολυ μικροτερο: 4.9 mbps, οπως ειπα...Και το ερωτημα ειναι: Μπορω εγω να κανω κατι? (περαν φυσικα της αποστασης και της ποιοτητας γραμμης που δεν μπορω να αλλαξω)Πως θα το κανω αυτο?Οι σελίδες ανοιγουν μεν και κατεβαζω, αλλα με αργη ταχυτητα(λιγοτερo απ τα 4.9mbps).Όπα παρέλειψα ότι είσαι με το sagem. Βλέπεις πλέον έχει καταντήσει αυτονόητο ότι η σύνδεση γίνεται με καλώδιο ethernet (aka router).
serafino Ιούλιος 24, 2008 Author #7 Ιούλιος 24, 2008 Η απλή λύση είναι να κάνεις ένα on/off το ρούτερ ώστε να πάρει καινούργια DNS. Αν δεν δουλέψει αυτό, η εύκολη λύση είναι να περάσεις open DNS στην κάρτα δικτύου σου ώστε να μην πειράζεις το ίδιο το ρούτερ.Οn/off εχω κανει πολλες φορες το router - oταν θελω νεα IP για το Rapid;)Eπισης εκανα και <reset to factory defaults>.Mπορεις να μου πεις πως να βαλω αλλα νουμερα στους DNS servers? Όπα παρέλειψα ότι είσαι με το sagem. Βλέπεις πλέον έχει καταντήσει αυτονόητο ότι η σύνδεση γίνεται με καλώδιο ethernet (aka router).Ποιο sagem? Το speedtouch 585 εχω. Και φυσικα με ethernet καλωδιο.
kanenas3 Ιούλιος 24, 2008 #8 Ιούλιος 24, 2008 Για να ορίσεις εσύ τα DNS μπες στο ρούτερ και πάνεHome Network > Interfaces > LocalNetwork > Configure > DHCP Pools
trendy Ιούλιος 24, 2008 #9 Ιούλιος 24, 2008 1. Δεν λεει κατι ποιο? το connectivity test?Ναι. Δεν είναι λόγος να σέρνεσαι ο dns. Αν έχει πρόβλημα ο dns δε θα σου ανοίγουν καν οι σελίδες. Για ποιο λογο η tellas να εχει κομμενο το ping προς τους dns?Για το λόγο ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνεις ping τον dns.2. Mα απο τη σελιδα του modem ειδα και εγραψα αυτα τα νουμερα, απο που αλλου νομιζες?3. Οχι μόνο διαφερει αλλα ειναι και παρα πολυ μικροτερο: 4.9 mbps, οπως ειπα...Και το ερωτημα ειναι: Μπορω εγω να κανω κατι? (περαν φυσικα της αποστασης και της ποιοτητας γραμμης που δεν μπορω να αλλαξω)Επί της ουσίας το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις ένα speedtest με την tellas. Πρέπει να σου δώσει μια ταχύτητα κοντά σε αυτή που συγχρονίζεις. Για να συγχρονίσεις σε καλύτερη ταχύτητα καλύτερα να επικοινωνήσεις μαζί τους, να ελέγξουν τη γραμμή και να δουν αν μπορεί να γίνει κάτι.
serafino Ιούλιος 24, 2008 Author #10 Ιούλιος 24, 2008 Για να ορίσεις εσύ τα DNS μπες στο ρούτερ και πάνεHome Network > Interfaces > LocalNetwork > Configure > DHCP PoolsAν παω εκει θα δω οτι τα Primary & Secondary DNS ειναι: 0.0.0.0 .......Τα TCP/IP properties των Windows τι ρολο παιζουν? Ναι. Δεν είναι λόγος να σέρνεσαι ο dns. Αν έχει πρόβλημα ο dns δε θα σου ανοίγουν καν οι σελίδες.Koιταξε... οταν λεω οτι σερνομαι δεν εννοω οτι κατεβαζω με λιγοτερη ταχυτητα απ τη δηλωμενη(4.9mbps) ή οτι δεν ανοιγουν οι σελιδες. Ανοιγουν μεν αλλα αργα. Δε σημαινει οτι ή εχεις download ή δεν εχεις καθολου.Το οτι εχουν προβλημα οι dns δεν το λεω εγω, μου το λεει το router. Δες το image του πρωτου post με τα χαρακτηριαστικά κόκκινα Χ.Για το λόγο ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνεις ping τον dns.Δεν το καταλαβα αυτο.Δηλαδη κανεις user δεν εχει λογο να κανει ping τον dns? Oλοι ετσι τα εχουνε, με κοκκινα Χ?Επί της ουσίας το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις ένα speedtest με την tellas. Πρέπει να σου δώσει μια ταχύτητα κοντά σε αυτή που συγχρονίζεις. Για να συγχρονίσεις σε καλύτερη ταχύτητα καλύτερα να επικοινωνήσεις μαζί τους, να ελέγξουν τη γραμμή και να δουν αν μπορεί να γίνει κάτι.Εχω κανει πολλα tests σε διαφορες εταιριες. Ολα μου λενε αυτο που ειπα(max 5mbps που σημαινει 620kbps).Aν ξερεις εσυ πως μπορει να εχω κατι παραπανω (24mbps ειναι η ονομαστικη) μου λες...Απο κει και περα υπαρχει το προβλημα που αναφερει το thread.
kanenas3 Ιούλιος 24, 2008 #11 Ιούλιος 24, 2008 Είναι μηδέν γιατί το νόημα είναι ότι μπορείς να τα ορίσεις εσύ όλα χειροκίνητα. Αυτόματα τα τραβάει κανονικά αλλά αν κάποιος χρήστης θέλει πιο "ειδικές" ρυθμίσεις μπορεί να το κάνει από εκεί που ανέφερα.Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις DNS στις ιδιότητες της κάρτας δικτύου. Δοκίμασε με OpenDNS εκεί και δες αν κάνει διαφορά.
trendy Ιούλιος 25, 2008 #12 Ιούλιος 25, 2008 Koιταξε... οταν λεω οτι σερνομαι δεν εννοω οτι κατεβαζω με λιγοτερη ταχυτητα απ τη δηλωμενη(4.9mbps) ή οτι δεν ανοιγουν οι σελιδες. Ανοιγουν μεν αλλα αργα. Δε σημαινει οτι ή εχεις download ή δεν εχεις καθολου.Το οτι εχουν προβλημα οι dns δεν το λεω εγω, μου το λεει το router. Δες το image του πρωτου post με τα χαρακτηριαστικά κόκκινα Χ.Ωραία να στο ξαναπω λοιπόν ότι αν είχες όντως πρόβλημα με τον dns δε θα κατέβαζες καθόλου, όχι ότι θα κατέβαζες με 4,9Mbps.Δεν το καταλαβα αυτο.Δηλαδη κανεις user δεν εχει λογο να κανει ping τον dns? Oλοι ετσι τα εχουνε, με κοκκινα Χ?Όχι, είναι μέτρο προστασίας. Και στον isp που δουλεύω κομμένο το έχουμε το ping στους dns. Εχω κανει πολλα tests σε διαφορες εταιριες. Ολα μου λενε αυτο που ειπα(max 5mbps που σημαινει 620kbps).Aν ξερεις εσυ πως μπορει να εχω κατι παραπανω (24mbps ειναι η ονομαστικη) μου λες...Απο κει και περα υπαρχει το προβλημα που αναφερει το thread.Δεν έχει σημασία τι θα σου βγάλουν οι άλλες εταιρίες. Το speedtest για να είναι ακριβές πρέπει να είναι με τον provider σου.Και τέλος σου εξήγησα ότι το ότι το modem σου σου βγάζει πρόβλημα με τους dns δεν είναι λόγος για να έχεις χαμηλή ταχύτητα. Ούτε είναι πρόβλημα της σύνδεσής σου. Αν πιστεύεις ότι έχεις πρόβλημα μίλα με την Tellas. Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.
varelasj Ιούλιος 25, 2008 #13 Ιούλιος 25, 2008 Οn/off εχω κανει πολλες φορες το router - oταν θελω νεα IP για το Rapid;)Eπισης εκανα και <reset to factory defaults>.Mπορεις να μου πεις πως να βαλω αλλα νουμερα στους DNS servers? Ποιο sagem? Το speedtouch 585 εχω. Και φυσικα με ethernet καλωδιο.Ναι άστα διάβαζα κάτι άλλο και λόγο ώρας κιόλας τα έκανα λίγο mixed up.
serafino Ιούλιος 25, 2008 Author #14 Ιούλιος 25, 2008 Ωραία να στο ξαναπω λοιπόν ότι αν είχες όντως πρόβλημα με τον dns δε θα κατέβαζες καθόλου, όχι ότι θα κατέβαζες με 4,9Mbps.Όχι, είναι μέτρο προστασίας. Και στον isp που δουλεύω κομμένο το έχουμε το ping στους dns.Δεν έχει σημασία τι θα σου βγάλουν οι άλλες εταιρίες. Το speedtest για να είναι ακριβές πρέπει να είναι με τον provider σου.Και τέλος σου εξήγησα ότι το ότι το modem σου σου βγάζει πρόβλημα με τους dns δεν είναι λόγος για να έχεις χαμηλή ταχύτητα. Ούτε είναι πρόβλημα της σύνδεσής σου. Αν πιστεύεις ότι έχεις πρόβλημα μίλα με την Tellas. Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.Φιλε μου, απ οτι βλεπω δεν εχεις καταλαβει για ποια πραγματα μιλαω. Οταν λεω οτι σερνομαι δεν εννοω οτι εχω χαμηλη ταχυτητα.Σου προτεινω να διαβασεις προσεκτικα αυτα που εχω πει και οπου εχεις κενο σου το εξηγω...Επισης σου προτεινω να μιλάς για τον εαυτο σου και να αποφευγεις φρασεις οπως "Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά"... αν εσυ δε μπορεις δεν πειραζει, ισως βρεθει καποιος αλλος που μπορεσει.Είναι μηδέν γιατί το νόημα είναι ότι μπορείς να τα ορίσεις εσύ όλα χειροκίνητα. Αυτόματα τα τραβάει κανονικά αλλά αν κάποιος χρήστης θέλει πιο "ειδικές" ρυθμίσεις μπορεί να το κάνει από εκεί που ανέφερα.Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις DNS στις ιδιότητες της κάρτας δικτύου. Δοκίμασε με OpenDNS εκεί και δες αν κάνει διαφορά.Μα πως ειναι μηδεν αφου στο connectivity test λεει οτι εχει 62.169.194.17 & 18 ?Αυτα που βαζω στο TCP/IP properties δεν λαμβανονται υποψη? διακοσμητικα ειναι?
kanenas3 Ιούλιος 25, 2008 #15 Ιούλιος 25, 2008 Άλλες οι ρυθμίσεις του ρούτερ και άλλες αυτές τις κάρτας δικτύου. Το ρούτερ κανονικά τα τραβάει όλα μόνο του. Παρόλα αυτά έχεις τη δυνατότητα να τα περάσεις χειροκίνητα.Η κάρτα δικτύου μπορεί να δεχτεί διαφορετικούς DNS αν θέλεις και για αρχή δοκίμασε να βάλεις Open DNS για να δεις αν λύνουν το πρόβλημα σου. Αν δε το λύνουν τότε δεν είναι θέμα DNS.Επίσης η Tellas έχει χοντρό πρόβλημα με τους DNS της αυτή τη στιγμή. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο adslgr.
trendy Ιούλιος 26, 2008 #17 Ιούλιος 26, 2008 Tελευταια σερνομαι, οποτε ανοιγω τη σελιδα του router και τρεχω το connectivity check.Οκ asker συμβουλή μου είναι να μην τρέχεις το connectivity check αφού σε κάνει να σέρνεσαι.
kanenas3 Ιούλιος 26, 2008 #18 Ιούλιος 26, 2008 Start > Settings > Network Connections > Δεξί κλικ στην Local Area Connection που χρησιμοποιείς και Properties > Internet Protocol (TCP/IP) και Properties. Εκεί μπορείς να περάσεις την IP του PC σου, Subnet, IP του Router και τα DNS.
serafino Ιούλιος 26, 2008 Author #19 Ιούλιος 26, 2008 Start > Settings > Network Connections > Δεξί κλικ στην Local Area Connection που χρησιμοποιείς και Properties > Internet Protocol (TCP/IP) και Properties. Εκεί μπορείς να περάσεις την IP του PC σου, Subnet, IP του Router και τα DNS.?Συγνωμη, εχεις διαβασει το thread μου?Οχι μόνο το ειπα αυτο απ το πρωτο του post αλλα το επανελαβα και αλλες φορες, οτι εχω συμπληρωσει τα TCP/IP properties:Moλις στο post#14 λεω:..........Μα πως ειναι μηδεν αφου στο connectivity test λεει οτι εχει 62.169.194.17 & 18 ?Αυτα που βαζω στο TCP/IP properties δεν λαμβανονται υποψη? διακοσμητικα ειναι?PS.Οκ asker συμβουλή μου είναι να μην τρέχεις το connectivity check αφού σε κάνει να σέρνεσαι.Τι να σου πω ρε φιλαρακο, εδω καιγομαι να λυσω το ζητημα μου κι εσυ ποσταρεις για να λες τις αρλουμπες σου και να μου τα πρηζεις... Ελπιζω να παρεμβει καποιος mod να σε ηρεμησει ωστε να μην αναγκαστω να σου κατεβασω καντηλια. Να μη σε ξαναδω στα threads μου, πηγαινε αλλου να τρολάρεις:rant:
kanenas3 Ιούλιος 26, 2008 #20 Ιούλιος 26, 2008 Αρχηγέ χαλάρωσε λίγο γιατί κανείς δεν έχει υποχρέωση να σε βοηθήσει και όλοι το κάνουν από φιλότιμο. Το να μας τα χώνεις γι' αυτό είναι... Αν δεις στο ποστ 16 ρωτάς πως ρυθμίζεις την κάρτα δικτύου και σου απαντάω. Φυσικά και έχω διαβάσει όσα λες αλλά εσύ δεν κάνεις καν το κόπο να δοκιμάσεις όσα σου προτείνονται. Δες λοιπόν αν το πρόβλημα σου διορθώνεται με τους Open DNS Οι Open DNS είναι: 208.67.222.222 208.67.220.220 Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ. Αν θέλεις να βρεις support ειδικά για την Tellas δες εδώ Και μάθε να φέρεσαι.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.