anonymous-root Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2008 Καλησπέρα,έχει υπόψη κανένας εαν είναι νόμιμη η ηλεκτρονική παρακολούθηση εργαζομένων; Δηλαδή να μπορεί να βλέπει ο εργοδότης την οθόνη του υπολογιστή όταν εργάζεσαι σε αυτόν;Γενικά θα ήθελα ό,τι πληροφορίες έχετε.ευχαριστώ.
jpavly Ιούλιος 22, 2008 #2 Ιούλιος 22, 2008 Μου το ζήτησαν από τη δουλειά να το εγκαταστήσω σε κάποιο τμήμα πριν λίγες μέρες. Σε συζήτηση με το νομικό και το security τμήμα ενημερώθηκα ότι είναι παράνομο, αν ο χρήστης δεν έχει γνώση επ'αυτού δλδ, να έχει ενημερωθεί εγγράφως και να έχει συμφωνήσει/υπογράψει σε αυτό. Έτσι το αίτημα απορίφθηκε. (thank God) Το desktop και mails του χρήστη είναι προσωπικό απόρρητο από το νόμο πλέον αν δεν κάνω λάθος. Αν υπάρχει κάποιος ειδικός θα μπορέσει να μας διαφωτίσει καλύτερα. Τέλος να προσθέσω αυτό: έλεοC Edit: Μεταφέρθηκε στο "Γενικά για τους Η/Υ"
cptkoulis Ιούλιος 22, 2008 #3 Ιούλιος 22, 2008 Ενας φιλος μου εχει βαλει καμερα/καμερες στο γραφειο για...λογους ασφαλειαςΑλλα οποτε θελει μπαινει απο ενα οποιοδηποτε PC με internet και βλεπει τι γινεται στο μαγαζι.Και δεν πιστευω οτι εχει συμφωνησει κανεις απο τους εργαζομενους στην επιχειρηση του:OT:Το desktop και mails του χρήστη είναι προσωπικό απόρρητο από το νόμο πλέον αν δεν κάνω λάθος.Χτες βρεθηκα σε καποια υπηρεσια και οση ωρα περιμενα την υπαλληλο στο γκισε να διαβασει τα χαρτια που της εδωσα,η συναδελφος της ακριβως 2 μετρα πισω της,ειχε στο desktop το προγραμμα που χρησιμοποιουν(για ξεκαρφωμα) και ταυτοχρονα ανοιγοκλεινε το MSN και εγραφε(καθε 2-5 sec)
Daytime Dreamer Ιούλιος 22, 2008 #4 Ιούλιος 22, 2008 Στην δουλεια μου εχουμε το PC Anywhere εγκατεστημενο σε ολα τα pc των υπαλληλων (IT τμημα ειμαι) και μπαινουμε remotely για να κανουμε εγκαταστασεις/απεγκαταστασεις, etc. Ενα απο τα στελεχη της εταιρειας (μεγαλο κεφαλι) βλεπει ΟΛΑ τα εσωτερικα mail των υπαλληλων ΧΩΡΙΣ αυτοι να το ξερουν ... εμεις του το εχουμε ρυθμισει ... Και αυτο δεν ειναι τιποτα ... η κορυφη του παγοβουνου που λενε. Ολοι μεσα στην εταιρεια ειναι " ο γιος του αφεντικου, ο ξαδερφος του ανηψιου που ειναι λογιστης" και παει λεγοντας. Μονο εγω ειμαι ξεκαρφωτος και αλλοι 2 εκει μεσα Δεν υπαρχει καμια δημοκρατικη και αξιοκρατικη διαδικασια ενω μπορει να σε απολυσουν διοτι σου ζητησε κατι παραλογο ο ταδε, ο οποιος ειναι ο γιος του αφεντικου που ειναι στην ταδε θεση (και τα ξυνει εννοειτε). Εσυ του εξηγησες πχ οτι αυτο δεν γινεται αλλα αυτος θελει να περναει το δικο του επειδη ακριβως ειναι αυτο που ειναι. (Ειναι και κερατας χωρις να το ξερει αυτο βεβαια ...) Γενικως στην Ελλαδα οι νομοι που υπαρχουν για εσωτερικες διαδικασιες σε εταιρειες υπαρχουν απλα για να υπαρχουν ... εγω αυτο εχω καταλαβει Sorry για το offtopic αλλα δεν αντεχα
Tsakonas Ιούλιος 22, 2008 #7 Ιούλιος 22, 2008 αν θυμαμαι καλα απτο σχετικο μαθημα,σε περιπτωση που υπαρχει συμβουλιο εργαζομενων στην επιχειρηση,τοτε πρεπει να γινει πρωτα διαβουλευση με αυτο...
Kostas007 Ιούλιος 23, 2008 #8 Ιούλιος 23, 2008 αν θυμαμαι καλα απτο σχετικο μαθημα,σε περιπτωση που υπαρχει συμβουλιο εργαζομενων στην επιχειρηση,τοτε πρεπει να γινει πρωτα διαβουλευση με αυτο... στην ελλαδα ειδικα...αν σε δουν να μιλας με αλλο εργαζομενο τοτε κανεις ανταρσια και σε διωχνουν
abarth Ιούλιος 23, 2008 #9 Ιούλιος 23, 2008 να ρωτησω κ εγω κατι σχετικοσε ενα γραφειο μια καμερα που ΔΕΝ ελεγχει τους εργαζομενους αλλα ουτε εχει ηχο, ουτε καταγραφει απλα δειχνει σε ενα μονιτορ ποιος πελατης περιμενει κλπ ειναι νομιμο;
Tsakonas Ιούλιος 23, 2008 #10 Ιούλιος 23, 2008 να ρωτησω κ εγω κατι σχετικοσε ενα γραφειο μια καμερα που ΔΕΝ ελεγχει τους εργαζομενους αλλα ουτε εχει ηχο, ουτε καταγραφει απλα δειχνει σε ενα μονιτορ ποιος πελατης περιμενει κλπ ειναι νομιμο;αν δεν στοχευει τον υπαλληλο και αν εχει προειδοποιηση σχετικη στην εισοδο και αν υπαρχει κινδυνος εγκληματων κατα της ζωης και της περιουσιας αν το θυμαμαι κι εγω καλα (νομος 2472/1997) τοτε ναι.
tassoss Ιούλιος 23, 2008 #11 Ιούλιος 23, 2008 http://www.dpa.gr/APDPXPortlets/htdocs/documentDisplay.jsp?docid=171,68,140,22,115,68,9,249
Spanaks Ιούλιος 23, 2008 #12 Ιούλιος 23, 2008 Σε συζήτηση με το νομικό και το security τμήμα ενημερώθηκα ότι είναι παράνομο, αν ο χρήστης δεν έχει γνώση επ'αυτού δλδ, να έχει ενημερωθεί εγγράφως και να έχει συμφωνήσει/υπογράψει σε αυτό. Έτσι το αίτημα απορίφθηκε. (thank God)Το desktop και mails του χρήστη είναι προσωπικό απόρρητο από το νόμο πλέον αν δεν κάνω λάθος.Από τη στιγμή που εγώ όμως π.χ. έχω υπογράψει ότι θα χρησιμοποιώ τον υπολογιστή της δουλειάς μόνο με τα προγράμματα που έχει εγκαταστήσει το IT της εταιρείας και μόνο για δουλειά που αφορά την εταιρεία, αν εγώ το καλό παιδί πετάξω ένα msn πάνω, τότε έχει ο admin το δικαίωμα να διαβάζει ότι γράφω στο msn εγώ?
jpavly Ιούλιος 23, 2008 #13 Ιούλιος 23, 2008 Σήμερα ξαναρώτησα και μου είπαν ότι το desktop υπάγεται στο προσωπικό απόρρητο και μπορεί να δημιουργηθεί το ίδιο θέμα με αυτό ακριβώς που έχει ο tassoss. Εσύ ο απλός χρήστης σε μία εταιρεία δεν θα έπρεπε καν να έχεις το privilege εγκατάστασης προγραμμάτων. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Αν δεν κάνεις τη δουλειά σου και χαζεύεις όπου θες, δικό σου θέμα, απλά θα χάσεις τη δουλειά σου. Ο Admin έχει το privilege να διαβάσει ότι θέλει, αλλά δεν έχει το δικαίωμα. Άρα είναι παράνομο.
Spanaks Ιούλιος 23, 2008 #14 Ιούλιος 23, 2008 ... χμμμμ... για να ξανακοιτάξω εκείνο το χαρτί που υπέγραψα ...
jpavly Ιούλιος 23, 2008 #15 Ιούλιος 23, 2008 ... χμμμμ... για να ξανακοιτάξω εκείνο το χαρτί που υπέγραψα ...Έκανα edit, δεν το είπα σωστά..! Δεν παίζει το θέμα καν γιατί θα γίνει ότι στο post του Τάσου.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.