giogio Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2008 καλησπερα σε ολους τους υδροψυκτους αποφασισα και εγω λοιπον και εβαλα νερα στο μηχανημα εχω ενα 8400 και εβαλα μονο cpu, τα περιφερειακα που εχω ειναι cpu block d-tec fuzion v2 Ψυγείο GT Stealth II αντλια Eheim 1250 Pumphttp://www.biorb-aquariums.com/p/452298/eheim-1250-pump.html και αλφαδολαστιχο η συνδεση που εκανα ειναι αντλια ψυγειο μπλοκ τανκ το ψυγειο το εχω βαλει στο επανω μερος του κουτιου cosmos s με 2 120 ανεμιστηρια στην απο επανω μερια του ψυγειου και βγαζουν τον αερα μπρος τα εξω το ερωτημα μου ειναι το εξης με το pcprobe η θερμοκρασια cpu ειναι στους 36 βαθμους οταν ανοιγω το core temp δειχνει core 0 42 core 1 49 αν ανοιξω real temp λεει 26 34 ποιο να πιστεψω απο ολα???η mobo ειναι η rampage με αναβαθμισμενο bios η συνδεση ειναι σωστη ετσι οπως σας περιγραφω?τα ανεμιστηρια ειναι οκ ετσι οπως τα εχω τοποθετησει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
webhunter Ιούλιος 22, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2008 Για τους wolfdale (@8400) το real temp λέει την αλήθεια...Η σύνδεση που εφαρμόζεται περισσότερο είναι tank-->pump-->block-->radiator. Και ειδικά όταν το cpu block χρειάζεται μεγάλη πίεση για να αποδόσει. Αλλιώς δεν βρίσκονται ιδιαίτερες διαφορές, άντε 2-3 βαθμούς πάνω κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giogio Ιούλιος 22, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2008 Για τους wolfdale (@8400) το real temp λέει την αλήθεια...Η σύνδεση που εφαρμόζεται περισσότερο είναι tank-->pump-->block-->radiator. Και ειδικά όταν το cpu block χρειάζεται μεγάλη πίεση για να αποδόσει. Αλλιώς δεν βρίσκονται ιδιαίτερες διαφορές, άντε 2-3 βαθμούς πάνω κάτω.αν κανω την συνδεση ετσι οπως μου λες θα δω καμια διαφορα?οι θερμοκρασιες που αναφερω ειναι φυσιολογικες??επισης τον εχω παει στα 4.0 ghz 499x8 και εχει αυτες τις θερμοκρασιες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
webhunter Ιούλιος 22, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2008 Δες και σε full load πόσα πιάνει, γιατί το idle δεν δίνει κάποια σημείο αναφοράς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giogio Ιούλιος 22, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2008 Δες και σε full load πόσα πιάνει, γιατί το idle δεν δίνει κάποια σημείο αναφοράς.με orthos priority 1 και κανα 15λεπτο ηταν 54 55 δεν πηγαινε παραπανω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webhunter Ιούλιος 22, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2008 Κοίταξε με priority 7. Αλλά σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλές θερμοκρασίες για καλοκαίρι και σε αυτά τα GHz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giogio Ιούλιος 22, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2008 απορω και εγω αν ειναι φυσιολογικες οι θερμοκρασιες μου γιατι εχω διαβασει οτι πολλοι απο εδω εχουν 24 26 βαθμους cpu και επισης ενας φιλος με πηρε χθες τηλ και μου ειπε οτι ειχε 16 βαθμους στο cpu αυτος βεβαια εχει τον Q6600 λες να μου ελεγε ψεματα τι να πω?το εχω βαλει τωρα το orthos εδω και κανα 10λεπτο στο priority 7 και η θερμοκρασια ειναι μονιμα στους 57 ουτε ανεβαινει ουτε κατεβαινει αρα καλα ειμαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaniCoS Ιούλιος 22, 2008 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2008 απορω και εγω αν ειναι φυσιολογικες οι θερμοκρασιες μου γιατι εχω διαβασει οτι πολλοι απο εδω εχουν 24 26 βαθμους cpu και επισης ενας φιλος με πηρε χθες τηλ και μου ειπε οτι ειχε 16 βαθμους στο cpu αυτος βεβαια εχει τον Q6600 λες να μου ελεγε ψεματα τι να πω?το εχω βαλει τωρα το orthos εδω και κανα 10λεπτο στο priority 7 και η θερμοκρασια ειναι μονιμα στους 57 ουτε ανεβαινει ουτε κατεβαινει αρα καλα ειμαι? καλησπέρα φίλε giogio αν όντος λέει την αλήθεια το real temp εισαι πολυ καλα για 8400 45νμ τι ρεύμα του έχεις δώσει πες μας κ room temp..οσο για τον φίλο σου αν όντος έχει σε Q6600 16 βαθμούς κ μιλάει για νερό να υποθέσω πως δεν ζει στην ΕΛΛΑΔΑ έτσι?η η θερμοκρασία χώρου πρέπει να είναι τουλάχιστον 13-15 βαθμούς.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giogio Ιούλιος 22, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2008 Για τους wolfdale (@8400) το real temp λέει την αλήθεια...Η σύνδεση που εφαρμόζεται περισσότερο είναι tank-->pump-->block-->radiator. Και ειδικά όταν το cpu block χρειάζεται μεγάλη πίεση για να αποδόσει. Αλλιώς δεν βρίσκονται ιδιαίτερες διαφορές, άντε 2-3 βαθμούς πάνω κάτω. με εβαλες στην πριζα και αλλαξα την σειρα και την εβαλα ετσι οπως μου περιγραφεις τελικα εχεις δικιο αυτη τη στιγμη εχω 36 βαθμους!!!!!!:jump::banging::banging:χιλια ευχαριστω για την συμβουλη!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giogio Ιούλιος 22, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2008 καλησπέρα φίλε giogio αν όντος λέει την αλήθεια το real temp εισαι πολυ καλα για 8400 45νμ τι ρεύμα του έχεις δώσει πες μας κ room temp..οσο για τον φίλο σου αν όντος έχει σε Q6600 16 βαθμούς κ μιλάει για νερό να υποθέσω πως δεν ζει στην ΕΛΛΑΔΑ έτσι?η η θερμοκρασία χώρου πρέπει να είναι τουλάχιστον 13-15 βαθμούς.. εδω σεπολια μενει πια ελλαδα τον πηρα τηλ και του ειπα να κανει κανα update bios και θα δει μετα 46 αντι για 16:p:p ρευμα απο bios 1.400 αλλα απο cpu-z 1.3920 αν βαλω και απο κατω ανεμιστηρια απο το ψυγειο σε διαταξη push pull θα δω διαφορα η οχι? θερμοκρασια δωματιου με ανοιχτο a/c ειναι στο περιπου 27 28 μπορει και λιγακι παραπανω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaniCoS Ιούλιος 23, 2008 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2008 Αν κρίνω απο αλλά ποστ παιδιών 1.4 είναι καλά για 8400, έχεις κ μικρο drop(αν όντως δείχνει σωστά το cpuz)..όσο για to push n pull θα έχεις σίγουρα βελτίωση 2-4 σε load σε idle προσωπικά δεν είχα δει τπτ τρομερό αντε 1 βαθμό ΑΛΛΑ θα αξίζει για τον θόρυβο που θα βγάζει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giogio Ιούλιος 23, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2008 Αν κρίνω απο αλλά ποστ παιδιών 1.4 είναι καλά για 8400, έχεις κ μικρο drop(αν όντως δείχνει σωστά το cpuz)..όσο για to push n pull θα έχεις σίγουρα βελτίωση 2-4 σε load σε idle προσωπικά δεν είχα δει τπτ τρομερό αντε 1 βαθμό ΑΛΛΑ θα αξίζει για τον θόρυβο που θα βγάζει?? ελα ντε θα δοκιμασω και θα δω τοσο ρευμα εχει το cpu απο το cpu-z Link to comment Share on other sites More sharing options...
webhunter Ιούλιος 23, 2008 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2008 Σε push pull μονάχα σε load θα δείς διαφορές. Γενικότερα σε idle οι θερμοκρασίες είναι ίδιες με μια καλή αερόψυξη. Μπορώ να σου πω, πως πολύ ρεύμα έχεις δώσει για να πετύχεις τα 4 GHz. 1.32-1.35 χρειάζεται κανονικά. Κοίτα και εδώ: http://enthusiastscorner.com/hardware_reviews.php?showReview&r=2&page=11 έναν 8500 στα 4 GHz, για να συγκρίνεις με τις δικές σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giogio Ιούλιος 23, 2008 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2008 Σε push pull μονάχα σε load θα δείς διαφορές. Γενικότερα σε idle οι θερμοκρασίες είναι ίδιες με μια καλή αερόψυξη. Μπορώ να σου πω, πως πολύ ρεύμα έχεις δώσει για να πετύχεις τα 4 GHz. 1.32-1.35 χρειάζεται κανονικά. Κοίτα και εδώ: http://enthusiastscorner.com/hardware_reviews.php?showReview&r=2&page=11 έναν 8500 στα 4 GHz, για να συγκρίνεις με τις δικές σου.θα κοψω ρευματα και θα τρεξω ενα orthos να δω παντως οι θερμοκρασιες ειναι πολυ χαμηλες σε σχεση με τις δικες μου στα λιγα ρευματα απο οτι ειδα μηπως φταιει το ρεζερβουαρ που εχω ειναι μικρο σαν αυτο http://img.clubic.com/photo/00521369.jpg και λιγακι πιο μικρο υπαρχει περιπτωση να φταιει αυτο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
webhunter Ιούλιος 23, 2008 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2008 Όχι, το ψυγείο παίζει ρόλο κυρίως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goku Ιούλιος 23, 2008 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2008 Σε push pull μονάχα σε load θα δείς διαφορές. Γενικότερα σε idle οι θερμοκρασίες είναι ίδιες με μια καλή αερόψυξη. Μπορώ να σου πω, πως πολύ ρεύμα έχεις δώσει για να πετύχεις τα 4 GHz. 1.32-1.35 χρειάζεται κανονικά. Κοίτα και εδώ: http://enthusiastscorner.com/hardware_reviews.php?showReview&r=2&page=11 έναν 8500 στα 4 GHz, για να συγκρίνεις με τις δικές σου.Γιατι σου φαίνεται περίεργο το ρεύμα που χρειάζεται?Και το δικό μου κομμάτι τόσο θέλει..Έστω ένα κλικ πιο κάτω στο ρεύμα και μου πετάει σφάλματα το ορθος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giogio Ιούλιος 23, 2008 Author #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2008 Γιατι σου φαίνεται περίεργο το ρεύμα που χρειάζεται?Και το δικό μου κομμάτι τόσο θέλει..Έστω ένα κλικ πιο κάτω στο ρεύμα και μου πετάει σφάλματα το ορθος..μια απο τα ιδια κανει και σε εμενα με το orthos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.