Jump to content

Απορίες για overclocking

stratakisggiioo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω τον amd 64 3200+ σε socket 754 με μητρική Gigabyte ga k8vm800m και θέλω να σπρώξω λίγο το σύστημα. Ξεκίνησα μπαίνοντας στο bios και διαπίστωσα ότι η μητρική δεν έχω Lock για pci και agp με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η συχνότητά τους όσο ανεβάζω το fsb.

α) τα pci\agp πόσο αντέχουν στην αύξηση της συχνότητας??

β) τι συμαίνει η επιλογή του bios, cpu host clock control?? γιατί το manual δεν εξηγεί.

thanks!!!

α) Μεχρι 115 ειναι ασφαλες για PCI. Για AGP δεν ξερω.

β) Οταν ειναι ενεργοποιειμενο μπορεις μεσω του CPU Host Frequency να αλλαξεις (ανεβω/κατεβασεις) το FSB.

Επισης ειναι περιεργο γιατι οταν ανεβαζεις το FSB να ανεβαινει και το PCI-E freq...

το pci δουλευει στα 33mhz οποτε δεν θα το ελεγα safe το 115 :p

φανταζομαι ασφαλως οτι εννοεις pci-e στα 115 αλλα ετσι οπως το ειπες μπορει να δημιουργηθουν παρεξηγησεις :)

γνωμη παντος αφου δεν εχει pci lock μην πας και πολυ γιατι ζορίζεις και τους hdd σου κ την καρτα γραφικον σου και οτι τυχον pci καρτες εχεις πανω στο pc θα ελεγα προσωπικα μην πας πανω απο 40..

το παιδί εννοούσε pci-e στα 115

το απλό pci locked στα 33 να το έχεις γιατί μπορεί να αντιμετώπισης πρόβλημα στους δίσκους η σε άλλη συσκευή που βρίσκετε πάνω στον pci δίαυλο

β) Οταν ειναι ενεργοποιειμενο μπορεις μεσω του CPU Host Frequency να αλλαξεις (ανεβω/κατεβασεις) το FSB.

Επισης ειναι περιεργο γιατι οταν ανεβαζεις το FSB να ανεβαινει και το PCI-E freq...

το bios έχει αυτή την επιλογή να επιλέξω enable ή disable. Τι διαφορά έχει αν είναι ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο γιατί αν ρυθμίσω το fsb δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι!!!

το pci δουλευει στα 33mhz οποτε δεν θα το ελεγα safe το 115 :p

φανταζομαι ασφαλως οτι εννοεις pci-e στα 115 αλλα ετσι οπως το ειπες μπορει να δημιουργηθουν παρεξηγησεις :)

γνωμη παντος αφου δεν εχει pci lock μην πας και πολυ γιατι ζορίζεις και τους hdd σου κ την καρτα γραφικον σου και οτι τυχον pci καρτες εχεις πανω στο pc θα ελεγα προσωπικα μην πας πανω απο 40..

οκ. έχει να κάνει η θερμοκρασία του δίσκου ή τα παίζουν τα τσιπάκια του?? το λέω γιατί η θερμοκρασία προ overclock είναι 46 οC Και μετά πάει στους 49 περίπου...

και κάτι ακόμα, το cpuid hardware monitor λέει για τις θερμοκρασίες του Η\Υ λέει

temp 1 45oC

temp 2 51oC

temp 3 48oC

temp cpu 65oC

temp hdd 46oC

όλα Under load και χωρίς overclock

προφανώς αν κάνω Overclock πρέπει να πάρω μερικές ψύχτρες ε??

λέτε να πάρω μόνο για το επεξεργαστή ή θέλει και κάποια άλλη??

τέλος, για οverclock έχω τις παρακάτω επιλογές

1) fsb 203 pci 33 agp 66 cpu 2,23(όλα καλά εδώ)

2) fsb 209 pci 34 agp 68 cpu 2,31(ένα click πάνω τα Pci agp)

3) fsb 215 pci 35 agp 70 cpu 2,4~ ( risky??)

4) fsb 219 pci 36 agp 72 cpu 2,5~ ( to try or not??)

thanks!!!

Και στοκ που εισαι ενεβαζει πολυ. Βγαλε την ψυκτρα, καθαρισε απο σκονες κλπ και αλλαξε και την Θερμοαγωγικη παστα, (αγορασε την AS5 3-4 ευρω κανει) Οι δισκοι σου ειναι σχεδον στο οριο. (καλα και 55 να πανε δεν θα παθουν κατι ιδιατερο αλλα ειναι πολυ ευαισθητοι, και αν συμβαινει αυτο μακροχρονια τοτε θα αντιμετωπισεις πιο γρηγορα καποιο προβλημα...)

Και στοκ που εισαι ενεβαζει πολυ. Βγαλε την ψυκτρα, καθαρισε απο σκονες κλπ και αλλαξε και την Θερμοαγωγικη παστα, (αγορασε την AS5 3-4 ευρω κανει) Οι δισκοι σου ειναι σχεδον στο οριο. (καλα και 55 να πανε δεν θα παθουν κατι ιδιατερο αλλα ειναι πολυ ευαισθητοι, και αν συμβαινει αυτο μακροχρονια τοτε θα αντιμετωπισεις πιο γρηγορα καποιο προβλημα...)

Καλά μην το λές.

Έχει στοκ + ίσως να έχει καιρό να αλλάξη πάστα ή η πάστα του να είναι ''no name'' + ότι είναι καλοκαίρι.

Δεν έχω δει σε λίγα non-overclocked pc τέτοια temps.

Το καλοκαίρι δεν είναι για χρονισμούς...

Εκτός αν έχεις υδρόψυξη ή μια καλή αερόψυξη και το aircondition στα full γιατί σε θερμοκρασίες σκιας

30-35 βαθμούς τι να σου κάνει το άμειρο το cpu>. Ζεστα.

άλλαξα την πάστα πριν 10 μέρες που αγόρασα τον επεξεργαστή που έχω τώρα. Μάλλον η ψύχτρα του sempron 2,6 να ήταν πολύ μικρή για τον athlon 3,2 που πήρα (τον πήρα χωρίς ψύχτρα και έβαλα την παλιά).

το έχω σκεφτεί να πάρω ψύχτρα για τον επεξεργαστή και έχω καταλήξει στην

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805013

ελπίζω μόνο ότι θα τη χωρέσω στο κουτί.

μετά σκέφτομαι με κάποιο μαγικό τρόπο να προσαρμόσω την ψύχτρα του επεξεργαστή είτε στο δίσκο είτε στην κάρτα γραφικών για να ρίξω τη θερμοκρασία του υπολογιστή γενικότερα γιατί ψύνεται μάλλον.

βασικά αυτός έχει σπρώξει έναν P4 από τα 3 στα 4 Ghz και με αυτή την ψύχτρα η θερμοκρασία είναι στους 42 οC !!!ενώ ήταν πάνω από 60 πριν το σπρώξιμο!!!

Η άλλη θα τα καταφέρει καλύτερα??

Το ιδιο καλα κραταει και αυτη! Την ειχα δει πανω σε am2 6400+ στα 3.5 με 1.55 ρευμα και ηταν σταθερα κατω απο 60 full load! Που σημαινει καταπληκτικη αποδοση!!! (εκαιγε κοντα 230 watt's εκεινη την ωρα ο επεξεργαστης!!!)

wow!!!

οπότε θα πάρω αυτή που χωράει καλύτερα στο κουτί.

πέρα από αυτό. Πως κάνουμε overclock??

έχουμε ρυθμίσεις για

Ht link (800, 600, 400, 200)

ht multiplier (4x, 8x)

ddr (auto 200, 166, 133...)

fsb (200 +)

τι κάνουμε για να ανεβάσουμε μεν την απόδοση αλλά να μην πειράξουμε πολύ το pci agp??

σημειώνω ότι δεν έχω pci agp lock.

αν δεν έχεις pci agp lock τότε κανείς τον σταυρό σου να μην κάψεις τίποτα :D

έχεις δίκιο, γι αυτό το ψάχνω πολύ μην κάνω καμία πατάτα!!! Δεν υπάρχει περίπτωση να χαμηλώσω κάτι άλλο για να πέσει λίγο το pci agp π.χ. ht link?? τέλος έχει μία επιλογή το bios που λεγεται auto detect pci clock enable / disable. τι κάνει αυτό??

υ/γ υπάρχει κανένα πρόγραμμα στα windows που να δείχνει το Pci agp clock?? έβαλα το clock gen αλλά δεν υποστηρίζει μάλλον το chipset μου καθώς δεν δειχνει να αλλάζει καθόλου το pci agp clock ενώ το bios δείχνει ότι έχει ανέβει...

thanks!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.