Jump to content

Ερωτηση για επιλογη εξαρτηματων σε Laptop

riddle3

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους. Εχω βαλει στο ματι εδω και 2 μηνες το HP HDX. Θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με το τι εξοπλισμο να διαλεξωhttp://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/computer_series.do?storeName=computer_store&category=notebooks&series_name=HDX_series.

Απο καρτα γραφικων δε ξερω αν ειναι καλυτερη η NV 8800M GTS ή η ATI HD 2600XT. Επισης οσο αφορα το Blu-Ray που εχει αξιζει σε συνδυασμο με την οθονη 1080, ή συμφερει καποιος συνδυασμος π.χ. 1080/DVD, 1680 x 1050/DVD? Θα υπαρχει αξιοσημειωτη διαφορα (fps) μεταξυ των αναλυσεων με τις επιλογες που προτεινω ή θα που θα μου προτεινετε εσεις για το συστημα? Ειναι καλη η στιγμη για αποκτηση blu-ray στο laptop?

Το μηχανημα προοριζετε για παιχνιδια και ταινιες κυριως,οπως εχετε καταλαβει,αλλα και για να μη κολλαει/αργει να ανοιξει προγραμματα οπως συμβαινει σε αλλα laptop που ειχα, και πολυ φθηνοτερα βεβαια. Απο επεξεργαστη σκεφτομαι τον T9300 καθοτι ειναι 45nμ 6MBL2 ενω ο T8300 ειναι στα 45nμ αλλα 3MBL2, αλλα αν εχετε να προτεινετε αλλους συνδυασμους προιοντων πειτε μου γιατι δεν ειμαι και "ειδικος" οπως ειστε οι περισσοτεροι. Φυσικα μνημη 4GB.

P.S. Ελπιζω να μη ζητησα πολλα, γι'αυτο εχω ακομη μια παρακληση να κανω : Αν εχετε υποψη σας αλλο laptop με εξισου επιδοσεις, για το σκοπο που το θελω δηλαδη και να μην εχω τα "κολληματα" (σε παιχνιδια ή και σε περιβαλλον windows) πειτε μου. Ευχαριστω.

Για οθόνη εξαρτάτε αποκλειστικά απο εσένα. Ναι μεν η 1920 υποστηρίζει fullHD αλλά... σε 20.1 θα φαίνονται μικρά τα πράγματα και επίσης στα παιχνίδια θα ζορίζεται και η κάρτα σου σε αυτή την ανάλυση. Μπορείς να ρίξεις την ανάλυση αλλά όταν δεν δουλεύεις στην native ανάλυση της TFT έχεις απώλειες. Εγω θα πήγαινα στην 1680 αλλά δεν θα έχεις true HD, προσωπικά όμως εμένα δεν θα με ένοιαζε τόσο όσο να έχω πιο άνετη οθόνη

Φίλε δεν ξέρω αν κυκλοφορεί το συγκεκριμένο laptop στην Ελλάδα, καθώς το link ειναι απ' το αμερικάνικο site της HP.

Δυστυχως βλέπω όμως ότι κι εσύ (όπως και πολλοί άλλοι) δίνουν σημασία σε ανούσια πράγματα και όχι στο βασικό bottleneck στα laptops που είναι ο αργός τους δίσκος.

Αν αργούσαν τα παλιά σου laptops να ανοιξουν τα προγραμματα και είχαν εκνευριστικό lag ήταν προφανώς απ' τον άθλιο δίσκο χαμηλών στροφών που είχαν.

Την αίσθηση "σπιρτάδας" δε θα σου τη δώσει λοιπόν ούτε ο Τ9300, ούτε ο Τ8300 (που αμφιβάλλω αν θα μπορούσες να καταλάβεις τη διαφορά τους).

Η αλλαγή του άθλιου δίσκου όμως με έναν στις 7200στροφές ή και ακόμα καλύτερα ένα slc Solid State Disk με access time 0,4msec θα έδινε άλλη πνοή στο laptop.

post-1348-1416073592,1122_thumb.png

Ξέρω ότι είναι ακριβοί ακόμα οι SSD, αλλα με 150euro μπορείς να πάρεις ένα slc SSD 32GB απ' το εξωτερικό για boot δίσκο, και να έχεις και έναν 2ο μεγαλύτερο κλασικό δίσκο 2,5'' σαν αποθήκη.

Η 8800GTS φυσικά είναι πολυ καλύτερη απ' την ati2600ΧΤ. Δες το και μόνος σου:

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html?&doom3=&fear=∨=&search=&sort=3dmark06

Φιλε nikgr πρωτα απ'ολα κατοικώ και στην Αμερικη, οποτε το θεμα αγορας δεν ειναι ζητημα. Δευτερον προσφερεται η επιλογη για σκληρο δισκο, που ισως δε την προσεξες, στροφων 7200rpm SATA. Η διαφορα 3 με 6 MB L2chache οντως δεν ειναι τιποτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.