nobig Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2008 Καλησπέρα!Σήμερα-αύριο θα γίνει μια αλλαγή απο AMD πλατφόρμα σε intel και θέλω να αποφύγω το format. Θα γίνουν τα κλασσικά αφαίρεση drivers απο safe mode για nforce4 +AMD αλλά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. Κάπου εδω μέσα είχα δει κάποιο Link που έλεγε πως να γίνει πλήρες απεγκατάσταση χωρίς format αλλά δεν θυμάμαι που:X:Στην intel πλατφόρμα εκτός απο τον driver του chipset χρειάζομαι kai intel matrix storage manager αν δεν έχω RAID? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Ιούλιος 20, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2008 εγω μια μητρικη αλλαξα με το ιδιο τσιπσετ,και το pc κανει 5πλασιο χρονο να ξεκινησει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Ιούλιος 20, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2008 Είμαι της άποψης ότι αν βγούν όλα σωστά δεν έχεις προβλήματα. Περίεργο αυτό που λες γιατί κάποτε όταν είχα αλλάξει απο nforce3 σε 4 πήγα χωρίς format και όλα καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Ιούλιος 20, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2008 Λογικά αν κάνεις καλό καθάρισμα από drivers τότε θα είσαι οκ. Όχι, ο msm δεν είναι απαραίτητος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicksoti Ιούλιος 20, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2008 Άμα πας και σε nforce μητρική για intel, οι πιθανότητες επιτυχίας θα είναι ακόμα μεγαλύτερες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Ιούλιος 20, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2008 Έχει ήδη αγοραστεί μητρική με p45.Αν έχεις κάποιος πρόσθετες πληροφορίες για το πως μπορούν να βγούν οι drivers πέρα απο uninstall ας βοηθήσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Ιούλιος 20, 2008 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2008 Εγώ το driver cleaner χρησιμοποιούσα, αλλά νομίζω πλέον δεν είναι free. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bourlas1416003173 Ιούλιος 20, 2008 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2008 υπάρχει κάπου ένα λινκ που κόβεις από το registry το enum κλειδί και κάνεις βοοτ με το καινούργιο hardware και βρίσκει από την αρχή όλους τους drivers αλλά καλύτερα google it "change motherboard enum registry"μην γίνει καμία ....... κάποτε που το δοκίμασα από p4 σε athlon δούλεψε χωρίς πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotme Ιούλιος 20, 2008 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2008 http://www.thelab.gr/showpost.php?p=705432&postcount=20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Ιούλιος 21, 2008 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2008 Σε δική μου μετάβαση απο nforce 4 σε intel 975 δεν χρειάστηκε να κάνω κάποιο format ή οτιδήποτε κουραστικό πράγμα. Απεγκατέστησα τα drivers έβαλα το δίσκο στο νέο μηχάνημα πέρασα τα καινούρια και όλα οκ. Βέβαια πριν αρχίσεις τα μαστορέματα στη θέση σου θα κράταγα ένα ghost για κάθε ενδεχόμενο. Επίσης ρίξε και μια ματιά εδώ μπορεί να μην χρειαστεί να τα κάνεις όλα αυτά αλλά είναι καλύτερα να είσαι λιγάκι διαβασμένος παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pastelidis.n.s. Ιούλιος 21, 2008 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2008 Κατεβασε το Registry cleaner top of the top ειναι...!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Ιούλιος 21, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2008 Thanks παίδες. Περιμένω ένα καινούργιο πλέξυ για socket 775 και κατόπιν αρχίζω το ξήλωμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Ιούλιος 28, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 Όλα καλά πήγαν μετά απο επιτυχημένη αλλαγή μητρικής χωρίς format. Απλά έβγαλα τους drivers nforce και τα σχετικά απο control Panel και κατόπιν επανεκκίνηση σε safe mode και αφαίρεση των απομειναριών με ειδικό πρόγραμμα.Εντυπώσεις:1. Ανεβαίνει σχετικά εύκολα, με 1,36 απο mobo είμαι σταθερός με orthos&memtest στα 3,72. Οι asus κάνουν Undervoltage?2. Δεν μου άρεσε το γεγονός ότι σε κατάσταση idle οι core2 δεν χαμηλώνουν και την τάση όπως οι AMD με cool n Quiet3. Το socket είναι λίγο περίεργο και με παίδεψε το μπλοκ, ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν κάνει 100% επαφή. Εντύπωση μου έκανε ότι την πρώτη φορά πάταγε μόνο στην μια άκρη παρόλαυτα σε idle ποτέ δεν πέρασε τους 46 βαθμούς4. Τα windows xp νομίζω φορτώνουν πιο γρήγορα απο τον οπτερον 156@2,65. Πολύ κρύος, το ψυγείο δεν ζεσταίνετε σχεδόν καθόλου, δεν ξερω μην και δεν πατάει καλά αλλά έτσι όταν έτρεχα orthos οιθερμοκρασίες θα πήγαιναν στον θεό ενώ τώρα με το coretemp βλέπω άντε να άμε 54-55 με 30' orthos6. Όσο κρύος είναι ο επεξεργαστής τόσο φούρνος είναι το p457. Με μισή καρδιά έβγαλα την μητρική με τον 156:cry:Επεξεργαστής Ε7200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alphaX Ιούλιος 28, 2008 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 Δε λες τι εχεις.. Ρ45 με τι αλλο. Για το 2, asus + loadline calibration enabled = no undervolting ανεξαρτητα αν εχεις C1E on διαφορα στην καταναλωση δεν υπαρχει. Αν ειναι 45nm cpu, για θερμοκρασιες κοιτα το realtemp. Μη δινεις πολυ σημασια στην idle θερμοκρασια, σε load θα συγκρινεις. Καλοδουλευτο το μηχανημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.