Jump to content

Αλλαγή απο AMD σε Intel χωρίς format

nobig

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Σήμερα-αύριο θα γίνει μια αλλαγή απο AMD πλατφόρμα σε intel και θέλω να αποφύγω το format. Θα γίνουν τα κλασσικά αφαίρεση drivers απο safe mode για nforce4 +AMD αλλά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. Κάπου εδω μέσα είχα δει κάποιο Link που έλεγε πως να γίνει πλήρες απεγκατάσταση χωρίς format αλλά δεν θυμάμαι που:X:

Στην intel πλατφόρμα εκτός απο τον driver του chipset χρειάζομαι kai intel matrix storage manager αν δεν έχω RAID?

υπάρχει κάπου ένα λινκ που κόβεις από το registry το enum κλειδί και κάνεις βοοτ με το καινούργιο hardware και βρίσκει από την αρχή όλους τους drivers αλλά καλύτερα google it "change motherboard enum registry"

μην γίνει καμία .......

κάποτε που το δοκίμασα από p4 σε athlon δούλεψε χωρίς πρόβλημα

Σε δική μου μετάβαση απο nforce 4 σε intel 975 δεν χρειάστηκε να κάνω κάποιο format ή οτιδήποτε κουραστικό πράγμα. Απεγκατέστησα τα drivers έβαλα το δίσκο στο νέο μηχάνημα πέρασα τα καινούρια και όλα οκ. Βέβαια πριν αρχίσεις τα μαστορέματα στη θέση σου θα κράταγα ένα ghost για κάθε ενδεχόμενο. Επίσης ρίξε και μια ματιά εδώ μπορεί να μην χρειαστεί να τα κάνεις όλα αυτά αλλά είναι καλύτερα να είσαι λιγάκι διαβασμένος παραπάνω.

Όλα καλά πήγαν μετά απο επιτυχημένη αλλαγή μητρικής χωρίς format. Απλά έβγαλα τους drivers nforce και τα σχετικά απο control Panel και κατόπιν επανεκκίνηση σε safe mode και αφαίρεση των απομειναριών με ειδικό πρόγραμμα.

Εντυπώσεις:

1. Ανεβαίνει σχετικά εύκολα, με 1,36 απο mobo είμαι σταθερός με orthos&memtest στα 3,72. Οι asus κάνουν Undervoltage?

2. Δεν μου άρεσε το γεγονός ότι σε κατάσταση idle οι core2 δεν χαμηλώνουν και την τάση όπως οι AMD με cool n Quiet

3. Το socket είναι λίγο περίεργο και με παίδεψε το μπλοκ, ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν κάνει 100% επαφή. Εντύπωση μου έκανε ότι την πρώτη φορά πάταγε μόνο στην μια άκρη παρόλαυτα σε idle ποτέ δεν πέρασε τους 46 βαθμούς

4. Τα windows xp νομίζω φορτώνουν πιο γρήγορα απο τον οπτερον 156@2,6

5. Πολύ κρύος, το ψυγείο δεν ζεσταίνετε σχεδόν καθόλου, δεν ξερω μην και δεν πατάει καλά αλλά έτσι όταν έτρεχα orthos οιθερμοκρασίες θα πήγαιναν στον θεό ενώ τώρα με το coretemp βλέπω άντε να άμε 54-55 με 30' orthos

6. Όσο κρύος είναι ο επεξεργαστής τόσο φούρνος είναι το p45

7. Με μισή καρδιά έβγαλα την μητρική με τον 156:cry:

Επεξεργαστής Ε7200

Δε λες τι εχεις.. Ρ45 με τι αλλο.

Για το 2, asus + loadline calibration enabled = no undervolting

ανεξαρτητα αν εχεις C1E on διαφορα στην καταναλωση δεν υπαρχει.

Αν ειναι 45nm cpu, για θερμοκρασιες κοιτα το realtemp.

Μη δινεις πολυ σημασια στην idle θερμοκρασια, σε load θα συγκρινεις.

Καλοδουλευτο το μηχανημα :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.