jose13 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2008 Καλησπερα. Αντιμετωπιζω ενα problem με το laptopaki μου. Αφου το ανοιξα (κομματια ολο) για καθαρισμα + μια κολληση που ηθελε στην τροφοδοσια εχω τo εξης προβλημα: Ανοιγοντας το παιρνω το εξης μηνυμα: Pentium bla bla.. L2 Cache : 2048 installed -- NOT ENABLED WARNING - CMOS CHECKSUM INVALID -RUN SCU Base Memory 640 kb extended memory 1 gb Total 1gb Auto Detecting IDE Devices [Done] Press F2 to enter System Configuration Utility INITIALIZING BOOT CD-ROM -None Press F2 to enter System Configuration Utility. Press F1 to Continue. Με F1 μπαινω στο BIOS οπου και δεν μπορω να ελεγξω τιποτα αφου ειναι σα να μη δουλευει το keyb. (Ουτε καν Ctrl-Alt-Del) Στο κατω μερος της οθονης εχω : Press <Alt> key to activate Menus, and cursor keys to navigate. Mouse left button... bla bla Στο Devices που με βγαζει αφου πατησω F2 βλεπω Hard Drive C = 0 MB ενω φυσικα εχω συνδεσει το σκληρο του πανω... Με την επιλογη τωρα F1 παιρνω : For Realtek RTL8110S/8169S Gigabit Ethernnet Controller v 1.01 PXE-E61 : Media test failure, check cable PXE-M0F: Exiting PXE ROM Floppy disk fault -- insert valid boot disk and press any key Με οτιδηποτε απο δω και κατω παιρνω παλι : Floppy disk fault -- insert valid boot disk and press any key Σημειωση το Ctrl-Alt-Del δουλευει εδω. Οι μνημες στη θεση τους, ο σκληρος στη θεση του, το keyb συνδεδεμενο αφυ λειτουργουν πληθος εντολων, cpu ok αφου ανοιγει, dvdrom συνδεδεμενο και γενικα ελεγμενο για παραληψεις αρκετες φορες και απο μενα και απο φιλο που κατεχουμε 3-4 πραματα... Αποσυνεδεσα τη μπαταρια του Bios για κανα 10λεπτο και την ξαναβαλα αλλα @@... Η λυση που σκεφτομαι ειναι να παρω μια καινουργια απο Δευτερα και να τη βαλω παμω, απλα θελω να ακουσω κι αλλες αποψεις γιατι δεν ειμαι και κανενας γκουρου. ΤHnx in advance!! :wavey: (Το λαπτοπ ειναι Turbo-X 5 ετων Pentium M @1.6, 1gb Ram.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadBrainiac Ιούλιος 20, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2008 εάν εχεις θύρα PS/2 στο λάπτοπ μπορείς να δοκιμάσεις να δείς απο το εξωτερικό πληκτρολόγιο εάν μπορείς να κάνεις navigate τις επιλογές του BIOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jose13 Ιούλιος 20, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2008 Δν εχει γαμωτο. Επισης καθε φορα που μπαινω στο Bios το ρολοι του ξεκιναει απο 1 August 2002 1:01:01 am ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmic Ιούλιος 20, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2008 το τελευταιο μου μοιαζει με προβλημα στη μπαταρια του bios ....αλλαξέ την και πες μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadBrainiac Ιούλιος 20, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2008 παίζει να δουλεύει USB keyboard? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jose13 Ιούλιος 20, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2008 To δοκιμασα και δεν δουλευει, δηλαδη συμπεριφερεται ακριβως οπως και το μαμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jose13 Ιούλιος 21, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2008 Καλησπερα και παλι. Αλλαξα σημερα μπαταρια αλλα τιποτα. Παιρνω τα ιδια ακριβως μηνυματα και η ωρα παλι κανει reset. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jose13 Ιούλιος 22, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2008 Tελος καλο ολα καλα... Το laptop gg πηγαινοντας το μονο μια βολτα απο το πλαισιο Αργυρουπολης οπου ΔΕΝ ΚΑΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ... Και απλα δουλεψε.. Φορτωνει Windows ολα οκ! :giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotme Ιούλιος 22, 2008 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2008 το προβλημα παντως εμοιαζε για τελειωμενη μπαταρια και γιαυτο δεν κραταγε ρυθμισεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.