Jump to content

Σχετικά με εγγύηση Πλαισίου...

hayabusa

Recommended Posts

Ας περάσουμε αμέσως στην ουσία.

Έχω ένα laptop Turbo-X αγορασμένο απο το Πλαίσιο πριν από ένα 13 μήνες.

Σύμφωνα με τα χαρτιά που έχω η εγγύηση έχει λήξει εδώ και ένα μήνα.

Όμως διαβάζω ότι σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε η εγγύηση πρέπει να είναι δύο χρόνια.

Γνωρίζετε τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση; Αν δηλαδή συμβεί κάτι βρίσκομαι εντός ή εκτός εγγύησης;

Ευχαριστώ :)

μηπως εννοει οτι 12 μηνες καλυπτουν ολο το συστημα σαν συστημα ενω 2χρονια το καθε εξαρτημα ξεχωριστα?Δηλ πχ αν δεν σου μπουταρει στους 6 μηνες,υποχρεουνται να σου βρουν τι φταιει και να στο φτιαξουν.Στους 14 μηνες ομως υποχρεουνται να σου αντικαταστησουν απλα το χαλασμενο η τα χαλασμενα εξαρτηματα .

Δεν ξέρω άν σε βοηθάει αυτό->

"Βλέπω συχνά σε διάφορα προϊόντα που πωλούνται να αναγράφεται πως έχουν εγγύηση ένα χρόνο.

Πρέπει να σας ενημερώσω πως μετά την Οδηγία 1999/44/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Μαΐου 1999, σχετικά με ορισμένες πτυχές της πώλησης και των εγγυήσεων καταναλωτικών αγαθών η Ελλάδα εναρμονίστηκε με τον ν. 3043/2002 (ΦΕΚ 192Α/21/8/02).

Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο αυτό (και γενικότερα με την κοινοτική νομοθεσία) όποιο προϊόν διακινείται στην Ελλάδα (και γενικότερα σε χώρα της ΕΟΚ) έχει τουλάχιστον δύο χρόνια εγγύηση.

Παραθέτω τα σχετικά άρθρα:

Άρθρο 554

Παραγραφή

Τα δικαιώματα του αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο πέντε ετών για τα ακίνητα και δύο ετών για τα κινητά.

Άρθρο 555

Η παραγραφή αρχίζει από την παράδοση του πράγματος στον αγοραστή. Το ίδιο ισχύει και αν ο αγοραστής ανακάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη της ιδιότητας αργότερα.

Αν ο αγοραστής ζήτησε να διεξαχθεί συντηρητική απόδειξη, η παραγραφή διακόπτεται έως το τέλος της διαδικασίας αυτής.

Απαιτείστε λοιπόν αυτό που δικαιούστε και μη "μασάτε".

Εγώ δύο φορές που χρειάστηκε επικαλέστηκα το νόμο αυτό και μου αναγνωρίστηκε εγγύηση δύο ετών. (...και όχι ενός όπως έλεγαν αρχικά οι εταιρείες που παρουσίασε πρόβλημα το προϊόν που είχα αγοράσει)"

(Αντιγραφή από σχετικό άρθρο στο γειτονικό forum)

ενδιαφέρον αν και μου ακούγεται παράλογο...με αυτή τη λογική ο καθένας μπορεί να γράψει ότι θέλει στους όρους ;)

εφοσον επιβεβαιωσε ο φιλος απο πανω οτι υπαρχει νεοτερη ευρωπαικη οδηγια και εχει μεταφερθει και στο εσωτερικο δικαιο,υπερισχυει οποιασδηποτε αλλης διαταξης νομου (που αυτος με τη σειρα του υπερισχυει της ιδιωτικης βουλησης,αρα ντου δε μαθ)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.