Jump to content

E8400 Overclockin'

Jerry007

Recommended Posts

Παιδιά προχθές ξεκίνησα(μόνος μου) να κλοκάρω τον E8400.Αυτη την στιγμή τρέχει σταθερός σε 4095MHz.

Δεν ξέρω τι γίνεται αλλα δεν μπορώ να τον σταθεροποιήσω κάτψ απο 1,42v

Κοιτάχτε κατάσταση:

superipiug8.jpg

Τι πρέπει να κάνω για να γίνει πιο σταθερός σε χαμηλό ρεύμα?

Δεν γινεται με πιο χαμηλο ρευμα, απλα το κομματι σου ειναι σαν το δικο μου μετριοτατο! Βαλε νερακι και αστο εκει! Εγω τον εχω για καθε μερα 1.85 με 1.32! Για τα 4.05 θελει και εμενα 1.4!

μια χαρα εισαι jerry....αμα βαλεις καλη υδροψυξη για κανα bench θα τον πας 4.5-4.6...

δες εμενα εδω...τι ρευμα θελει...4πυρηνος :flower:

και αμα ειχε και αλλες επιλογες στο ρευμα η rampage μου θα εδινα και παραπανω...

cpuzlz5.jpg

Μην συγκρινεις πατατες με ντοματες αρχικα...

αν δωσει 1.568 στον 8400 θα παθει Degrade.

Eleoc.

καταρχην δεν συγκρινω...απλα του εδιξα οτι ειναι μια χαρα...οι 45nm θελουν λιγοτερο ρευμα...και λογικο το 1.4 για τα 4ghz...

Πω ολοι με την κακια στο στομα...:TD:

καταρχην δεν συγκρινω...απλα του εδιξα οτι ειναι μια χαρα...οι 45nm θελουν λιγοτερο ρευμα...και λογικο το 1.4 για τα 4ghz...

Πω ολοι με την κακια στο στομα...:TD:

OXI δεν ειναι λογικο το 1.4v για τα 4Ghz..ουτε μια χαρα..!!

Τα περισσοτερα κομματια παιζουν απο 1.21 μεχρι ~1.34.

Μην το περνεις σαν κακια.

@Jerry007 Δοκίμασε 1.13-1.16VTT (ή VFSB) και 1.34-.36 Vcore.

οχι ομως οτι αμα φαει και 1.58 θα παθει degrade

Μην το λες.. Εξαρταται βεβαια και απο το ποση ωρα θα λειτουργει με τοσο ρευμα. Πανω απο 1.46Vcore γενικα ειναι επικινδυνο

και μενα απο 1.36 θελει 1.408 τσουκου τσουκο. βασικα ειδα οτι με PL8 παιζει και με 1.39 αλλα με PL7 θελει 1.408 τωρα τι σχεσει εχουν οι μνημες με το ρολοι της cpu δεν ξερω αλλα σε μενα ετσι παει.

Το degrade το παθαίνει ανάλογα με τα πόσα volt και με τι θερμοκρασία παίζει και για πόση ώρα όλα αυτά. Ο κακομοίρης σου tsan είναι στην πραγματικότητα πολύ τυχερός γιατί παρά τα 2v σε cascade είναι μέσα στη δροσιά :D

Εγώ έναν που είχα παλιότερα έπαθε degrade με 1.35v επειδή έπαιζε idle στους 50 και load στους 70+ (με μαμά ψύκτρα) για κάμποσες μέρες. Φυσικά τότε δεν είχα την παραμικρή ιδέα για degrade ...ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορεί να υπάρχει τέτοια περίπτωση.

edit: είναι και ανάλογα το κομμάτι βέβαια...μπορεί να πέσεις σε διαμαντάκι και να μην χαμπαριάζει

• 2 weeks later...
Παιδιά προχθές ξεκίνησα(μόνος μου) να κλοκάρω τον E8400.Αυτη την στιγμή τρέχει σταθερός σε 4095MHz.

Δεν ξέρω τι γίνεται αλλα δεν μπορώ να τον σταθεροποιήσω κάτψ απο 1,42v

Κοιτάχτε κατάσταση:

superipiug8.jpg

Τι πρέπει να κάνω για να γίνει πιο σταθερός σε χαμηλό ρεύμα?

δεν ξερω αν παιζει ρολλο αλλα με τις μνημες τι εχεις κανει?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.