Jump to content

Επιλογή φθηνής TFT...

Tomahawk

Recommended Posts

Στο είπα και πιο πάνω

Πας εδω http://www.prad.de/en/guide/vergleich_auswahl.html

Επιλέγεις τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν πατώντας το ctrl+cliick και τα συγκρίσεις 2 λεπτά υπόθεση είναι

Συγγνώμη, το είχα ξεχάσει τελείως!

Σύμφωνα με την σύγκριση μάλλον πάω για την

SAMSUNG SYNCMASTER 2043NW ...

Έχω όμως μια απορία που θα ήθελαν, εαν μπορείτε να μου λύσετε...

Τι διαφορά υπάρχει σε DVI και D-Sub, εννοώ τι διαφορές έχουν στην απεικόνιση...?

Καμία αλλα αν θέλεις να δεις κατι σε hd ξέχνα το...

Δεν στο προτείνω καθόλου να την αγοράσεις....

Αν την επιλεγείς λογο αντίθεσης κάνεις λαθος επειδή είναι ''φαινομενικά ''καλύτερη, βασικά δεν το καταλαβαίνεις σε σχεση με κάποια με χαμηλότερη αντίθεση...;)

Γιατί φίλε μου, δεν είναι καλή?

HD? Θα παίζει ρόλο στα παιχνίδια? Όχι βέβαια πως θα λιώνω κι όλας...

Ταινίες και τέτοια δεν βλέπω στο PC...

Απλά ψάξω κάτι οικονομικό και αποδοτικό...

Όπως έγραψα σε προηγούμενο post θέλω να μην "κουράζει" και να αντέξει για 4 χρόνια!

Βασικά διαφωνώ με αυτο να αντέξει 4 χρόνια. Οθονη αγοράζεις 1 και καλή και την κρατάς πολλά χρόνια.

Από την σύγκριση καλύτερη βγαίνει η 2032 αλλά θέλει και 45€ περισσότερα

Προσωπικά θα τα έδινα.

η διαφορα τους κυρίως είναι στις εξόδους καθως η 2043 διαθέτει μόνο αναλογική ενω η 2032 ψηφιακή και HDMI.

Υπάρχει και μέση λύση με διαφορα 24€ που λείπει μόνο το HDMI

Αν δεν σε ενδιαφέρουν η ταινίες προφανώς η 2043 είναι καλή επιλογή. Τουλάχιστον θα καίει 15w λιγότερα

Ξέρω πως δεν βγαίνει η καλύτερη στο συγκριτικό, όμως θέλω κάτι οικονομικό και με "αντοχή" στο χρόνο!

Τα 4 χρόνια τα αναφέρω γιατί θέλω τουλάχιστον να μου βγάλει τα χρόνια που θα είμαι στην σχολή...

Αρα αξίζει να την πάρω (2043)?

Για να βοηθήσω κι εγώ. Έψαχνα εδώ και 1 εβδομάδα μια οικονομική 20άρα. Τελικά κατέληξα στη IIYAMA

E2003WSV-B1.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1076795

Eπειδή την είδα στο Πλαίσιο δίπλα στη Samsung που λέτε, (έπαιζε τους 300, ταινία που έχει και σκοτεινές σκηνές, αλλά και πολύ φωτεινές), την επέλεξα γιατί:

1) Τα χρώματά της μου φάνηκαν πιο φυσικά. Ήταν πιο κοντά σε εκείνα μιας Eizo 20'αρας που είχε δίπλα, με pva panel. Στην samsung, το λευκό ήταν υπερ-τονισμένο, και μου φαινόταν ότι έχανες διαβαθμίσεις χρωμάτων. Ίσως από εκεί προέκυπτε και ο μεγαλύτερος λόγος δυναμικής αντίθεσης που είχε, και όχι από το καλύτερο μαύρο

2) Το σασί της, αν και λιγότερο μοντέρνο, είναι πιο ποιοτικό και μασίφ, δεν τρίζει όταν την περιστρέφεις

3) Έχει ενσωματωμένα ηχεία, και έξοδο για ακουστικά

4) εγγύηση Πλαίσιο έως 5 pixel, έναντι 7 της Samsung

5) 2ms απόκριση έναντι 5 ms

6)Πιο εύχρηστο μενού

7)TCO '03 έναντι TCO '99

Στα μείον, η Samsung είχε μεγαλύτερη φωτεινότητα στο maximum, και πιο "εντυπωσιακά" - αλλά όχι και πιστά - χρώματα, ίσως καλύτερη επιλογή για ταινίες, games κλπ. Σε σχέση με την ΤFT-TV LG M208WA-BZ που σκόπευα αρχικά με 250€, πολύ καλύτερη η Ιιyama από κάθε πλευρά, προτίμισα να πάρω και ένα TV-BOX αυτόνομο με 50 ευρώ. Τι να την κάνεις την 0 pixel εγγύηση και την καλή τιμή, αν τα χρώματα είναι ξεπλυμένα, η γωνίες θέασης μέτριες και τα επίπεδα φωτεινότητας χαμηλά.

Εντυπώσεις από χρήση 2 ημερών: Γενικά πολύ καλές για την τιμή της

Άριστη γωνία θέασης για TN, κάτι που μετράει, επειδή την έχω συνδέσει και σε TV-BOX, ικανοποιητική φωτεινότητα με πολύ καλή ομοιομορφία, ικανοποιητικότατο μαύρο για TN. Και όλα αυτά, έχοντας σαν μέτρο μια EIZO L568 με PVA panel που έχω δίπλα της. (φυσικά η EIZO είναι καλύτερη, αλλά τολμώ να πω ότι για φτηνή TN - και όχι μόνο - με εντυπωσίασε η Iiyama)

Στα μείον, πέρα της συντηριτικής εμφάνισης (που εγώ την προτιμώ), 1 καμένο sub-pixel. 'Ισως το τίμημα της φτηνής τιμής για τόσο καλά χαρακτηριστικά. Ευτυχώς που είναι πάνω αριστερά γωνία, και φαίνεται μόνο σε λευκό και μπλέ φόντο, ενώ και λόγω μικρού dot-pitch των 20'' wide, πρέπει να πλησιάσεις αρκετά για να το διακρίνεις.

Με λίγα λόγια, την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την πληρέστατη ανάλυση, θα σου πω όμως γιατί δεν τείνω προς την Iiyama...

Χαμηλό Dynamic Contrast, ηχεία (τα οποία για μένα είναι κατά) και ο σχεδιασμός...

Σε ποιό Πλαίσιο πήγες? Εγώ έχω κοντά το Πλαίσιο Περιστερίου, θα υπάρχουν εκεί να τις δω?

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την πληρέστατη ανάλυση, θα σου πω όμως γιατί δεν τείνω προς την Iiyama...

Χαμηλό Dynamic Contrast, ηχεία (τα οποία για μένα είναι κατά) και ο σχεδιασμός...

Σε ποιό Πλαίσιο πήγες? Εγώ έχω κοντά το Πλαίσιο Περιστερίου, θα υπάρχουν εκεί να τις δω?

Για το σχεδιασμό, μαζί σου, αλλά με αποζημιώνει το συμπαγές πλαστικό.

Για το Contrast που λες, ίσως και να παίζει ρόλο, ίσως και όχι. Σίγουρα, πρέπει να λαμβάνουμε υπ΄όψιν τα αναγραφόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά ως ένα βαθμό. Εξάλλου, το contrast ουσιαστικά είναι η διαφορά στη φωτεινότητα μεταξύ του απολύτως μαύρου και του απολύτως λευκού σε μια σκηνή. Άρα πχ, μπορείς να πετύχεις το ίδιο νούμερο, είτε έχοντας ένα πολύ φωτεινό Panel (στη maximum ρύθμιση του brightness), αλλά με μέτριο μαύρο (δηλαδή....όχι τελείως μαύρο), και με ένα λιγότερο φωτεινό panel, που έχει όμως άριστο μαύρο.

Πχ, η LG M208WA-BZ, αν και 3000:1 έναντι 2000:1 της Iiyama, μου φάνηκε μιο σκοτεινή και "ξεπλυμένη". Η Samsung, στις μέγιστες ρυθμίσεις φωτεινότητας πάντα, όντως έδειχνε πιο ζωντανή και εντυπωσιακή, αλλά στις φωτεινές σκηνές (πχ πλάνο με έντονο φως από πίσω από έκρηξη ή ήλιο), έμοιαζε όπως οι φωτογραφίες με υπερβολική έκθεση, έχανες λεπτομέρειες και χρωματικούς τόνους.

Βέβαια, δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς με τον όρο "δυναμική αντίθεση", υποτίθεται ανάλογα τη σκηνή, κάποιος επεξεργαστής ρυθμίζει τα επίπεδα φωτεινότητας, ώστε να υπάρχει καλή ευκρίνεια στις περιοχές όπου γειτονεύουν σκούρα και λευκά Pixel. Yποθέτω, ότι κάθε κατασκευαστής, ίσως το ερμηνεύει με διαφορετικό τρόπο.

Αυτό πάντως που είδα, ήταν ότι η Ειzo S2031W, αν και χωρίς δυναμική αντίθεση, με 900:1 στατική, έριχνε στα αυτιά σε όλες τις TN από χιλιόμετρο.

Έτσι από περιέργεια, διάβασα λίγο στο wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Contrast_ratio

Όπου επιβεβαιώνονται κάποιες από τις παρατηρήσεις μου - υποθέσεις μου. παραθέτω:

"Contrast ratio ratings provided by different manufacturers of display devices are not necessarily comparable to each other due to differences in method of measurement, operation, and unstated variables"

" The drawback is that if a dark scene does contain small areas of superbright light, image quality may be over exposed." - Για το dynamic contrast, που σημαίνει ότι η υψηλή του τιμή, δεν είναι πλεονέκτημα σε όλες τις περιπτώσεις. Στους "300" που έπαιζαν, που είχε άφθονες λάμψεις από πανοπλείες, φωτιές, τοπία με ήλιο κλπ, έκανε μπαμ στη Samsung.

"Dynamic contrast ratio is usually measured at factory with two panels (one vs another)of the same model as each panel will have an inherent Dark and Light (Hot) spot. Static is usually measured with the same screen showing half screen full bright vs half screen full dark. This usually results in a lower ratio as brightness will creep into the dark area of the screen thus giving a higher luminance." - Η εξήγηση για τα μεγάλα νουμεράκια που βλέπουμε στο dynamic.

Πάντως, να ξέρεται ότι τα panels έχουν και διαβαθμίσεις, (αν θυμάμαι κατηγορία Α, Β, C κλπ), ανάλογα με το πόσο ομοιόμορφη είναι η φωτεινότητα σε όλη την επιφάνειά της. Είναι θέμα παραγωγής, παρτίδας κλπ. Αυτό μπορεί να συμβαίνει ακόμα και στον ίδιο ακριβώς τύπο πάνελ. Κανένας κατασκευαστής όμως, δεν το αναγράφει αυτό. Συνεπώς, δεν σημαίνει ότι 2 οθόνες με ίδιο ακριβώς panel, θα έχουν και ίδια ομοιομορφία στη φωτεινότητα. Προφανώς, τα "φιλέτα" πάνε στα ακριβά monitor.

Με λίγα λόγια, καλά τα specs, αλλά απαραίτητο να βλέπουμε με τα ματάκια μας ένα monitor πριν το αγοράσουμε. Έστω και υπό τις ακαταλληλες συνθήκες ενός καταστήματος. Συγκριτικά τουλάχιστο, μπορείς να δεις διαφορές.

Με λίγα λόγια, καλά τα specs, αλλά απαραίτητο να βλέπουμε με τα ματάκια μας ένα monitor πριν το αγοράσουμε. Έστω και υπό τις ακαταλληλες συνθήκες ενός καταστήματος. Συγκριτικά τουλάχιστο, μπορείς να δεις διαφορές.

Σωστός, γι αυτό θα πάω μια βόλτα απο το Πλαίσιο να ρίξω και απο κοντά μια ματιά!

Σε ευχαριστώ για τις υποδείξεις!

@Tomahwk : Είσαι λίγο άτυχος. Όσοι ήτα στην θέση σου και έψαχναν για TFΤ ~200Ευρώ, τσίμπισαν την Samsung 2232 που ήταν προσφορά στα 208 & 220 Ευρώ. Για τέτοια τιμή το TFT αυτό είναι όνειρο.

Φίλε μου μπορεί να ήταν πολύ καλή ευκαιρία αλλα το ξαναλέω, για μένα η 22άρα είναι υπερβολή, όπως βέβαια και η 20αρα, γιατί δεν είμαι ούτε γραφίστας, ούτε θα λιώνω στα παιχνίδια...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.