Jump to content

Πολυ αργο boot σε WINXP..(πολλους δισκους)

GoMaR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερες.

μπαινω στο ψητο με την μια.

Ανοιγω το μηχανημα και την στιγμη που φορτωνει τα windows (εκει στα τουβλακια ) κανει ΠΟΛΥ ωρα..

Τι εννοω..

με το που δειχνει το τουβλακι,περνανε καμμια 15αρια φορες, ΧΩΡΙΣ ο δισκος να κανει τπτ..δεν αναβει δε κανει και μετα παιρνει μπρος και μετα ολα κανονικα.

Η απορια μου ειναι αν αυτο οφειλεται στο οτι εχω πολλους δισκους συνδεδεμενους πανω στη μητρικη..(4 για την ακριβεια)

Κανενας σε raid και ολοι ξεχωριστα.Ολοι σε Sata Controller της μητρικης.

Να σας πω οτι δεν εχω δοκιμασει να βγαλω ολους τους δισκους και να αφησω μονο του Λ.Σ και να δω αν θα φτιαξει.Αλλα και να στρωσει το πραμα , αυτο πως διορθωνεται ;Πως θα γινει να εχω γρηγορο boot και να μη βλεπω για μια ωρα τα τουβλακια να πηγαινουν περα δωθε ;

Εχει κανεις παρομοιο προβλημα ;Ειναι κατι που μπορω να κανω ;

Ευχαριστω

Αν ξεκίνησε ξαφνικά το πρόβλημα τότε μάλλον δεν φταίνε οι δίσκοι.

Κοίτα αν έχεις αλλάξει κάτι, κάποια ρύθμιση, αν έβαλες καμμιά καινούργια εφαρμογή και ποιά services φορτώνουν κατά το boot.

αδειο ειναι το Λ.Σ ( αν και λιγο διαλλυμενο :p ) αλλα επειδη δε θυμαμαι ακριβως αν το κανει μετα τον δισκο ( γιαυτο και θα δοκιμασω να τους βγαλω να δω συμπεριφορα ) αλλα ΑΝ οφειλεται απο τους δισκους , μπορω να κανω κατι γιαυτο ;Ειναι σπαστικο να περιμενω 1,5 λεπτο boot

Για ιους κλπ εχει σκαναριστει ολο το μηχανημα.Εγω εξεταζω ΜΟΝΟ την εκδοχη των δισκων.

Αν μπορει να προκυψει τετοιο προβλημα..

Τι ναπω...

Δεν νομίζω πως προκαλείται από τους δίσκους αυτή η καθυστέρηση.

Κάποια φόρτωση drivers, (έβαλες κάποια νέα συσκευή πρόσφατα)? , ή θέμα λειτουργικού είναι, έχεις κάποια από τις "πειραγμένες" εκδόσεις που κυκλοφορούν?

Βάρα ένα msconfig και κόψε όλα τα προγράμματα που φορτώνουν κατά την εκκίνηση και δες αν στο κάνει ακόμα.

παιδια αυτα τα εχω δοκιμασει....με 18proccesses μπαινουν στα windows..Τπτ δε φορτωνει.Ειναι αδειο λεμε ...........:hehe:

παλια δε μου το κανε..

κοίτα μήπως κάηκε κάποιος πυρήνας του επεξεργαστή σου.βάλε μια εφαρμογή που εκμεταλλεύεται και τους 4 πυρήνες και δες αν δουλεύουν όλοι. είναι ακραία περίπτωση αλλά μπορεί να υπάρξει

για παιξε με τις ρυθμισεις του jmicron controller απο bios και με τους drivers του για windows. Ειχα το ιδιο προβλημα αλλα σε vista

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.