Jump to content

Seagate 7200.11 & P5W DH Deluxe

tasatva

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω την παραπάνω μητρική και τελευταία αντιμετωπίζω αρκετά προβλήματα με τους εν λόγω σκληρούς.

Τους αγόρασα για στήσιμο Raid και απο την αρχή ο ένας δεν αναγνωριζόταν και ο άλλος παρουσίασε S.M.A.R.T.

Τους άλλαξα και κατάφερα να στήσω Raid, πρίν καμμιά εβδομάδα ο ένας χτύπησε.

Κανα τριήμερο πρίν εμφάνισε degrated και άλλος.

Πιστεύω οτι φταίνε οι Seagate αλλά αφήνω ένα ενδεχόμενο να φταίει και ο controller ο οποίος δουλεύει άψογα με τους υπόλοιπους σκληρούς.

Εσείς τί πιστεύετε ?

Σε άλλο μηχάνημα με ίδιο κοντρόλλερ δοκίμασες; Δοκίμασε και αν στο κάνει και εκεί ίσως να είναι ο κοντρολλερ

Κατόπιν δοκίμασε με άλλο κοντρόλλερ και αν γίνεται το ίδιο οι δίσκοι. Σε αυτά τα πράγματα χρειάζονται δοκιμές.

μάλλον θέμα controller είναι. οι δίσκοι σε εμένα παίζουν τέλια στο σύστημα τις υπογραφής αλλά και οπού αλλού και να τους έβαλα.

με ποιο εργαλειο εξεταζεις το σμαρτ?το hdtune εχει αποδεδειγμενο μπαγκ με τους seagate και τους βγαζει "ελαττωματικους' χωρις να ειναι.3 σιγκεητ πουχω σε ολους βγαζει κιτρινιλες ενω περνανε μια χαρα τα τεστς seatools..

Εμενα με το συστημα της υπογραφης μου,ολα δουλευουν τελεια.Στο ich7 τους εχεις η στο σιλικον (SiL4723)?Εγω τους ειχα στην αρχη στο σιλικον και δεν δουλευαν σωστα ,βαλτους στο ich7r kalytera.Κοιτα και εδω http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20070201104656601&board_id=1&model=P5W+DH+Deluxe&page=1&SLanguage=en-us

Εμενα με το συστημα της υπογραφης μου,ολα δουλευουν τελεια.Στο ich7 τους εχεις η στο σιλικον (SiL4723)?Εγω τους ειχα στην αρχη στο σιλικον και δεν δουλευαν σωστα ,βαλτους στο ich7r kalytera.Κοιτα και εδω http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20070201104656601&board_id=1&model=P5W+DH+Deluxe&page=1&SLanguage=en-us

Εννοείται οτι τους έχω στο Ich. Πήγα και τον άλλαξα με τον WD 640AAKS.

Άν μου παρουσιάσει και αυτός προβ, που δέν νομίζω θα φύγει μαζί με την μητρική που απ'ότι μου είπε το παιδί στο κατάστημα έχει 3 χρόνια εγγύηση.

με ποιο εργαλειο εξεταζεις το σμαρτ?το hdtune εχει αποδεδειγμενο μπαγκ με τους seagate και τους βγαζει "ελαττωματικους' χωρις να ειναι.3 σιγκεητ πουχω σε ολους βγαζει κιτρινιλες ενω περνανε μια χαρα τα τεστς seatools..

Την πρώτη φορά το S.M.A.R.T εμφανίστηκε πρίν μπώ στα Win εκεί που δείχνει τους σκληρούς, και την δεύτερη το degrated εμφανίστηκε στο Intel Matrix αλλά φαινόταν και στο σύρσιμο στο φόρτωμα των Win.

Σε άλλο μηχάνημα με ίδιο κοντρόλλερ δοκίμασες; Δοκίμασε και αν στο κάνει και εκεί ίσως να είναι ο κοντρολλερ

Κατόπιν δοκίμασε με άλλο κοντρόλλερ και αν γίνεται το ίδιο οι δίσκοι. Σε αυτά τα πράγματα χρειάζονται δοκιμές.

Και να έχει πρόβλημα ο controller στο κατάστημα του κάνουν έλεγχο, και εμφανίζουν και σε εκείνους πρόβλημα.

Μακάρι να έβγαζε πρόβλημα η mobo μετά απο 2 χρόνια χρήσης και να μου δικαιολογούσαν νέα αγορά... Μια P5Q Deluxe δεν θα με χάλαγε στην θέση της.... Θα έδινε νέα πνοή στον E6600

Τελικά το πρόβλημα, "λύθηκε" με RMA και αντικατάσταση του απο έναν WD640AAKS.

Έστησα με αυτόν ένα υποτυπώδες RAID με έναν παλαιότερο 500ΑAKS,μέχρι να αγοραστεί ένας ίδιος, πιό πολύ για να δοκιμάσω την απόδοση τους. Σαφώς στην ταχύτητα του υστερεί από το προηγούμενο αλλα προς το παρών δέν έχει εμφανίστει κανένα πρόβλημα...:whistle2:

Για τους 7200.11 (αντίθετα με τους 7200.10) έχουν γραφτεί πολλά προβλήματα εδώ στο LAB.

Δυο σε Raid0, 7200.10 320GB, έχουν περάσει σε ich7r-ich8r-ich9r (4 μητρικές) εδώ 2 χρόνια χωρίς να σπάσει το raid καθόλου.

Ναι, τα έχω δεί και εγώ τα προβλήματα και σε άλλα forum.. Απλά αισθανόμουν την υποχρέωση να το επισημαίνω.

@ChSin7

Μπορείς να ανεβάσεις ένα screenshot με την απόδοση του RAID 0 ?

Η ταχύτητα του Raid0 είναι αρκετά μικρή, αντίστοιχη αυτής που έχω εγώ 2 διαφορετικής τεχνολογίας AAKS. Αλλά άν σου έχει αποδειχθει σταθερό όλα τα άλλα περισεύουν.

Σκέψου όμως ότι το λειτουργικό είναι στα πρώτα 100GB (από τα ~640) του raid με >150 Avg. read ΜΒ/s , όπου και το Random Access ειναι <10ms.

Όταν έχεις διαφορετικής τεχνολογίας δίσκους σε RAID0, η ταχύτητα που παίρνεις από το RAID είναι αυτή των "χειρότερων" επιδόσεων του δίσκου.

Ναί, και εγώ σε αυτό το κομμάτι αναφέρομαι...

Απλά σε σχέση με τούς 7200.11 που η ταχύτητα είναι σταθερά πάνω απο τα 200 MB/s.

Το Raid που έχω στήσει τώρα είναι όπως ξαναείπα πιο πολύ για να πειραματιστώ ώς προς την σταθερότητα του, και κυρίως για την λειτουργικότητα του controller, για να αποκλείσω το ενδεχόμενο να φταίει η μητρική.

Προς το παρών αποδεικνύεται περίτρανα οτι 4 στα 4 κομμάτια 7200.11 ήταν ελαττωματικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.