Tomahawk Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2008 Παίδες κόλλησα ένα spyware και με το Avant πήγαν α το βγάλο, μην τα πολυλογώ έκανα πατάτα και έσβησα ένα αρχείο (δεν θυμάμαι πως λεγόταν) και οταν λέει Welcome κολλάει!Με βγάζει στην επιφάνεια εργασίας (μετά απο κάνα 2λεπτο γιατί κολλάει στο Welcome) χωρίς όμως κανένα εικονίδιο και χωρίς την μπάρα κάτω... Εάν τύχει και εμφανιστεί δεν δουλεύει τπτ ότι και να κλικάρω!Κάνω boot απο το CD των Windows όμως εκεί που πρέπει να πατήσω κάποιο κουμπί για να κάνει boot (με σκοπό την επιδιόρθωση) δεν μπορώ να πατήσω κάποιο, το πληκτρολόγιο φαίνεται σαν ανενεργό, όμως εάν θέλω στην αρχή να μπω στο bios μπαίνω (δηλαδή στην αρχή λειτουργεί)!Το πληκτρολόγιο είναι 2 μηνών και δοκίμασα και τις 6 θύρες USB (+4 απο εξωτερική σύνδεση) αλλα τίποτα!Έχετε να μου προτείνεται κάποια λύση?
jpavly Ιούλιος 17, 2008 #2 Ιούλιος 17, 2008 Το πληκτρολόγιο επειδή είναι USB, μπορεί να δουλεύει μόνο στο bios και μετά μόνο στα Windows όταν φορτωθεί ο driver. Περίεργο αλλά έχει συμβεί σε ορισμένους συνδυασμούς Motherboard/Keyboard. Βάλε ένα PS/2 ή απλό USB να κάνεις τη δουλειά σου. Μπες Safe mode και τρέξε για αρχή από το Run ή Alt+Ctrl+Del -> File -> New task. Δώσε sfc /scannow, θα σκανάρει όλα τα αρχεία του συστήματος για ελείψεις/προβλήματα και θα τα αντικαταστήσει από το CD των Win. Καλό είναι να τρέξεις και ένα Spybot μετά. Αν κολλάς ακόμα δημιούργησε ένα νέο χρήστη και δοκίμασε κι έτσι
Tomahawk Ιούλιος 17, 2008 Author #3 Ιούλιος 17, 2008 Ευτυχώς βρήκα ένα παλιό πληκτρολόγιο και δούλεψε...Επειδή στην κονσόλα επιδιόρθωσης δεν τη παλεύω και δεν ξέρω τι και πως, εάν κανω εγγραφή "απο πάνω" των Windows θα υπάρξει πρόβλημα? Θα έκανα format όμως δεν έχω κάνει μερικά αρχεία που χρειάζομαι backup...Συγγνώμη για τις ηλίθιες ερωτήσεις όμως λόγω μαθημάτων έχω 3 χρόνια σχεδόν α ασχοληθώ με τα του υπολογιστή και τα έχω ξεχάσει!
jpavly Ιούλιος 17, 2008 #4 Ιούλιος 17, 2008 Όχι κονσόλα, να κάνεις boot πατώντας το F8 και να επιλέξεις Ασφαλή Λειτουργία
Tomahawk Ιούλιος 17, 2008 Author #5 Ιούλιος 17, 2008 Τελείωσε η εγκατάσταση όμως πάλι τα ίδια...Και σε safe mode που κάνω boot το ίδιο πράγμα ακριβώς!Πως μπορώ να κάνω επιδιόρθωση (εάν γίνεται) για να εγγραφεί αυτό το αρχείο που διέγραψα για να δουλέψουν πάλι όλα ok?Στην επιδιόρθωση των Win με πάει με command line και δεν την παλεύω με τις εντολές, εάν ξέρει κάποιος ας μου εξηγήσει...!Για να καταλάβεις, εάν κάνω normal boot ο υπολογιστής κολλάει 2-3 λεπτά στο Welcome και μετά με πάει στην επιφάνεια εργασίας που όμως εμφανίζεται μόνο το φόντο και τίποτα άλλο (φυσικά τίποτα δεν λειτουργεί...)!Το format είναι μια λύση, καθώς όλα τα σημαντικά αρχεία τα έχω στο 2ο σκληρό όμως έχω κάτι αρχεία που θέλω να κρατήσω τα οποία δεν έχω αποθηκεύσει στον 2ο...
bleo8onhs Ιούλιος 17, 2008 #6 Ιούλιος 17, 2008 Μπες στην κονσόλα και δώσε chkdsk.Αν το πρόβλημα ήταν πριν το welcome οι fixboot και fixmbr θα βοηθούσαν. Γενικά μπορείς να πατήσεις help και να δεις όλες τις εντολές.Έχω την εντύπωση πως το πρόβλημά σου είναι στη registry, στο userinit.exe. Πρόσβαση στο δίσκο έχεις για να δεις το log του avast?
Tomahawk Ιούλιος 17, 2008 Author #7 Ιούλιος 17, 2008 Οχι δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση στον δίσκο.Δεν μπορώ να εκτελέσω καμία λειτουργία στα windows είναι τα πάντα νεκρά, μόνο το φόντο βλέπω...Τις εντολές θα τις δοκιμάσω αύριο γιατί θα παω για ύπνο τώρα, πρέπει να ξυπνήσω στις 8:30 γιατί θα πάω για μπάνιο!Σας ευχαριστώ παιδιά!
bleo8onhs Ιούλιος 17, 2008 #8 Ιούλιος 17, 2008 Νομίζω ότι έχεις πρόβλημα με το userinit. Όμως επειδή είναι διαδικασία ολόκληρη να κατεβάσεις το BartPe να φτιάξεις cd, να μπουτάρεις και να φτιάξεις το πρόβλημα, σου προτείνω να ξεκινήσεις με cd εγκατάστασης των xp, και να πατήσεις R όταν σε ρωτήσει αν θες να επιδιορθώσεις την εγκατάσταση. Έτσι 99% θα μπεις κανονικά στο σύστημά σου χωρίς να έχεις χάσει τίποτα.
ΝTG Ιούλιος 18, 2008 #9 Ιούλιος 18, 2008 χωρις να βαζω το χερι μου στη φωτια(μιας και δεν θυμαμαι) , δεν νομιζω να παιζει το sfc /scannow απο safe mode.Προφανως αν παιξει ,το κανεις. Δοκιμασε επισης,αφου bootαρεις κανονικα και οταν θα βλεπεις την επιφανεια εργασιας (χωρις τιποτα αλλο) , να πατησεις ctlr+alt+Del. Απο το task manager πηγαινε στις διεργασιες (processes) και κανε delete τον explorer.exe (σε εντελως τυχαια περιπτωση πoυ εχεις δυο...κανεις και τα δυο) Σβησε και προληπτικα τα svchost.exe μια φορα Μερικα 8α σου ξαναεμφανιστουν και σε ενα θα σου βγαλει μυνημα οτι θα κανει restart το pc σε ενα λεπτο. Σχετικα γρηγορα ,(πριν περασει το λεπτο ) πατας file ->new task και γραφεις "shutdown -a" (χωρις τα ") για να μην γινει το ρεσταρτ. Αφου τα κανεις ολα αυτα, ξαναπας στο new task και κανεις browse ωστε να πας στο "C:\Windows\explorer.exe" Πατας οκ ...Κατα μια μεγαλη πιθανοτητα θα φορτωσει κανονικα (Ετυχε σε ενα φιλαρακι τις προαλλες.) Εκει σιγουρα θα μπορεις να τρεξεις το sfc /scannow (εχε μαζι σου και το cd με τα win) καθως επισης να βαλεις και ενα αντιικο (προτεινω nod32/f-secure). Θα βοηθουσε επισης να ετρεχες και ενα hijackthis (απο την trendmicro) να δουμε και τι φορτωνει. Αν δεν σου κανει κοπο ριξε ενα copy-paste.
Tomahawk Ιούλιος 18, 2008 Author #10 Ιούλιος 18, 2008 Bleo8onh επιδιόρθωση έκανα αλλα διαφορά δεν είδα (χθες το βράδυ κι όλας)...Τώρα πάω να δώσω τις εντολές στην κονσόλα και βλέπουμε!Έχω την εντύπωση πως είχα διαγράψει το userinit.exe όμως δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, γιατί δεν συγκράτησα το όνομα του αρχείου!edit1η προσπάθεια, Ctrl Alt + Del τίποτα, νέκρα, δείχνει πως κάτι "φορτώνει" αλλα μάλλον τα νεύρα μου θα είναι μόνο γιατί δεν βγαίνει task manager...edit2η προσπάθεια, bleo8onh έγραψα chkdsk και μου γράφει τις πληροφορίες για τον σκληρό και λέει πως είναι σε καλή κατάσταση.Λέει να πατήσω μια εντολή για να κάνει έλεγχο, δεν ωφελεί όμως πουθενά αυτό εφόσον το πρόβλημα είναι σε αρχείο των Windows και όχι στον σκληρό, τουλάχιστον έτσι πιστεύω!Το fixmbr τι κάνει ακριβώς? Γιατί όταν το πάτησα μου λέει "προσοχή, εάν έχετε πλήρη πρόσβαση στην μονάδα σας μην το κάνετε γιατί μπορεί να κατεστραφούν πίνακες διαμερισμάτων...editΕγγραψα απο πάνω τα windows, όμως τώρα ενώ βλέπω πως έχει κρατήσει στον σκληρό τα προγράμματα που είχα εγκαταστήσει (ανοίγω το program files και είναι μέσα όλα τα προγράμματα), στην επιφάνεια εργασίας δεν υπάρχουν εικονίδια και "τα εγγραφα μου" είναι άδεια... Τι κάνω?Και φυσικά ο σκληρός έχει τον ίδιο ελευθερο χώρο όπως πριν...Τέλος στο Εναρξη-->Όλα τα προγράμματα, δεν φαίνεται πως είναι εγκατεστημένα τα προγράμματα, τα οποία απο την άλλη είναι στον σκληρό και λειτουργούν πλήρως! Βασικά όμως εμένα με καίνε "τα έγγραφα μου"!editΠάω C: -> Doc and Settings και βλέπω 5 φακέλους1. Tomahawk2. Κωστας3. Administrator4. All Users.WINDOWS5. All UsersΤο "Κώστα" το εφτιαξα τώρα, δηλαδή μετά την επανεγκατάσταση. Το "Tomahawk" είναι το προηγούμενο μου "account"...Στο tomahawk υπάρχουν όλα (λογικό!), όμως πως επαναφέρω αυτόν τον λογαριασμό?(Προσοχή δεν έχω επιλογή στην αρχή για 2 Users!Μετά απο όλα αυτά βρήκα την λύση πιστεύω, θα ενημέρωσω αργότερα όσον αφορά την έκβαση!
bleo8onhs Ιούλιος 20, 2008 #11 Ιούλιος 20, 2008 Δεν νομίζω να γίνεται να επαναφέρεις το λογαριασμό. Απλά κοίτα μέσα στους άλλους λογαριασμούς για να βρεις στα documents and settings τα αρχεία σου. Αν δεν έχεις πρόσβαση, θα δούμε πως θα τα ξεκλειδώσουμε.Αν το πρόβλημα ήταν το userinit.exe με ένα cdακι λυνόταν το πρόβλημα. Κακώς τα εγκατέστησες από πάνω. Τώρα κοίτα να βρεις τα αρχεία σου, να τα αποθηκεύσεις αλλού και κάνε μια καθαρή εγκατάσταση γιατί τώρα τίποτα από τα παλιά δεν θα δουλεύει.Αφού πάρεις όλα τα αρχεία σου, φτιάξε ένα λογαριασμό με το όνομα του παλιού, για να δούμε αν θα δουλέψει. Πάντως, τα προγράμματα που είχες, θα υπάρχουν όλα, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα δουλεύουν. Η παλιά registry δεν πρέπει να υπάρχει.
Tomahawk Ιούλιος 29, 2008 Author #12 Ιούλιος 29, 2008 Συγγνώμη για την καθυστέρηση, ήμουν διακοπές στο Πήλιο...Ναι, τα προγράμματα ενώ υπήρχαν και έπιαναν τον κανονικό χώρο στον δίσκο δεν δούλευαν...Αυτό έκανα, έγραψα ότι χρειαζόμουν και σε 1-2 μέρες θα κάνω format...Σας ευχαριστώ για την βοήθεια!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.