Jump to content

Delta στο ψυγείο. Αξίζει?

jimakos21

Recommended Posts

Θέλοντας να αυξήσω τις αποδόσεις της υδρόψυξης μου σκέφτηκα να αλλάξω τα μπροστινά ανεμιστήρια

με fans DELTA.

H θερμοκρασία του επεξεργαστή μου είναι τώρα το καλοκαίρι στους 29C (default / idle) αλλά όταν κλοκάρω

ανεβαίνει αρκετά ψηλά! (όχι ανησυχητικά)

Ξέροντας την φασαρία των delta και δηλώνοντας οτι δεν με νοιάζει ο θορυβος, σας ρωτάω!

Θα δώ διαφορά αν απο 2 κοινά fans πάω σε delta? (σε θερμοκρασία μιλάω πάντα)

Έχω βρει αυτά τα 12αρια

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977823&product=1049003

Που έχουν το πάχος κανονικού fan αλλά την απόδοση ενός delta fan

Λέω να πάρω 2 τέτοιους και τους αλλάξω με τους παλιούς!

Αλλά έχω τους ενδιασμους μου..

Αξίζει?

Θα δω διαφορές?

Θα πέσουν οι βαθμοί λίγο ακόμα, ή είναι μόνο θέμα ψυγείου και μπλοκ??

Εδώ το ψυγείο μου και τα fans που το ψύχουν τωρα!

82954391dx2.th.jpg

Εγώ λέω όχι, θα σε κουφάνει.Υποτίθεται ότι η υδρόψυξη φέρνει την ησυχία στο κουτί γιατί δεν χρειάζονται οι ανεμιστήρες. Σιγουρα θα αυξηθει η απόδοση αλλά θα σε κουφάνει.

Δες πως κάνει ένας delta.

http://www.youtube.com/watch?v=11spw-uewHI&feature=related

Εγώ θα έλεγα μακριά από delta, 2 είχα έναν 80cm και έναν 60cm, τσαμπα λεφτά άσε τον θόρυβο.

Βέβαια μυαλό δεν έβαλα και πήρα μετά άλλους 2 120cm Sunon...

sunon0ui.jpg

Αλλά τελικά τους άλλαξα με 14cm Sharkoon S1402515P-3 μοντέλο.

δεν μπορούν να μειωθούν οι στροφές ?

Πρέπει να έχεις κάποιο fan bus για να μειώσεις το ρεύμα και έτσι πέφτουνε οι στροφές, αλλά αν είναι να μην έχεις 190cfm στα 12v ποιος ο λόγος να τον πάρεις; Πέρνεις κάτι άλλο με 12v και πιο λίγες στροφές...

jimakos21: Εγώ θα σου έλεγα να δεις και την λύση με 14cm της sharkoon, μιας και βλέπω ότι έχεις χώρο στο κουτί και βάλε 2x14cm να πιάνουνε επάνω στο κουτί και όχι στο ψυγείο...

Πάντως ίσως αγοράσω 2 delta οχι για 24/7 αλλά για ''οverclockin' days ''

@Dmylonas Ποιό συγκεκριμένα?

Ποιό προιόν προτείνεις?

ΥΓ: έχω panelακι που μπορώ να ρυθμίζω στροφες στα fans, τι λετε?

@Dmylonas Ποιό συγκεκριμένα?

Ποιό προιόν προτείνεις?

Για τον παρακάτω μιλάω...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804049

Έχω παραγγείλει ένα Rebel9 και θα βάλω μπροστά και πίσω 14cm με fan bus μια χαρά θα είναι πιστεύω...

χμμμμμ

κάποτε το είχαμε δοκιμάσει σε τριπλό. σε idle ήμασταν 2-3 βαθμούς πάνω από το περιβάλλον

αν θες fan controller ο μόνος που μπορεί να τα αντέξει αν εξερεσεις DIY είναι αυτός

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=137&products_id=23039

επί εποχής aero cooling κοιμόμουνα με μια XP-120 μαζί με Delta 120 EFB or EHE αυτός με τα 220cfm. σε 5 μέρες είχα πονοκεφάλους και αναρωτιόμουνα από που να ήταν άραγε.

:rofl::rofl::rofl::rofl:

Ελιωσα λεμε...

SHARKOON CASE FAN 140MM POWER 1500RPM

Aυτά που έχω είναι στα 1200 rpm (το εχω δεί και μέσω panel)

για 300 rpm?

Τι διαφορά να δώ?

Αν δεν κάνω λάθος έχεις 120cm και όχι 140cm...

Αυτοί που σου λέω έχουνε πιο πολλά φτεράκια και Επίπεδο θορύβου: 33.0 dB, Ροή αέρα: 82.8 cfm, Στροφές: 1500 RPM, Διαστάσεις: 140x140x25 mm (HxWxD).

αν το κολλησεις πανω στο ψυγειο νομιζω δεν θα δεις και τοσο μεγαλη διαφορα.Δηλαδη,το ψυγειο μπορει να "αξιοποιησει" ψυκτικα μια συγκεκριμενη μαζα αερα σε μια συγκεκριμενη πιεση.Απο ενα σημειο και μετα (δεν θυμαμαι πως λεγεται το φαινομενο)δεν κερδιζεις σε αποδοση.Και νομιζω αυτο το σημειο,απο πλευρας cost estimation ειναι πολυ χαμηλοτερα απο τα db του delta...αν θες εχω στην αχρηστια κ μπορω να σου δανεισω για δοκιμες 2 σανον σαν της φωτογραφιας που παρετεθη προηγουμενως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.