Jump to content

Another E8400 Overclocking thread

Jerry007

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα(απο πρωί πρωί με καλεί το καθήκον :hehe:)

Λοιπόν χθες το βράδυ με τις συμβουλές μερικών παιδιών του εργαστηρίου ξεκίνησα να κλοκάρω(μόνος μου)τον E8400.

Τόσο καιρό τον είχα να τρέχει σε 450FSB αλλα δεν ήταν απολύτως σταθερός(vCore1,375):rant:

Προσπαθώ να τον σταθεροποιήσω οπώτε έκανα δοκιμές σε 1.38,1.39 και αυτη την στιγμή είμαι σε 1.40

Στα προηγούμενα voltages το Orthos crashare μετά απο περίπου μισή ώρα.(Περιμένω να δώ τι θα γίνει με 1,40)

Ακόμα ενεργοποίησα το loadline calibration για να μην έχω μεγάλο vdrop.:laughing:

Αν κάποιος έχει διάθεση και χρόνο να με βοηθίσει θα το εκτιμούσα και το msn μου είναι public :D

Πιστεύω ότι έχεις ΠΑΡΑ πολύ ψηλό Vcore για 45nm CPU..

Δεν αναφέρεις όμως πουθενά για τις θερμοκρασίες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις που ξαφνικά η CPU αρχίζει να χάνει την σταθερότητά της και ζητάει παραπάνω Vcore για ακόμη χαμηλότερα MHz (Degrade)..

Για 24/7 χρήση θα προτιμούσα να είσαι με 1.3 το πολύ.

Βεβαιώσου ότι η σταθερότητά σου δεν έχει να κάνει με μνήμες - Chipset πριν ρίξεις Volt στην CPU. :hmm:

Οι θερμοκρασίες μου μετά απο 30λεπτά 100% δεν ξεπερνάνε τους 52c.

Οι μνήμες είναι σταθερότατεσ καμία BSOD δεν μου έχει κάνει.

Δηλαδή μου προτείνεις να κλείσω το Loadline Calibration?

Μετα απο 34λεπτά 100% δεν μου έχει crasharει ακόμα το Orthos

Οι θερμοκρασίες μου μετά απο 30λεπτά 100% δεν ξεπερνάνε τους 52c.

Οι μνήμες είναι σταθερότατεσ καμία BSOD δεν μου έχει κάνει.

Δηλαδή μου προτείνεις να κλείσω το Loadline Calibration?

Μετα απο 34λεπτά 100% δεν μου έχει crasharει ακόμα το Orthos

Exει αναφερθεί ότι το Loadline Cal... είναι επικύνδυνο σε 45nm CPU όταν αυτός δουλεύει με μεγάλο Vcore.

Το LLC δημιουργεί μεγάλα Spikes (αιχμές τάσεων) κατά την μετάβαση από Full Load σε Idle και το αντίστροφο με αποτέλεσμα το Vcore έστω και στηγμιαία να ξαφεύγει κατά πολύ από τα ΜΑΧ Specs που βάζει η ίδια η INTEL..

Στο vcore που δουλεύεις τα Spikes μπορεί να ξεπερνάν κατά πολύ ακόμη και τα 1.475... :eek:

Καλύτερα να το έχεις Disabled και να ανεβάσεις λιγάκι ακόμη το Vcore....:)

45min Orthos και ακόμα no crash.

Μέχρι πόσο να το φτάσω?Αλλα 20' και αμα είναι μετά να φτιάξω το loadline calibration?

Ναι,ρε παιδιά αν μου είναι σταθερός στα 1,40 να του pusharo το FSB sta 467?

(4203MHz)Πόσο ακόμα μπορώ να ανεβάσω το vcore για να είναι ασφαλής?

Είμαι σταθερός στα 450 με 1,40 και τώρα πήγα στα 455 να τον σταθεροποιήσω

Crash στα 2' με 1,40 ανέβασα κατά ενα κλίκ τα βόλτ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.