Jump to content

Bios Update: H m/b δεν αναγνωριζεται...

serafino

Recommended Posts

Θα ξεζιπάρεις το αρχείο που θα κατεβάσεις, θα το γράψεις σε ένα Cd.

Θα κάνεις reboot, θα μπεις στο bios, θα διαλέξεις την επιλογή EZflash.

Από εκεί θα του πεις να διαλέξει bios από το Cd, (μπορεί να στο βγάλει και μόνο του, δεν θυμάμαι), θα το διαλέξεις, θα του πεις τα σχετικά "yes", "i'm sure" κλπ., και όλα τ΄άλλα θα τα κάνει μόνο του.

Δεν είναι επικίνδυνη διαδικασία, μη σε τρομάζει.

(τώρα αν σου κοπεί το ρεύμα τα συγκεκριμένα 10 δευτερόλεπτα που θέλει για να Flash-άρει, τι να πω) ... :computer:

ισχύει εάν κάψεις το BIOS update να μπορείς να κάνεις hot flash το τσιπάκι σε άλλη ίδια μητρική?

Tελικα το Asus Update δουλεψε...

Στο site της Asus εχει την εκδοση 1018.002 με την ενδειξη dos και

την εκδοση 1018.001 με την ενδειξη all os.

Eγω βαζω τη 2η ε?

Για ποιόν λόγο πρέπει σώνει και καλά να κάνεις BIOS update είπαμε ;;;;

Γιατι δεν εχω να χασω τιποτα και γιατι ειναι πολυ απλο. Δυο κλικ και τελειωσες σε δευτερολεπτα;)

Γιατι δεν εχω να χασω τιποτα και γιατι ειναι πολυ απλο. Δυο κλικ και τελειωσες σε δευτερολεπτα;)

Sorry man αλλά αν το update ΔΕΝ γίνει σωστά ή αν για κάποιο λόγο δεν ολοκληρωθεί τότε το board το αποχαιρετάς...

Πάπαλα που λένε.

Επίσης έχε υπόψιν σου ότι επειδή όντως υπάρχει η παραπάνω περίπτωση ΔΕΝ το κάνουμε αν δεν αντιμετωπίζουμε πραγματικά κάποιο πρόβλημα το οποίο και έχουμε διαπιστώσει ότι θα διορθωθεί με το update.

Αυτό το υποστηρίζουν και οι ίδιες οι εταιρείες.

Oπως σου ειπα, η διαδικασια κρατησε μολις μερικα δευτερολεπτα.

Ο μόνος κινδυνος θα ηταν, λεει, αν εκεινη τη στιγμη γινοταν διακοπη απ τη ΔΕΗ.

Οι κινδυνοι που λες ειναι προφανως στη χειροκινητη και ζορικη διαδικασια με τη μεθοδο της δισκετας. Με το Asus Update οπως ηδη ειπα 2-3 φορες, ειναι ζητημα 2 κλικ...

Τωρα το αν αντιμετωπιζουμε προβλημα, αυτο μπορει να μην το ξερουμε καν. Εγω πχ. βλεπω προβληματα στο pc ολη την ωρα-και μπορεις να το δεις αυτο στη σωρεια των threads τεχνικων ζητηματων που εχω κανει εδω:)

Να σου πω και κατι αλλο, παιζοντας το FlatOut2 μου παγωνε συνεχως, μετα το bios update σταματησε να παγωνει...

Ειναι δεκαδες τα προβληματα που μπορει να δει καποιος στο pc του και δεκαδες οι λογοι που μπορει να τα προκαλουν.

No offence αλλά επειδή το έκανες μια φορά δεν έγινες και ειδικός φίλε.

Ο ποιό επικίνδυνος και ζόρικος τρόπος είναι μέσα από τα windows.

Ο ποιό σίγουρος τρόπος μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν με την δισκετούλλα.

Οι λύσεις τύπου ezFlash αναπτύχθηκαν από τις εταιρείες από τη στιγμή που άρχισαν να καταργούνται τα floppy drives.

Από εκεί και μετά εκτός από τη διακοπή της ΔΕΗ και άλλα μπορούν να πάνε στραβά.

Είτε να μην γραφτεί σωστά η EEPROM του μπόρντ, είτε να είναι corrupted το αρχείο που κάτέβασες, είτε να είναι corrupted το μέσω όπου το έγραψες κ.ά.

Τέλος, μαζί με κάθε BIOS update file υπάρχει και ένα txt αρχειάκη που περιγράφει ΟΛΑ όσα διορθώνει το νέο αρχείο.

Καλό είναι να του ρίχνουμε και μια ματιά πριν κάνουμε οτιδήποτε.

Και γω αυτό προασπαθώ να πω... Και για του λόγου το αληθές, επειδή εμάς δεν φαίνεται να μας πιστευεις, δες τι γραφει για το Asus Update το Hardocp.com

ASUS Update is a utility designed for updating the BIOS within Windows. Let me first say I’ve had horrible experiences using this utility and I do NOT recommend it. I have bricked two boards with this software in the past and if you do so you have one of two options. Either RMA the board (which ASUS may or may not take back as flashing the BIOS may or may not be something they’ll cover) or you can pay (yes I said pay) for a new BIOS chip which you must install yourself. You can remove yours and send it in but you have to wait longer to get your board back in action if that happens. Some newer versions of some boards and some boards in general only have soldered down BIOS chips and that last option won’t be available to you if that’s the case. So I’d recommend using the EZ-Flash utility in the BIOS via a USB flash drive. That method has been 100% for me. Another problem is that this Windows utility will almost always want to update itself every single time you use it. To do that it will want to uninstall the old version and replace itself with the new version that you have to download. This is a completely manual process just to make things worse. After that the FTP servers are often busy and won’t actually let you download the new BIOS via this utility. You can always download the BIOS in the normal fashion and update it using this utility but again I would recommend avoiding that scenario. It just isn’t worth the risk. The warning below isn’t something I keep forgetting to pull from the article template, but rather something I check every time and find true every time.

ASUS online BIOS support inside of Windows is hideous at best. Our thoughts are they should not even offer this software feature on their motherboards till they fix their broken web infrastructure.

1. No offence αλλά επειδή το έκανες μια φορά δεν έγινες και ειδικός φίλε.

2. Ο ποιό επικίνδυνος και ζόρικος τρόπος είναι μέσα από τα windows.

3. Ο ποιό σίγουρος τρόπος μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν με την δισκετούλλα.

Οι λύσεις τύπου ezFlash αναπτύχθηκαν από τις εταιρείες από τη στιγμή που άρχισαν να καταργούνται τα floppy drives.

4. Από εκεί και μετά εκτός από τη διακοπή της ΔΕΗ και άλλα μπορούν να πάνε στραβά.

Είτε να μην γραφτεί σωστά η EEPROM του μπόρντ, είτε να είναι corrupted το αρχείο που κάτέβασες, είτε να είναι corrupted το μέσω όπου το έγραψες κ.ά.

5.Τέλος, μαζί με κάθε BIOS update file υπάρχει και ένα txt αρχειάκη που περιγράφει ΟΛΑ όσα διορθώνει το νέο αρχείο.

Καλό είναι να του ρίχνουμε και μια ματιά πριν κάνουμε οτιδήποτε.

1. No offence αλλα μαλλον δε καταλαβαινεις τι λεω.

Δυο φορες ειπαμε το εχω κανει.

Ουδεποτε δηλωσα "ειδικος", το αντιθετο λεω.

2. Που το βλεπεις το "επικινδυνο καi ζορικο" οταν απλως εχεις να κανεις 2 κλικ και να περιμενεις μόνο μερικα δευτερολεπτα μεσω του Αsus Update?? :nada:

3. Kαι καποιος που δεν εναι εξοικιωμενος με δισκετουλες και ezFlash(ουτε που ξερω τι ειναι) γιατι να χτυπιεται? Ενω το Asus Update μπορει να το χρησιμοποιησει οποιοσδηποτε, χωρις να μπλεκεται με δισκετες, bios, επανεκκινησεις κλπ

4. Η διακοπη της ΔΕΗ οπως ξερεις ισχυει ΚΑΙ για τη δισκετουλα:rolleyes:

Λες το επισημο site της Asus να διαθετει coppupted αρχεια για τις μητρικες της?....

Corrupted το μέσο που το εγραψα? ποιο μέσο, ο σκληρος μου?

5. Στο site της Αsus αναφερει φυσικα τι κανει καθε νεο bios update. Τι σε εκανε να πιστευεις οτι δεν το διαβασα?

Το ουσιαστικο αποτελεσμα για μενα ηταν αυτο που σου ειπα(και το προσπερασες αδιαφορα), τωρα παιζω το FlatOut2 χωρις παγωματα

-Αlexis2044, πιστευω οτι καλυψα κι εσενα. Τωρα το τι λεει ο καθενας οπως αυτη η ανωνυμη παραθεση που εβαλες, ασφαλως και δεν ειναι αποδειξη για κατι.

2. Που το βλεπεις το "επικινδυνο καi ζορικο" οταν απλως εχεις να κανεις 2 κλικ και να περιμενεις μόνο μερικα δευτερολεπτα μεσω του Αsus Update?? :nada:

Δύο λέξεις:

Λειτουργικό-Windows.

3. Kαι καποιος που δεν εναι εξοικιωμενος με δισκετουλες και ezFlash(ουτε που ξερω τι ειναι) γιατι να χτυπιεται? Ενω το Asus Update μπορει να το χρησιμοποιησει οποιοσδηποτε, χωρις να μπλεκεται με δισκετες, bios, επανεκκινησεις κλπ
Δεν θέλει χτύπημα, είναι απλούστατη διαδικασία, στην εξηγήσαμε 2 φορές, με διαφορετικούς τρόπους.
4. Η διακοπη της ΔΕΗ οπως ξερεις ισχυει ΚΑΙ για τη δισκετουλα:rolleyes:

Λες το επισημο site της Asus να διαθετει coppupted αρχεια για τις μητρικες της?....

Corrupted το μέσο που το εγραψα? ποιο μέσο, ο σκληρος μου?

Το αρχείο στο server της asus προφανώς δεν είναι corrupted, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν υπάρχει πιθανότητα να φτάσει στον υπολογιστή σου corrupted.

Είναι ακραίο φαινόμενο μεν, καθώς το τσεκάρει και το φορτώνει στην μνήμη πριν ξεκινήσει να διαγράψει το προηγούμενο, και αφού flash-άρει κάνει νέο έλεγχο σε περίπτωση που δεν γράφτηκε σωστά.

5. Στο site της Αsus αναφερει φυσικα τι κανει καθε νεο bios update. Τι σε εκανε να πιστευεις οτι δεν το διαβασα?

Το ουσιαστικο αποτελεσμα για μενα ηταν αυτο που σου ειπα(και το προσπερασες αδιαφορα), τωρα παιζω το FlatOut2 χωρις παγωματα

Αν δεν γράφει στην συγκεκριμένη περίπτωση διόρθωση κάποιου bug που μπορεί να συσχετιστεί με το πρόβλημα που αντιμετώπιζες , το πιθανότερο είναι να είχες το ίδιο αποτέλεσμα με ένα απλό reset του παλιού bios.

:)

Δύο λέξεις:

Λειτουργικό-Windows.

Δηλαδη?

Δεν θέλει χτύπημα, είναι απλούστατη διαδικασία, στην εξηγήσαμε 2 φορές, με διαφορετικούς τρόπους.

Kι εγω σας εξηγησα 10 φορες οτι 2 κλικ και καποια δευτερολεπτα ειναι σαφως προτιμοτερα.

Oταν λεω "χτυπημα" το λεω μεταφορικα. Ταλαιπωρια ειναι η σωστοτερη λεξη, ειδικα για καποιον που δεν ειναι εξοικιωμενος ή δεν εχει καν το απαρχαιωμενο floppy.

Το αρχείο στο server της asus προφανώς δεν είναι corrupted, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν υπάρχει πιθανότητα να φτάσει στον υπολογιστή σου corrupted.

Είναι ακραίο φαινόμενο μεν, καθώς το τσεκάρει και το φορτώνει στην μνήμη πριν ξεκινήσει να διαγράψει το προηγούμενο, και αφού flash-άρει κάνει νέο έλεγχο σε περίπτωση που δεν γράφτηκε σωστά.

Eνα αρχειακι 400ΚΒ θα φτασει corrupted? Πως δηλαδη, θα αλλοιωθει στο δρομο?

Και γιατι νομιζεις οτι το Asus Update δεν θα το τσεκαρει πριν το εγκαταστησει?

Αν δεν γράφει στην συγκεκριμένη περίπτωση διόρθωση κάποιου bug που μπορεί να συσχετιστεί με το πρόβλημα που αντιμετώπιζες , το πιθανότερο είναι να είχες το ίδιο αποτέλεσμα με ένα απλό reset του παλιού bios.:)

Σου απαντησα γι αυτο.

Καλα, περιμενες οτι η Αsus θα ελεγε: "διορθωνει τα κολληματα που εχουν οι Αmd dual core στο FlatOut2" ?

Eιναι αυτονοητο οτι καθε νεο bios που βγαζουν ειναι για να διορθωνει καποια πραγματα, δεν το βγαζουν για πλακα.

- alexis2044, ειναι φανερο οτι αυτο το κειμενο το εχει γραψει ή καποιος βαλτός ανταγωνιστης της Asus ή καποιος εντελως ανιδεος, ακου λεει του εκαψε 2 μητρικες:laughing:

Που να δείτε και το liveupdate της MSI τι μούφα είναι προσωπικά μου έβγαλε off 2 μητρικές τις οποίες το μαγαζί που τις αγόρασα δεν τις δεχόταν πίσω,ενώ ο ίδιος μου είπε να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο tool. Εγώ μέχρι τότε ήξερα το κλασσικό με την δισκέτα...Τις προάλλες χρειάστηκε να κάνω update σε μια μητρική που το pc δεν είχε floppy παρότι ήταν παλιό..Εκεί να δεις πατέντες ..Ultra ISO,bootable cd απο Nero και δεν συμαζεύεται.Επειδή δεν έχω αξιωθεί να πάρω καινούρια μητρική ακόμα και όπως λέτε,άρχισαν να υποστηρίζουν update απο USB stick?:bigsmile:

Δηλαδη?

Δεν θέλει και πολύ ανάλυση, ένα κολληματάκι, ένα conflict, μία αστοχία του λειτουργικού εκείνη την στιγμή και πάει στον κάδο η μητρική.

Δεν νομίζω υπάρχει χρήστης windows που δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ τέτοιες καταστάσεις...

Kι εγω σας εξηγησα 10 φορες οτι 2 κλικ και καποια δευτερολεπτα ειναι σαφως προτιμοτερα.

Oταν λεω "χτυπημα" το λεω μεταφορικα. Ταλαιπωρια ειναι η σωστοτερη λεξη, ειδικα για καποιον που δεν ειναι εξοικιωμενος ή δεν εχει καν το απαρχαιωμενο floppy.

Σαφώς προτιμότερα από άποψη χρόνου? Ναι, ίσως κερδίσεις 1 λεπτό ...

Ταλαιπωρία δεν είναι, αλλά νομίζω πως ότι και να σου πούμε δεν πρόκειται να αλλάξεις άποψη.

Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με το "απαρχαιωμένο" floppy, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα "υπερσύγχρονο" USB flash.

Eνα αρχειακι 400ΚΒ θα φτασει corrupted? Πως δηλαδη, θα αλλοιωθει στο δρομο?

Και γιατι νομιζεις οτι το Asus Update δεν θα το τσεκαρει πριν το εγκαταστησει?

Nαι ένα αρχειάκι 400kb υπάρχει πιθανότητα να κατέβει corrupted.

Aν διαβάσεις αυτά που γράφω παραπάνω πιο προσεκτικά, θα δεις πως από μόνος μου σου λέω πως το ελέγχει και πριν διαγράψει το παλιό bios, και αφού γράψει το νέο.

Καλα, περιμενες οτι η Αsus θα ελεγε: "διορθωνει τα κολληματα που εχουν οι Αmd dual core στο FlatOut2" ?

Eιναι αυτονοητο οτι καθε νεο bios που βγαζουν ειναι για να διορθωνει καποια πραγματα, δεν το βγαζουν για πλακα.

Προφανώς και δεν θα σου γράφει τέτοιες λεπτομέρειες. Γι'αυτο, (ξανά) αν διαβάσεις προσεκτικά αυτό που έγραψα παραπάνω, θα δεις πως έκανα λόγο για διόρθωση κάποιου bug που μπορεί να συσχετιστεί με το πρόβλημα που αντιμετώπιζες.

Παράδειγμα: Fix crashes and improve compatibility on some types of video cards ...

- alexis2044, ειναι φανερο οτι αυτο το κειμενο το εχει γραψει ή καποιος βαλτός ανταγωνιστης της Asus ή καποιος εντελως ανιδεος, ακου λεει του εκαψε 2 μητρικες:laughing:
Aνταγωνιστής της Asus δεν είναι σίγουρα. Όσο σνομπάρει το "Asus update" άλλο τόσο υποστηρίζει το EZflash.

Ούτε καν να το συγκρίνει με το ανάλογο "bios updater" αντίπαλης εταιρίας δεν μπήκε στον κόπο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.