Jump to content

Bios Update: H m/b δεν αναγνωριζεται...

serafino

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχοντας μητρικη Αsus θελησα να κανω ενα bios update για να βαλω μια αλλη εκδοση.

H Asus εχει στο cd-rom ενα προγραμματακι για αυτοματο bios update, το ASUS Update. Παω να το εγκαταστησω αλλα μου λεει

"Setup program detect no ASUS motherboard.

Installation will be aborted now." :o

Σημειωνω οτι τη προηγουμενη φορα που ειχα κανει bios update με το ιδιο, ολα ειχαν παει καλα, το προγραμμα αυτο ειχε εγκατασταθει και το bios ειχε μπει.

Μηπως ξερετε τι ευθυνεται γι αυτη την ανωμαλια?

κατεβασε την καινουργια εκδοση του asus update απο την σελιδα της asus....σχεδον παντα με καθε καινουγιο bios βγαινει και καινουγια εκδοση του asus update για να μπορεις να το τρεξεις...

Eννοειται οτι αυτο εγινε. Παντα τα ιδια μυνηματα:

"unable to create NT driver service for bs_def.dll"

"No Asus motherboard detected. Installation will be abooted now"

Απ' οτι εψαξα προκειται για γνωστο bug που εχει συζητηθει κι εδω

http://www.overclock.net/intel-motherboards/90742-calling-all-asus-motherboard-owners.html

Ακολουθησα μεν τη σχετικη οδηγια για καποιο rename στη registry αλλα χωρις αποτελεσμα δε.

Μην κάνεις update από windows. ;)

Γιατί?

Εννοείς να bootάρει??

Δεν πιστεύω πως οι asus έχουν τέτοιο πρόβλημα.

Εγώ στην m2n32 deluxe το έκανα κανονικά από winodws.

Nαι και εγώ κάνω συχνά από win λόγω βαρεμάρας, αλλά από την στιγμή που δημιουργεί προβλήματα, υπάρχει η παλιά-απλή-και σίγουρη λύση.

Floppy! :)

ποιο λειτουργικο εχεις?

παντως απο το dos/bios εχει πολυ βολικο συστημα για bios update

Eπειδη floppy δεν εχω πλεον αλλα κι εχω ακουσει οτι η διαδικασια ειναι επικινδυνη(και δεν ειμαι και εξοικιωμενος), με βλέπω να κανω επαναφορα με το Acronis και τοτε προφανως το Asus Update θα δουλεψει:)

Win XP Pro SP3 (το SP3 το εβαλα προσφατα. Λετε γιαυτο?...)

Eπειδη floppy δεν εχω πλεον αλλα κι εχω ακουσει οτι η διαδικασια ειναι επικινδυνη(και δεν ειμαι και εξοικιωμενος), με βλέπω να κανω επαναφορα με το Acronis και τοτε προφανως το Asus Update θα δουλεψει:)

Win XP Pro SP3 (το SP3 το εβαλα προσφατα. Λετε γιαυτο?...)

αρχηγε γιατι μπλεκεις με τετοια?κατεβαζεις το αρχειο βιος,το αποσυμπιεζεις,το καις σε σιντακι,ριζετ και κατα την εκκινηση πατας alt-f2 .. η στο ενα η στο αλλο cdrom drive σου θα δουλεψει.

αρχηγε γιατι μπλεκεις με τετοια?κατεβαζεις το αρχειο βιος,το αποσυμπιεζεις,το καις σε σιντακι (ή USB stick),ριζετ και κατα την εκκινηση πατας alt-f2 .. η στο ενα η στο αλλο cdrom drive σου θα δουλεψει.

+1

Αυτό λέω και γω τόση ώρα...

Δεν εχω ρε παιδια φλασακι, πεστε μου γινεται με cd-rom ή οχι?

Για την ακριβεια, δεν εχω ουτε cd τελειως αδειο, μπορω να το κανω με dvd?

dvd-r ή dvd-rw ?

Βασικά δεν είναι καθόλου επικίνδυνο με floppy. Τώρα αν δεν έχεις καν floppy, είναι άλλο θέμα.

Πες μας ποια Asus έχεις, δεν νομίζω να υποστηρίζουν όλες update bios από usb ή Cd.

Aν υποστηρίζει με Cd, λογικά υποστηρίζει και με DVD.

Aλλά πριν απ'όλα, μπες στο bios και δες αν υπάρχει η επιλογή EZ flash.

H μητρική σου υποστηρίζει ΕΖ Flash.

Οπότε γραψε σε ένα Cd η usb stick το αρχείο BIOS, στο POST του υπολογιστή σου πάτα alt+F2, διαλεξε το αρχείο και ασε το προγραμμα να κανει τα μαγικά του.

:)

Κατσε να ειμαστε σιγουροι γιατι αν γινει καποιο λαθος λεει καταστρεφεται η μητρικη και αντε μετα να βρω αλλη με s939 agp...

Γραφω λοιπον το αρχειο bios (ζιπαρισμενο ή ξεζιπαριστο?) σε ενα dvd-r και oριζω τον υπολογιστη να μποταρει απ αυτο το dvd.

Kατα την επανεκινηση παταω ταυτοτοχρονα alt+f2(σε ποιο σημειο ακριβως?), μετα μου λες να διαλεξω το αρχειο και απο κει και περα το αφηνω και προχωραει μόνο του μεχρι να μου πει οτι τελειωσε και ειναι οk?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.