Jump to content

Laptop + cooling

Guest

Recommended Posts

Είπαμε ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. Tο κατάλαβα το point. Κάπως θα το κάνω, θα δω. Αν καώ, κάηκα. (Αν και αφού θα βάλεις cooler αυτό δεν πολυπαίζει που λες αλλά εντάξει δεν έχει σημασία). Για την ώρα ΑΚΟΜΑ ψάχνω να βρω λύση και δεν έχω βρει. Let's go back to the subject, shall we ?

Μα στα μπούτια σου ΔΕΝ παίζει σκέτο να το βάλεις ούτως ή άλλως γιατι θα πας με εγκαύματα δευτερου βαθμου ΛΟΛ. Εγώ κατάλαβα τι θες να πείς τόση ώρα αλλά εσύ δεν νομίζω να κατάλαβες οτι εγώ κατάλαβα και τι θέλω να πω.

Update: Μετά από τόσες μέρες ψαξίματος και περισυλλογής κατέληξα σε δύο αλλά είμαι σε δίλημμα και δεν ξέρω ποιό να πάρω.

Το ένα είναι αυτό http://www.shop13.gr/product_info.php?products_id=2715

Και το δεύτερο είναι αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650661

Το πρώτο έχει σαφώς λιγότερες στροφές απο το δεύτερο που είναι καλύτερο και η βάση είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως την θέλω στο κάτω μέρος και στα δύο ΑΛΛΑ από τις photos που βλέπω (βέβαια αν δεν τα δείς και από κοντά δεν μπορείς να ξέρεις λεπτομέρειες αλλά τέσπα) το πάνω μέρος του δεύτερου cooler με προβληματίζει. Θα κάθεται καλά ή θα γλιστράει ? Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί. Από την μια η σίγουρη στην απόδοση Thermaltake και από την άλλη η σίγουρη στην βολικότητα του όλου πράγματος Silverstone. Καμιά γνώμη ?

P.S. Στο πρώτο λινκ δεν φαίνεται το rpm αλλά μετά από ψάξιμο στο Ίντερνετ βρήκα πως έχει 1000rpm ενώ το δεύτερο 1500+/- rpm.

Update2: Problem SOLVED Κατέληξα και παρήγγειλα το πρώτο τελικά επειδή το δεύτερο είναι για μικρότερα laptops και το δικό μου δεν χωράει επάνω.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοηθειά σας :)

UPDATE: Σήμερα μου ήρθε το cooler. Να σας πω την αλήθεια απογοητεύτηκα :( . Είναι 1000 rpm όπως είπα και μετά από μετρήσεις είδα πως κατεβάζει την θερμοκρασία 3-6 βαθμούς Κελσίου κάτω...Λίγο δεν είναι ? Τουλάχιστον εμένα έτσι μου φαίνεται...Τζάμπα λεφτά. Anyways...

Ε δεν περίμενα και 15-20 ρε φίλε και με χίλια rpm μάλιστα (ποιό καλά θα το κρυώσω εγώ αν το φυσάω :hehe:) αλλά και πάλι για 46,50 ευρώ που έδωσα...

Anyways το θέμα είναι άλλο τώρα, στη μισή μέρα απάνω μου ΧΑΛΑΣΕ λολ ολες κι όλες οι φορές που το δούλεψα (όπως είπα εχτές το πρωί μου το φέρανε) ήταν 3-4 φορές από 10 λεπτά έτσι απλά για δοκιμή και πάω κάποια φάση να το ξαναβάλω (αφού είχαν περάσει και καμιά 2-4 ώρες) και ήταν DEAD!!!!!, σήμερα το έστειλα Πάτρα για RMA. Υποψιάζομαι πως έπαθε κανένα βραχυκύκλωμα αλλά και πάλι γελοίο είναι!!! ΜΙΣΗ μέρα κράτησε. Για να δούμε...

Ναι ρε γ@μwτ0. Το πιστεύεις ??? ΜΙΣΗ ΜΕΡΑ!!!!! OMG δηλαδή λολ. Τώρα σε λίγο θα πάρω τηλέφωνο να δω τι έγινε εκεί που το πήγε ο πατέρας μου στο μαγαζί που το πήρα..

Για να δούμε...

Update: Πήγε το πρωί RMA στην Πάτρα και αναγνωρίσανε το πρόβλημα του, το βάλανε και αυτοί εκεί και είδανε πως ήταν πραγματικά DEAD από την μάνα του και θα μου το αντικαταστήσουν με ένα ίδιο αύριο το πρωί και βέβαια χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση. :)

• 4 weeks later...

Εγώ αγόρασα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806650 αλλά είμαι απογοητευμένος. το λάπτοπ σε idle φτάνει τους 80 βαθμούς δλδ έλεοςςςςς...

Θα φτιάξω ειδικό συστηματάκι για να το βάλο σε πάγο δε γίνεται.

• 2 years later...

εεε ειμαι ένας καινουργιος εδς στα φορουμ και θα ήθελα να ρωτήσω τη LAPTOP COOLER μου προτείνετε....αυτό εδώ είναι το λαπτοπ μου:Lenovo 3000 N500 (NS772GM) | Skroutz.gr είμαι gamer αλλα με αυτην τιν πατατα που πήρα δεν σηκώνει καλά καλά το cod4 .....βασικά το πρόβλημα αρχισε απο μια ζεστη μέρα του καλοκαιριού έπαιζα καμία 8ρία ώρες συνεχόμενα και μετα άκουσα το ανεμιστηράκι να τρελένται απο το βουητο έκανε ενα βουυυυυυυυ

αλλα πολλή δυνατα...... και είχε γίνει πολλη ζέστο....(όχι το ανεμηστηράκι αλλα κάτι άλλα εξαρτήματα..) μπορώ να διαθέσω καμιά 20-30 ευρώ για cooler το προτείνετε??? καλώ όμως όχι καμία πατατα

Υ.Γ.: μετα απο εκείνη την ημερα αν παιζω ενα fps game ή καινουργιο παιχνιδι (μπορεί και σηκώνει απο 2004-2005 και πριν και αμα δεν εχουνε πολλες απαιτήσεις) αρχίζει και κολλαει στην μία ωρα περίπου τη να κάνω????? Τhx ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΚΑ:rubik:

Eχω ενα λευκο της μικρομαλακης με 8αρι ανεμιστηρα στο κεντρο και μια "γουβα", αλλα το χρησιμοποιω σαν βαση μονο (επιτραπεζια, στο κρεβατι, στα ποδια κλπ) χωρις να το δουλευω το fan.

Κανει αρκετο θορυβο το 8αρι, οσον αφορα τη θερμοκρασια ειχα παρατηρησει μεχρι 2 βαθμους χαμηλοτερα σε full load μονο.

Υπαρχει ενα enermax νομιζω με ή 21 ή 28cm fan, αλλα και κοντα στα 35 ευρω. Αθορυβο θα ειναι σιγουρα, usb hub ειναι και ολο και κατι θα κανει απο θερμοκρασια αφου θα φυσαει μεγαλο μερος του laptop.

εγω εχω αυτην την ψυχτρα

Akasa AK NBC-02 - σύστημα ψύξης φορητού υπολογιστή με 2 θύρες USB - Public.gr: βιβλία & comics, μουσική & ταινίες, gadgets & παιχνίδια, computers & gaming, κινητά & ψηφιακά, ήχος & εικόνα

4-5 βαθμους διαφορα ειδα

γενικα δεν αξιζει τα λεφτα

το πηρα επειδη ειχα δωροεπιταγες οποτε δεν πληρωσα

εγω εχω αυτην την ψυχτρα

Akasa AK NBC-02 - σύστημα ψύξης φορητού υπολογιστή με 2 θύρες USB - Public.gr: βιβλία & comics, μουσική & ταινίες, gadgets & παιχνίδια, computers & gaming, κινητά & ψηφιακά, ήχος & εικόνα

4-5 βαθμους διαφορα ειδα

γενικα δεν αξιζει τα λεφτα

το πηρα επειδη ειχα δωροεπιταγες οποτε δεν πληρωσα

Εγώ αγόρασα COOLERMASTER R9-NBC-ADAK-GP NOTEPAL BLACK - NOTEBOOK ACCESSORIES - E-SHOP.GR αλλά είμαι απογοητευμένος. το λάπτοπ σε idle φτάνει τους 80 βαθμούς δλδ έλεοςςςςς...

Θα φτιάξω ειδικό συστηματάκι για να το βάλο σε πάγο δε γίνεται.

Εγώ με το ίδιο cooler, είδα διαφορά -3 με -4 βαθμους (HP Pavillion dv7 series)

Εγώ πάντως πήρα αυτή επειδή ήταν φτηνή λύση και επειδή προοριζόταν για netbook που απλώς ήθελα βάση ώστε να είναι ελαφρώς σηκωμένο δεν έψαξα για κάτι καλύτερο.

Από θερμοκρασίες στο netbook ρίχνει αρκετούς βαθμούς την θερμοκρασία του σκληρού το ανοίγω όταν μεταφέρω δεδομένα και ο θόρυβος που παράγει είναι λίγο δυνατότερος από τον θόρυβο του ανεμιστήρα του netbook όταν δουλεύει στο τέρμα.

Υ.Γ. Κάποια στιγμή ίσως του αλλάξω ανεμιστήρα για να μπορώ να ρυθμίζω στροφές και θόρυβο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.