Jump to content

Αξιζουν οι 10Κ?

lazarosleon

Recommended Posts

Επειδη και γω ηταν να παρω σκληρο αλλα ειχε τελιωσει ο 640 της WD, σκεφτομαι αντι αυτου να παρω 2χ250 16MB σε raid...τα data θα τα χω σε αλλο σκληρο εκτος raid, αξιζει ?

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

2 δίσκοι WD740GD σε RAID0 επάνω σε μητρική με chipset nVIDIA nForce4 Ultra

Παίζουν έτσι εδώ και 3+ χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Λειτουργικό Windows XP.

Δες το access time ;)

hdtachraptorsraid0qt2.png

hdtunebenchmarksiimagecd9.png

hdtunefilebenchmarksiimve0.png

2 δίσκοι WD740GD σε RAID0 επάνω σε μητρική με chipset nVIDIA nForce4 Ultra

Παίζουν έτσι εδώ και 3+ χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Λειτουργικό Windows XP.

Δες το access time ;)

hdtachraptorsraid0qt2.png

hdtunebenchmarksiimagecd9.png

hdtunefilebenchmarksiimve0.png

Δλδ αξιζει εναντι του 640ρι ?

οι 250ριδες 16mb σε ραιδ θα ειναι πιο γρηγοροι απο αυτους ?

Δλδ αξιζει εναντι του 640ρι ?

Δεν ξέρω. Αν τον έχει κάποιος ας μας πει. Δεν τον έχω δοκιμάσει προσωπικά.

**κάτι βρήκα εδώ http://www.thelab.gr/showthread.php?t=50724

Αυτοι αν δεν κάνω λάθος ειναι παλιοί αν κρίνω απο το read/write speed...:p

ναι είναι παλιοί αλλά αντέχουν ακόμα :D:D

SSD δεν ξερω τι σημαινει.Βρε παιδια, πειτε μου τι να παρω. Δινω 200Ε. Οχι παραπανω. Και θελω αξιοπιστια, και ταχυτητα. Ειναι εφικτο??? Και φυσικα δεν θελω να παιρνω πονσταν και ντεπον απο τον θορυβοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!

Εγω λεω να παρω 2χ250 μου φαινεται η καλυτερη λυση :p πραξε το ιδιο :T:

Γινε αναλυτικος QQMAN. Τι υλικο, τι κοντρολερ αν απαιτειται, μαρκες, κοστος κλπ κλπ, καθως και συνδεση....

Γινε αναλυτικος QQMAN. Τι υλικο, τι κοντρολερ αν απαιτειται, μαρκες, κοστος κλπ κλπ, καθως και συνδεση....

2x250 16mb buffer WD, controller on board εχει η μητρικη για raid :happy:

καλησπέρα και από μένα εγώ προσωπικά εχω δύο από

αυτούς

από επιδόσεις ειναι αρκετά καλοι αλλα δεν εχω να τους συγκρινω με κατι μιας και οι αλλοι δισκοι στο προηγουμενο pc μου ηταν με ide ata100

Εγω ακολουθησα την νεα μοδα και ειμαι καλα παντως..:p

3Χ640

320GB Raid0 32K/4K - Χωρισμένο σε 100 GB + 220 GB.

~1T Raid5 64K/4K

Write Back Enabled στον ΙCH9R.

attachment.php?attachmentid=3664&d=1215339464

attachment.php?attachmentid=3665&d=1215339464

Και αποτελεσματα απο τα επιμερους:

Τα 2 πρωτα ειναι το 100 + 220.Τα 2 τελευταία Raid0 + Raid 5.

attachment.php?attachmentid=3666&d=1215339464

Πιστευω ειναι καλα για ~200ε.

GeorgeVasil, εχω ακουσει πως οταν κοβεις τον δισκο σε Partition κοβει η ταχυτητα του. Αληθευει?????

GeorgeVasil, εχω ακουσει πως οταν κοβεις τον δισκο σε Partition κοβει η ταχυτητα του. Αληθευει?????

Με τις εικονες που βλεπεις απο πανω το βλεπεις να αληθευει?:p

Το αντιθετο αλλα μην φανταστεις τρελα πραγματα σε μονους δισκους.

Εγώ επιμένω ότι οι Raptors αξίζουν γι αυτό που άξιζαν πάντα: access time. 2 74άρηδες, ακόμα και 2 36άρηδες σε raid 0 είναι μια χαρά για λειτουργικό, και με λογικό κόστος. Από εκεί και πέρα, παίρνεις κι έναν μεγάλο για backup.

Τι να το κάνεις το 1 Τbyte για λειτουργικό. Και πείτε με παράξενο, αλλά δίσκο (ή συστοιχία) με λειτουργικό μέσα δεν τον σπάω σε partition, τον θέλω καθαρό και αυτόνομο.

ΜΗΝ παρεις SSD...ναι με γρηγοροι ειναι...αλλα οχι και αξιοπιστοι...παρε ενα veloci απο μενα..δωσε κατι παραπανω..και θα σου μινει...ενω ενας ssd μπορει να σου μινει αναπασα στιγμη στο χερι..και δεν εχει και πολλα gb..να δωσεις τωρα τοσα πολλα λ7 για 32-64 gb ? και δεν ξερεις και αν θα αντεξει κιολας ? κριμα..

Ενας Veloci απο εμενα και τελος...τι raid0 λετε εσεις...χτυπας εναν veloci και εχεις και 2*640 wd caviar σε raid5 για ταχυτητα και ασφαλεια...Τ-Ε-Λ-Ο-Σ:fun:

+1 :T: και απο εμένα για τον velociraptor. Βάλε το λειτουργικό μέσα και καθάρισες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.