Jump to content

Αξιζουν οι 10Κ?

lazarosleon

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η Ερωτησουλα μου ειναι σαφης και απλη. Αξιζουν οι δισκοι 10000 στροφων???Θα χρησιμοποιησω εναν καθαρα για ΒΟΟΤ και ισως κανω και Recode Video οπου εκει τα 8 γιγα ειναι καλημερα και στον ηδη υπαρχων δισκο Seagate Sata2/500gb/32 mb cache απαιτειται η 7ωρη υπομονη.

Αξιζει λοιπον μια αγορα της ταξεως των 150-250 Ευρω??Θα δω καμια διαφορα??Και αν ναι ποσο και που??

Ακουμε προτασεις.

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Raid=δυο δισκοι που το λειτουργικο βλεπει σαν ενα,

ειτε για μεγαλυτερη ταχυτητα ειτε για ασφαλεια δεδομενων (raid1)

Raid0 = θεωρητικα διπλασιασμος ταχυτητας

πρακτικα raid0 σε απλους sata2 περιπου = raptor

Βασικο μειονεκτημα αν σκασει ενας απο τους 2 δισκους χανεις τα παντα :cry:

Υπαρχει και το raid0+1 αλλα θελεις 4 δισκους

Βασικα μεσα απο το ΒΙΟS ειτε με on board controller, ειτε απο εξωτερικο

(για το τελευταιο δεν ειμαι σιγουρος)

Ναι αλλα αυτο θα μου κοστισει 2 ιδιους δισκους, και οπως ειπες αν χασω κατι το χανω και απο τους 2. Αρα ασυμφορο και πολυ μεγαλο ρισκο. Παμε λοιπον στην επιλογη 10Κ?

Ειναι αλλο πραγμα να εχεις 1ΤΒ σε ταχυτητα που ειναι σχεδον ιδια με ενα ραπτορα

με συνολικο κοστος 130 ευρω (στην περιπτωση σου με 65, αφου εχεις εναν)

και αλλο να δωσεις 235 ευρω για ενα ραπτορα των 300Gb.

Οσο για την πιθανοτητα να σκασει ενας δισκος, γνωμη μου ειναι οτι παντου η ιδια ειναι.

Επισεις εχε υπ'οψη σου οτι καποιοι απο τους ιδιοκτητες ραπτορ λενε οτι ακουγονται αρκετα.

JAY ok δεκτη η γνωμη σου. το θεμα ειναι, εστω ας παρω εναν ραπτορ, που απλα θα κανει εκκινηση στα ΧΡ, Office, Recoding. Αξιζει ο κοπος ??? Ειναι σημαντικη η διαφορα 10.000 με 7.200 ???? Για τον θορυβο πες πως κανουμε κατι και τον μειωνουμε....

ΙΜΗΟ δεν αξιζει να δωσεις παραπανω λ7 για ραπτορ ενω μπορεις να κανεις την ιδια αποδοση με raid0 και λιγοτερα λ7

Για αυτο που θελεις να κανεις η καλυτερη λυση ΙΜΗΟ ειναι 2Χraptor μονο για λειτουργικο και τον 500αρη για storage,

οπου η διαφορα σε ταχυτητα ειναι πλεον μεγαλη.

ενας velociraptor ειναι σαν 3*74gb raptor...σε raid0...

ο veloci κανει την διαφορα...αλλα ειναι και ακριβος(259 ευρω)

Αλλα παει κομματια...:happy2:

αμα παρεις 10κ παρε veloci...αλλιως μην παρεισ καθολου :innocent: δεν αξιζει..

Το παλικαρι θελει τον δισκο για παιχνιδια/προγραμματα/λειτουργικο

Σιγουρα θα εχει εναν 2ο δισκο για data...οποτε μην τον βαζετε να παιρνει 2ο δισκο για να κανει raid0...και αμα χαλασει Ενας δισκος..πανε ολα..ενω αμα χαλασει ο veloci εχεις τα data...:p

ο velociraptor κάνει λιγότερο θόρυβο από τους προηγούμενους ραπτορες. αλλά εγώ είμαι της άποψης να πάρεις 2*160 16mb ή 2*250 16mb και να τους κάνεις raid και τον 500αρι που έχεις να βάζεις τα data. να σκεφτείς ότι με 250 ευρώ κάνεις raid 0+1 δηλαδή ταχύτητα και ασφάλεια. και αν θες μεγαλύτερη ταχύτητα στους σκληρούς πάρε pci sata controller γύρω στα 70 ευρώ

Χμμμμ... Αυτο για τον veloci δεν το ηξερα, thanx :T:

Τωρα για το εαν σκασει ενας δισκος, αμα σκασει εσκασε ειτε ειναι ραπτορ ειτε ειναι απλος σε raid0

απλα αν ειναι να παρεις ενα ραπτορ 74 νομιζω οτι συμφαιρει να παρεις δυο απλους sata2 και να κανεις raid0

... αν θες μεγαλύτερη ταχύτητα στους σκληρούς πάρε pci sata controller γύρω στα 70 ευρώ

Γιατι? Eνας εξωτερικος controller ειναι πιο γρηγορος απο on board?

:OT: Αν δεν μπορεις να απαντησεις θα ειναι γιατι τωρα εχεις 666 ποστ :hehe:

πτου καλά που το πες όχι τίποτα άλλο αλλά πάω για δουλειά τώρα μην τύχη κάτι:) ναι με εξτρά controller έχεις καλύτερες ταχύτητες λιγοστές μεν αρκετές δε. συνήθως στις on board οι ιντελ είναι οι καλύτεροι

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.