sstav Ιούλιος 15, 2008 #22 Ιούλιος 15, 2008 επειδή είμαι κάτοχος του ίδιου κουτιού ...νιώθω ένα ψυχοπλάκωμα όταν το βλέπω έτσι...βιασμένο:bye:
Dante80 Ιούλιος 15, 2008 Author #23 Ιούλιος 15, 2008 Χεχε....μακάρι να ήξερα παίδες....:X:Οκ, update...αγοράστηκαν από πλαίσιο:Sapphire HD 4850 SVGA(159 Euro. Θα τον βάλω και βλέπουμε ανάλογε με τις θερμοκρασίες και τον ήχο αν θέλει κάτι...λογικά θα αυξήσω manual τις στροφές ανεμιστήρα)...Western Digital 640GB HDD(68 Εuro. Νομίζω πως πράγματι έχει αυτή την στιγμή το καλύτερο value/cost).Corsair Dominator Ram 4GB Kit(119 Euro. Τσουχτερή τιμή, αλλά πολλά παιδιά μου τις πρότειναν και έχω ακούσει τα καλύτερα. Ίδωμεν.Πήγα να πάρω και το TJ 09, και είχαν μόνο το demo εκεί. Θα το φέρουν το πρωϊ αύριο από την αποθήκη, ελπίζω απλά να μην συσκευάσουν το demo και μου το δώσουν...θα τους φάει η μαρμάγκα...XDΠαίδες, για case fans τώρα...θέλω να εξαντλήσω όλες τις θέσεις με fans (συνολικά είναι 5). Με ενδιαφέρει περισσότερο το silent computing αλλά επίσης και το να μην έχω τρελές θερμοκρασίες. Έχω ακούσει τα καλύτερα για τους ανεμιστήρες της noctua, τους χρησιμοποιεί κανείς? Επίσης καλή περίπτωση είναι οι S flex...
Dante80 Ιούλιος 15, 2008 Author #24 Ιούλιος 15, 2008 Και επίσης μια ερώτηση, συγνώμη για το DP. Vista 32 ή 64?
ProPitsiriko$ Ιούλιος 15, 2008 #26 Ιούλιος 15, 2008 64bit δαγκωτο!!τωρα για ανεμιστηρες..ως κατοχος 3*SilentX 1400rpm ειμαι πολυ ικανοποιημενος και τους εχω και τους 3 διπλα διπλα απο την εξωτερικη μερια του cosmos μου...και μονο ακουω τον αερα που περναει...αυτο..α! ειναι και μια χαρα αποδοσης..γενικα ειναι δυνατοι..
johnson Ιούλιος 16, 2008 #28 Ιούλιος 16, 2008 Και εγώ 64βιτ έβαλα στον αδερφό μου και δε μπορούσα να φορτώσω drivers για το κινητό (k550->w610) + ένα από τα φλασάκια (!) που έχουμε, απλά δεν αναγνωρίζεται σωστά. Μια από αυτές τις μέρες θα μπουν 32βιτ.
Dante80 Ιούλιος 16, 2008 Author #29 Ιούλιος 16, 2008 Δεν ξέρω ρε παιδιά, με πάει πολύ τελευταία, η κωλοφαρδία συνεχίζεται... 1> Πήγα για κουτί τελικά. Στο πλαίσιο τελειώσαν όλα τα TJ 09, οπότε τους είχαν μείνει μόνο τα 2 demo (ένα στην Στουρνάρη και ένα στην Ζαϊμη). Η κανονική τιμή του κουτιού είναι/ήταν 250 Euro, και στο πλαίσιο στην Στουρνάρη έγραφε 199 (!) Euroi. Σημειώστε επίσης πως στην Ζαϊμη το κόστος του κουτιού ήταν 249 Εuro. Πάω και μου λένε να πάρω το Demo λοιπόν...το παίζω κλαμένος, κάνω 2-3 δρομολόγια ανάμεσα στα μαγαζιά να δω ποιο είναι σε mint condition (και τα 2 φρεσκότατα σαν μιλφέϊγ ημέρας ήταν) και τελικά μου ρίξανε στα 180 Euro το demo του tuning store. Το τσίμπησα με συνοπτικές διαδικασίες, και....μην τον είδατε... 2> Ψάχνοντας να βρω άκρη για τους ανεμιστήρες, ρωτάω τον φίλο μου (αυτόν που απώλεσε την TRUE 120 ντε) αν μπορεί να μου προτείνει κάτι...απάντηση: Έχω τρεις S-flex και ένα noctua ακόμα, πάρτους...Ο_ο Πήγε και πήρε λέει κάτι ανεμιστήρες από Αμερική (Nexus, κάτι τέτοιο) και ξήλωσε αυτούς που είχε στο PC του. Ερώτηση τώρα. Μου δίνει τους 4 ανεμιστήρες με 30 Euro. Να τους πάρω ή είναι πολλά λεφτά για φουρφούρια ρε παιδιά? Βγαίνει 7.5 Euro το κομμάτι...
ProPitsiriko$ Ιούλιος 16, 2008 #31 Ιούλιος 16, 2008 για φουρφουρια οχι δεν ειναι πολλα...αν σκευτεις οτι εχω 3 silentx στο ψυγειο που εχουν 16 ευρω ο καθενας.. και τα φανακια που σου δινει ειναι πολυ καλα..και δυνατα! Τσιμπα τα.. Υ.Γ Κωλοφαρδε (για το κουτι)
Dante80 Ιούλιος 16, 2008 Author #32 Ιούλιος 16, 2008 Οκ...πάμε στα τεχνικά τώρα...σαν άσχετος, θέλω βοήθεια... Για να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν υπήρχε περίπτωση να πληρώσω τόσα λεφτά για heatsink και ανεμιστηράκια, αλλά τα βρήκα όλα από φίλο σε τιμή ευκαιρίας. Στο πρόβλημά μας τώρα. Σκέφτομαι να κάνω ένα ελαφρό overclocking (άσχετος γαρ) στον 8400. Το PC προβλέπεται να δουλεύει 24/7, και 8 ώρες full load την μέρα (encoding το βράδυ). Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε δωμάτιο χωρίς AC, και σε απόσταση 60cm από το κρεβάτι μου. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό που θέλω είναι ένα σχετικά αθόρυβο και κρύο PC. Στα τεχνικά τώρα. Το Case έχει θέσεις για 5 ανεμιστήρες, με 2 ήδη installed (που θα φύγουν όμως). Στο παρακάτω videaκι μπορείτε να δείτε τις θέσεις όλων των ανεμιστήρων. http://www.youtube.com/watch?v=ZdPQUIdSBGY Πως μπορώ να το σετάρω σωστά, ώστε να έχω και σωστές θερμοκρασίες και σχετικά λίγο θόρυβο? Σκεφτόμουν το εξής... * Σημείωση. Στην εικόνα το psu είναι με τον ανεμιστήρα πάνω, ρουφώντας αέρα από το κάτω μέρος του κουτιού και στέλνοντας τον έξω...νομίζω πως αν βάλουμε τον ανεμιστήρα κάτω (έχει mesh από κάτω για αυτόν ακριβώς τον λόγο, θα είναι καλύτερα μιας και θα ρουφάει κρύο αέρα, άρα θα έχει μικρότερες ταχύτητες ο variable fan λόγω θερμοκρασίας...τι λέτε? Tα ανεμιστηράκια τα έχω ήδη, οπότε θα πρέπει να παίξουμε με αυτά. Έχω διαβάσει στο net πως μπορείς να θες να βάλεις το πίσω σαν intake, να βάλεις αυτό των σκληρών να βαράει προς τα κάτω, να γυρίσεις την ψύχτρα ώστε να διώχνει τον αέρα προς τα πάνω, γενικά να πειραματιστείς. Αλλά είμαι άσχετος γαμώτο, χρειάζομαι βοήθεια...τι μπορούμε να κάνουμε?
ProPitsiriko$ Ιούλιος 16, 2008 #33 Ιούλιος 16, 2008 αλλαξε το 1 με το 2 και θα εισαι αρχοντας...και το 2 με το 1 αντιστοιχα..
Dante80 Ιούλιος 16, 2008 Author #34 Ιούλιος 16, 2008 Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει αυτό. Το 70% του airflow μέσα στο κουτί έρχεται από τον ανεμιστήρα 2. Ο 1 αν και παίρνει κρύο αέρα από τα πλαϊνά mesh πνίγεται μέσα στα HDD cages, και με πολύ δυσκολία θα στείλει στο υπόλοιπο κουτί αέρα κρύο. Πανω από τα cages υπάρχει η κάτω plate των 5 1/2 bays, η οποία και σχεδόν κλείνει εντελώς τον χώρο...Επίσης, αν βάλω τον πιο θορυβώδη noctua (υποθέτω πιο θορυβώδη, λόγω των 200rpm more) στην θέση 1 τότε θα αυξηθεί νομίζω ο ήχος, μιας και επικοινωνεί με τα 2 πλαϊνά ανοιχτά mesh στο 1cm...
Dante80 Ιούλιος 18, 2008 Author #35 Ιούλιος 18, 2008 Ok update...το έστησα το μηχάνημα, έχω 2 προβλήματα... Τι να κάνω ρε παιδιά...καταρχάς με το που μπήκα ο επεξεργαστής έχει πέσει στα 2 και όχι στα 3 giga (βοηθήστε να τον ανεβάσω στα 3 πάλι, δεν ξέρω πως). Επίσης, η 4850 δεν έχει πολλή μεγάλη θερμοκρασία? Idle είναι εκεί...
racer Ιούλιος 18, 2008 #37 Ιούλιος 18, 2008 Πέφτει το multi λόγω του Speedstep. Διάβασε το thread της 4850. Θα δεις ότι η θερμοκρασία σου είναι λογική
Dante80 Ιούλιος 18, 2008 Author #38 Ιούλιος 18, 2008 Tο EIST δεν το βρήκα (μήπως έχει extended ονομασία στο BIOS), αλλά έβγαλα το C1E και με δείχνει στα 3 τώρα..Πως μπορώ να τεστάρω τις θερμοκρασίες μέσα στο κουτί (και να ρυθμίσω τους ανεμιστήρες που είναι στην mobo?)..τι να τρέξω για να ανεβάσω το load της CPU?edit: Ευχαριστώ racer, προς στιγμήν έλεγα μήπως η κάρτα μου είχε πρόβλημα...μα καλά, τόσο ψηλά ρε γαμώτ...T_T
Dante80 Ιούλιος 18, 2008 Author #39 Ιούλιος 18, 2008 Ok, έτοιμο...ρίξτε μια ματιά παίδες σε θερμοκρασίες (άτιμη 4850..Τ_Τ) Idle Load ορίστε και μερικές εικόνες...θα βάλω περισσότερες στο σωστό thread...(συγνώμη για την ποιότητα και το μέγεθος αρχείου...το κινητό μου γαρ)... Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τις συμβουλές σας...
ProPitsiriko$ Ιούλιος 18, 2008 #40 Ιούλιος 18, 2008 τιποτα φιλε...χαρα μας.. Καλοδουλευτο το pcακι σου... Α! στις φωτο...ο επεξεργαστης ειναι λιγο ζεστος για τα 3ghz ?? τι θερμοκρασια δωματιου ? (ισως μου φαινονται παραξενα διοτι ποτε δεν εβαλα τον 4πυρηνο μου σε αερα..)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.