Dante80 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Καλησπερίζω την παρέα, νέος χρήστης here. Χρόνια Lurker του forum, αποφάσισα να γραφτώ και εγώ επιτέλους...:smoke: Γκουχ...εχμ...στο ψητό. Φτιάχνω ένα καινούριο σύστημα μιας και ο athlon μου μετά από ένα 4χρονο μαραθώνιο δεν στέκεται πλέον στα πόδια του. Το PC το θέλω για γενική χρήση (δλδ λίγο απ'όλα) και το budget του κυμαίνεται γύρω στα 1000 Euro. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι ήσυχο και κρύο, μιας και βρίσκεται στο υπνοδωμάτιο, δεν υπάρχει AC, το PC θα μένει ανοικτό το βράδυ (κατεβαστήρι/encoding) και γενικά θέλω να μην μου σπάει τα νεύρα όπως η μπακατέλα που έχω σήμερα... Η κατάσταση έχει ως εξής: Αγοράστηκαν. 8400 tray (147 Euro, ζητάγανε 153 αλλά πέσανε) P5Q Deluxe (169 Euro, δυστυχώς το plaisio δεν είχε την φτηνότερη P5Q-e, και με την απλή P5Q θα είχα πρόβλημα στα heatsink) Corsair 620HX modular (100 Euro, ελπίζω να μου κρατήσει χρόνια με τέτοια τιμή) Και (κωλοφαρδία από τις λίγες) φιλαράκι μου δίνει με 45 Euro το παρακάτω σετάκι (λόγω ασυμβατότητας με μητρική, κουτί) TRUE 120 black AE + Noctua NH-U12P Και τα 2 είναι εντός εγγύησης (30 μέρες πριν τα πήρε) και νομίζω τα αγόρασε σε retail 80 Εuro. Να τα πάρω ρε παιδιά;, φαίνεται καλή περίπτωση...ήθελα heatsink έτσι και αλλιώς και έλεγα να πάρω αυτήν... Οπότε μένουν Μνήμες: 4 Giga σε ένα σετάκι 2x2. Εδώ είμαι εντελώς άσχετος...ιδέες? Κάρτα γραφικών: για την 4850 με βλέπω, αλλά πολλά παιδιά παραπονιούνται για θερμοκρασίες. Με ψύχτρα και ανεμιστήρα πάνω ανεβαίνει πολύ το κόστος dammit... Τι να κάνω, να περιμένω για dual slot λύση, να πάω σε Nvidia, να την πάρω και ο θεός βοηθός? Το δωμάτιο δεν έχει AC, και θέλω όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο και κρύο PC...κοιμάμαι ακριβώς δίπλα του και το βράδυ θα είναι πάντα ανοιχτό είτε για κατέβασμα είτε για encoding... Σκληρός: Λογικά ένας 500αρης ή 640αρης θα μου φτάσει. Θα κοτσάρω πάνω και άλλους 2 παλιούς, έναν 250αρη και ένα 80άρη (ο τελευταίος παίζεται). Και θα έχω στην e-sata τον 500αρη Mybook, οπότε από χωρητικότητα καλά θα είμαστε... Κουτί: (Εδώ είναι που είπαμε θέλω να δώσω λεφτά) Ξαναπήγα e-shop να δώ τα κουτιά...αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι αυτό το Lian Li (το είδα σε γκρί) που παίρνει 2 120άρηδες μπρός και 2 πίσω σε τέλεια θέση για ψύξη...έχει και ένα controller για τους 3 από τους 4 fans. Το είδα από μέσα, φοβερή δουλεια. Επίσης ξαναείδα το Silverstone TJ-09, το έχει το e-shop με 200 Εuro ακριβώς. Και το Antec P182 (ο καθρέφτης) με 140 μόνο. Το πρόσθετο πρόβλημα είναι πως αν τσιμπήσω την TRUE από τον κολλητό θα πρέπει να βρούμε και κουτί να χωράει...είναι επιεικώς γομάρι αυτή η ψύχτρα... Όποια βοήθεια παίδες δώσετε θα είναι καλοδεχούμενη. Είμαι ψιλοάσχετος με το θέμα, οπότε θα χρειαστώ όσο περισσότερη γίνεται. Και συγνώμη για το πρήξιμο...
AGRIMI Ιούλιος 14, 2008 #2 Ιούλιος 14, 2008 όλα είναι πολύ καλά. σκληρό τον 640 wd και κουτί πάρε ότι θέλεις εκτός από τον καθρέφτη. εγώ θα έπαιρνα coolermaster stacket στα 99 ευρώ.επίσης καλό θα ήταν να πάρεις και έναν 250gb σκληρό για λειτουργικό και τον 640 για backup
Kostas007 Ιούλιος 14, 2008 #3 Ιούλιος 14, 2008 παρε 4850 και απλα βαλε διπλα της ενα ανεμιστηρακι και θα εισαι οκετσι κι αλλιως οταν παιζεις δεν θα ακουγεται.
gkatsogr Ιούλιος 14, 2008 #4 Ιούλιος 14, 2008 Όλα καλά είναι!Για σκληρό προτιμώ τον 500GB στα 32ΜΒ cache, έχει την ίδια τιμή με τον 640GB στα 16ΜΒ cache. Thermalright και Noctua πάρτα δίχως σκέψη(άν δεν τα θέλεις τα παίρνω εγώ)!!!! Για την 4850 πάρε το Tide Water με 23€ (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650502) και είσαι κομπλέ και απο ψύξη και απο ησυχία.
RazoR Ιούλιος 14, 2008 #5 Ιούλιος 14, 2008 ΜνήμεςΕγω θα πηγαινα για το Lian Li, εξαιρετικο κουτι και σε πραγματικα πολυ καλη τιμη για αυτα που προσφερει και την ποιοτητα του...Τωρα για καρτα, η αληθεια ειναι οτι η 4850 ειναι αθορυβη μεν με stock fan rpm, αλλα ψηνεται και μαζι ψηνει και ολο το κουτακι, αν δε ανεβασεις στροφες, στρωνουν λιγο οι temps, αλλα αρχιζει να ακουγεται μετα το 35%... Εγω στην θεση σου θα την τσιμπαγα μαζι ενα Tide Water γυρω στο 20ρι, και θα'σαι οκ..Σκληρο +1 και απο εμενα ο 640ρης o WD.Οσο για την ψυχτρα και τον Noctua, μην το σκεφτεσαι, κελεπουρι ειναι, τσιμπα το και αγιος ο θεος (δεν παιζει να μην χωραει η true στο Lian Li τουλαχιστον, καλου κακου googlαρε το κιολας μην σε παρω και στον λαιμο μου) Αυτα...
Dante80 Ιούλιος 14, 2008 Author #6 Ιούλιος 14, 2008 Χεχε, ευχαριστώ για τις απαντήσεις...μνήμες? Εκεί είμαι εντελώς άσχετος...Επίσης, Ξέρει κανείς αν χωράει η TRUE στο Silverstone TJ-09? Το είδα από κοντά το κουτί και μου άρεσε τρομερά...Για το Lian Li, αυτό που με χαλάει είναι πως δεν έχει παράθυρο στα πλάγια...Τ_Τ
ProPitsiriko$ Ιούλιος 14, 2008 #7 Ιούλιος 14, 2008 Μνημες Τροφοδοτικο αυτο η αυτο(το coolermaster κατα προτιμηση) Η κατι πιο χαμηλο(σε watt) και καλο και πολυ ησιχο Για τροφοδοτικα αν χρειαζεσαι Watt παρε το coolermaster..αν θα βαλεις αυτα που λες παρε το silencer..ειναι απο τα καλυτερα..με υψηλο Efficiency,πολυ ισυχο..και 5 χρονια εγγυηση:fun: Δισκος...δεν σηκωνεται αλλη κουβεντα..ειναι ο καλυτερος Κουτι κατα προτιμηση το Lian Li που ειπες πιο πανω..ειναι κουκλι και εχει πολυ καλη ποιοτητα Και αμα δεν εχει πλαινους ανεμιστηρες θα χωραει και η true 120. Στο Silverstone η true πρεπει να ''γλυφει'' το πλαινο..διοτι αποτι εχει ακουστει η TRUE εχει υψος 205 μαζι με τα heatpipes που εξεχουν..και το silverstone εχει πλατος 210 (και το Lian-li 220) Καρτουλα...θα πας σε μια 4850 και θα παρεις και μια zalman VF 1000 και θα της φορεσεις και θα εισαι αρχοντας..(για μενα μην μπλεξεις με το tide water..δεν ξερεις κιολας αν θα μπαινει σωστα...τζαμπα θα το παρεις )
Kostas007 Ιούλιος 14, 2008 #8 Ιούλιος 14, 2008 Όλα καλά είναι!Για σκληρό προτιμώ τον 500GB στα 32ΜΒ cache, έχει την ίδια τιμή με τον 640GB στα 16ΜΒ cache.Thermalright και Noctua πάρτα δίχως σκέψη(άν δεν τα θέλεις τα παίρνω εγώ)!!!! Για την 4850 πάρε το Tide Water με 23€ (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650502) και είσαι κομπλέ και απο ψύξη και απο ησυχία. για κανενα λογο!!!! o 640 ειναι και μεγαλυτερος και γρηγοροτερος και το tide water ειναι η μεγαλυτερη μουφα που εχει βγει ποτε
Dante80 Ιούλιος 14, 2008 Author #9 Ιούλιος 14, 2008 ProPitsiriko$, τροφοδοτικό έχω αγοράσει ήδη, όπως έγραψα στο OP.Αν είναι να πάμε στα 200 Euro για την 4850, δεν παίρνω μια 4870 με 230 Euro να ησυχάσω? Έτσι θα έχω dual slot και θα φεύγει και ο αέρας όξω...είναι πολλά τα λεφτά γαμώτ...:X:Δίσκο θα πάρω τον 640 που αναφέρθηκε. Για μνήμες, μια και τις πρότειναν 2 άτομα, πάμε εδώ, έτσι?Οπότε μου μένει να βρω το κουτί και την γραφικών για να κλείσω ο άνθρωπος...^^
QQman Ιούλιος 14, 2008 #10 Ιούλιος 14, 2008 Επισης αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=1113275
ProPitsiriko$ Ιούλιος 14, 2008 #11 Ιούλιος 14, 2008 Επισης αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=1113275 μακρια απο NXZT...πλαστικουρες... Εαν δεν κανω λαθος το κοστος επεξεργαστη/τροφοδοτικου/μητρικης/ψυκτρας/σκληρου/μνημες ανερχονται στα 657 ευρω...Αρα ανετα παιρνεις το ενα καλο κουτακι και την 4870...για να χωραει σιγουρα η TRUE παρε το Cosmos,ειναι πανεμορφο..θα το λατρεψεις.. Συνολο με Cosmos+4870= 1072..ολα απο το πλαισιο...εαν τα παρεις απο Internet παραγγελια και στα στειλουν σπιτι πας αρκετα λιγοτερα Ευρω (παραδειγμα...4870=239 , σκληρος 68) γλυτωνεις λιγα ευρω ετσι...και στα στελνουν ολα στο σπιτι σου...
Dante80 Ιούλιος 14, 2008 Author #12 Ιούλιος 14, 2008 To είδα σήμερα από κοντά το Cosmos, και το απλό και το S. Για το απλό, με έφτιαξε τρελά η ηχομόνωση, τα συρτάρια για τους σκληρούς και το σχήμα του. Με χάλασε που δεν έχει παράθυρο, που ο κάτω 120άρης θα σκουπίζει το πάτωμα 24/7, και που οι σκληροί ουσιαστικά δέχονται μόνο ένα pull για κρύωμα... Δεν ξέρω, από αυτά που είδα το TJ 09 είναι ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ το πιο ποιοτικό στα μάτια μου, αλλά κολλάω στο 200αρι και στον 1 μόνο intake fan. Επίσης, μόλις επιβεβαίωσα πως χωράει η TRUE ταμάμ μέσα. Αντίθετα, στο PC-A77 υπάρχει σοβαρό πρόβλημα clearance με το πάνω HDD cage (ας το έχουν τα παιδιά υπόψιν τους για μελλοντικές αγορές. Η TRUE μπαίνει, αλλά μόνο με τον fan σε κάθετη (90 rotation). Και που φαινόταν το ανάποδο, άτιμη Thermalright... Eπίσης, έχω την δυνατότητα να προσθέσω άλλους 2 120άρηδες στην οροφή. Μιας και το intake στέλνει pure πάνω στην κάρτα γραφικών από απόσταση 10cm, μπορείς να γυρίσεις την TRUE 90 μοίρες, να βάλεις ένα push-pull και να αποβάλλεις από πάνω. Γιαυτό τον λόγο τσινάω και θέλω dual slot κάρτα γραφικών, για να φεύγει ο αέρας της έξω και να μπορέσω να κάνω αυτό το setup: 'Εχεις δίκιο, έχω αρχίσει και εγώ να την χαλβαδιάζω την 4870 άσχημα...αλλά είναι πολλά τα Euro, dammit!!...:cry:
ProPitsiriko$ Ιούλιος 14, 2008 #13 Ιούλιος 14, 2008 Πολυ ομορφο το temjin...αν και μου αρεσει ο μεγαλος του αδερφος...(βιτσια) Ε κανε καμια οικονομια...και παρτο...και θα εισαι αρχοντας... Να σου πω την αληθεια και εγω ζαχαρωνω το cosmos s μου και σκευτομαι να κανω την μοντα για plexy στο πλαι... Τσιμπα την 4870...εγω το μετανιωσα που δεν περιμενα 20 μερες να παρω 4870 και πηρα 8800gt
Dante80 Ιούλιος 14, 2008 Author #14 Ιούλιος 14, 2008 Θα το πάρω λοιπόν!...ελπίζω μόνο να μην έρθει όπως σε έναν πατριώτη από Κύπρο....:nada: http://www.hardforum.com/showpost.php?p=1030798782&postcount=633 :bye:
Kostas007 Ιούλιος 14, 2008 #17 Ιούλιος 14, 2008 φαντασου να το πας πισω και να σου πουν οτι το χαλασες εσυ!!:happy2:
whitesnake Ιούλιος 15, 2008 #19 Ιούλιος 15, 2008 Εντάξει ρε παιδιά, τι έχει; Έτσι είναι η μόδα σήμερα. Καμπύλες κλπ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.