gblakas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 καλημερα αντιμετωπιζω ενα μικρο προβληματακι και θα ηθελα την βοηθεια σας.. Εστεισα ενα καινουριο pc πριν 3 μερες και οταν τον αφηνω αρκετες ωρες κλειστο οταν παω να τον ανοιξω δεν μου διαβαζει το σκληρο δεν δουλευει καν.αυτο που ενεργω για να δουλεψει το μηχανημα δεν ειναι παρα να βγαλω το καλωδιο απο πισω του ρευματος να το αφησω κανα λεπτο εκτος και να το ξαναβαλω και να δουλεψει. θελω να μαθω αν καποιος γνωριζει να μου πει αν εχει [προβλημα το τροφοδοτικο η ο σκληρος τρωει φλασιες και δεν μπορει να μπουταρει!το τροφοδοτικο ειναι αξιοπιστο της THERMALTAKE 420 Watt.. :(
kallileo Ιούλιος 14, 2008 #2 Ιούλιος 14, 2008 Αν δεν ανοιγει καν σιγουρα δεν φταιει ο σκληρος...Πρεπει να δοκιμασεις με αλλο ο τροφοδοτικο...
Kostas007 Ιούλιος 14, 2008 #3 Ιούλιος 14, 2008 κατι πρεπει να χεις κανει με τη μητρικημπας και δεν εχει μπαταρια?
armored Ιούλιος 14, 2008 #4 Ιούλιος 14, 2008 Παιδιά αν δεν ανοίγει καθόλου το πισι δηλαδή αν πατάω το κουμπί και δεν περνάει καθόλου ρεύμα τι φταίει?Έχω αλλάξει τροφοδοτικό.Νομίζω η μητρική φταίει.Εσείς τι λέτε?
mihalis87gr Ιούλιος 14, 2008 #5 Ιούλιος 14, 2008 Συνήθως αν ξεκινάει όποτε θέλει ο υπολογιστής είναι πρόβλημα μητρικής ή τροφοδοτικού.
vasi Ιούλιος 14, 2008 #6 Ιούλιος 14, 2008 Αν δεν ανοιγει καν σιγουρα δεν φταιει ο σκληρος...Πρεπει να δοκιμασεις με αλλο ο τροφοδοτικο... αν δεν αναγνωρίζεται απο το bios της μητρικης, ο σκληρος δισκος συμβαινει πολες φορες να μην ξεκιναει ο HY!!!
gblakas Ιούλιος 15, 2008 Author #7 Ιούλιος 15, 2008 ανοιγει ρε παιδια το pc λεμε παντα αλλα δεν διαβαζει το σκληρο μερικες φορες.για να τον διαβασει πρεπει να βγαλω την μπριζα και να την ξαναβαλω!ε δεν ειμαι τοσο ασχετος!στο δωματιο υπαρχει και aircondition και λεω μηπως επιρεαζει την ταση του ρευματος και λαγγαρει ο σκληρος..
jimakos21 Ιούλιος 15, 2008 #9 Ιούλιος 15, 2008 Τι εννοείς δεν διαβάζει το δίσκο.Αναλυτικά τι μήνυμα σου βγάζει..?
vasi Ιούλιος 15, 2008 #10 Ιούλιος 15, 2008 αλαξε τότε το καλώδιο τροφοδοσίας του δίσκου, μάλλον θα χάνει την επαφή
gblakas Ιούλιος 15, 2008 Author #11 Ιούλιος 15, 2008 ενας 250gb seagate ειναι..παιδια και εγω ασχολουμε και ξερω αρκετα πραγματα απο pc το ενδεχομενο να ειναι το ενα η το αλλο το ξερω και εγω!το εχω κανει check με ολα τα σχετικα προγραμματακια και το pc δουλευει κανονικα!Απλα οταν μενει αρκετη ωρα το pc κλειστο οταν τον ανοιγω και παει να ξεκινησει μπουταρει και ."ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ" Ξερει κανεις να μου πει γιατι το κανει?οπως αναφερα και παραπανω στο σημειο εκεινο στην ιδια ισως γραμμη παιρνει ρευμα και ενα aircondition και αυτο δημουργει το προβλημα?(εκει το εστιαζω εγω το προβλεμ)ελπιζω να εγινα κατανοητος και περιμενω την αποψη σας επι του θεματος.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Προκαταβοληκα!
hipro5 Ιούλιος 15, 2008 #12 Ιούλιος 15, 2008 Άλλο "boot-άρει" το PC και άλλο "boot-άρει αλλά ΔΕ διαβάζει το δίσκο"......ΑΝ boot-άρει (ανοίγει) η μητρική και ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΤΙ, τότε "boot-άρει"...... Τώρα, το πρόβλημά σου είναι (με σειρά προτεραιότητας):α. Θέμα μητρικήςβ. Θέμα σκληρού δίσκουγ. Θέμα καλωδίου SATA σκληρού δίσκουΜήπως είναι παλιά η μητρική και δε βλέπει "καλά" καινούργιο σκληρό δίσκο?..Σε αυτή την περίπτωση, ίσως να λυθεί με bios update της μητρικής....Μήπως οι επαφές ΜΕΣΑ στον κονέκτορα τροφοδοσίας του σκληρού δίσκου έχουν γίνει φακλάνες....."Κλείστες" λίγο μ'ένα ψιλό κατσαβιδάκι...
Tsakonas Ιούλιος 15, 2008 #13 Ιούλιος 15, 2008 βρε μπας και σου βραχυκυκλωνει που και που ο σκληρος και το τροφοδοτικο σου μουλαρωνει λογω short circuit protection?εχεις UPS?αν θυμαμαι καλα,το οτι στην ιδια γραμμη υπαρχει αρκουδισιον επηρεαζει πολυ αρνητικα το ρευμα(το "βρωμιζει") ,εφοσον δεν εχεις καλο τροφοδοτικο
armored Ιούλιος 15, 2008 #14 Ιούλιος 15, 2008 Και αν πατάς το κουμπί και δεν γίνεται τίποτα, τι φταίει?
jois21 Ιούλιος 15, 2008 #15 Ιούλιος 15, 2008 καμμενη μητρικη, λαθος συνδεδεμενο κουμπι παουερ, θελει clear cmos, προβλημα στα ρευματα/psu
mihalis87gr Ιούλιος 15, 2008 #16 Ιούλιος 15, 2008 Mπορεί να είναι πρόβλημα cold boot.Το είχα με την abit IN9-32X Max,αν έμενε πολλή ώρα κλειστό μετά άνοιγε ύστερα από 10 προσπάθειες...Αν ήταν ζεστό άνοιγε αμέσως
armored Ιούλιος 15, 2008 #18 Ιούλιος 15, 2008 λαθος συνδεδεμενο κουμπι παουερMάλλον αυτό είναι...Ευχαριστώ!
vasi Ιούλιος 15, 2008 #19 Ιούλιος 15, 2008 ενας 250gb seagate ειναι..παιδια και εγω ασχολουμε και ξερω αρκετα πραγματα απο pc το ενδεχομενο να ειναι το ενα η το αλλο το ξερω και εγω!το εχω κανει check με ολα τα σχετικα προγραμματακια και το pc δουλευει κανονικα!Απλα οταν μενει αρκετη ωρα το pc κλειστο οταν τον ανοιγω και παει να ξεκινησει δεν μπουταρει δηλ."ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ" Ξερει κανεις να μου πει γιατι το κανει?οπως αναφερα και παραπανω στο σημειο εκεινο στην ιδια ισως γραμμη παιρνει ρευμα και ενα aircondition και αυτο δημουργει το προβλημα?(εκει το εστιαζω εγω το προβλεμ)ελπιζω να εγινα κατανοητος και περιμενω την αποψη σας επι του θεματος.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Προκαταβοληκα!εσωτερικός δίσκος δεν είναι ? τότε τι μας λες για το aircondition , αν "έφταιγε" θα σου έπεφτε η ασφαλεια του δωματιου σου !!! .Πιω επάνω ανέφερα για το καλώδιο τροφοδοσίας του δίσκου, παίρνει κατευθείαν ρεύμα από το τροφοδοτικό, ή εχεις βάλει κάποιων ανταπτορα και κουνιέται και χάνει το σήμα !!
gblakas Ιούλιος 15, 2008 Author #20 Ιούλιος 15, 2008 εσωτερικός δίσκος δεν είναι ? τότε τι μας λες για το aircondition , αν "έφταιγε" θα σου έπεφτε η ασφαλεια του δωματιου σου !!! .Πιω επάνω ανέφερα για το καλώδιο τροφοδοσίας του δίσκου, παίρνει κατευθείαν ρεύμα από το τροφοδοτικό, ή εχεις βάλει κάποιων ανταπτορα και κουνιέται και χάνει το σήμα !!περνει κατευθειαν απο ενα μονωμενο καλωδιο ρευμα ο σκληρος και ειναι εσωτερικος.τα πραγματα ειναι ολα καινουρια και ειναι σωστα τοποθετημενα.απλα οταν αρχιζει να δουλευει το aircondition σαν να πεφτει η ταση απο το pc e.g. χανει λιγο την φωτηνοτητα η οθονη!αυτο που ενεργησα αρχικα τραβηξα μπαλαντεζα απο αλλο δωματιο να δοκιμασω και περιμενω!λεγοντας μπουταρει..ξεκινα... αλλα μου βγαζει boot disk failed..που σημαινει δεν διαβασε καθολου το σκληρο..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.