Jump to content

Όλα τα usb sticks είναι 4GB;

planetman

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πρόσφατα είχα χτυπήσει ένα usb flash 16GB από το ebay το οποίο αποδείχτηκε τελικά πως ήταν μόνο 4GB. Δεν μπορούσα να βάλω αρχείο μεγαλύτερο των 4GB, το τσέκαρα και με ένα πρόγραμμα το οποίο το γεμίζει μέχρι να δει πως δεν παίρνει άλλο.

Προχτές πήρα ένα Turbox 8GB από το πλαίσιο και προς έκπληξή μου είναι κι αυτό 4GB! Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. Είναι δυνατόν;;; Μήπως κάνω εγώ κάτι λάθος;

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

αλλαξε συστημα αρχειων απο fat σε ntfs για αυτο δεν μπορεις να βαλεις, δεξι κλικ διμορφωση στο φλασάκι και λεεί σύστημα αρχείων

Ακριβώς. Το fat μπορεί να έχει την δυνατότητα να είναι συμβατό σχεδόν παντού, αλλά έχει αυτό το τεράστιο μειoνέκτημα, δεν μπορεί να αναγνωρίσει αρχεία >4Gb.

Kακώς κατά την γνώμη μου πουλάνε flash-άκια τόσο μεγάλης χωρητικότητας σε fat file system. :TD:

Πρόσφατα είχα χτυπήσει ένα usb flash 16GB από το ebay το οποίο αποδείχτηκε τελικά πως ήταν μόνο 4GB. Δεν μπορούσα να βάλω αρχείο μεγαλύτερο των 4GB, το τσέκαρα και με ένα πρόγραμμα το οποίο το γεμίζει μέχρι να δει πως δεν παίρνει άλλο.

Προχτές πήρα ένα Turbox 8GB από το πλαίσιο και προς έκπληξή μου είναι κι αυτό 4GB! Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. Είναι δυνατόν;;; Μήπως κάνω εγώ κάτι λάθος;

Μόνο επιλογή FAT32 έχει.
από FAT σκέτο , κάντο FAT32 ...

Δεν έχει καμία διαφορά.

Είτε FAT είτε FAT32, κανένα δεν δέχεται αρχείο πάνω από 4 GB

Start-->run--> convert D: /fs:ntfs

(όπου "D" βάζεις το γράμμα που σου αναγνωρίζει ο υπολογιστής σου το flash-άκι) .

Καλά δεν το πιστεύω, τώρα έπαιξε. Δηλαδή και το άλλο ήταν όντως 16GB; Και έκανα ολόκληρη ιστορία στον πωλητή. Αυτό ρε παιδιά δεν έπρεπε κάπου να το αναφέρουν; Είναι δυνατόν;

No offense αλλά όταν αγοράζεις τοστιέρα δε σου δίνουν οδηγίες με το τι τυρί να βάλεις.. έτσι κι εδώ δεν είναι υποχρεωμένοι να σου πουν για τις διαφορές fat με ntfs. Αυτοί έχοντας το από default Fat κερδίζουν 100% υποστήριξη σε όλα τα λειτουργικά.

Πρόσφατα είχα χτυπήσει ένα usb flash 16GB από το ebay το οποίο αποδείχτηκε τελικά πως ήταν μόνο 4GB.

Βασικά φίλε για να τα λέμε σωστά, 16GB ήταν, απλά το FAT δεν σε αφήνει να βάλεις πάνω από 4GB αρχείο.

Αγοράζεις 16GB με FAT, είναι 16GB, παίζει σε όλα τα λειτουργικά, αλλά για να βάλεις πάνω από 4GB αρχείο θέλει NTFS.

Το manual το είχες διαβάσει καθόλου;

Μην παρεξηγηθείς από το παραπάνω, αλλά τα ρίχνουμε όλα στο κατάστημα που μας πούλησε και δεν ανοίγουμε το manual να δούμε τι λέει.

Δεν είχε manual... Άσχετο αλλά το flash χάλασε μετά από λίγο καιρό έτσι κι αλλιώς.

Βασικά φίλε για να τα λέμε σωστά, 16GB ήταν, απλά το FAT δεν σε αφήνει να βάλεις πάνω από 4GB αρχείο.

Αγοράζεις 16GB με FAT, είναι 16GB, παίζει σε όλα τα λειτουργικά, αλλά για να βάλεις πάνω από 4GB αρχείο θέλει NTFS.

Το manual το είχες διαβάσει καθόλου;

Μην παρεξηγηθείς από το παραπάνω, αλλά τα ρίχνουμε όλα στο κατάστημα που μας πούλησε και δεν ανοίγουμε το manual να δούμε τι λέει.

Καλά, αυτά είναι δικαιολογίες όμως, έτσι; Εγώ διάβασα 16Gb πάνω στην ταμπέλα, θέλω να το συνδέσω στο pc και να δω 16Gb, δε με νοιάζει τι είναι το FAT και το NTFS.

Σύμφωνα με το παράδειγμα του Κώστα, όταν πας να πάρεις τοστιέρα που διαφημίζει ότι ψήνει τοστ σε 1 λεπτό και με το που την βάζω στην πρίζα, ψήνει το τοστ σε 10 λεπτά, δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν για να ψήσει σε 1 λεπτό πρέπει να φορμαριστεί σε NTFS.

Αυτό λέγεται product conformity with the material description και έχουνε κυλίσει κεφάλια και κεφάλια παγκοσμίως για την πάρτη του...

Ναι Πετράν, αλλά δεν κι εσύ θα έπρεπε να ξέρεις ότι με FAT τα 16GB θα τα δει.

Ποιος είπε ότι πάει μέχρι 4GB με FAT? Δηλαδή εσύ επί καιρώ Win 98 είχες Partitions μέχρι 4GB? Αν το δούμε από την άλλη πλευρά κάποιος θα γκρίνιαζε επειδή το filesystem όταν το αγόρασε ήταν NTFS και δεν το έβλεπε στο μη-Windows OS του πχ.

16GB λέει το stickάκι, 16GB βγάζει με Fat ή χωρίς.

Απλά ρε παιδιά έπρεπε να το αναφέρουν. Είμαι παλιός στο χώρο των υπολογιστών και αυτό δεν το είχα υπόψιν μου. Βέβαια έχω να ασχοληθώ σοβαρά πολύ καιρό. Δηλαδή παίρνω έτοιμο στικ 8GB από το πλαίσιο, είχε πάνω μία ταμπελίτσα που έλεγε 2-3 βλακιούλες ότι έχει usb 1.1+2.0 υποστήριξη κτλ κτλ αλλά έπρεπε να κάνω μαγικά για να δει και τα 8GB! Παίρνω 8GB και όχι λιγότερα για κάποιο λόγο, προφανώς επειδή θέλω και τα 8GB. Ας μην αναφέρω το γεγονός ότι δεν είναι 8GB αλλά 7.45GB!!! Και ο πωλητής του ebay όταν του είπα πως βλέπω 4GB δεν μου είπε τίποτα! Δεν μου ανέφερε να το κάνω NTFS.

Δεν κατάλαβα, τί εννοείς ότι βλέπεις μόνο τα 4 από τα 8Gb του στίκ;;;;

Με δεξί κλίκ και ιδιότητες αναφέρει πάντα το σωστό μέγεθος.

Ακόμα και σε Fat να ήταν φορμαρισμένο τα σωστά Gb θα έδειχνε.

Ο περιορισμός του Fat,Fat32 σε αρχεία μεγαλύτερα από 4Gb είναι γνωστός εδώ και χρόνια, από τότε που αρχίσαμε να ριπάρουμε ταινίες πάντως...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.