planetman Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Πρόσφατα είχα χτυπήσει ένα usb flash 16GB από το ebay το οποίο αποδείχτηκε τελικά πως ήταν μόνο 4GB. Δεν μπορούσα να βάλω αρχείο μεγαλύτερο των 4GB, το τσέκαρα και με ένα πρόγραμμα το οποίο το γεμίζει μέχρι να δει πως δεν παίρνει άλλο.Προχτές πήρα ένα Turbox 8GB από το πλαίσιο και προς έκπληξή μου είναι κι αυτό 4GB! Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. Είναι δυνατόν;;; Μήπως κάνω εγώ κάτι λάθος;
alexandrosss Ιούλιος 14, 2008 #2 Ιούλιος 14, 2008 αλλαξε συστημα αρχειων απο fat σε ntfs για αυτο δεν μπορεις να βαλεις, δεξι κλικ διμορφωση στο φλασάκι και λεεί σύστημα αρχείων
Liopyr Ιούλιος 14, 2008 #5 Ιούλιος 14, 2008 Ακριβώς. Το fat μπορεί να έχει την δυνατότητα να είναι συμβατό σχεδόν παντού, αλλά έχει αυτό το τεράστιο μειoνέκτημα, δεν μπορεί να αναγνωρίσει αρχεία >4Gb. Kακώς κατά την γνώμη μου πουλάνε flash-άκια τόσο μεγάλης χωρητικότητας σε fat file system.
ranger Ιούλιος 14, 2008 #6 Ιούλιος 14, 2008 Πρόσφατα είχα χτυπήσει ένα usb flash 16GB από το ebay το οποίο αποδείχτηκε τελικά πως ήταν μόνο 4GB. Δεν μπορούσα να βάλω αρχείο μεγαλύτερο των 4GB, το τσέκαρα και με ένα πρόγραμμα το οποίο το γεμίζει μέχρι να δει πως δεν παίρνει άλλο.Προχτές πήρα ένα Turbox 8GB από το πλαίσιο και προς έκπληξή μου είναι κι αυτό 4GB! Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. Είναι δυνατόν;;; Μήπως κάνω εγώ κάτι λάθος;Μόνο επιλογή FAT32 έχει.από FAT σκέτο , κάντο FAT32 ...Δεν έχει καμία διαφορά.Είτε FAT είτε FAT32, κανένα δεν δέχεται αρχείο πάνω από 4 GB
alexandrosss Ιούλιος 14, 2008 #7 Ιούλιος 14, 2008 ntfs πρεπει να γινειhttp://www.ntfs.com/quest22.htmκαι τα fat δεν υποστηριζουν αρχειο πανω απο 4gb http://www.ntfs.com/ntfs_vs_fat.htm
planetman Ιούλιος 14, 2008 Author #8 Ιούλιος 14, 2008 Και πως θα γίνει NTFS; Δεν έχει επιλογή σας λέω!
Liopyr Ιούλιος 14, 2008 #10 Ιούλιος 14, 2008 Start-->run--> convert D: /fs:ntfs (όπου "D" βάζεις το γράμμα που σου αναγνωρίζει ο υπολογιστής σου το flash-άκι) .
unstoppable Ιούλιος 14, 2008 #11 Ιούλιος 14, 2008 Κανε αυτο http://www.ntfs.com/quest22.htm και θα εμφανιστει η επιλογη για format σε ntfs.
planetman Ιούλιος 14, 2008 Author #12 Ιούλιος 14, 2008 Καλά δεν το πιστεύω, τώρα έπαιξε. Δηλαδή και το άλλο ήταν όντως 16GB; Και έκανα ολόκληρη ιστορία στον πωλητή. Αυτό ρε παιδιά δεν έπρεπε κάπου να το αναφέρουν; Είναι δυνατόν;
DJD Ιούλιος 14, 2008 #13 Ιούλιος 14, 2008 No offense αλλά όταν αγοράζεις τοστιέρα δε σου δίνουν οδηγίες με το τι τυρί να βάλεις.. έτσι κι εδώ δεν είναι υποχρεωμένοι να σου πουν για τις διαφορές fat με ntfs. Αυτοί έχοντας το από default Fat κερδίζουν 100% υποστήριξη σε όλα τα λειτουργικά.
jpavly Ιούλιος 14, 2008 #14 Ιούλιος 14, 2008 Πρόσφατα είχα χτυπήσει ένα usb flash 16GB από το ebay το οποίο αποδείχτηκε τελικά πως ήταν μόνο 4GB.Βασικά φίλε για να τα λέμε σωστά, 16GB ήταν, απλά το FAT δεν σε αφήνει να βάλεις πάνω από 4GB αρχείο.Αγοράζεις 16GB με FAT, είναι 16GB, παίζει σε όλα τα λειτουργικά, αλλά για να βάλεις πάνω από 4GB αρχείο θέλει NTFS.Το manual το είχες διαβάσει καθόλου; Μην παρεξηγηθείς από το παραπάνω, αλλά τα ρίχνουμε όλα στο κατάστημα που μας πούλησε και δεν ανοίγουμε το manual να δούμε τι λέει.
planetman Ιούλιος 14, 2008 Author #15 Ιούλιος 14, 2008 Δεν είχε manual... Άσχετο αλλά το flash χάλασε μετά από λίγο καιρό έτσι κι αλλιώς.
ranger Ιούλιος 14, 2008 #16 Ιούλιος 14, 2008 Και να είχε manual, πολύ αμφιβάλω αν θα ανέφερε τους περιορισμούς του fat
Chosen Ιούλιος 14, 2008 #17 Ιούλιος 14, 2008 Βασικά φίλε για να τα λέμε σωστά, 16GB ήταν, απλά το FAT δεν σε αφήνει να βάλεις πάνω από 4GB αρχείο.Αγοράζεις 16GB με FAT, είναι 16GB, παίζει σε όλα τα λειτουργικά, αλλά για να βάλεις πάνω από 4GB αρχείο θέλει NTFS.Το manual το είχες διαβάσει καθόλου; Μην παρεξηγηθείς από το παραπάνω, αλλά τα ρίχνουμε όλα στο κατάστημα που μας πούλησε και δεν ανοίγουμε το manual να δούμε τι λέει.Καλά, αυτά είναι δικαιολογίες όμως, έτσι; Εγώ διάβασα 16Gb πάνω στην ταμπέλα, θέλω να το συνδέσω στο pc και να δω 16Gb, δε με νοιάζει τι είναι το FAT και το NTFS.Σύμφωνα με το παράδειγμα του Κώστα, όταν πας να πάρεις τοστιέρα που διαφημίζει ότι ψήνει τοστ σε 1 λεπτό και με το που την βάζω στην πρίζα, ψήνει το τοστ σε 10 λεπτά, δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν για να ψήσει σε 1 λεπτό πρέπει να φορμαριστεί σε NTFS.Αυτό λέγεται product conformity with the material description και έχουνε κυλίσει κεφάλια και κεφάλια παγκοσμίως για την πάρτη του...
jpavly Ιούλιος 14, 2008 #18 Ιούλιος 14, 2008 Ναι Πετράν, αλλά δεν κι εσύ θα έπρεπε να ξέρεις ότι με FAT τα 16GB θα τα δει. Ποιος είπε ότι πάει μέχρι 4GB με FAT? Δηλαδή εσύ επί καιρώ Win 98 είχες Partitions μέχρι 4GB? Αν το δούμε από την άλλη πλευρά κάποιος θα γκρίνιαζε επειδή το filesystem όταν το αγόρασε ήταν NTFS και δεν το έβλεπε στο μη-Windows OS του πχ.16GB λέει το stickάκι, 16GB βγάζει με Fat ή χωρίς.
planetman Ιούλιος 15, 2008 Author #19 Ιούλιος 15, 2008 Απλά ρε παιδιά έπρεπε να το αναφέρουν. Είμαι παλιός στο χώρο των υπολογιστών και αυτό δεν το είχα υπόψιν μου. Βέβαια έχω να ασχοληθώ σοβαρά πολύ καιρό. Δηλαδή παίρνω έτοιμο στικ 8GB από το πλαίσιο, είχε πάνω μία ταμπελίτσα που έλεγε 2-3 βλακιούλες ότι έχει usb 1.1+2.0 υποστήριξη κτλ κτλ αλλά έπρεπε να κάνω μαγικά για να δει και τα 8GB! Παίρνω 8GB και όχι λιγότερα για κάποιο λόγο, προφανώς επειδή θέλω και τα 8GB. Ας μην αναφέρω το γεγονός ότι δεν είναι 8GB αλλά 7.45GB!!! Και ο πωλητής του ebay όταν του είπα πως βλέπω 4GB δεν μου είπε τίποτα! Δεν μου ανέφερε να το κάνω NTFS.
dpolal Ιούλιος 15, 2008 #20 Ιούλιος 15, 2008 Δεν κατάλαβα, τί εννοείς ότι βλέπεις μόνο τα 4 από τα 8Gb του στίκ;;;;Με δεξί κλίκ και ιδιότητες αναφέρει πάντα το σωστό μέγεθος.Ακόμα και σε Fat να ήταν φορμαρισμένο τα σωστά Gb θα έδειχνε.Ο περιορισμός του Fat,Fat32 σε αρχεία μεγαλύτερα από 4Gb είναι γνωστός εδώ και χρόνια, από τότε που αρχίσαμε να ριπάρουμε ταινίες πάντως...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.