Jump to content

Αsus P5Q Deluxe h P5Q Evga 750 i FTW ?? help !!

RomGr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καταρχην καλως σας βρηκα !! Το βασανο μου τωρα .. επειδη η P5N-D που ειχα διαβαζει τρελες θερμοκρασιες με τον Ε8400 , και σβηνει μετα απο κανα 3ωρο σε idle... κανει και κατι σκαμπανευασματα με τα drivers :tomato: λεω να παω σε μια απο τις παραπανω ...

σκεφτηκα οτι θα μπορουσε να ειναι ο E8400 αλλα πιανω την ψυχτρα ( enzotech ultra ) και ειναι δροσερη, επισης την τσεκαρα και παταει καλα πανω στην cpu ..

τα υποσυστηματα του η/υ μου ειναι Ε8400 , audigy 2 zs , 8800 gts 640 mb , seagate 500gb 32 mb , 2x 1 gb corsair xms 2 800 mhz.

Κατα την γνωμη σας ποια ταιριαζει καλυτερα στο συστημα μου ? ( αν εχετε να προτεινετε και καποια αλλη ... :D ) ( να μην ξεπερνα κατα πολυ τα 200 ευροπουλα:look: )

δεν καιγομαι και τοσο για sli , για crossfire το σκεφτομαι... κυριως ενα σταθερο mobo για ο/c cpu, gpu οχι ιδιαιτερα πραγματα και αργοτερα για w/c .

ευχαριστω για τον χρονο σας !

edit : μου ξεφυγε ενα παραπανω P5Q στην επιγραφη :D

Αsus Maximus Formula ή Αsus P5Q Deluxe. Την πρώτη την είχα 6 μήνες, άψογη μητρική.

Την πούλησα για να πάρω την Evga 750 FTW (ανάθεμα την ώρα και την στιγμή), την οποία κράτησα 1.5 μήνα (τόσο άντεξα), αγανάκτησα και την πουλάω ενώ έχω μια σφραγισμένη P5Q Deluxe δίπλα μου, έτοιμη να την αντικαταστήσει...

εγω επιδι ειμαι στο ιδιο "διλιμα" με εσενα ,σκεφτομαι να παρω την P5Q DELUXE

Γιατί κάποιος να προτιμήσει την Deluxe και όχι την απλή P5Q, αν πρόκειται να χρησιμοποιήσει μια κάρτα γραφικών;

Γιατί κάποιος να προτιμήσει την Deluxe και όχι την απλή P5Q, αν πρόκειται να χρησιμοποιήσει μια κάρτα γραφικών;

Για λόγους overclocking κυρίως (περισσότερες επιλογές στο BIOS, 16 phase ρεύμα, κλπ) αλλά και ευκολίας (είδες που το έχει το 24-πινο η απλή P5Q;...) ή εμφανησιακούς (η απλή είναι λίγο εμετική, προσωπική γνώμη)

Παρ'όλα αυτά, υπάρχει και η ενδιάμεση λύση που έχει μερικά καλά κι από τις 2 πλευρές, δηλαδή το layout της Deluxe και την τιμή της απλής: P5Q Pro

P5Q

asus-p5q.jpg

P5Q Deluxe

asus-p5qdel.jpg

P5Q Pro

Asus%20P5Q-%20E%2003.jpg

Μα δεν τίθεται θέμα χρημάτων αν τα αξίζει η μητρική.

Νόμιζα ότι εκτός από τα pci-e στα υπόλοιπα ήταν ίδιες

να πω την αληθεια και μενα με ξενισε η εμφανηση της απλης p5q αλλα ταυτοχρονα μου εχει διμηουργησει την εντυπωση πως η enzotech ultra x ( ειναι υπερβολικα γομαρα :boxed:)δε θα μπορει να παρκαρει αναμεσα με τπτ ενω στην deluxe βλεπω να κολλαει οριακα με μικρο περιθωριο απο τις ram . μαλλον προς τα εκει θα παω αφου για sli δεν με κοβω αλλα ποιο πολυ για crossfire, θελω να δοκιμασω και το καινουργιο Ρ45 αρα σε καμια εβδομαδα P5Q Deluxe σου 'ρχομαι :daisy:

ευχαριστω πολυ παιδια για το χρονο σας :T: !!!

@chosen

αμα την εχεις δοκιμασει την mobo πες μας τις εντυπωσεις σου :D

Καλημερα παιδια!

Ολες οι μητρικες που προαναφερατε τι διαφορα εχουν απο την Asus P5Q-E??

Ευχαριστω!

//joke mode on// αν αναφερεσαι στην evga σαν P5Q - E διαφορα καμια :happy::p

εγω απλως εκανα το λαθος στο topic και προσθεσα ενα P5Q μπροστα απο την evga :tomato: //joke mode off//

αν παλι αναφερεσαι στην αλλη εκδοση που μαλλον αυτο εννοεις :p η deluxe εχει ποιο πολλες ρυθμησεις για overclocking και 16 φασεις για τα υποσυστηματα της ενω η Ε μονο 6 κατα τα αλλα ειναι παρομοιες εκτοσ αν κατι αλλο μου διαφευγει ... :)

Για περισσοτερα ινφο

να πω την αληθεια και μενα με ξενισε η εμφανηση της απλης p5q αλλα ταυτοχρονα μου εχει διμηουργησει την εντυπωση πως η enzotech ultra x ( ειναι υπερβολικα γομαρα :boxed:)δε θα μπορει να παρκαρει αναμεσα με τπτ ενω στην deluxe βλεπω να κολλαει οριακα με μικρο περιθωριο απο τις ram . μαλλον προς τα εκει θα παω αφου για sli δεν με κοβω αλλα ποιο πολυ για crossfire, θελω να δοκιμασω και το καινουργιο Ρ45 αρα σε καμια εβδομαδα P5Q Deluxe σου 'ρχομαι :daisy:

ευχαριστω πολυ παιδια για το χρονο σας :T: !!!

@chosen

αμα την εχεις δοκιμασει την mobo πες μας τις εντυπωσεις σου :D

το p45 εχε υποψη σου οτι σε crossfire δουλευει καθε pci-x x8. επισης αν σκοπευεις να φορεσεις 4πυρηνο πανω της να ξερεις οτι δεν τα παει και τοσο καλα με 4πυρηνους :nuke:

το p45 εχε υποψη σου οτι σε crossfire δουλευει καθε pci-x x8. επισης αν σκοπευεις να φορεσεις 4πυρηνο πανω της να ξερεις οτι δεν τα παει και τοσο καλα με 4πυρηνους :nuke:

ε?

Μια χαρα τα παει.

Στο Αντίστoιχο θρεντ στο XS (P5Q-Del) εχουν πολλα Setup με Q9450 8*400,420,450,480.(Αναλογα με την CPU).

@thor

το p45 εχε υποψη σου οτι σε crossfire δουλευει καθε pci-x x8. επισης αν σκοπευεις να φορεσεις 4πυρηνο πανω της να ξερεις οτι δεν τα παει και τοσο καλα με 4πυρηνους

ναι το εχω δει αυτο που λες σε ενα review αλλα για τις 2χ 4850 που κοιταω ειδα οτι τρεχουν καλυτερα σε 2χ8 παρα 2χ 16 οποτε ειμαστε σε καλο δρομο :D τωρα τετραπυρυνο δεν με κοβω ο Ε8400 με γεμιζει :p τουλαχιστον μεχρι νεωτερας ....

Καλημερα παιδια!

Ολες οι μητρικες που προαναφερατε τι διαφορα εχουν απο την Asus P5Q-E??

Ευχαριστω!

Απο την deluxe στο 16 phase power και οτι δεν εχει flash memory για το linux.

Aπο την προ στο διπλο gigabyte lan και στον καλυτερο on board codec ηχου χωρις οπτικη ψηφιακη εξοδο.

ναι το εχω δει αυτο που λες σε ενα review αλλα για τις 2χ 4850 που κοιταω ειδα οτι τρεχουν καλυτερα σε 2χ8 παρα 2χ 16 οποτε ειμαστε σε καλο δρομο :D

Μπορεις να δωσεις κανενα link για αυτο?

• 3 weeks later...
Μπορεις να δωσεις κανενα link για αυτο?

οταν το εβλεπα ξεχασα να το σωσω και τωρα δεν το βρισκω :( , αλλα που θα μου παει θα το πετυχω ...

θελω να σας εθχαριστησω ολους για τον χρονο σας κ την υπομονη σας αλλα .....τελικα σας κουρασα τσαμπα ... κατεληξα με rampage fomula τελικα :computer: και μπορω να πω οτι ειμαι υπερευχαριστημενος εχω αρχισει να πειραζω την cpu για την ωρα να δουμε που θα την εχω σταθερη με αερα (enzotech ultra x ) στα 4 mhz ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.