wacko_gr Ιούλιος 17, 2008 #42 Ιούλιος 17, 2008 Μου φαίνεται χλωμό να πέσει τόσο (250ευρώ). Στην Αμερική πέφτει από τα 530$ στα 316$ ανά χίλια κομμάτια. Άρα λιανική θα έχει λίγο παραπάνω. Επομένως εδώ τον βλέπω πιο κοντά στα 300 παρά στα 250...
Xzibit Ιούλιος 17, 2008 Author #43 Ιούλιος 17, 2008 Μήπως κάνετε λάθος το ότι δε θα δω διαφορά σε επιδόσεις με τον E8400;Και αυτό το λέω γιατί ένας χρήστης σε άλλο forum που ρώτησα του PC World για το αν αξίζει η αναβάθμιση και τον έιπα και το σύστημα μου όπως το ανέφερα και εδώ πιο πάνω μου είπε τα εξής:Θα δεις τεράστιες διαφορές με τον 8400.Με το παρόν σύστημά σου η κάρτα θα έχει bottleneck, δηλαδή οι επιδόσεις της θα είναι μειωμένες σε σχέση με την πραγματική της δύναμη λόγω του CPU περισσότερο. Με τον 8400 το φαινόμενο αυτό θα είναι ελάχιστο έως και μηδενικό.Και με πρότεινε διπύρηνο παρά τετραπύρηνο γιατί ο E8400 πάει άνετα 4GHZ και ανταγωνίζεται στα παιχνίδια τους τετραπύρηνους.Αν ισχύει αυτό θα πάρω τον E8400 γιατί με ενδιαφέρει η κάρτα γραφικών να αποδίδει τα μέγιστα.Και ας είχα αναφέρει τετραπύρηνο αν είναι να αλλάξω θα βάλω αυτόν.Θέλω τη γνώμη σας για το αν ισχύει αυτό.
godslayer1416003205 Ιούλιος 17, 2008 #44 Ιούλιος 17, 2008 Μήπως κάνετε λάθος το ότι δε θα δω διαφορά σε επιδόσεις με τον E8400;Και αυτό το λέω γιατί ένας χρήστης σε άλλο forum που ρώτησα του PC World για το αν αξίζει η αναβάθμιση και τον έιπα και το σύστημα μου όπως το ανέφερα και εδώ πιο πάνω μου είπε τα εξής:Θα δεις τεράστιες διαφορές με τον 8400.Με το παρόν σύστημά σου η κάρτα θα έχει bottleneck, δηλαδή οι επιδόσεις της θα είναι μειωμένες σε σχέση με την πραγματική της δύναμη λόγω του CPU περισσότερο. Με τον 8400 το φαινόμενο αυτό θα είναι ελάχιστο έως και μηδενικό.Και με πρότεινε διπύρηνο παρά τετραπύρηνο γιατί ο E8400 πάει άνετα 4GHZ και ανταγωνίζεται στα παιχνίδια τους τετραπύρηνους.Αν ισχύει αυτό θα πάρω τον E8400 γιατί με ενδιαφέρει η κάρτα γραφικών να αποδίδει τα μέγιστα.Και ας είχα αναφέρει τετραπύρηνο αν είναι να αλλάξω θα βάλω αυτόν.Θέλω τη γνώμη σας για το αν ισχύει αυτό.Έτσι είναι φίλε μου. Το bottleneck σταματάει να υπάρχει από τα 3.6 - 3.7ghz. Οπότε με έναν 8400 στα 4ghz (τα οποία τα έχει άνετα) είσαι πραγματικά μια χαρά στα παιχνίδια τα οποία ζητάνε ghz και όχι πυρήνες.
sebastian Ιούλιος 18, 2008 #45 Ιούλιος 18, 2008 Μήπως κάνετε λάθος το ότι δε θα δω διαφορά σε επιδόσεις με τον E8400;Και αυτό το λέω γιατί ένας χρήστης σε άλλο forum που ρώτησα του PC World για το αν αξίζει η αναβάθμιση και τον έιπα και το σύστημα μου όπως το ανέφερα και εδώ πιο πάνω μου είπε τα εξής:Θα δεις τεράστιες διαφορές με τον 8400.Με το παρόν σύστημά σου η κάρτα θα έχει bottleneck, δηλαδή οι επιδόσεις της θα είναι μειωμένες σε σχέση με την πραγματική της δύναμη λόγω του CPU περισσότερο. Με τον 8400 το φαινόμενο αυτό θα είναι ελάχιστο έως και μηδενικό.Και με πρότεινε διπύρηνο παρά τετραπύρηνο γιατί ο E8400 πάει άνετα 4GHZ και ανταγωνίζεται στα παιχνίδια τους τετραπύρηνους.Αν ισχύει αυτό θα πάρω τον E8400 γιατί με ενδιαφέρει η κάρτα γραφικών να αποδίδει τα μέγιστα.Και ας είχα αναφέρει τετραπύρηνο αν είναι να αλλάξω θα βάλω αυτόν.Θέλω τη γνώμη σας για το αν ισχύει αυτό.Ρε φιλε δεν στο ειπα και εγω, τι κανω εδω μεσα τζιτζικια πεταλωνω! Θα δεις διαφορα ! Χτυπα 8400 στο 4ghz και ελα στην dark side!
tasatva Ιούλιος 18, 2008 #46 Ιούλιος 18, 2008 Και εγώ τον Ε6600 έχω, και παρόλο που με έχει πιάσει το αγοραστικό δαιμόνιο, προτιμώ να στήσω όλο το υπόλοιπο σύστημα ωστέ να γίνει η μετάβαση απ'ευθείας σε Nehalem..Μήν ξεχνάς οτί θα αλλάξει και το socket.Άν σώνει και ντέ θές να πάρεις θα προτιμούσα το Q9450. Είναι εξίσου καλός με τον Ε8500, ανεβαίνει με αέρα στα 3600 αρκετά εύκολα και είναι και τετραπύρηνος.
wacko_gr Ιούλιος 18, 2008 #47 Ιούλιος 18, 2008 Ένα είναι το σίγουρο. Τον έχουμε τρελάνει τον άνθρωπο. Αν ανεβάσει ας πούμε τον 6600 λίγο ψηλότερα π.χ 3,4 (άνετα θα πάει, εγώ είχα έναν 6400 κάποτε που πήγαινε 3,6 και έναν 6600 που πήγαινε 3,7 και δεν ήταν ιδιαίτερα σπάνιες τέτοιες περιπτώσεις), δε μειώνεται το bottleneck και κάνει για λίγο καιρό ακόμα τη δουλειά του μέχρι την έλευση του nehalem? Φίλε Xzibit, ο 8400 είναι καλός, θα υπάρχει διαφορά (όχι τεράστια αν ανεβάσεις λίγο ακόμα τον 6600), αλλά εγώ το λέω μόνο από οικονομικής απόψεως (και προτιμάω πάντα τους 4πύρηνους αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση). Βέβαια την άλλη εβδομάδα θα πέσουν οι τιμές κι άλλο, οπότε μπορεί να σε βοηθήσουν στην απόφαση σου...Καταλαβαίνω ότι ο καθένας λέει την άποψη του, δυστυχώς όμως πάντα εσύ θα πρέπει να πάρεις την τελική απόφαση.
Xzibit Ιούλιος 18, 2008 Author #48 Ιούλιος 18, 2008 Τον πήγα 3,4GHZ 378x9 αλλά προτού μπει στα Windows πήρα μπλε οθόνη.Μήπως επειδή δεν αύξησα την τάση του επεξεργαστή σε παραπάνω βόλτ και πόσω να τη βάλω;Στα 3,2GHZ 360x9 που δοκίμασα μπήκε κανονικά στα windows.
armored Ιούλιος 18, 2008 #49 Ιούλιος 18, 2008 βάλε την τάση το λιγοτερο δυνατο βήμα παραπάνω...και αν σου ξαναβγάλει μπλε οθόνη ξανά το ίδιο...
racer Ιούλιος 18, 2008 #51 Ιούλιος 18, 2008 Compatibility * Intel DX38BT Desktop Board * Intel DQ35MP Desktop Board * Intel DQ35JO Desktop Board * Intel DP35DP Desktop Board * Intel DG33TL Desktop Board * Intel DG33FB Desktop Board * Intel DG33BU Desktop Board * Intel DG31PR Desktop Board Ψεύτες!
wacko_gr Ιούλιος 18, 2008 #53 Ιούλιος 18, 2008 Τον πήγα 3,4GHZ 378x9 αλλά προτού μπει στα Windows πήρα μπλε οθόνη.Μήπως επειδή δεν αύξησα την τάση του επεξεργαστή σε παραπάνω βόλτ και πόσω να τη βάλω;Στα 3,2GHZ 360x9 που δοκίμασα μπήκε κανονικά στα windows.Όταν δεις μπλε οθόνη είναι συνήθως η μνήμη υπαίτια. Ανέβαζε ξεχωριστά τη μνήμη από τον επεξεργαστή. Δηλαδή κράτα τη μνήμη χαμηλά και ανέβαζε επεξεργαστή και έπειτα αντίστροφα. Μετά αφού μπεις windows τσεκάρεις τη μνήμη με memtest http://hcidesign.com/memtest/download.html και τον επεξεργαστή με prime95 http://www.softpedia.com/progDownload/Prime95-Download-76537.html. Το memtest το τρέχεις περίπου μέχρι το 1000% και το prime για καμμιά ώρα για να ξέρεις ότι είσαι καλά για να συνεχίσεις να ανεβαίνεις. Μόλις είσαι στα όρια πλέον αφήνεις το prime να τρέχει περισσότερες ώρες για βρεις την τελική συχνότητα. Αυτά για αρχή...Για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστείς εδώ είμαστε (αυτό για μένα δεν ισχύει ακριβώς γιατί πάω διακοπές αύριο αλλά κάποιος θα σε βοηθήσει).
Xzibit Ιούλιος 19, 2008 Author #54 Ιούλιος 19, 2008 Θα ήθελα βοήθεια σε κάτι τελευταίο σχετικά με το overclocking του επεξεργαστή που έχω (Ε6600).1) Δεν με πειράζει αν δεν μπορεί να δουλέψει στα 3,4GHZ 378x9 και από την default τάση που είναι 1.33750V μέχρι και 1.40V το πήγα άλλα δεν δούλεψε και παραπάνω τάση δεν με ενδιαφέρει.2) Και τώρα τον έχω στα 3,2GHZ 356x9 που δεν με πειράζει καθόλου και θα ήθελα να ρωτήσω αν είμαι ok που τον έχω στην default τάση των 1.33750V ή να τον ανεβάσω ας πούμε 1.34V, 1.35V;3) Ξέρω ότι και με 400x8 θα έιναι 3,2GHZ αλλά για 44MHZ FSB θα έχει μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις;Θα τον κρατήσω λίγους μήνες ακόμα και μέσα στο φθινόπωρο ή Δεκέμβριο θα βάλω τετραπύρηνο.
A_gamer Ιούλιος 19, 2008 #55 Ιούλιος 19, 2008 Μήπως κάνετε λάθος το ότι δε θα δω διαφορά σε επιδόσεις με τον E8400;Και αυτό το λέω γιατί ένας χρήστης σε άλλο forum που ρώτησα του PC World για το αν αξίζει η αναβάθμιση και τον έιπα και το σύστημα μου όπως το ανέφερα και εδώ πιο πάνω μου είπε τα εξής:Θα δεις τεράστιες διαφορές με τον 8400.Με το παρόν σύστημά σου η κάρτα θα έχει bottleneck, δηλαδή οι επιδόσεις της θα είναι μειωμένες σε σχέση με την πραγματική της δύναμη λόγω του CPU περισσότερο. Με τον 8400 το φαινόμενο αυτό θα είναι ελάχιστο έως και μηδενικό.Και με πρότεινε διπύρηνο παρά τετραπύρηνο γιατί ο E8400 πάει άνετα 4GHZ και ανταγωνίζεται στα παιχνίδια τους τετραπύρηνους.Αν ισχύει αυτό θα πάρω τον E8400 γιατί με ενδιαφέρει η κάρτα γραφικών να αποδίδει τα μέγιστα.Και ας είχα αναφέρει τετραπύρηνο αν είναι να αλλάξω θα βάλω αυτόν.Θέλω τη γνώμη σας για το αν ισχύει αυτό.Το bottleneck από τον επεξεργαστή είναι μικρό όταν μιλάμε για Core 2 Duo, ειδικά με την 4 MB cache. Πάνω από τα 3 GHz είναι ελάχιστο - οι κάρτες γραφικών παίζουν πολύ σημαντικότερο ρόλο.2) Και τώρα τον έχω στα 3,2GHZ 356x9 που δεν με πειράζει καθόλου και θα ήθελα να ρωτήσω αν είμαι ok που τον έχω στην default τάση των 1.33750V ή να τον ανεβάσω ας πούμε 1.34V, 1.35V;Δοκίμασε να τον κατεβάσεις στα Volt 2-3 σκάλες και αν μετά από τεστ σταθερότητας παραμείνει εντάξει, γύρισε την τάση πάλι στο default. Αν πάλι αποτύχει με τη μειωμένη τάση στο Orthos, πήγαινέ το 2 σκάλες πάνω από το default. 3) Ξέρω ότι και με 400x8 θα έιναι 3,2GHZ αλλά για 44MHZ FSB θα έχει μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις;Όχι, μικρή.
alphaX Ιούλιος 20, 2008 #56 Ιούλιος 20, 2008 Ριξε κ μια ματια εδω (εχει αρκετα νεα παιχνιδια) για να δεις πως συμπεριφερονται τα fps στα παιχνιδια αναλογα τη συχνοτητα και τους πυρηνες.Ρολο παιζει η συχνοτητα κ σχεδον καθολου οι πυρηνες.Συνεπως κ 4πυρηνο να παρεις θα πρεπει να τον ανεβασεις στα 3.5GHz που σημαινει μεγαλυτερη δυσκολια να πετυχεις stable ρυθμισεις, ανεβασμενα ρευματα => μεγαλυτερες θερμοκρασιες και πολυ αυξημενη καταναλωση.Βασικα, οπως στα ειπε ο tsan ειναι τα πραγματα.http://www.guru3d.com/article/cpu-scaling-in-games-with-quad-core-processors/9
testakross Αύγουστος 9, 2008 #57 Αύγουστος 9, 2008 Για παιχνίδια είσαι καλυμμένος και με τον 8400/8500 αλλά αν μπορείς να περιμένεις τότε πιστεύω πως θα αξίζει ο 8600 για την μετάβαση που θες να κάνεις.Να σου πω επίσης πως θα έχει και χ10multi και ο νοών νοεί το για όσους ασχολούνται πιο πολύ συμφωνώ
A_gamer Αύγουστος 10, 2008 #58 Αύγουστος 10, 2008 Στα πόσα θα πέσει ο Q9550???Να πόσο έπεσε ο Q9550 για αρχή. :clap:http://www.newegg.com/product/product.aspx?item=N82E16819115041ΥΓ.: Να τος και στο Πλαίσιο!
johnny73 Αύγουστος 10, 2008 #59 Αύγουστος 10, 2008 Γιατί κολλήσατε όλοι όμως στο διπύρηνο? Τετραπύρηνο κανείς?? Θα είμαι ο πρώτος λοιπόν που θα προτείνω τετραπύρηνο. Q9450 από μένα. Ο 8600-500-400 θα ανέβει σίγουρα παραπάνω αλλά με τον αριθμό των εφαρμογών αλλά και των παιχνιδιών που εκμεταλλεύονται τους 4 πυρήνες, να αυξάνεται κατακόρυφα καθημερινά, θα τον προτιμούσα. Επίσης μπορείς να φτάσεις και ένα 3,6 GHz αν είσαι λίγο τυχερός, οπότε μια χαρά.ειλικρινα ποσες εφαρμογες τετοιες υπαρχουν? και ολη αυτη η ιστορια με τους πολλους πυρηνες τελικα μου φαινεται μονο για το marketing γινεται! ποσο καιρο εχουν που κυκλοφορουν οι διπηρυνοι? δεν θα επρεπε κανονικα να υπαρχουν ΠΟΛΛΕΣ και οχι απλα λιγες εφαρμογες και παιχνιδια που να τους υποστηριζουν? (δεν τα βαζω μαζι σου απλα μια αποψη εκφραζω!!) ΑΜΑΝ ΠΙΑ ας αγοραζουμε επιτελους αυτο το hardware που χρειαζομαστε - πλεον ειναι και σε πολυ καλες τιμες!!
johnny73 Αύγουστος 10, 2008 #60 Αύγουστος 10, 2008 Θα ήθελα να με βοηθήσετε να επιλέξω επεξεργαστή ανάμεσα στους E8600 που θα κυκλοφορήσει σύντομα και Q9450.Τώρα έχω τον E6600 και θα τον αλλάξω με έναν από αυτούς τους δύο. Με ενδιαφέρουν κυρίως τα παιχνίδια αλλά μήπως θα ήταν καλύτερα να πάω κατευθείαν σε τετραπύρηνο που έχει και 12MB Cache ή δεν έχει μεγάλη διαφορά με 6MB Cache στα παιχνίδια και ο διπύρηνος θα με καλύψει άνετα;Με ενδιαφέρει και το overclocking και από ότι ξέρω οι διπύρηνοι ανεβαίνουν πιο πολύ.Πάντως η γνώμη μου είναι ότι οι τετραπύρηνοι έχουν ψωμιά ακόμα και αξίζουν μόνο σε επαγγελματικές εφαρμογές που εγώ δεν δουλεύω και για να βγάζει η Intel και άλλο καινούριο διπύρηνο έχουν επιδόσεις για καιρό ειδικά για παιχνίδια.Ποιά είναι η δική σας γνώμη;και εσυ φιλε μου εαν το εχεις χομπι να τα σκας καθε λιγο και λιγακι δικαιως, αγορασε οτι πιο καινουργιο υπαρχει και καθαρισες!! αλλιως δεν αξιζει η διαφορα χρηματων (πωληση του q6600 και αγορα καινουργιου).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.