Jump to content

Intel E8600 Or Q9450

Xzibit

Recommended Posts

Βασικά κι εγώ Q6600 θα του έλεγα μιας και είναι μακράν ο αγαπημένος μου επεξεργαστής. Έχω αλλάξει 5 τέτοιους. Απλά είπα τον 9450 γιατί νόμιζα ότι είχε αποφασίσει να κινηθεί σε 45nm σειρά.

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Μεχρι να βγουν αρκετες εφαρμογες που θα χρεισημοποιουν πανω απο 2 πυρηνες θα εχουν αλλαξη 5 γενιες επεξεργαστων:bye:

Μεχρι να βγουν αρκετες εφαρμογες που θα χρεισημοποιουν πανω απο 2 πυρηνες θα εχουν αλλαξη 5 γενιες επεξεργαστων:bye:

Μα μέχρι και το winrar υποστηρίζει 4 πυρήνες πλέον (το απλούστερο πρόγραμμα που μπορώ να σκεφτώ). Επίσης το λειτουργικό κινείται πασιφανώς καλύτερα όταν ανοίξεις πολλές εφαρμογές (τυπικό σενάριο π.χ defragment, μουσική, internet, unrar ενός μεγάλου archive 75 αρχείων ταυτόχρονα). Μπορείς να προσθέσεις άνετα και μια ενσωμάτωση υποτίτλων σε divx χωρίς να καταλάβει τίποτα. Τη διαφορά μπορεί να μην τη βλέπεις με την πρώτη ματιά αλλά κερδίζεις σε χρόνο. Αν βέβαια κανείς δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω παώ πάσο...

εσυ εχεις βαλη ποτε να κανεις ποτε ολα αυτα που λες μαζι γιατη αμφιβαλο εγω εχω και 8500+9770 αλλα πεζω για σκορ

το θεμα ειναι ποση χριαζοντε πραγματικα του 4 πυρινες και δεν τα χρισιμοποιουν ολα τα προγραματα οπως νομιζης ανοιξε το task manager + performance και δουλεψε με μεμονομενες εφαρμογες και τοτε θα δεις ποσες λιγες χρεισιμοποιουν πανω απο 2 πυρηνες φιλικα tsan:T:

Τα ίδια λέγαμε και με τους 2πύρινους όταν βγήκαν, αν αξίζουν κλπ. Με τον Q6600 στα 160 ευρώ, δεν θα το σκευτόμουν καν.

εσυ εχεις βαλη ποτε να κανεις ποτε ολα αυτα που λες μαζι γιατη αμφιβαλο εγω εχω και 8500+9770 αλλα πεζω για σκορ

το θεμα ειναι ποση χριαζοντε πραγματικα του 4 πυρινες και δεν τα χρισιμοποιουν ολα τα προγραματα οπως νομιζης ανοιξε το task manager + performance και δουλεψε με μεμονομενες εφαρμογες και τοτε θα δεις ποσες λιγες χρεισιμοποιουν πανω απο 2 πυρηνες φιλικα tsan:T:

Δε διαφωνώ. Απλώς τα πράγματα κινούνται προς τα εκεί (τους 4 πυρήνες δηλαδή). Δηλαδή αν πάρεις κάτι τώρα, πάρε 4πύρηνο. Επίσης, είπα όλο και περισσότερα προγράμματα τους χρησιμοποιούν, όχι όλα. Και κάνω αυτά που είπα παραπάνω πολύ συχνά γι'αυτό και είπα τυπικό σενάριο. Τώρα αν κάποιος δεν κάνει τίποτα από αυτά και δε σκέφτεται για το μέλλον (δηλαδή αλλάζει επεξεργαστές κάθε 2 μήνες), ο διπύρηνος είναι μια χαρά.

Δε βλέπω κανέναν να έχει προτείνει αυτό, το κάνω λοιπόν εγώ:

Προτείνω τον... E6600.

@Xzibit: Δηλαδή βλέπεις κάποιο bottleneck; Η ταχύτητά του δε σε ικανοποιεί; Πιστεύεις ότι θα δεις ουσιώδη διαφορά σε frames;

Τον εχει ηδη φιλος τον Ε 6600...:whistling:whistling

lol...

Αυτό ακριβώς λέω: να σιγουρευτεί ότι δεν του αρκεί αυτός που ήδη έχει.

Αυτό ακριβώς λέω: να σιγουρευτεί ότι δεν του αρκεί αυτός που ήδη έχει.

Τώρα για να λέμε και του στραβού το δίκιο, μπορεί να έχεις δίκιο. Η διαφορά που θα δει δε θα είναι τρομακτική, εκτός κι αν κάποιος συγκεκριμένος λόγος τον οδηγεί στη αναβάθμιση. Άρα υπάρχει και η άλλη εναλλακτική...Να περιμένει μέχρι τα Χριστούγεννα για Nehalem.

8400....και εισαι κομπλε , χτυπας ενα 4g και αντε γεια, με οτι fsb γουσταρεις! Βαζεις και νερακι, και να το και το δευτερο αντε γεια!

Δίκιο έχει ο Α gamer δεν θα δω τρελές διαφορές σε επιδόσεις με τον E8400 σε σχέση με τον E6600 και καλύτερα να πάω σε τετραπύρηνο όταν τον αλλάξω αργότερα.

Απλώς επειδή έβαλα νέα κάρτα γραφικών με μπήκε στο μυαλό ο E8400 μήπως θα ήταν καλύτερα αλλά πιστεύω και ο E6600 θα την αξιοποιεί αν όχι τέλεια πολύ καλά και αυτό το λέω επειδή τον έχω υπεργχρονισμένο στα 3GHZ 333x9.

Και έχω αποφασίσει όταν θα βάλω τετραπύρηνο να έιναι στα 45nm και όχι 65nm (Q6600).

Το σύστημα μου έιναι:

Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo E6600

CPU Cooler Zalman CNPS9500

Μητρική Gigabyte P35C-DS3R

Κάρτα γραφικών Asus Nvidia GTX280 1GB

Ram 2GB OCZ Gold Series

HDD1 Seagate 320GB Sata II

HDD2 Seagate 160GB Sata

PSU Coolermaster Real Power M850 850Watt

Monitor LG Flatron L207WT

Case Thermaltake Soprano Middle Tower VB1000BWS

Kαλα τσιμπα 8400 πιασε τα 4g και μετα ελα να μου πεις εαν ειδες διαφορα ή οχι.....εχει μεγαλυτερη μνημη απο τον δικο σου, νεες εντολες και 1 ghz παραπανω! Απλα DOMINATOR!

Εγω πιστευω πως εαν ειναι για παιχνιδια να μην τα δωσεις τα λ7..κρατα τα για κατι αλλο...

Αλλιως αμα θες να δεις καποια ''διαφορα'' παρε τετραπυρηνο...τα 45nm με τα 65nm δεν εχουν μεγαλη διαφορα...σε επιδοσεις..(αν δεν κανω καποιο λαθος) απλα ειναι νεας τεχνολογιας οι 45nm με λιγοτερη καταναλωση και πιο ''κρυοι'':cool:

Kαλα τσιμπα 8400 πιασε τα 4g και μετα ελα να μου πεις εαν ειδες διαφορα ή οχι.....εχει μεγαλυτερη μνημη απο τον δικο σου, νεες εντολες και 1 ghz παραπανω! Απλα DOMINATOR!

Αν σε βαλω να κατσεις μπροστα σε 2 pc το ενα με amd 4200 x2 στα 2,2gh και το αλλο με 8600 στα 4.5gh σε desktop περιβαλλον η και σε games θα καταλαβεις διαφορα?Οποτε θες καφεδακι σπιτι μου για το project.:hehe:

Τωρα τι dominator , terminator , sperminator uber κτλ ,μαλλον θα φταιει η ηλικια και αρχισα να μη τα καταλαβαινω.

amdnikos αν εννοείς για μπουτάρισμα των windows μπορεί να συμφωνήσω αλλά σίγουρα δεν ανοίγουν ούτε το pinnacle πιο γρήγορα από τα intelia. ειδικά κάποια προγράμματα που κάνουν χρήση των νέων set εντολών ο 8600 είναι πιο γρήγορος κι από τον q6600

Δίκιο έχει ο Α gamer δεν θα δω τρελές διαφορές σε επιδόσεις με τον E8400 σε σχέση με τον E6600 και καλύτερα να πάω σε τετραπύρηνο όταν τον αλλάξω αργότερα.

Απλώς επειδή έβαλα νέα κάρτα γραφικών με μπήκε στο μυαλό ο E8400 μήπως θα ήταν καλύτερα αλλά πιστεύω και ο E6600 θα την αξιοποιεί αν όχι τέλεια πολύ καλά και αυτό το λέω επειδή τον έχω υπεργχρονισμένο στα 3GHZ 333x9.

Και έχω αποφασίσει όταν θα βάλω τετραπύρηνο να έιναι στα 45nm και όχι 65nm (Q6600).

Σωστός. Εγώ έχω μόνο να προτείνω να ανεβάσεις λίγο ακόμα τον 6600 σου. Είναι πολύ χαμηλά και είναι κρίμα.

ειδικά κάποια προγράμματα που κάνουν χρήση των νέων set εντολών ο 8600 είναι πιο γρήγορος κι από τον q6600

Τα προγράμματα που κάνουν χρήση των νέων εντολών κάνουν συνήθως χρήση και τεσσάρων πυρήνων οπότε ο 8600 φτάνει τον Q6600 αλλά δεν τον περνάει. Μόνο τετραπύρηνος 9χχχ περνάει τον 6600 λόγω σετ εντολών+τέσσερις πυρήνες.

τωρα που θα πεσει ο q9550 απο δευτερα στα 250 evra και ο e8500 στα 150 evra μαλλον ο τετραπυρηνος φαινεται πιο καλη επιλογη.ο q ανεβαινει μεχρι 3,7 και ο e μεχρι 4,3 σε νορμαλ oc

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.