Jump to content

Ποια είναι κατα τη γνώμη σας η καλύτερη σουίτα ασφαλείας?

SHOG

Ποιά είναι κατα τη γνώμη σας η καλύτερη σουίτα ασφαλεί  

62 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ψήφισα "Καμία από τις παραπάνω".

Εδώ και 3 χρόνια δεν χρησιμοποιώ κανένα antispyware-antivirus-antitrojan-firewall και δεν συμμαζεύεται.

Πάντα πίστευα οτι είναι σπατάλη των πόρων του υπολογιστή χωρίς ουσιαστικό όφελος. (αν ξέρεις τι γίνεται στο λειτουργικό σου)

Σε όλα αυτά τα χρόνια άιντε να έχω κολλήσει 2-3 φορές βλακειούλες και αυτό από καθαρή περιέργεια, (το είχα υποπτευθεί απο πριν) και απλά τα έβγαλα χειροκίνητα με λίγο διάβασμα.

Προσέχοντας από που κατεβάζεις και με λίγη κοινή λογική (δεν ανοίγεις το thank.exe , britney.exe μέσα στο rar πχ.) οι πιθανότητες να κολλήσεις μειώνονται δραματικά.

Λόγω οτι το pc μου έχει τα χρονάκια του, έχω "αναγκαστεί" ψάχνοντας την μέγιστη απόδοση (για παιχνίδια περισσότερο) να ξέρω όλα τα processes και service που τρέχουν στο σύστημα μου ένα προς ένα. Συνεχές monitor της σύνδεσης μου DUmeter graph και πια process έχουν ανοιχτά connection που.

Με αποτέλεσμα με το παραμικρό process που τρέχει πέρα των απαραίτητων για την λειτουργία των windows xp να το ξέρω άμεσα. (Έχω τουλάχιστον 1250mb free από το 1.5gb ram σε ide. Ακόμα και explorer.exe κλείνω πριν μπω σε κανένα βαρύ game πχ)

Από εμπειρία που έχω και σύμφωνα με φίλους το μόνο που δημιουργούν αυτά τα προγράμματα (και ειδικά κάτι software firewall) είναι ασυμβατότητες, άσε που τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να αφαιρέσουν κάποιον ιο αυτόματα έτσι κι αλλιώς. (πάλι χειροκίνητη διαδικασία δηλαδή)

Συνοψίζοντας: ένα router με firewall είναι αρκετό αν ξέρεις τι σου γίνεται και δεν κατεβάζεις οτι βρεις απο το κάθε παραπληγικό site.

Πολλοί θα διαφωνήσουν με αυτό το post αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.

edit: και για να μην νομίζει κανείς οτι δεν έχω δοκιμάσει νεότερες εκδόσεις προγραμμάτων για να εκφέρω άποψη.

Έχω δοκιμάσει το nod32 και kaspersky και έχω προσπαθήσει να τα κάνω να μου αρέσουν. Αλλά το μόνο που κάνουν είναι να αυξάνουν το boot time και να καίνε πόρους. Απλά δεν νιώθω οτι μου προσφέρουν αρκετή προστασία για τις απαιτήσεις που έχουν.

Σωστά αυτα που λές φίλε freestyler7...

Θα συμφωνήσω μαζί σου. Αν ξέρεις ποιες εφαρμογές πρέπει να τρέχουν στον υπολογιστή σου και ξέρεις απο ποιά site κατεβάζεις δεν διατρέχεις πολούς κινδύνους....και εσύ απ' ότι φαίνεται τη έχεις "ψάξει" με αυτά...

Κάποιος μή έμπειρος χρήστης όμως που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για να κατεβάζει mp3 π.χ και δεν έχει την επίγνωση του τί γίνεται στον κόσμο του διαδικτύου νομίζω οτι χρειάζεται ένα antivirus & ενα firewall.

Όσο για τις ασυμβατότητες που αναφαίρεις όντως τις προκαλούν...:(

Εγώ χρησιμοποιώ για antivirus το AVG8 και πρίν περίπου 2 βδομάδες αντικατέστησα το free firewall zone alarm με την "ολοκληρωμένη" έκδοσή του που ανομάζεται: Zone alarm Internet security.

Κάθε άλλο παρά προβλήματα μου δημιούργησε....

1. Δεν συνεργάζονταν ΚΑΘΟΛΟΥ με το AVG

2. Σχεδόν όλα τα προγράμματα και τις διεργασίες του PC τις θεωρούσε "άχρηστες" με αποτέλεσμα το AVG να μου βρίσκει το explorer.exe ώς ιό....(:wall:)

3. Έφτασε στο σημείο να μου παγώνει το σύστημα μόλις συνδεόμουν στο διαδίκτυο....

Και ο κύριος λόγος που άνοιξα αυτό το poll έιναι κυρίως επειδή μια ολοκληρωμένη σουίτα μπορέι να συνεργάζεται με τις διάφορες λειτουργίες της χωρίς προβλήματα....και σκοπεύω να βάλω μια.

Αν θές τη γνώμη μου δεν μπορώ να μπώ στο internet χωρίς έστω antivirus....(όχι οτι κάνει τα σπουδαία, αλλά....)

Θα συμφωνήσω οτι για τους μη έμπειρους χρήστες ίσως κάποιο σχετικό πρόγραμμα ασφαλείας να είναι σχεδόν "απαραίτητο".

Για παράδειγμα: πήρε η αδερφή μου laptop τα Χριστούγεννα χωρίς καν να ξέρει να κάνει διπλό κλικ σχεδόν.

Εγκατέστησα το nod32 αλλά παρατήρησα μεγάλη αύξηση στο boot time (αργούσαν πολύ να φορτώσουν οι διεργασίες όπως πχ η sidebar των vista) όπως και πχ στο άνοιγμα φακέλων.

Τα ίδια και με το kaspersky αλλά η αλήθεια είναι οτι δεν ασχολήθηκα πολύ με τις ρυθμίσεις τους. (να μειώσω λίγο το real-time scan πχ)

Με τα πολλά: τα έβγαλα όλα και τον άφησα έτσι. Το πάσχα που την ξαναείδα μου είπε πως μετά από κάποιον καιρό δεν άνοιγε το pc (κάτι κόλλαγε στην αρχή) οπότε κάποιος φίλος της πήγε και ξαναέβαλε τα vista. (ποιος ξέρει τι είχε κολλήσει :p)

Αφού πάλι δεν της πέρασα κάποιο πρόγραμμα το πάσχα, βλέπω τώρα το pc που γύρισα και φαίνεται οκ αλλά σκέφτομαι να εγκαταστήσω κάποιο πρόγραμμα πριν φύγω στο τέλος του καλοκαιριού πάλι.

Θέλω κάτι ελαφρύ (δεν καταλαβαίνω αυτήν την vista mania στα laptop). Ίσως το Avira Antivir; Έχω ακούσει καλά λόγια και είναι και free.

Γενικά δεν είμαι αντίθετος με τα antivirus (ίσως και να είχα ένα αμα είχα πολύ καλύτερο pc και ήταν ελαφρύ και αποτελεσματικό. Επίσης αν δεν είχα router με firewall τότε πιθανώς θα είχα και software firewall)

Δεν το παίζω έξυπνος/σνομπάρω δηλαδή. απλά δεν μου αρέσουν τα περιττά service/start-up στοιχεία και το γεγονός οτι ακόμα και αν δεν είναι ανοιχτά πολλές φορές επηρεάζουν το σύστημα. (αλλάζωντας αρχεία συστήματος. Πρώτο παράδειγμα στο μυαλό μου το zone alarm.)

Κάθε μερικούς μήνες μπορεί να έβαζα το ad-aware πχ και να έκανα ένα scan και μετά unistall πάλι. (δεν έβρισκε τίποτα εκτός από κάτι cookies,κάτι σε temp φακέλους κ.α ασήμαντα μικροπράγματα)

Αφού πάλι δεν της πέρασα κάποιο πρόγραμμα το πάσχα, βλέπω τώρα το pc που γύρισα και φαίνεται οκ αλλά σκέφτομαι να εγκαταστήσω κάποιο πρόγραμμα πριν φύγω στο τέλος του καλοκαιριού πάλι.

Θέλω κάτι ελαφρύ (δεν καταλαβαίνω αυτήν την vista mania στα laptop). Ίσως το Avira Antivir; Έχω ακούσει καλά λόγια και είναι και free.

Κοίτα και αυτό αν θες...

Φιλικά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.