Daytime Dreamer Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2008 Παιδες μερικες ερωτησεις επειδη το αμαξι εφυγε σε στροφη που ηταν γυαλι με λιγοτερο απο 50χλμ και εγινε μπροστα ολο σκ@τ@ .... ειμαι εντελως ξενερωμενος γιαυτο μερικες ερωτησεις1) Μπορω να φερω ιδιο αμαξι (Opel Tigra A) απο Γερμανια μονο σαν ανταλακτικα και να κανω τις αλλαγες σε οτι χρειαζεται? (υποψιν οτι αυτα πουλιουνται για 1000-1500 ευρω εκει και εδω αντιστοιχα 4500-5000)2) Εαν η ζημια ειναι πανω απο 2000 ευρω να το δωσω σαν ανταλακτικα?3) Επειδη εχω αναγκη τα λεφτα και επειδη πραγματικα ειμαι ξενερωμενος θα βαλω αγγελια ολο το hardware μου εκτος απο το laptop ... τρελη ξενερα λεμε4) Εχει να προτεινει κανεις τιποτα αλλο?
blindy Ιούλιος 12, 2008 #2 Ιούλιος 12, 2008 Πρωτα απ'ολα να σου πω οτι λυπαμαι.Ειμαι απο τους ανθρωπους που προσεχουν αρκετα τα πραγματα τους και σε καταλαβαινω.1) Ρωτα σε καμια μαντρα για τροπετο.Συμφερει ειδικα αν εχεις καποιο φαναρτζη που δεν θα σε γδαρει με τα εργατικα2) Αν η επισκευη ειναι ασυμφορη ειδα μια μαντρα στην Παλληνη (κοντα σου πρεπει να ειναι) που αγοραζει/πουλαει τρακαρισμενα3)Αν το τρακαρισμα ειναι προσφατο περιμενε μερικες μερες να το συνειδητοποιησεις για να παρεις τις αποφασεις σου πιο ηρεμα.
AGRIMI Ιούλιος 12, 2008 #3 Ιούλιος 12, 2008 αν το έχεις πάρει καινούργιο φτιάξτο. αν χτύπησε σασί πάντο για ανταλλακτικά. με 2000 από τα ανταλλακτικά και 1500 δικά σου μπορεί να πέσεις σε χειρότερο από τρακαρισμένο εκτός κι αν έχεις γνωστούς.
jpavly Ιούλιος 12, 2008 #4 Ιούλιος 12, 2008 Ρε γμτ κρίμα, κουράγιο Λουκά :cry:Ψάξου σε μάντρα, Opel = GM οπότε Φραντζή και Βούρβαχη είναι τίγκα. Πάρε μια λίστα ή πέρνα μια βόλτα και εξήγησε τι περίπου θέλεις να πάρεις μια άποψη. Ίσως αγοράζει και κάποιος από αυτούς.
2cpu Ιούλιος 12, 2008 #5 Ιούλιος 12, 2008 1) Γινεται ψαξε τι γινεται με τα τελωνεια (ασχετα εντος ευρωπαικης ενωσης). Ισως σε συμφερει ισως οχι. 2) Αυτο εσυ το ξερεις καλυτερα η τσεπη σου βασικα.Η το κανεις και το κρατας μεχρι να κανεις οικογενεια οπωτε θα αυξηθουν οι αναγκες για χωρους η το δινεις τρακαρισμενο (μην περιμενεις να παρεις πολλα λεφτα αν ειναι κομποστα οπως λες) οικονομιες και παιρνεις ενα αλλο. 3) Χαλαρωσε Ειναι ασχημο αλλα δεν ηρθε το τελος του κοσμου.Βασικα θα εχει πεσει ολη η μουρη δηλ. προφυλακτηρας,καπω, 2 φαναρια (? ) μετωπη, ψυγεια( a/c ?) 2 φτερα ( ? ), πλαστικοι θολοι ( ? ) μερικα κλιπς ,αντε και η εισαγωγη του φιλτρου αερα.Αν σκασανε οι αεροσακοι μαζι με καλωδιωση ξεφυγες αστο καλυτερα.Oπου εχει ερωτηματικο ενδεχεται να ειναι καλο η να μην εχει ζημια αξιας αντικαταστασης. Αν ειναι μονο αυτα οπελ κιολας μπορεις να τα βρεις ιδιως Αθηνα πιστευω σε καλες τιμες ως μεταχειρισμενα.Ψαχτο λιγο μην σε παιρνει απο κατω Βαλτα ολα κατω, κανε γυρες σε ανταλλακτικα δες ποσο βγαινει και κανε την αποφαση σου.Σπασμωδικες κινησεις δεν θα σε κανουν καλο
Tsakonas Ιούλιος 12, 2008 #6 Ιούλιος 12, 2008 Γινεται ψαξε τι γινεται με τα τελωνεια και το ΝΟΥ ΣΟΥ,οτι φερεις μεσα να το δηλωσεις σωστα,(βρες καλο εκτελωνιστη)...αλλιως πεφτει χοντρο προστιμο...(γιατι αν θεωρησει καποιος οτι αυτο που φερνεις μεσα ειναι αυτοκινητο σε λειτουργικη κατασταση υποχρεουσαι να πλερωσεις τελος ταξινομησης..αλλιως κατασχεση)δες αν βρισκεις τιποτα στο www.mobile.de
mortisboy Ιούλιος 12, 2008 #7 Ιούλιος 12, 2008 ...καταρχας να πω και γω οτι λυπαμαι, αλλα μην τρελενεσε πολλες φορες η ζημια φαινετε πολυ χειροτερη απο οτι ειναι,εχω πατερα φανοποιο και εχω δουλεψει και καποια χρονια, βαλε αν μπορεις μια φωτο να παρουμε μια εικονα!!
Daytime Dreamer Ιούλιος 12, 2008 Author #8 Ιούλιος 12, 2008 Παιδες ειμαι με 2 ωρες υπνο ... λοιπονΤο αμαξι εφυγε σε στροφη με περιπου 50 χιλιομετρα απλα εκει ο δρομος ειναι γυαλι και ειχα πατησει και νερα πριν οποτε .... το αμαξι πλαγιασε μια, πλαγιασε δευτερη απο την αλλη και καβαλησε το πεζοδρομιο με τις 3 ροδες (ηταν σαν να το παρκαρα!) και χωθηκε η δεξια μερια της μουρης κατω απο μια alpha romeo στην οποια στραβωσα τον πισω αξονα αλλα οκ του αφησα τηλεφωνο του ανθρωπο ο οποιος με πηρε στις 10 το πρωι και τα βρηκαμε. Την σηκωσα δηλαδη και την μετατωπισα την alphaΟι αεροσακοι δεν ανοιξανε, τα ηλεκτρικα λειτουργουσαν μετα, το καρτερ εσπασε και εχει μπει το αμαξι μεσα απο την δεξια μερια ... τωρα περιμενουμε Δευτερα να δω τι θα μου που απο το συνεργειο. Στον Μπαρκα το πηγε στο πανοραμα Γαλατσιου, οποιος περναει απο εκει ας του ριξει μια ματια, ενα μπλε Tigra A ειναι (που εγινε γατακι!)ΤΟ θεμα ειναι οτι απο Γερμανια το αμαξι αυτο εχει 1000 εως 4000 maximum και δεν ξερω εαν αξιζει να δωσω πανω απο 2 χιλιαρικα εδω να το φτιαξω.Θα παρω καποιες φωτο Δευτερα να σας δειξω πως εγινε
cptkoulis Ιούλιος 12, 2008 #9 Ιούλιος 12, 2008 ΤΟ θεμα ειναι οτι απο Γερμανια το αμαξι αυτο εχει 1000 εως 4000 maximum και δεν ξερω εαν αξιζει να δωσω πανω απο 2 χιλιαρικα εδω να το φτιαξω.Αν οντως εχει οσο λες(και δεν εχω λογο να σε αμφισβητησω) νομιζω οτι σε συμφερει περισσοτερο να φερεις ενα "καινουριο" παρα να επισκευασεις το παλιο.Αν βαλεις γνησια ανταλλακτικα+εργασια+βαψιματα+.... τα 2 χιλιαρικα στο συνεργειο εφυγαν με το καλημερα.Το καλο ειναι οτι δεν επαθες εσυ τιποτα φιλος.Ολα τα αλλα φτιαχνονται :flower:
gbak Ιούλιος 12, 2008 #10 Ιούλιος 12, 2008 Λουκα περαστικα ρε φιλος..και γω νομιζω πανω απο 2000...αστο καλυτερα
Kostas007 Ιούλιος 12, 2008 #12 Ιούλιος 12, 2008 φτιαξε μηχανη αμα ειναι και βαλε οτι πιο ιμιτιασιον υπαρχει στα υπολοιπα.
Daytime Dreamer Ιούλιος 12, 2008 Author #13 Ιούλιος 12, 2008 Λουκα περαστικα ρε φιλος..και γω νομιζω πανω απο 2000...αστο καλυτεραΕ, ακριβως dude ... εαν το αμαξι εχει Ελλαδα 4000 ευρω και Γερμανια 1500-2000 περιπου δεν νομιζω οτι αξιζει καν να ασχοληθωΘα παρω photo να δειτε και τον δρομο εκει ποσο γυαλι ειναι και τι κλιση εχει ...
qbiefox Ιούλιος 12, 2008 #14 Ιούλιος 12, 2008 Α ρε γκαντεμη Λουκα. Μην σε νοιαζει για τα παλιοσιδερα ρε... Σημασια εχει πανω απ'ολα οτι εσυ δεν επαθες τπτ. Ολα τα αλλα φτιαχνονται. Ο παππους μου ελεγε το εξης σοφο, το οποιο αργησα να το καταλαβω : "Για δουλειες που γινονται με λεφτα, ποτε να μην στενοχωριεσαι"3) Επειδη εχω αναγκη τα λεφτα και επειδη πραγματικα ειμαι ξενερωμενος θα βαλω αγγελια ολο το hardware μου εκτος απο το laptop ... τρελη ξενερα λεμεΜην κανεις καμια μ@λ@κι@ τωρα που εισαι φορτισμενος και πουλησεις ολα τα πραγματα σου, γιατι μετα θα εχεις αυτοκινητο και θα ξενερωνεις επειδη δεν εχεις ενα pc της προκοπης. Αλλο να πουλησεις οτι parts δεν χρησιμοποιεις και να περιορισεις τις αγορες σου τους επομενους μηνες, και αλλο να πουλησεις οτι εχεις και δεν εχεις. Πηγαινε ρωτα σε 2-3 να δεις ποσα λεφτα περιπου θα χρειαστεις και μετα βλεπεις τι θα κανεις. Ηρεμος πανω απ'ολα. Για μενα παντως αν εχει παρει σασι πουλα το, μην το κρατησεις.
mortisboy Ιούλιος 12, 2008 #15 Ιούλιος 12, 2008 ...συμφωνω με τον απο πανω....αλλα να χερεις απαξ και το πηγες σε αντιπροσωπια δεν νομιζω να σου πουν κατω απο 2500€ για τετοιου ειδους ζημιά ...εξω ειναι στον Μπαρκα? να παω να του ριξω μια ματια μιας και ειμαι κοντα!
Daytime Dreamer Ιούλιος 12, 2008 Author #16 Ιούλιος 12, 2008 ...συμφωνω με τον απο πανω....αλλα να χερεις απαξ και το πηγες σε αντιπροσωπια δεν νομιζω να σου πουν κατω απο 2500€ για τετοιου ειδους ζημιά ...εξω ειναι στον Μπαρκα? να παω να του ριξω μια ματια μιας και ειμαι κοντα! Παρκαρισμενο πανω στο πεζοδρομιο εκει εξω απο τον Μπαρκα ειναι ... αμα δεν βαριεσαι τραβα δες το
Kostas007 Ιούλιος 12, 2008 #17 Ιούλιος 12, 2008 μπορεις να κανονισεις κομπινα με κανα γνωστο σου να πεις οτι αυτος εφταιγε για να σε πληρωσει η ασφαλιστικη του.θα του πληρωσεις εσυ βεβαια την αυξηση των ασφαλιστρων
perp Ιούλιος 12, 2008 #18 Ιούλιος 12, 2008 Ετσι οπως το περιγράφεις μάλλον ειχες Αγιο που δεν έπαθες τίποτα... οπότε άναψε κανα κέράκι...κατά τα άλλα φίλε Λουκά και εγω πάνω απο 2Κ δεν θα εδινα στην περιπτωση σου....κούλαρε τον ευατό σου πρώτα και μετά πάρε τις όποιες αποφάσεις...
2cpu Ιούλιος 12, 2008 #19 Ιούλιος 12, 2008 μπορεις να κανονισεις κομπινα με κανα γνωστο σου να πεις οτι αυτος εφταιγε για να σε πληρωσει η ασφαλιστικη του.θα του πληρωσεις εσυ βεβαια την αυξηση των ασφαλιστρωνεχμ γκουχ γκουχ ....μην τα λες ετσι.. :...:
mortisboy Ιούλιος 12, 2008 #20 Ιούλιος 12, 2008 μπορεις να κανονισεις κομπινα με κανα γνωστο σου να πεις οτι αυτος εφταιγε για να σε πληρωσει η ασφαλιστικη του.θα του πληρωσεις εσυ βεβαια την αυξηση των ασφαλιστρων ...δεν παιζει αυτο ειναι απο δεξια χτυπημενο... Λουκά πηγα και το ειδα, διπλα μου ηταν λεμε... ..λοιπον εκ πρωτης οψεος δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα, αλλα θα ηθελα να ανοιξω και το καπο για να δω απο μεσα τα "ραμφη" αν εχουν παρει, λογικα το δεξι εχει παρει λιγο!! Επισης λιγο που κοιταξα απο τα πλαγια πρεπει να εχεις και μηχανικες ζημιες οπως δυναμο, το καπακι απο το μοτερ(το πλαστικο), το ψυγειο σου δεν ειδα να εχει τρυπησει αλλα εχει στραβωσει πολυ οποτε θελει και αυτο αλλαγη, συνοπτικα οπως το ειδα απο εξω θες προφυλακτηρα, δεξι φτερό, δεξι φαναρι, καπο, τραβερσα, μετωπη, δεξι προβολακι, δεξι λαστιχο, η ζαντα σου φαινεται οκ αλλα μπορει να εχει στραβωσει, ισως θες τορνο (20€), επισης το ψαλιδι και το αμορτισερ πρεπει να την γλυτωσαν. Αν πας για μεταχ/να ανταλλακτικα..και παρεις γνησια μονο τα μηχανικα παιζει να την παλεψεις. Αυτα ειδα με μια γρηγορη ματια, αν θες μπορω να κανονισω να βρεθεις και με το πατερα μου να παρεις μια δευτερη γνωμη ειναι εκει κοντα το μαγαζι του!! ...βαζω και μερικες φωτο
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.