qbiefox Ιούλιος 11, 2008 #21 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2008 Κρυα δεν σημαινει οτι θα εχει 10 βαθμους... Αν ειναι δυνατον τι καθομαι και εξηγω! και 35-40 βαθμους να εχει η ψυκτρα, οταν την ακουμπαει δεν θα νιωθει μεγαλη ζεστη. Τωρα αν εσυ απο ολα αυτα καταλαβες οτι ειπα οτι ο cpu θα ειναι κατω απο temp περιβαλλοντος, τι να πω... Παντως φιλε yoda73, να ξερεις οτι ολες οι ultra120 εχουν μια πολυ μικρη καμπυλη στο κεντρο τους. Δεν ξερω γιατι, αλλα ετσι τις βγαζει η thermalright και για αυτο καθεται ο περισσοτερος κοσμος και τις lapparei. Απλα καποια κομματια που κυκλοφορουν εχουν τεραστια καμπυλη και για αυτο γυρνανε κατευθειαν για RMA. Δουλεια να γινεται, με λιγα λογια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Ιούλιος 11, 2008 #22 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2008 Η ψύκτρα μεταφέρει την θερμοκρασία του cpu πάνω της και στην συνέχεια ψύχεται όσο μπορεί από τον ανεμιστήρα από τον υπάρχων αέρα του δωματίου . Ως εκ τούτου, η αερόψυξη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πάει την θερμοκρασία του CPU λιγότερο από αυτή που ήδη υπάρχει μέσα στο δωμάτιο. Οπότε φίλε μου, βάλε αρκετή πάστα (μιας και πιάσαμε τα ρύζια βάλε περίπου στους τέσσερεις κόκκους στο κέντρο του CPU σε μορφή σταυρού. Απλωσε τη σε όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή αφήνοντας παχύτερο στρώμα στο κέντρο). Μην το φοβάσαι. Βάλε την 9700 πάνω, βεβαιώσου ότι πατάει καλά, σφίξε τις βίδες της στον ίδιο βαθμό (και από τις δύο πλευρές του ελάσματος) και θα είσαι μια χαρά.Μέτρα με CoreTemp ή Rivatunner συνέκρινε σε idle κατάσταση με αυτή που δείχνει το bios και νομίζω πως όλα θα είναι OK Ως reference, να σου πω πως στο δικό μου σύστημα με 9700 NT, o q6600 στα 3,6 με 1,54 Volt έχει 45 βαθμούς idle και με orthos, στην μια ώρα, 72 και αυτό μετρημένο και συμφωνημένο με πολλά προγρμματάκια Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Ιούλιος 11, 2008 #23 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2008 Απλωσε τη σε όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή αφήνοντας παχύτερο στρώμα στο κέντρο). Μην το φοβάσαι. Καντο με διαφανή μεμβράνη στο δάχτυλό σου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoda73 Ιούλιος 12, 2008 Author #24 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2008 Πριν από λίγη ώρα τοποθέτησα την zalman 9700NT. Προς το παρόν δείχνει ΟΚ. 40 βαθμούς σε ο% load και μετά από 30 λεπτά crysis έφτασε max 61 βαθμούς.Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.Α! όσον αφορά το πρόβλημα που ανέφερα στο crysis στην αρχή, τελικά ήταν ανεξάρτητο με τον επεξεργαστή. Είχα καταλάθος αφήσει το ΑΑ στο 16x. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Ιούλιος 12, 2008 #25 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2008 Με την thermalright που γυρισες πισω στο πλαισιο τι εγινε? Σου δωσανε αλλη η σου κοψανε πιστωτικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoda73 Ιούλιος 12, 2008 Author #26 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2008 Στην αρχή μου είπαν να μου την αντικαταστήσουν. Όταν τους είπα ότι δεν θα ήθελα πάλι την ίδια με παρέπεμψαν στο service όπου την έλεγξαν επιτόπου και άμεσα μου έκοψαν πιστωτικό. Το οποίο χρησιμοποίησα και πήρα την Zalman. Link to comment Share on other sites More sharing options...
performer Ιούλιος 15, 2008 #27 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2008 επρεπε να παρεις παλι thermaright διοτι ειναι η καλυτερη.αν ειχε παλι προβλημα σημενει οτι κατι αλλο φταιει...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Ιούλιος 19, 2008 #28 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2008 Καλησπέρες...ρίξτε μια ματιά ρε παιδιά, δεν είμαι λίγο ψηλά?...Mε το άνοιγμα του κουτιού, η heatsink είναι κρύα, το τροφοδοτικό και οι μνήμες ζεστά, και η GPU ζεματάει (όπως προβλεπόταν)...μήπως δεν πατάει καλά πάνω η heatsink? http://i44.photobucket.com/albums/f9/Dante80/19-7-20081-04-40.pnghttp://i44.photobucket.com/albums/f9/Dante80/19-7-20087-08-06.pngHeatsink είναι η Thermalright 120 extreme black.(Disregard τον δεύτερο δίσκο, είναι εξωτερικός).Τι να κάνω?... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Ιούλιος 19, 2008 #29 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2008 δεν κατεβαζεις καλυτερα το core temp? ειναι το καλυτερο για θερμοκρασιες του cpu :fun:Δες αν παταει καλα η ψυκτρα...Επισης θερμοκρασια δωματιου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Ιούλιος 19, 2008 #30 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2008 Core temp τώρα σε idle. Ρε μπας και είναι faulty ο σένσορας και άδικα παιδεύομαι?... Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Ιούλιος 19, 2008 #31 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2008 δεν κατεβαζεις καλυτερα το core temp? ειναι το καλυτερο για θερμοκρασιες του cpu :fun:Για 8x00 χρησιμοποιείς το Real Temp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Ιούλιος 19, 2008 #32 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2008 Με real temp είμαι ακριβώς 10 βαθμούς κελσίου πιο κρύος (στους 40 σε idle)...room temp 29...τι να πιστέψω τώρα?... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Ιούλιος 19, 2008 #33 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2008 Για 8x00 χρησιμοποιείς το Real Temp γιατι για τον Q6600 ποιο να παρω κυριε μαστορα ? everest-coretemp-hwmonitor= μου δειχνουν ιδια temps... Για πες μας εσυ που ξερεις καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Ιούλιος 19, 2008 #34 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2008 γιατι για τον Q6600 ποιο να παρω κυριε μαστορα ?everest-coretemp-hwmonitor= μου δειχνουν ιδια temps... Σου δείχνουν τα ίδια, γιατί έχουν TJMax 105. Το Real Temp έχει TJMax 95, γι' αυτό δείχνει 5 βαθμούς λιγότερο. Απ' όσο γνωρίζω, το 95 είναι το TJ των 8x00, γι' αυτό και χρησιμοποιούμε το Real Temp Για πες μας εσυ που ξερεις καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
performer Ιούλιος 19, 2008 #35 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2008 βουλομα(off topic)μην χρησιμοποιεις το speedfan ειναι το πιο ηλιθιο προγραμμα(on topic) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Ιούλιος 20, 2008 #36 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2008 Ok....update...το έλιωσα στο orthos...πως σας φαίνονται τα αποτελέσματα?...αν το load μου είναι 53 και το idle 40 είμαι κομπλέ για να ξεκινήσω σιγά σιγά να τον ανεβάζω, ή δεν πάει κάτι καλά?. Θερμοκρασία περιβάλλοντος, μεταξύ 26-30. Για το real temp (που σε μένα δείχνει και 10 βαθμούς λιγότερο) διαβάστε σχετικά εδώ...αρκετά ενδιαφέρον...:nada: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.