Jump to content

Θερμοκρασίες μετά από αλλαγή ψύκτρας

yoda73

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Πριν από λίγη ώρα έκανα αντικατάσταση της stock ψύκτρας που του επεξεργαστή της υπογραφής μου, με την thermalright 120 black. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι 46 και 49 σε 0% load (μέτρηση με το core temp). Μου φαίνονται υπερβολικές. Υπάρχει περίπτωση να έχω βάλει πολύ ή λίγη θερμοαγώγιμη και να μη δουλεύει σωστή η ψύκτρα; Ή να μην έχει πατήσει σωστά η ψύκτρα; Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να εφαρμόσει και να λειτουργήσει η πάστα σωστά;

Η θερμοαγώγιμη πάστα που χρησιμοποίησα ήταν η zalman thermal grease zm-stg1 αντί της thermalright chili factor 2, λόγω του ότι ήταν τρομερά πηχτή και δεν μπορούσα να την απλώσω.

Η ψύκτρα την ακουμπάω με το χέρι και δεν μου φαίνεται ζεστή.

Μου έκανε επίσης εντύπωση ότι με την αλλαγή της ψύκτρας και ενώ ξεκίνησα crysis, είχε αλλάξει τελείως η συμπεριφορά του παιχνιδιού. Πάρα πολλά σπασίματα στην εικόνα, ενώ πριν δεν αντιμετώπιζα κανένα πρόβλημα.

παπαπαπαπα κατι δεν παει καλα.κοιταξε να την βιδωσεις καλα και να απλωσεις καλα την παστα.εγω για παραδειγμα που ειχα πηχτή παστα την απλωσα σε ολο τον πυρηνα με το δαχτυλο μου.και κατι ακομα, εχεις βαλει ανεμιστιρι?

Πρίν από λίγο έβγαλα και ξαναέβαλα την ψύχτρα. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα την πάστα της συσκευασίας thermalright chili factor 2. Η ποσότητα ήταν μεγέθους κόκκου ρυζιού, την οποία με δυσκολία την άπλωσα πάνω στην επιφάνεια της ψύκτρας. Με το που άνοιξα τον υπολογιστή (ήταν κλειστός για 4 ώρες περίπου), πήγα στο bios και μου έδειχνε θερμοκρασία 50 βαθμούς. Ενδέχεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας του επεξεργαστή να είναι ελλατωματικός; Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που να μετράει θερμοκρασία;

αν εχει θερμοκρασια δωματιου 35 βαθμους τοτε ειναι λογικες οι θερμοκρασιες

εγω με υδροωυξη εχω τοσο

Σωστή επισήμανση η θερμοκρασία δωματίου...

Το επόμενο που θα πρέπει να δεις ειναι το πάτημα της ψυκτρας. Παρεπιπτόντως πριν την αλλαγή τι θερμοκρασίες είχες?

οτι διαβαζει το bios το μεταφερει στα προγραμματα.

εβαλες λιγη αλοιφη

βαλε φασολι αντι για ρυζι και αλοιψε το καλα και στη ψυκτρα

αστο να δουλεψει κανα 5λεπτο και πιασε τη ψυκτρα,αν ειναι ζεστη τοτε εισαι οκ.αν ειναι κρυα εχεις προβλημα

αστο να δουλεψει κανα 5λεπτο και πιασε τη ψυκτρα,αν ειναι ζεστη τοτε εισαι οκ.αν ειναι κρυα εχεις προβλημα

Το ακουω και το ξανακουω αυτο το πραγμα... Οποιαδηποτε γομαροψυκτρα με 2πυρηνο οχι κλοκαρισμενο συνεχεια κρυα θα ειναι.

βαλε φασολι αντι για ρυζι και αλοιψε το καλα και στη ψυκτρα

Το φασολι που λες ειναι τραγικα μεγαλη ποσοτητα. Θα χυθει παντου... Το μονο που χρειαζεται ειναι ενα απλο στρωμα... Αρκει να εχεις καλυψει ολη την επιφανεια της cpu

Δεν θα το πιστέψετε τι έγινε. Η επιφάνεια της ψύκτρας δεν ήταν επίπεδη. Είχε μια ελαφριά καμπύλη. Το ανακάλυψα τυχαία όταν την ακούμπησα σε ένα γραφείο με τζάμι από πάνω και η ψύκτρα έπαιζε. Πριν από λίγη ώρα την πήγα πίσω στο πλαίσιο όπου και τα παιδιά εκεί το είδαν και την πήραν πίσω. Προς το παρόν έχω πάνω την ψύκτρα της ιντέλ με AS5. Λόγω υποχρεώσεων δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ να δω θερμοκρασίες κτλ. Έχω στα χέρια μου την zalman 9700 αλλά δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθώ για να την εγκαταστήσω. Μάλλον αύριο.

Έχει συναντήσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα ή είναι καντέμης και μου ΄κατσε η πρώτη ελλατωματική thermalright;

Το ακουω και το ξανακουω αυτο το πραγμα... Οποιαδηποτε γομαροψυκτρα με 2πυρηνο οχι κλοκαρισμενο συνεχεια κρυα θα ειναι.

Το φασολι που λες ειναι τραγικα μεγαλη ποσοτητα. Θα χυθει παντου... Το μονο που χρειαζεται ειναι ενα απλο στρωμα... Αρκει να εχεις καλυψει ολη την επιφανεια της cpu

η ψυκτρα δεν ψυχει,μεταφερει την θερμοτητα απο τον επεξεργαστη στο περιβαλλον

και ποτε δεν θα πεσει ο επεξεργαστης σε θερμοκρασια κατω του περιβαλλοντος

η ψυκτρα δεν ψυχει,μεταφερει την θερμοτητα απο τον επεξεργαστη στο περιβαλλον

και ποτε δεν θα πεσει ο επεξεργαστης σε θερμοκρασια κατω του περιβαλλοντος

Ειπα εγω κατι τετοιο?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.