yoda73 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Καλησπέρα.Πριν από λίγη ώρα έκανα αντικατάσταση της stock ψύκτρας που του επεξεργαστή της υπογραφής μου, με την thermalright 120 black. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι 46 και 49 σε 0% load (μέτρηση με το core temp). Μου φαίνονται υπερβολικές. Υπάρχει περίπτωση να έχω βάλει πολύ ή λίγη θερμοαγώγιμη και να μη δουλεύει σωστή η ψύκτρα; Ή να μην έχει πατήσει σωστά η ψύκτρα; Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να εφαρμόσει και να λειτουργήσει η πάστα σωστά;Η θερμοαγώγιμη πάστα που χρησιμοποίησα ήταν η zalman thermal grease zm-stg1 αντί της thermalright chili factor 2, λόγω του ότι ήταν τρομερά πηχτή και δεν μπορούσα να την απλώσω.Η ψύκτρα την ακουμπάω με το χέρι και δεν μου φαίνεται ζεστή.Μου έκανε επίσης εντύπωση ότι με την αλλαγή της ψύκτρας και ενώ ξεκίνησα crysis, είχε αλλάξει τελείως η συμπεριφορά του παιχνιδιού. Πάρα πολλά σπασίματα στην εικόνα, ενώ πριν δεν αντιμετώπιζα κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
performer Ιούλιος 9, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 παπαπαπαπα κατι δεν παει καλα.κοιταξε να την βιδωσεις καλα και να απλωσεις καλα την παστα.εγω για παραδειγμα που ειχα πηχτή παστα την απλωσα σε ολο τον πυρηνα με το δαχτυλο μου.και κατι ακομα, εχεις βαλει ανεμιστιρι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoda73 Ιούλιος 9, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 Ναι έχω βάλει ανεμηστήρα 120χιλ. Την πάστα την άπλωσα με το βουρτσάκι που έχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
performer Ιούλιος 9, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 απο που ειναι αυτες οι ενδειξεις core temp ή bios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoda73 Ιούλιος 9, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 Από το core temp Link to comment Share on other sites More sharing options...
performer Ιούλιος 9, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 για δες και απο τα bios και πες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούλιος 9, 2008 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 μάλλον δεν έχει πατήσει καλά η ψήκτρα.βγαλτιν και δες την. και μετά ξαναβγαλτην. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanenas3 Ιούλιος 9, 2008 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 Μάλλον μετράει λάθος το πρόγραμμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Ιούλιος 9, 2008 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 αν εχει θερμοκρασια δωματιου 35 βαθμους τοτε ειναι λογικες οι θερμοκρασιεςεγω με υδροωυξη εχω τοσο Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoda73 Ιούλιος 9, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 Πρίν από λίγο έβγαλα και ξαναέβαλα την ψύχτρα. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα την πάστα της συσκευασίας thermalright chili factor 2. Η ποσότητα ήταν μεγέθους κόκκου ρυζιού, την οποία με δυσκολία την άπλωσα πάνω στην επιφάνεια της ψύκτρας. Με το που άνοιξα τον υπολογιστή (ήταν κλειστός για 4 ώρες περίπου), πήγα στο bios και μου έδειχνε θερμοκρασία 50 βαθμούς. Ενδέχεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας του επεξεργαστή να είναι ελλατωματικός; Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που να μετράει θερμοκρασία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazarosleon Ιούλιος 9, 2008 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 Crysis ξαναδοκιμασες????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Ιούλιος 9, 2008 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 αν εχει θερμοκρασια δωματιου 35 βαθμους τοτε ειναι λογικες οι θερμοκρασιεςεγω με υδροωυξη εχω τοσοΣωστή επισήμανση η θερμοκρασία δωματίου...Το επόμενο που θα πρέπει να δεις ειναι το πάτημα της ψυκτρας. Παρεπιπτόντως πριν την αλλαγή τι θερμοκρασίες είχες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Ιούλιος 9, 2008 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2008 οτι διαβαζει το bios το μεταφερει στα προγραμματα.εβαλες λιγη αλοιφηβαλε φασολι αντι για ρυζι και αλοιψε το καλα και στη ψυκτρααστο να δουλεψει κανα 5λεπτο και πιασε τη ψυκτρα,αν ειναι ζεστη τοτε εισαι οκ.αν ειναι κρυα εχεις προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Ιούλιος 10, 2008 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2008 αστο να δουλεψει κανα 5λεπτο και πιασε τη ψυκτρα,αν ειναι ζεστη τοτε εισαι οκ.αν ειναι κρυα εχεις προβλημαΤο ακουω και το ξανακουω αυτο το πραγμα... Οποιαδηποτε γομαροψυκτρα με 2πυρηνο οχι κλοκαρισμενο συνεχεια κρυα θα ειναι.βαλε φασολι αντι για ρυζι και αλοιψε το καλα και στη ψυκτραΤο φασολι που λες ειναι τραγικα μεγαλη ποσοτητα. Θα χυθει παντου... Το μονο που χρειαζεται ειναι ενα απλο στρωμα... Αρκει να εχεις καλυψει ολη την επιφανεια της cpu Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoda73 Ιούλιος 10, 2008 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2008 Δεν θα το πιστέψετε τι έγινε. Η επιφάνεια της ψύκτρας δεν ήταν επίπεδη. Είχε μια ελαφριά καμπύλη. Το ανακάλυψα τυχαία όταν την ακούμπησα σε ένα γραφείο με τζάμι από πάνω και η ψύκτρα έπαιζε. Πριν από λίγη ώρα την πήγα πίσω στο πλαίσιο όπου και τα παιδιά εκεί το είδαν και την πήραν πίσω. Προς το παρόν έχω πάνω την ψύκτρα της ιντέλ με AS5. Λόγω υποχρεώσεων δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ να δω θερμοκρασίες κτλ. Έχω στα χέρια μου την zalman 9700 αλλά δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθώ για να την εγκαταστήσω. Μάλλον αύριο. Έχει συναντήσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα ή είναι καντέμης και μου ΄κατσε η πρώτη ελλατωματική thermalright; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazarosleon Ιούλιος 10, 2008 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2008 Σου τυχε λαχειο που λενε........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
iaveris Ιούλιος 10, 2008 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2008 εγω με τον q6600 στα 3ghz και με την ultra 120 extreme με εναν 12αρι πανω εχω περιπου 48 βαθμους πανω κατω σε ο% load(μετρηση με το everest) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Ιούλιος 10, 2008 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2008 Το ακουω και το ξανακουω αυτο το πραγμα... Οποιαδηποτε γομαροψυκτρα με 2πυρηνο οχι κλοκαρισμενο συνεχεια κρυα θα ειναι.Το φασολι που λες ειναι τραγικα μεγαλη ποσοτητα. Θα χυθει παντου... Το μονο που χρειαζεται ειναι ενα απλο στρωμα... Αρκει να εχεις καλυψει ολη την επιφανεια της cpuη ψυκτρα δεν ψυχει,μεταφερει την θερμοτητα απο τον επεξεργαστη στο περιβαλλονκαι ποτε δεν θα πεσει ο επεξεργαστης σε θερμοκρασια κατω του περιβαλλοντος Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Ιούλιος 10, 2008 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2008 η ψυκτρα δεν ψυχει,μεταφερει την θερμοτητα απο τον επεξεργαστη στο περιβαλλονκαι ποτε δεν θα πεσει ο επεξεργαστης σε θερμοκρασια κατω του περιβαλλοντοςΕιπα εγω κατι τετοιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Ιούλιος 11, 2008 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2008 ειπες οτι η ψυκτρα θα ειναι κρυα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.