Jump to content

Logitech Z-2300 vs. Logitech Z-5500

spyretto

Recommended Posts

αν και προκειται (σε ενα βαθμο) σα να συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια (και τα 2 φρουτα ειναι βεβαια..) μηπως μπορειτε να μου προτεινετε ενα απο τα 2 μοντελα ηχειων; (2.1 & 5.1, αντιστοιχα)

οροι συγκρισης:

ποιοτητα ηχου

ενταση ηχου

value for money

μπορειτε να ορισετε extra ορους, αν παραλειπω καποια σημαντικη παραμετρο..

thanx,

spyros

ελληνικα αδερφε στο φορουμ.... :)

στο ερωτημα σου τωρα

εαν σε παιρνει οικονομικα τοτε πας για τα 5500 με τα χιλια... (τα εχω εδω και 2 χρονια και σπερνουν)

αν τωρα δεν σε ενδιαφερει ο περιβαλλον ηχος και βολευεσαι με 2.1 ηχο

τοτε και τα 2300 ειναι πολυ καλη επιλογη....

Δεν έχω άποψη για τα 5500 αλλά για τα 2300 μπορώ να σου πω. Τα έχω ένα μήνα περίπου πάνω σε μια onboard κάρτα ήχου στην Abit Ip35. Παίζουν πολύ καθαρά και πολύ δυνατά μέχρι περίπου το 60% της έντασης τους. Μετά αρχίζει το distortion. Έχω την εντύπωση ότι φταίει η onboard, αλλά δεν είχα κάποια άλλη για να το δοκιμάσω. Το subwoofer παραείναι δυνατό συγκριτικά με τα ηχειάκια, οπότε συνήθως θα το έχεις κάτω από το 30% της έντασης του. Ακόμα και στο 50% της έντασης τα ηχεία είναι πολύ δυνατά και αν πρόκειται για μικρό χώρο θα σε υπερκαλύψουν. Πάντως για 100€ θα περίμενα κάτι παραπάνω - κρατάω μια πισινή λόγω της onboard κάρτας ήχου - αλλά σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος μαζί τους.

σαρραουντ το χρειαζεσαι πιο πολυ για παιχνιδια...εκει θα κανει την τεραστια διαφορα...στις ταινιες λιγα πραγματα ειδα εγω σε σχεση με σαρραουντ (οχι στα 5500 ε)..

Επειδή κι εγώ ενδιαφέρομαι για τα 5500 ψάχνω να βρώ κάποιο κατάστημα να τα έχει συνδεδεμένα να τα ακούσω.

Άν τα βρώ κάπου θα σου γράψω που τα βρήκα και αν είσαι απο Αθήνα να πεταχτείς να τα ακούσεις!

ευχαριστω για τις εως τωρα απαντησεις..

αυτο που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι θελω συμβατοτητα με PC & Mac, νομιζω οτι και τα 2 μοντελα την παρεχουν..

στο MacBook που εχω πανε μονο τα 2.1. επειδη μελλοντικα ομως μαλλον θα αγορασω και ενα iMac, γι'αυτο και εξεταζω τη λυση των 5.1.

συμφωνα με αυτα που διαβασα σε forum/ reviews, τα 2300 ειναι πολυ δυνατα, ενω αποδιδουν αψογη ποιοτητα ηχου. υπολειπονται των 5500 μονο στο κομματι του περιβαλλοντα ηχου και κατα δευτερο λογο σε ενταση, σωστα; σε τι αλλο;

γενικα, επειδη τωρα ξεκινησα να το ψαχνω, για ενα μικρο χωρο 15-20 τμ μηπως τα 5500 ειναι too much και ουσιαστικα δεν προσφερουν κατι παραπανω; ισως το καλυτερο που θα ειχα να κανω ειναι να τα δοκιμασω ο ιδιος, αλλα ποιο μαγαζι δινει αυτη τη δυνατοτητα;

• 4 weeks later...

Altec Lansing 5021

Αυτά για 2.1 καταστάσεις.

Κοστίζουν λίγο παραπάνω από τα άλλα, όμως αξίζουν και με το παραπάνω τη διαφορά!

Μη ξεχνάς ότι ηχεία δεν αλλάζεις κάθε τόσο - πάρε κάτι καλό να τελειώνεις!

Α, και το μπάσο...πως είναι της Logitech; - καμία σχέση...:;)

ρε Dj john sory κιολας...σε μαγαζι που τα ακουσες τι συμπερασμα μπορεις να βγαλεις???

;)

αν τα δυναμώσεις όσο θες εσύ νομίζω μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα έτσι δεν είναι ?

και στα multirama του πύργου τα δυνάμωσα όσο ήθελα.

• 8 months later...

Αγόρασα σήμερα τα Z-2300 (σε απαράδεκτα ανεβασμένη τιμή ομολογώ :rant: ).

Λίγο που τα έχω ακούσει αυτή τη στιγμή, είμαι ευχαριστημένος (πολύ δυνατά όπως λένε και όλοι!).

Έχω μια απορία όμως: βγάζοντας τα καλύμματα των δορυφόρων, διαπίστωσα ότι η τρύπα (bass reflex; ) που έχουν πάνω από το μεγάφωνο είναι κλειστή :secret:

Δλδ κοιτάζοντας μέσα διακρίνω ότι είναι φραγμένη με πλαστικό.

Αν κάποιος τα έχει, μπορεί να κοιτάξει τα δικά του να δει αν η τρύπα είναι κλειστή; Άμα είναι να προσπαθήσω να την ανοίξω :ph34r:

• 2 weeks later...

Εγω παλι εχω τα z 2300 κανα χρονο και μπορω να πω πως ειμαι πολυ ευχαριστημενος..ο ηχος σε μενα δεν χαλαει ουτε και στο 100 % να το εχω παρολο που η καρτα ηχου μου ειναι παλια και αχρηστη;)

εχω και youtube channel με βιντεο των z 2300 ομως νομιζω οτι απαγορευεται να σας πω..και φιλε petros320 και στα δικα μου η τρυπα ειναι κλειστη!!

Εγω παλι εχω τα z 2300 κανα χρονο και μπορω να πω πως ειμαι πολυ ευχαριστημενος..ο ηχος σε μενα δεν χαλαει ουτε και στο 100 % να το εχω παρολο που η καρτα ηχου μου ειναι παλια και αχρηστη;)

εχω και youtube channel με βιντεο των z 2300 ομως νομιζω οτι απαγορευεται να σας πω..και φιλε petros320 και στα δικα μου η τρυπα ειναι κλειστη!!

Φιλε μου τα ειχα τα ηχεια για δυο χρονια πριν παρω τα klipsch δεν λεω πολυ καλα αλλα δεν παιζει με τπτ στο 100% να ειναι οκ κανενα μα κανενα αυτοενισχυομενο σετ σε οποιαδηποτε καρτα και γνησιο cd κλπ κλπ.

Ολα βγαζουν παραμορφωση στο τερμα (και πριν απο αυτο ηδη σου δειχνουν σημαδια).

Αλλωστε σε τετοια ενταση φασαρια ακους και οχι μουσικη.

• 3 weeks later...
  • 5 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.