Jump to content

Βοηθεια για επιλογη σκληρου - μνημων.

kert

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μιας και επιτελους θα εχω λιγο ελευθερο χρονο , ειπα να ασχοληθω λιγο με την αναβαθμιση του υπολογιστη μου . Σκοπος ειναι να αυξησω την αποκρισιμοτητα του , ετσι σκεφτομαι να αλλαξω σκληρο και μνημες. Το υπολοιπο συστημα αποτελειται απο asus p5e , q6600 (3.6ghz) και sapphire 2400pro , ενω για λειτουργικο θα επιλεξω τα vista x64 η' server 2008 x64.

Οσο αφορα τις μνημες , θα παω σε 2χ2 ddr2. Ειδα οτι πολλοι προτεινετε τις corsair dominator http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554045. Αξιζει να περιμενω να τις ξαναφερει το e-shop η' εχετε καποιες αλλες να προτεινετε ; Μπορειτε να προτεινετε και 800αρες αν η διαφορα στις επιδοσεις ειναι αμελητεα.

Το βασικο διλημμα το εχω με το σκληρο. Μεχρι τωρα ημουν με 2χ500 seagate barracuda 32mb cache σε raid0. Παρ'ολο που το hdtach εδινε access time 8.1 δεν μπορω να πω οτι η επιδοση αυτη ηταν εμφανης στην καθημερινη χρηση. Για την ακριβεια , αν καποιος αλλαζε τους σκληρους με εναν αλλο , μαλλον δεν θα καταλαβαινα τη διαφορα. Γι' αυτο σκεφτομαι να αγορασω εναν velociraptor. Μπορει καποιος να μου πει , απο προσωπικη εμπειρια , αν εχει δει σημαντικη διαφορα (που να δικαιολογει την τιμη του ) ; Διευκρινιζω οτι δεν προκειται να αγορασω 2 τετοιους για χρηση σε raid , καθως το κοστος γινεται απαγορευτικο. Επισης , ξερετε αν προκειται να κυκλοφορησει ο velociraptor σε μικροτερες χωρητικοτητες ;

Τελος , ξερετε ποτε αναμενεται να κυκλοφορησουν οι ssd σε "λογικες" τιμες ; Πιστευετε οτι θα αξιζε να τους περιμενω ;

Παιδια , συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις. Στο forum αυτο εχω βρει απαντησεις που με βοηθησαν πολυ , εχω μαθει πολλα πραγματα και εμπιστευομαι απολυτα την κριση σας (για οποιον δεν καταλαβε αυτο ειναι γλυψιμο :p:)) και ,οπως λεει και η διαφημιση της hol , θα το εκμεταλλευτω. :whip:

Από θέμα δίσκων για μεγαλύτερη αξιοπιστία εγώ τουλάχιστον θα πρότεινα να πας σε Western Digital. Το ποσοστό αστοχίας τουλάχιστον απο τη δική μου εμπειρία είναι μικρότερο απο seagate.

Παιδια , δεν ξερω αν σας το ειπα , αλλα ειλικρινα χρειαζομαι τη γνωμη σας ...

dude καπου κανεις λαθος με τους seagate.τους εχεις αφαιρεσει το τζαμπερακι που τους περιοριζει σε σατα 1 αντι για σατα 2 μοουντ?αν οχι δες το πανω μερος του δισκου και πραξε αναλογως.Εγω παντως εκανα εγκατασταση βιστα σε seagate 7200.11 500gb και τον νιωθω ιδιαιτερα ανετο απο πλευρας επιδοσεων...Σε τι ακριβως εφαρμογες θες να δεις πιο πολυ γκαζι?Η καθε αναβαθμιση θα σε βοηθησει σε πολυ συγκεκριμενα πραγματα και ειναι κριμα να εστιασεις λαθος τα χρηματα σου :hmm:

ΥΓ:κατα την ταπεινη μου γνωμη,σσδ για εμας τον απλο κοσμο και οχι τον μεσο σιλικονοφαγο λαμπιτη,θα ειναι καλη κινηση σε 2ετια απο σημερα.(αφου και ο ραπτορας σου φαινεται ακριβος,και οι αναγκες σε αποθηκευση την σημερον ημερανε εχουν παρει την ανιουσα.)

Τα jumpers τα εχω βγαλει. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν παρατηρησα εμφανη διαφορα με raid0 σε σχεση με εναν απλο δισκο. Γι'αυτο σκεφτομουν τον velocipator , αλλωστε οι σκληροι ειναι αυτοι που σημερα ουσιαστικα καθυστερουν τον υπολογιστη.

Για μνημες μπορειτε να προτεινετε κατι ;

Απ'οτι εχω δει καποι τρεχουν δυο μικρους ραπτορες σε Raid, λογικα για το λειτουργικο,

και ενα-δυο απλους μεγαλους, για αποθηκευση.

Τωρα το αν αξιζει... ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.