Jump to content

P5E και 56c (temp) :S

pavou

Recommended Posts

Γεια σας παίδες , στην καινούργια μου P5E έβαλα επάνω της δυο HD4850 και αφού έβγαλα το σύστημα ψύξης της P5E έβγαλα την πάστα της ASUS μαζί και ένα υλικό σαν στόκο που είχε και έβαλα μια πάστα της Zalman που είχα στο north & south bridge.

Μετά από κάποια bench marks και game είδα ότι η mobo είχε 56c (το δωμάτιο είχε 31c) .

Μήπως είναι πάρα πολύ αυτή η θερμοκρασία ? η είναι λόγω καλοκαιριού ? εάν είναι όντος υψηλή η θερμοκρασία μήπως πρέπει να αλλάξω πάλη την πάστα και αν ναι μήπως να πάρω άλλη ? π.χ. artic silver 5 ?

Τα φώτα σας +λαμπήτες , thanks :daisy:

Λοιπόν σήμερα ήρθε το πακετάκι απο το πλαίσιο με την as5 , πέρασα στο north & south bridge την as5 και στο CPU , διαφορά δεν είδα σχεδόν καμία , με 32c στο δωμάτιο έχω στο mobo 52c και στο CPU 45 όλα αυτά εννοείτε IDLE

tempsp5equ4.jpg

tempsp5equ4.beabf72b1b.jpg

και η δικια μου ζεστενοταν αρκετα (χωρις να ειμαι πολυ ψηλα 425@ 1,37V) .

Μπορεις να χρησιμοποιησεις και το σχετικα αθορυβο ανεμιστηρακι της ASUS,οχι στην θεση για την οποια προοριζεται κανονικα ,αλλα στην πλατη της VGA να φυσαει την περιοχη της ψυκτρας πανω απο το X38.:T: Σε μενα δουλεψε και τωρα με ανοιχτο κουτι και θερμοκρασια δωματιου ~30(?) το speedfan δειχνει ~40C

Tο κουτί είναι κλειστό , έχει επάνω του 5 χ 120mm ανεμιστήρες , δυο μπροστά γι να βάζουν , δυο στο πλαϊνό πάνελ στις κάτω θέσεις που και αυτοί βάζουν και ένα πίσω που βγάζει + το PSU που βγάζει , επίσης στην οροφή έχει άνοιγμα για να βγαίνει ο αέρας .

και η δικια μου ζεστενοταν αρκετα (χωρις να ειμαι πολυ ψηλα 425@ 1,37V) .

Μπορεις να χρησιμοποιησεις και το σχετικα αθορυβο ανεμιστηρακι της ASUS,οχι στην θεση για την οποια προοριζεται κανονικα ,αλλα στην πλατη της VGA να φυσαει την περιοχη της ψυκτρας πανω απο το X38.:T: Σε μενα δουλεψε και τωρα με ανοιχτο κουτι και θερμοκρασια δωματιου ~30(?) το speedfan δειχνει ~40C

δηλαδή όπως έχει ο athens στην φώτο το 80mm ?

Ρε παιδες αυτος ο αισθητηρας ειναι στο north η στην μητρικη? Γιατι εγω νομιζω οτι ειναι στην μητρικη και διαφερει απο μοντελο σε μοντελο. Για αυτο εξηγειται και η διαφορα που εχω εγω με τον pastelidis.n.s. P35 και οι 2, asus και οι 2, αυτος εχει 40 εγω εχω 50

Δεν έχετε δει Nforce να πιάνει 90άρες με μια κάρτα και ακλοκάριστο επεξεργαστή για να εκτιμήσετε αυτά που έχετε :hehe:

Chosen σε βλέπω σε διάφορα post να βγάζεις μεγάλη πικρία για το nForce :whip::)

qbiefox λες τελικά να είναι όλα μια ιδέα και να είναι αλλού ο αισθητήρας ? :tomato: γιατί παίζει αυτό που λες μιας και δεν άλλαξαν οι θερμοκρασίες μου με την αλλαγή της πάστας :crazy:

Chosen σε βλέπω σε διάφορα post να βγάζεις μεγάλη πικρία για το nForce :whip::)

Μεγαλος καραγκιοζης ειναι μην του δινεις σημασια.

Εδω το ποζερι ειχε ανοιξει thread οτι ολα πανε καλα με το nforce2 DFI (παρα τα προβληματα που χτυπιοντουσαν ολοι οτι ειχε) και εψαχνε τροπους να του χαλασει κατι για να εχει να ass-hole-ειται.

Τελικα ειχανε καταληξει να βαλει καποιον αλλον να του τρυπησει με καρφιτσα κρυφα το wc και μετα να κατσει 5 μερες να βρει μονος του απο που εχει διαρροη...

Δεν θυμαμαι την συνεχεια του συναρπαστικου αυτου επεισοδιου:yawn:

Εδω το ποζερι ειχε ανοιξει thread οτι ολα πανε καλα με το nforce2 DFI (παρα τα προβληματα που χτυπιοντουσαν ολοι οτι ειχε) και εψαχνε τροπους να του χαλασει κατι για να εχει να ass-hole-ειται.

Τελικα ειχανε καταληξει να βαλει καποιον αλλον να του τρυπησει με καρφιτσα κρυφα το wc και μετα να κατσει 5 μερες να βρει μονος του απο που εχει διαρροη...

Έχω το εργαλείο και για την δικιά σου φαγούρα, εκεί πίσω... :hehe:

Ένα από τα καλύτερα post που έχω διαβάσει :jump1::jump1::jump1::hug:

Ρε παιδες αυτος ο αισθητηρας ειναι στο north η στην μητρικη? Γιατι εγω νομιζω οτι ειναι στην μητρικη και διαφερει απο μοντελο σε μοντελο. Για αυτο εξηγειται και η διαφορα που εχω εγω με τον pastelidis.n.s. P35 και οι 2, asus και οι 2, αυτος εχει 40 εγω εχω 50

Άλλο ο αισθητήρας της μητρικής και άλλο εκείνος του northbridge. H P5E νομίζω έχει μόνο τον γενικό αισθητήρα σύμφωνα με τον οποίο βλέπουμε το MB Temp. Σε rampage/maximus υπάρχουν ξεχωριστοί αισθητήρες

post-2485-1416073586,1706_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.